Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Γιατί βλέπετε Anime;

• Please log in to reply
306 replies to this topic

#136 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 06 April 2008 - 04:00

Γιατι βλεπω anime... Χμμ για να δω...
Ας τα παρουμε απο την αρχη. Ξεκινησα λοιπον οταν ημουν μικρη οπως ολα τα παιδακια να βλεπω "μικιμαους" στην τηλεοραση. Το προβλημα με αρκετους ειναι οτι οχι μονο δεν σταματησα μεγαλωνοντας, αλλα αρχισα και να επεκτεινω αυτη τη συνηθεια μεσω του internet. Ο πατερας μου με εχει φαει οτι καθομαι και βλεπω "καραγκιοζηδες" αντι να βγω εξω λεει να δω τον κοσμο. Ξερετε κατι; Αρκετο κοσμο εχω δει και το συμπερασμα μου ειναι οτι ευχαριστω πολυ αλλα δε θα παρω. Μεχρι και τηλεοραση εχω σταματησει να βλεπω (εκτος απο καμια ταινια η ξενες σειρες και καρτουν) γιατι ο,τι βαζουν ολη μερα ειναι νεροβραστο. Τι να δω δηλαδη; Πρωιναδικα και κουτσομπολιστικες εκπομπες οπου ολοι ασχολουνται με το ποιος χωρισε και με ποιον τα εφτιαξε ο αλλος; Ειδησεις για να μου μαυρισει η ψυχη κυριολεκτικα; "Ψυχαγωγικες" ταχα μου εκπομπες που δουλευουν τον κοσμακη; Οχι ευχαριστω. Προτιμω να ονειρευομαι αντι να γινω ενα με το πληθος. Κι ας λενε οσοι θελουν για "καραγκιοζηδες" και παιδικα. Ειναι σαν να ζητας απο εναν τυφλο να σου πει τη γνωμη του για εναν πινακα.

+1 απο μενα για το ολο comment,καπως ετσι σκεφτομαι κι εγω:thumbup:

(βεβαια μ'αρεσει και να βγαινω με την παρεα μου εξω...αλλα θελω και λιγο "αερα" για μενα...οπως ολοι αλλωστε...μετρο βασικα χρειαζεται...να βρισκεις χρονο να τα κανεις ολα...και πανω απ ολα να κανεις αυτο που σ'αρεσει και οχι αυτο που αρεσει στους αλλους ή αυτο που κανουν γενικα οι "μαζες":))

#137 SirJim

SirJim

lurking

• Members
  • 587 posts

Posted 07 April 2008 - 14:58

Τα κομπλεξικά σχολιάκια των φίλων σου :oo:

just kiddin,βέβαια και γω όταν πρωτοάρχισα να βλέπω anime είχα φάει ένα κόλλημα σε αυτό το θέμα...αλλά όταν ασχολήθηκα κάπως εκτενέστερα...έμαθα να πετάω τη λέξη κόμπλεξ μέσα σε κάθε πρόταση μου και τώρα πια το βουλώνουν :wis:

Μα ρε σεις,δεν είναι τελείως,μα τελείως,μα ΤΕΛΕΙΩΣ σπαστικό να σχολιάζουν κάτι πάνω στο οποίο δεν έχουν αντικειμενική άποψη?

Και γω το πέρναγα αυτό αλλά όταν τους έδωσα links για τα anime που ήθελαν να δουν από μικροί και όταν λέω σε έναν φίλο μου κάθε εξέλιξη του one piece(ενώ πράλληλα βρίζει τα "γιαπωνέζικα"), δεν τον χαλάει. Τώρα πια βαρέθηκαν να τα κοροιδεύουν ή βλέπουν και αυτοί, και έτσι έχω βρει την υσηχία μου....

user4670_pic4840_1219234016_zpsbe79b943.

#138 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 posts

Posted 07 April 2008 - 18:46

(βεβαια μ'αρεσει και να βγαινω με την παρεα μου εξω...αλλα θελω και λιγο "αερα" για μενα...οπως ολοι αλλωστε...μετρο βασικα χρειαζεται...να βρισκεις χρονο να τα κανεις ολα...και πανω απ ολα να κανεις αυτο που σ'αρεσει και οχι αυτο που αρεσει στους αλλους ή αυτο που κανουν γενικα οι "μαζες":))

Αυτο ακριβως. Και δεν ειναι οτι δε βγαινω καθολου εξω με παρεα, απλα δε βγαινω εξω οσο θα ηθελαν μερικοι... Με εχουν φαει να ειμαι "σαν ολα τα παιδια της ηλικιας μου"...

