Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Γιατί βλέπετε Anime;

• Please log in to reply
306 replies to this topic

#91 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 05 July 2007 - 05:50

Bλέπω anime γιατί βαρέθηκα τα αμερικάνικα cartoon τα οποία είτε θα περιέχουν ακατάσχετη βία είτε θα προσπαθούν να περάσουν αξίες και ιδανικά ενώ τα αντίστοιχα ιαπωνικά είναι πιο ανθρώπινα,οι χαρακτήρες προσεγγίζουν πιο πολύ την πραγματικότητα.Εκτός από αυτούς τους λόγους είναι και το ότι έχουν σενάρια για όλα τα γούστα...

Είσαι σίγουρος ότι έχεις δει αμερικ'αμικα ή ευρωπαικά cartoon πέρα του Batman?Θα σου πρότεινα αρκετά,π.χ. το Heavy Metal,Persepolis,κ.α.

Ποιός σου είπε ότι τα anime δεν προσπαθούν να περάσουν αξίες και ιδανικά?Μην ξεχνάς ότι στην ιαπωνία είναι μέσω ένταξης στη κοινωνία,έχουν πάρα πολλά μυνήματα,ακόμα και πολλα που δείχνουν να μην το έχουν.Άσε που για αυτό που λες τον πιο ανθρώπινο χαρακτήρα,ε,δεν νομίζω ότι σειρές όπως το Dragonball π.χ. προσεγγίζουν την πραγματικότητα.:wooi2:

Καλό είναι να 'χει ο καθένας την αποψή του και τα γούστα του,καλό όμως είναι να σκεφτόμαστε και το πόσο υσχίει αυτό που λέμε και να μην μας πιάνει το αντιαμερικανικό μας στο έτσι.

Θα συμφωνήσω με τον red pyramid σε όλα εκτός από αυτό:

Μην ξεχνάς ότι στην ιαπωνία είναι μέσω ένταξης στη κοινωνία [σ.: τα anime]

Εχμ... αυτό μην το δένεις κόμπο... Όπως έχει αναφερθεί και σε άλλο thread (Anime και ο περίγυρός σας) , τα anime στην Ιαπωνία θεωρούνται υποκουλτούρα (ναι, στην Ιαπωνία με την τεράστια βιομηχανία anime!), και οι άνω τον 18 που βλέπουν anime κρύβουν αυτήν τους την συνήθειά για να μην αποκλειστούν κοινωνικά. Θα αναπαράγω ένα link που είχε δώσει ο Quajafrie σ' εκείνο το thread, που εξηγεί γιατί.

I can hear forum members moan... "Ugh... for the love of God, not this topic again! -_-"

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#92 nippon4ever

nippon4ever

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 06 July 2007 - 00:51

Γιατί απλά είναι κάτι το τελείως διαφορετικό από τα "καρτούν της Δύσης". Ο τρόπος με τον οποίο είναι ζωγραφισμένοι οι χαρακτήρες κ οι εκφράσεις των προσώπων είναι αξιόλογες. Επιπλέον, στα ανιμε θίγονται ζητήματα που θεωρούνται ταμπού στο δυτικό κόσμο, και τα θέματα αντλούνται από ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών. Θα συναντήσεις για παράδειγμα ομοφυλοφιλικές σχέσεις που αντιμετωπίζοναι απολύτως φυσιολογικά. Είτε το θέλουμε είτε όχι αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα των σημερινών κοινωνιών κ πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε αρμονικά μ αυτόν τον παράγοντα, κ όχι να τον αποφεύγουμε κ να τν κρύβουμε όπως συμβαίνει εδώ. Γενικότερα οι Ιάπωνες είναι πιο ανοιχτόμυαλοι σε πολλά ζητήματα κ αυτό το ενσωματώνουν κ στα ανιμε.:)

#93 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 06 July 2007 - 12:39

Εχμ... αυτό μην το δένεις κόμπο... Όπως έχει αναφερθεί και σε άλλο thread (Anime και ο περίγυρός σας) , τα anime στην Ιαπωνία θεωρούνται υποκουλτούρα (ναι, στην Ιαπωνία με την τεράστια βιομηχανία anime!), και οι άνω τον 18 που βλέπουν anime κρύβουν αυτήν τους την συνήθειά για να μην αποκλειστούν κοινωνικά. Θα αναπαράγω ένα link που είχε δώσει ο Quajafrie σ' εκείνο το thread, που εξηγεί γιατί.

