Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 5 Ψήφοι

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 ψήφοι [16.06%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 ψήφοι [70.18%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 ψήφοι [13.77%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 13.77%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#586 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2008 - 23:24

Για να μάθεις κάτι πρέπει να σ'αρέσει.

Διαφωνω! Για να μαθεις κατι πρεπει ειτε να σου αρεσει ειτε να ειναι υποχρεωτικο.
(Πχ τα μαθηματικα ! Στον περισσοτερο κοσμο δεν αρεσουν αλλα για να παρουν τουλαχιστον ενα απολυτηριο λυκειου πρεπει να τα μαθουν)

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#587 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2008 - 23:53

Πες τα ρε Darkchilde!Και επίσης η Ιαπωνία παράγει τεχνολογία ενώ η Κίνα κυρίως αγοράζει.Αυτό τα λέει όλα νομίζω...
Intelligence is nothing without wisdom...

#588 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2008 - 00:22

Πες τα ρε Darkchilde!Και επίσης η Ιαπωνία παράγει τεχνολογία ενώ η Κίνα κυρίως αγοράζει.Αυτό τα λέει όλα νομίζω...

Το παραπανω ισχυει εν μερει .
Η Ιαπωνια ειναι τεχνολογικως πιο ανεπτυγμενη απο την κινα σε τομεις οπως η παραγωγη αυτοκινητων αλλα και ειδων πληροφορικης ενω η Κινα σε τομεις οπως
το εμποριο και οσο παραξενο και αν ακουγεται η γεωργικη καλλιεργεια.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#589 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2008 - 09:25

Συμφωνώ ότι και τα κινέζικα αξίζουν σα γλώσσα, αλλά προσωπικά σα γλώσσα προτιμώ τα Ιαπωνικά. Στα κινεζικά με χαλάει κάπως η προφορά. Ίσως γιατί είναι δύσκολη.

Επίσης προτιμώ να ζω στην Ιαπωνία, παρά στην Κίνα.

Οι λόγοι που ο καθένας μαθαίνει μια γλώσσα διαφέρει. Π.χ. εγώ κάνω κινεζικά τώρα, γιατί με ενδιαφέρει να διαβάζω τα κινεζικά βουδιστικά κείμενα και την κινεζική σκέψη. Δεν κάνω όμως προφορά.

Ψάξτε και κάντε κάτι που σας αρέσει όχι κάτι για το συμφέρον μόνο.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#590 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2008 - 09:56

Διαφωνω! Για να μαθεις κατι πρεπει ειτε να σου αρεσει ειτε να ειναι υποχρεωτικο.
(Πχ τα μαθηματικα ! Στον περισσοτερο κοσμο δεν αρεσουν αλλα για να παρουν τουλαχιστον ενα απολυτηριο λυκειου πρεπει να τα μαθουν)

Δεν μιλάω για το σχολείο. Στο σχολείο είναι φυσικό αν σου δώσουν ένα εύρος γνώσεων για να μπορείς να ανταπεξέρθεις αργότερα. Και τα Μαθηματικά είναι μία από τις ομορφότερες επιστήμες και τα συναντάς παντού ακόμα και αν δεν το βλέπεις ή δεν το καταλαβαίνεις.

Πάντως, το έχω σαν αρχή να διαβάζω κάτι που μου αρέσει. Δεν θέλω να κάτσω να ασχοληθώ με κάτι που αν και "εμπορεύσιμο" δεν μου αρέσει. Το θεωρώ χάσιμο χρόνου, και είναι σίγουρο ότι θα κοιμηθώ στις πρώτες 4-5 σελίδες. Κάποια στιγμή μου είχαν δώσει για την δουλειά κάποια κείμενα σχετικά με ISO 2000 το οποίο το βαριέμαι τελείως. Ε μετά την πρώτη σελίδα, λίγο έλειψε να με πάρει ο ύπνος. Δεν κατάφερα ποτέ να τα διαβάσω... Αν κάτι μου είναι βαρετό δεν μπορώ να το διαβάσω.

Κι εγώ προτιμώ τα Ιαπωνικά, γι αυτό άλλωστε τα άρχισα. Εαν έκανα Κινέζικα, θα τα μάθαινα για να μπορώ να διαβάσω κάποια παλιά κείμενα αστρονομίας τα οποία περιγράφουν πράγματα όπως η έκρηξη Σούπερνόβα του 1056 (νομίζω είναι η χρονιά) και παρόμοια κείμενα.

#591 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2008 - 16:04

Δεν διαφωνησα σχετικα με το αν πρεπει να μαθει κανεις κατι που του αρεσει η οχι . Κι εγω ειμαι υπερ της αποψης οτι για να μαθεις κατι και να τα καταφερνεις καλα πανω σε αυτο πρεπει σιγουρα να σου αρεσει! Απλως τονισα οτι απο εμπορικη σκοπια αυτη την στιγμη τα Κινεζικα φαινονται η καλυτερη επιλογη !

Στο κατω κατω καθε γλωσσα εχει τα δικα της μοναδικα χαρακτηριστικα που την καθιστουν ελκυστικη .