#139 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 07 April 2008 - 20:00

Αυτο ακριβως. Και δεν ειναι οτι δε βγαινω καθολου εξω με παρεα, απλα δε βγαινω εξω οσο θα ηθελαν μερικοι... Με εχουν φαει να ειμαι "σαν ολα τα παιδια της ηλικιας μου"...

Yep,we 're Outcasts it Seems....:emptyonexg1:(για να το πω αλα Yoda)

#140 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

*Don't be like me*

• Banned
  • 734 posts

Posted 19 April 2008 - 15:42

ειναι κατι το διαφορετικο στην κοινοτυπη ζωη μου....
Επεισης για πολλους αλους λογους τους οποιους βαριεμαι να γραφω....(κλασικος Lame τυπος):nosey:
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:

#141 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 19 April 2008 - 16:36

γιατι συμφωνα με το IQ τεστ που εκανα προσφατα με βρηκανε κοντα στο 200 και λεω, νταξ δνε ειανι κατασταση αυτη , θελω και εγω 120 οπως εχει ο περισσοτερος κοσμος.

οποτε απο τοτε καιω εγκεφαλικα κυτταρα βλεποντας ανιμε

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#142 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 posts

Posted 19 April 2008 - 18:04

γιατί μου εκφράζουν την σκέψη πολλές φορές
γιατί βλέπω τον διαφορετικό τρόπο σκέψης του Ιάπωνα σε πολλά σημεία
γιατί βλέπω γέλιο, χαρά, δράμα, αίμα, περιπέτεια και έρωτα ακριβώς όπως τα εκφράζουν τα όνειρά μου
γιατί έτσι γουστάρω
γιατί από μικρός το είχα στα γούστα μου
γιατί μου δείνει ένα λόγο παραπάνω να πιάσω κουβέντα με ένα άτομο με το ίδιο ενδιαφέρον-χόμπι
γιατί είναι κάτι που μπορώ να το βρώ τζάμπα και παντού
γιατί είναι κάτι που μπορώ να ενημερωθώ εύκολα και γρήγορα στον τομέα του
γιατί χάρη σε αυτό υπάρχουν πολλές κοινότητες online και μη, που είναι ωραίες και χρήσιμες στην επικοινωνία των ανθρώπων και ανταλλαγή ιδεών
γιατί εκφράζει μια μορφή τέχνης, και όπως και στο cinema έτσι και στα anime έχουμε μια οργανωμένη βιομηχανία παραγωγής έργων που αναδεικνύουν ταλέντα και αριστουργηματικά κομμάτια που αξίζουν να υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο
γιατί μπορείς να βρεις anime που αναφέρονται σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις κοινωνίες και όλες τις θρησκείες
γιατί μπορείς να μαζεύεις πολλά και να μην τελειώνουν ποτεεεεεεε!!! (addiction :P ) ~αλλά και να λες οτι τα έχεις lol~

Γουστάρω τα anime, και όσοι τα βρήσκουν γελεία ή ανούσια είναι απλά επιλογή τους να μην ασχολούνται.

#143 Yunancy

Yunancy

Anime Fan

• Members
  • 134 posts

Posted 02 December 2008 - 23:40

στην αρχη τα ζωγραφιζα....ειχα δει ενα ,δυο σειρεσ με ανθρωπακια με μεγαλα ματια και μου ειχαν κανει εντπωση οταν ειμουν μικρουλα....και οταν πηρα υπολογιστη ,εψαξα στο ιντερνετ και τελικα ανακαλυψα οτι αυτα τα καρτουνακια λεγονταν ανιμε και οτι υπαρχουν παρα πολλα...εχουν περασει χρονια απο τοτε....παντωσ νομιζω οτι αυτο που μου τραβηξε στην αρχη τη προσοχη ηταν τα διαφορετικα μεγαλα εκφραστηκα ματια τουσ...διαφεραν απο ολα τα αλλα καρτοονPosted Image
Posted Image

#144 Shadowstrike

Shadowstrike

White Noise/Black Silence

• Members
  • 370 posts

Posted 03 December 2008 - 00:22

γενικα μου αρεσε το ολο κλιμα κ τα συνεσθηματα π περναγαν..οπως κ να το κανεις ειναι διαφορετικο κ αν θελετε "υπερβολικα" εντονο συνεσθημα που το απολαμβανω με ολη μ την καρδια..