το σχολιο στο link ειναι λιγο παλιο (2004) και ειναι προ ημερων Densha Otoko. Τα πραγματα εχουν φτιαξει καπως για τους Οτακου. Παλι ομως, αν θελετε να ριξετε γιαπωνεζα, δεν θα ηταν η καλυτερη ιδεα να αναφερετε οτι ειστε τρελλαμενοι με τα ανιμε..

εγω ανιμε βλεπω κοτζαμαν μαντραχαλος, γιατι ειναι πραγματι καλοφτιαγμενα και πολυ καλυτερα απο πολλες live action σειρες.

Φυσικα βοηθαει το οτι ειμαι comic book buff και Japan obsessed!!

:Blissfull::Blissfull:
Posted Image

#94 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 06 July 2007 - 12:47

Τα ανιμε μου αρεσουν, γιατι εκτος του οτι μερικες απο τις σειρες σεναριακα ξεπερνανε κατα πολυ ακομα και τις καλυτερες ταινιες, παιζουν πολυ με τις αντιδρασεις των χαρακτηρων...το οποιο εχει σαν αποτελεσμα να σου δημιουργει καθως παρακολουθεις κατι αντιστοιχο..αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν δραματικες αλλαγες σε συναισθηματα και εκφρασεις το οποιο εγω το βρισκω πολυ ενδιαφερον και συναμα μεταδοτικο. Αυτο δυστυχως λιγοι ηθοποιοι το πετυχαινουν, χωρις ο ρολος τον οποιον υποδυονται να χαρακτηριστει σχιζοφρενης..
κατα τα αλλα, ειναι καρτουν τα οποια σχεδον ανεξαιρετως θεματος και target group απευθυνονται σε ευρυ κοινο. Ολοι μας κρυβουμε μεσα μας ενα παιδι, και τα ανιμε δεν ειναι καρτουν αποκλειστικα για παιδια, οπως μερικα αμερικανικα. Η θεματολογια τους ειναι τοσο μεγαλη, και η παραγωγη τους τοσο φρενηρης που εχεις υλικο να ασχολεισαι, ενω αντιθετως αλλες βιομηχανιες καρτουν, ειναι τοσο κορεσμενες σεναριακα, που δεν μου δημιουργουν πλεον κανενα ενδιαφερον.
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#95 iAintGotNoName

iAintGotNoName

Starting...

• Members
  • 8 posts

Posted 06 July 2007 - 23:41

Θα συμφωνήσω με τον red pyramid σε όλα εκτός από αυτό:Εχμ... αυτό μην το δένεις κόμπο... Όπως έχει αναφερθεί και σε άλλο thread (Anime και ο περίγυρός σας) , τα anime στην Ιαπωνία θεωρούνται υποκουλτούρα (ναι, στην Ιαπωνία με την τεράστια βιομηχανία anime!), και οι άνω τον 18 που βλέπουν anime κρύβουν αυτήν τους την συνήθειά για να μην αποκλειστούν κοινωνικά. Θα αναπαράγω ένα link που είχε δώσει ο Quajafrie σ' εκείνο το thread, που εξηγεί γιατί.

I can hear forum members moan... "Ugh... for the love of God, not this topic again! -_-"

Βασικά είμαι λίγο επιρεασμένος από Wikipedia.Τι να σας πω,ακόμη το ψάχνω...Anyway,anime παρακολουθώ γιατί βρίσκω το animation πάρα πολύ όμορφο,τα θέματα τους πολύ ενδιαφέροντα και γενικά μου προσφέρουν αυτό το κάτι που δεν μου είχαν προσφέρει τα cartoon που παρακολουθούσα μέχρι τώρα
Shit is 84.7% likely to happen....!!!!

#96 rurounikz

rurounikz

Starting...