Δημοσιευμένη  εικόνα

#592 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2008 - 19:18

Θέτε να σας πω και τα δικά μου αποτελέσματα για το 3kyu που 'δωσα το Δεκέμβρη?? :terror2:

240 ήταν η βάση, κι έπιασα...233..!! :erk:
(κοινώς, την ευχή τους μου τη δώσανε, πτυχίο δεν μου δώσανε φέτος...) :cry5:

Βιάστηκα να το δώσω το 3kyu φέτος. Δεν ήμουν έτοιμη-κακά τα ψέμματα...
Αλλά, στεναχωρήθηκα που "έφαγα φώκο", μωρέ, γιατί ουτε μια στιγμή δεν πίστεψα πως δεν θα το επαιρνα. Το γραπτό μέρος του 3 φέτος ήταν ευκολο-κακά τα ψέμματα. Και για να σας το λέει αυτό κάποια που δεν είχε καθόλου το χρόνο να κάνει την καθως πρέπει προετοιμασία, αλλά πήγε "βουρ στον πατσά" μόνο και μόνο γιατί είναι μουρλέγκω εξ ορισμού dna... κάτι ξέρει..

Πάντως, για τον Quajafrieάκο το περίμενα πως θα πήγαινε καλά..

ΥΓ: Δε λες, πάλι καλά? Θα μπορούσα να χα πιάσει κανα 150-άρι...και να είχα να σας πω μόνο...
"κοιτάχτε! Ενας ορνιθόρυγχος!!"

#593 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2008 - 20:56

Θέτε να σας πω και τα δικά μου αποτελέσματα για το 3kyu που 'δωσα το Δεκέμβρη?? :terror2:

240 ήταν η βάση, κι έπιασα...233..!! :erk:
(κοινώς, την ευχή τους μου τη δώσανε, πτυχίο δεν μου δώσανε φέτος...) :cry5:

Υπάρχουν και χειρότερα...Την πρώτη φορά που έδωσα για 1kyuu το 2005, πήρα 276. Με βάση 280.

#594 Raptor

Raptor

ヴィジュアル系,

• Members
  • 93 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2008 - 20:58

Λοιπόν παιδιά...
Θέλω να με βοηθήσετε...
Επειδή σκοπεύω μόλις τελειώσω το λύκειο να ασχοληθώ με τα ιαπωνικά, υπαρχει κάποιο βιβλίο που θα μπορούσα να πάρω που να με "εισάγει"?
Προς το παρόν έχω ένα βιβλίο με διαλόγους....
Για πειτε μ... :nosey:
Spoiler:
Ξεπερνά τα 250 pixels ύψος.

#595 Steiner_Zidane

Steiner_Zidane

Anime Freak

• Members
  • 319 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Φεβρουάριος 2008 - 16:49

Λοιπόν παιδιά...
Θέλω να με βοηθήσετε...
Επειδή σκοπεύω μόλις τελειώσω το λύκειο να ασχοληθώ με τα ιαπωνικά, υπαρχει κάποιο βιβλίο που θα μπορούσα να πάρω που να με "εισάγει"?

Αν δεν πας κάπου να αρχίσεις μαθήματα και να σε βάλουν σε ένα ρυθμό, να σου δείξουν πώς να γράφεις και να σου μάθουν τη φιλοσοφία της γλώσσας, δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις ιαπωνικά. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια ΙΜΟ. Εδώ πόσοι τα σταματάνε αφού έχουν γραφτεί στο διδασκαλείο του πανεπιστημίου και αφού έχουν σκάσει 330€.:P Αν τα πιάσεις μόνος σου να τα μάθεις, θα αφιερώσεις αρχικά λίγες ώρες, όσο διαρκέσει ο αρχικός ενθουσιασμός και μετά θα τα εγκαταλείψεις.

ΥΓ.Jiraiya, επειδή δε σε βλέπω στο msn, έχουμε tesuto την Τρίτη!:bleh:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#596 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Φεβρουάριος 2008 - 18:16

Λοιπόν παιδιά...
Θέλω να με βοηθήσετε...

στο ηράκλειο δεν μένεις?
θα αρχίσουν ιαπωνικά κάποια στιγμή στο πανεπιστημί οποτε κοίτα να περάσεις σε εκείνη τη σχολη.

#597 Cougar

Cougar

Anime Freak

• Members
  • 325 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Φεβρουάριος 2008 - 20:14

Μπορεί κάποιος να μου πει τι γράφει αυτή η επιγραφή!?

Posted Image

Robata......?

moving_movies_foto_9_thesout_gr.gif

#598 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3.707 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Φεβρουάριος 2008 - 21:01

the upper reads "robatayaki" i think :P
and the others...hikari and chu?

#599 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Φεβρουάριος 2008 - 21:39

Το 光酎 (kouchuu) ακούγεται σαν fictional όνομα μάρκας shouchuu. Το 酎 είναι συνήθης κατάληξη για ονομασίες shouchuu. 「花酒氷酎」、「青酎」、「香酸ゆず酎」、「月酎」... και πάει λέγοντας.

#600 usagi 19

usagi 19

Didi-chan

• Members
  • 168 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Φεβρουάριος 2008 - 21:55

1 ιουλιου ξεκιναω τα μαθηματα !!!!:wooi2:
μες το καλοκαιρι :P