επισεις στα ανιμε με συναρπαζει η ποικειλια τους κυριως σε ειδος οπου υπαρχει κατι για ολα τα γουστα.
Posted Image

#145 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 03 December 2008 - 00:29

Γιατί οι περισσότερες ταινίες είναι σούπες.
Γιατί η τηλεόραση έγινε για τον μούτσο ιππασία.
Γιατί δεν είναι τόσο σπαστικά μανιχαϊστικά.
Γιατί κάποια σε κάνουν και να σκέφτεσαι αντί να περιμένεις τον σούπερ μεσσία να φέρει την ειρήνη στον κόσμο.
Γιατί έχουνε τόση ποικιλία που δεν ξέρεις πως θα σου προκείψουν.
...Γιατί τα χεντάι δεν λυπούνται τίποτα και κανέναν !!!

#146 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 03 December 2008 - 00:40

γιατι βλεπω ανιμε?δε μπορω να το εξηγισω, απλα μου αρεσουν.Αυτα που βρηκα μεσα σε
6-7 μηνες στα ανιμε δε τα βρηκα σε 14χρονια στη τηλεωραση-σινεμα

qzMHWHd.png

#147 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 posts

Posted 03 December 2008 - 05:29

γιατι βλεπω ανιμε?δε μπορω να το εξηγισω, απλα μου αρεσουν.Αυτα που βρηκα μεσα σε
6-7 μηνες στα ανιμε δε τα βρηκα σε 14χρονια στη τηλεωραση-σινεμα

ακριβώς αυτό....
και αυτό γίνεται γιατί είναι πιο εύκολο να απεικονήσεις κάτι σχεδιάζοντάς το.με απότελεσμα τα περισότερα ανιμε να δείχνουν πράγματα που σε ταινείες δεν θα ήταν εφικτό..

υπάρχουν φυσικά και ταινείες με άψογους υποκριτικές επιδώσεις,που αυτό που θέλαν να το παρουσιάσουν τουσ βγήκε και με το παραπάνω..
Posted Image
Spoiler:

#148 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 03 December 2008 - 07:19

Χμμμ εγώ όπως το βλέπω πλέον τα anime σαν σύνολο δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές απ'τις κανονικές ταινίες. Και τα δυο μορφή τέχνης είναι σε μια οθόνη, απλά με μικροδιαφορές. Ότι συναισθήματα μπορεί να σου περάσει το ένα μπορεί και το άλλο αν έχει τους ανάλογους συντελεστές. Ποικιλία άπειρη υπάρχει και στα δυο, όλα τα γούστα μπορούν να ικανοποιηθούν αρκεί να είσαι επιλεκτικός στο τι βλέπεις, και όχι να τα διαλέγεις random.
Απο κει και πέρα είναι θέμα επιλογής και γούστου.

Προσωπικά επειδή έβλεπα ταινίες κανονικές πάαααρα πολλά χρόνια, είχε φτάσει σε σημείο κορεσμού το θέμα, με αποτέλεσμα πλέον να έψαχνα κάτι διαφορετικό. Οπότε κατήργησα σχεδόν τα αμερικάνικα που πλέον είναι και όλα φτιαγμένα για τη μάζα με "hollywood προδιαγραφές" και πολύ copy-paste, και ενώ το έριξα με τα μούτρα σε Ευρωπαικές και Ασιατικές ταινίες τα last χρόνια για να ξεφύγω απ'τα συνηθισμένα, παράλληλα έπεσε και πόρωση με anime που ξεκίνησε αθώα με Miyazaki και στην πορεία ξέφυγε...
Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως παράτησα τα movies. Το θεωρώ πολύ μονόπλευρο το να έβλεπα μόνο anime ή μόνο movies πλέον. Οπότε τα βλέπω εναλλάξ ανάλογα τη διάθεση... Στο κάτω κάτω άλλη κουλτούρα έχουν οι Ευρωπαίοι και άλλη οι Ασιάτες οπότε ακόμα και να το δει κανείς θεματικά, και τα δυο αξίζουν για διαφορετικούς λόγους και έχουν άλλα πράγματα να προσφέρουν.

PS : Για τηλεόραση δε μπαίνω στο κόπο να μιλήσω εκτός του ότι με καλύψανε άλλοι, έχω να δω τηλεόραση καμιά 10 χρόνια... :deadga6:

Edited by Radagast, 03 December 2008 - 07:28.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#149 Paokara 4

Paokara 4

Anime Newbie

• Members
  • 44 posts

Posted 04 December 2008 - 19:43

Γιατί έτσι μου αρέσει:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

#150 Sora

Sora

Gintama Hype

• Members
  • 682 posts

Posted 16 February 2009 - 23:11

Για να ζησω διαφορα συναισθηματα εντασης/λυπης/χαρας/ενθουσιασμου ...και συναισθηματα τα οποια δν εχω ανακαλυψει, και μερικες φανταστικες καταστασεις οι οποιοες δν μπορουν να συμβουν στο πραγματικο κοσμο και ειναι πρωτογνωρες και δν προκειτε να τις ζησω ποτε