• Members
  • 12 posts

Posted 17 September 2007 - 11:14

γιατι ...ε γιατι....γιατι μαρεσει ξερω γω

#97 Orion

Orion

Anime Amateur

• Members
  • 79 posts

Posted 17 September 2007 - 14:05

Προσπαθώ εδώ κ χρόνια να καταλάβω γιατί τα anime μου αρέσουν :? ? Ίσως επειδεί είναι γλυκά ή θα θέλαμε καμία φορά να γίνουν στην πραγματικότιτα αυτά που γίνονται στα anime γιατί η πραγματική ζωή είναι απαίσια κ σκληρή!:despair::thumbdown:

:head: THE IS ONE RULE OF METAL....PLAY IT FUCKING LOUD :head:

Οποιος ειναι fan του DBZ θα πρεπει να δει και το TFS Dragon Ball Z: Abridged series

#98 dsohaxxor

dsohaxxor

Bad Spellers Untie!

• Members
  • 1 posts

Posted 17 September 2007 - 15:25

Γιατί έτσι μας αρέσει :P

#99 wutae

wutae

Animeworm

• Members
  • 65 posts

Posted 17 September 2007 - 17:47

εγω πιστευω οτι ολοι μας βλεπουμε ανιμέ , αλλα ολοι για διαφωρετικούς λόγους, και αυτο παντα πηγαινει πακέτο με το ποια κατηγορία ανιμέ βλεπεις. Για μικροτερες ηλικίες π.χ που βλέπουν shounen ανιμέ , δεν πιστεύω οτι γινεται να βρεις αμερικάνικο shounen ( παντα μιλαμε για καθαρό shounen ) και να υπαρχει αμερικάνικο παλι δεν υπάρχουν πολλά. και δεν μπορει καποιος να γυρισει τα marvel ουτε shounen ουτε πολλά ( δεν υπαρχει εξελιξη , οι ηρωες γενιουνται περνουν τις δυναμεις και με τις ιδιες δυναμεις τις πεζουν ξανα και ξανα με τους ιδιους αντιπαλους) .

Τωρα αν παμε σε αλλες κατηγοριες θεατων. συγνώμη αλλα τετοια μουσικη, story, θεματολογια, characters οσο και να ψαξεις σε αμερικάνικα δεν θα βρεις. μπορει να βρεις ενα - δυο αλλα μετα τέλος. τα αμερικάνικα ανιμέ απο την αλλη εχουν αψογα cartoon μυστηριου, πράγμα που λειπει απο τα ιαπωνεζικα ανιμέ. Ένας λογος ακομη που μας τραβαει στα ανιμέ ειναι το ποσο kawaii ειναι οι χαρακτηρες. και οσο για τους ρομαντικούς παρολο που υπο κανονικές συνθηκες δεν θα μας "καθοταν" σωστα να βλεπουμε kawaii χαρακτήρες και ρομαντζο, για εναν παραξενο λογο δεν μας χαλαει καθολου.

Οσο για καποιους που αναρωτιουνται γιατι cartoon-ανιμέ αντι για σειρές και ταινείες ? ειναι πολυ απλο. απειροι ηθοποιοι, best special εφέ , best cast και για τους σεναριογραφους δεν εχουν να σκεφτουν οταν τους ερχεται η απιστευτη ιδεα εαν θα ειναι πραγματοποιησημη.

thats all folks. xD
Discuss !
Posted Image

#100 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 17 September 2007 - 18:00

Γιατί τα προτιμώ από τις Live action ταινίες.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#101 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 posts

Posted 17 September 2007 - 20:54

Γιατι εχουν τον αερα του larger than life και πολλες φορες τα καταφερνουν να πασαρουν ιδεες και καταστασεις που σε μια ταινια θα ελεγε κανεις...wtf :oo:
Γιατι ξεπερνανε μερικα ορια τα οποια ποτε δεν θα δει κανεις σε μη-ανεξαρτητη, εφετζιδικη (αμερικανικη) ταινια.
i.e. Death Note in hollywood? not in this lifetime...οι μισες χριστιανικες οργανωσεις του Γιου-Ες-Ει θα παθαινανε αποπληξια.
Γιατι το 2διαστατο σχεδιο εχει μια δικη του μαγεια που για μενα προσωπικα δεν βγαινει με το 3D.
Γιατι το ιαπωνικο voice casting ειναι τις περισσοτερες φορες αξεπεραστο, κατι που δεν ισχυει παντα στα υπολοιπα ανα τον κοσμο κινουμενα.
και τελος γιατι μου αρεσουν οι αιθεριες, ξωτικισιες φιγουρες.

#102 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 18 September 2007 - 05:40

Γιατι το ιαπωνικο voice casting ειναι τις περισσοτερες φορες αξεπεραστο, κατι που δεν ισχυει παντα στα υπολοιπα ανα τον κοσμο κινουμενα. .

Καλά εγώ προσωπικά με αυτό έχω φετίχ. Δεν αντέχω το αγγλικό dub με τίποτααα πλεον. Ακούγεται πολύ φτιαχτό για κάποιο λόγο ενώ στα ιαπωνικά ακούγεται πολύ πιο φυσικό. Και στις live action επίσης μπαίνουν καλύτερα στο ρόλο τους ΙΜΟ.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#103 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 18 September 2007 - 13:43

Γιατί βλέπω anime... Καλή ερώτηση. Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Απλά μου αρέσουν. Γενικά μου αρέσει ο κινηματογράφος και η τηλεόραση αλλά όχι οι σαβούρες στυλ σαπουνόπερες και πρωϊνάδικα. Μου αρέσει το sci-fi και ίσως έπαιξε ρόλο τό ότι από τ απρώτα anime που είδα ήταν το Battle of the Planets, και ύστερα όταν τα anime είχαν αρχίσει να γίνονται πιο γνωστά κάποιος μου έφερε το καταπληκτικό Vampire Hunter D... Μετά είδα μερικά ακόμα με αποτέλεσμα, αν και δεν έχω δεί τα άπειρα ακόμα, να λατρέψω την τέχνη των anime. ϊσως επειδή μου άρεσε πάντα να διαβάζω και κομικς, να είναι απλά μία συνέχεια (ακόμα αγοράζω κομικς και διαβάζω... ).
Ίσως να παίζει ρόλο το ότι είμαι και πάντα ήμουνα αρκετά ανοιχτόμυαλη και δεν καταδίκασα ποτέ κάτι χωρίς να το δοκιμάσω. Εαν κάταδικάσω κάτι γιατί π.χ. το βρίσκω τελείως ηλίθιο, δεν το λέω χωρίς να το έχω δοκιμάσει πρώτα.
Είμαι ένα μεγάλο παιδί σε πολλά πράγματα και δεν το κρύβω. Μου αρέσουν τα anime, μου αρέσει το sci-fi, μου αρέσει να διαβάζω, μου αρέσει....

#104 black rose

black rose

Starting...

• Members
  • 5 posts

Posted 18 September 2007 - 14:03

Είναι απλό , οι ταινίες που βγαίνουν σήμερα δύσκολα μπορούν να με εκπλήξουν και ακόμα πιο δύσκολα να με ταξιδέψουν . Εξάλλου είναι αξιοθαύμαστο πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να βγάλουν τόση μαγεία και τόσο συναίσθημα απο ένα σκίτσο .

#105 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 posts

Posted 18 September 2007 - 17:21

Καλά εγώ προσωπικά με αυτό έχω φετίχ. Δεν αντέχω το αγγλικό dub με τίποτααα πλεον. Ακούγεται πολύ φτιαχτό για κάποιο λόγο ενώ στα ιαπωνικά ακούγεται πολύ πιο φυσικό. Και στις live action επίσης μπαίνουν καλύτερα στο ρόλο τους ΙΜΟ.

ελα ντε! μια φορα θυμαμαι μου ειχαν δωσει inuyasha και ενα επισοδειο ηταν dub απο την αμερικανικη μεταδοση.
:terror2:<--ετσι ακριβως αντεδρασα οταν ακουσα με βαριεστημενη καουμποικη προφορα "Kaygoomee where are you?"
ηταν λες και ειχαν παθει ολοι λοβοτομη...