Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 2 votes

The Rose of Versailles

drama romace shoujo historical anime review fall 1979 Osamu Dezaki Ikeda Ryoko

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 14 May 2012 - 20:13

Studio: Tokyo Movie Shinsa
Αρ. Επεισοδίων: 40
Είδος: Ιστορικό, Δράμα, Ρομάντζο


the-rose-of-versailles.jpg

Γραμμένο από την Ryoko Ikeda το 1972, το “Rose of Versailles” έφτασε στην μικρή οθόνη το 1979 και πλέον αποτελεί ένα κλασσικό έργο για πολλούς λάτρεις των anime. Δέχτηκε αρκετά θερμή αποδοχή και στο εξωτερικό όπου είναι κυρίως γνωστό με τον τίτλο "Lady Oscar".

Born with a destiny of roses

Στην Γαλλία του 1755 ο βασιλικός φρουρός Jarjayes προσμένει με αγωνία τη γέννηση του νέου του παιδιού. Οι προσευχές του όμως δεν επαληθεύονται για άλλη μια φορά και, αντί για αρσενικό διάδοχο, αποκτά ακόμα μία κόρη. Τότε παίρνει μια απόφαση που θα σημαδέψει την κόρη του για την υπόλοιπη ζωή της. Αποφασίζει να την ονομάσει Oscar και να τη μεγαλώσει ως άνδρα για να συνεχίσει το όνομα και την τιμή της οικογένειάς του.

Μεταφερόμαστε δεκατέσσερα χρόνια αργότερα. Η Oscar, έχοντας μεγαλώσει σαν αγόρι, μαθαίνοντας ξιφασκία και ιππασία και διαπρέποντας και στα δύο ανάμεσα σε άλλα παιδιά της ηλικίας της, ορίζεται ως προστάτιδα της Μαρίας Αντουανέτας, που εκείνη την εποχή έφτασε από την Αυστρία στην Γαλλία. Από εκείνη τη στιγμή, καλύπτοντας μια περίοδο σχεδόν είκοσι χρόνων, από την άφιξη δηλαδή της Μαρίας Αντουανέτας στη Γαλλία στο παλάτι των Βερσαλλιών και την πρώτη επαφή της με τη χλιδή της αυλής έως και την αρχή της γαλλικής επανάστασης, η ιστορία μεταφέρει τον θεατή σε μια διαφορετική εποχή, σε μια ιστορία γεμάτη ίντριγκες και συναισθήματα.
 

01-21.jpg

Born to live in glory and passion

Η σειρά ξεκινάει με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα τοποθετημένη σε μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εποχή. Το “Ρόδο των Βερσαλλιών” μας αφηγείται ένα υπέροχο ιστορικό παραμύθι. Γιατί για παραμύθι πρόκειται, ένα όμως που είναι όμορφα μπλεγμένο μέσα σε πραγματική ιστορία, και μας ταξιδεύει σε έναν τόπο όπου τρυφή και φτώχεια συνυπάρχουν αρμονικά. Το πλήθος μάλιστα των ιστορικών στοιχείων και η εμφάνιση πολλών ιστορικών προσωπικοτήτων όπως η Μαρία Αντουανέτα, ο Axel von Fersen, o Δούκας της Ορλεάνης, ο Ροβεσπιέρος κ.α. είχε επηρεάσει υπερβολικά τους τότε αναγνώστες και θεατές πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να διεγείρει το ενδιαφέρον των Ιαπώνων για την γαλλική ιστορία και γλώσσα σε τέτοιο βαθμό, ώστε ορισμένοι καθηγητές να το χρησιμοποιούν ανάμεσα σε άλλο διδακτικό υλικό.

Η Riyoko Ikeda εισάγει και χτίζει την ηρωίδα της σταδιακά, αναπτύσσοντας την ιστορία της παράλληλα με γεγονότα που συντάραζαν την Γαλλία εκείνη την εποχή. Έχοντας ως βασική ιδέα τη ζωή μιας νεαρής κοπέλας, η οποία μεγαλωμένη ως αγόρι έρχεται αντιμέτωπη, τόσο με τον ίδιο της τον εαυτό, όσο και με τις πολιτικές αναταραχές της εποχής, η δημιουργός δεν μένει εκεί. Το περιβάλλον των ανθρώπων που πλαισιώνουν την ηρωίδα της δέχεται εξίσου καλή μεταχείριση και αποτελεί τη βάση για να θέσει την ατμόσφαιρα της Γαλλίας εκείνης της περιόδου. Αρχίζοντας με τη ζωή του παλατιού και τις σκευωρίες που επικρατούσαν, συνεχίζοντας με τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι Γάλλοι υπήκοοι και τέλος παρουσιάζοντας τις πολιτικές ανησυχίες των τελευταίων, ανοίγει το δρόμο που θ’ ακολουθήσει η χαρακτήρας της έως το τέλος της ιστορίας.



02-27.jpg

Blooming in dignity

Η ιστορία δίνει μεγάλη έμφαση στο δράμα. Οι υπερβολικές αντιδράσεις σε ορισμένες σκηνές θυμίζουν πολύ τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις σαπουνόπερες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως χαρακτηρίζεται από φθηνό μελόδραμα, που εύκολα θα ξεχαστεί από τους θεατές της. Οι συγκρούσεις, η εσωτερική πάλη ορισμένων ηρώων, η δίψα για πλούτο και δόξα, η αφέλεια, η άγνοια, η ματαιοδοξία είναι μερικά από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν και βασανίζουν τις προσωπικότητες των ηρώων, φανταστικών και μη, ενώ παράλληλα αγγίζει και θέματα όπως η ανάγκη για κοινωνική αναρρίχηση, η διαφθορά των ανθρώπων ανεξαρτήτου κοινωνικής τάξης μέχρι και η παιδοφιλία. Μέσω αυτών, η ιστορία καταφέρνει να ξεφύγει από την αργή αρχή της και να κλιμακώσει τα συναισθήματα και την ανάπτυξη των χαρακτήρων της μέχρι τα τελευταία επεισόδια.

Παρά τον μεγάλο αριθμό επεισοδίων, η εισαγωγή ενός αφηγητή ήταν απαραίτητη για να καλύψει αρκετά κενά και να βοηθήσει τους θεατές να κατανοήσουν καλύτερα τα συμβάντα εκείνης της περιόδου αλλά και για να θέσει το κλίμα της σειράς. Η παρεμβολή της αφήγησης, με τη χαρακτηριστική φωνή της Noriko Ohara, ίσως να μην εκτιμηθεί από όλους.

Οι λάτρεις της ιστορίας πιθανών να απογοητευτούν από την -όπως ίσως θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς- απλοϊκή παρουσίαση των γεγονότων. Το “Rose of Versailles” παρόλα αυτά σε αυτό το κομμάτι καταφέρνει να κρατήσει τις ισορροπίες και δεν προσπαθεί να διδάξει ιστορία αλλά να παρουσιάσει τις ιστορίες ανθρώπων που ζήσανε μέσα σε αυτήν. Η Oscar μεγαλώνει και τελικά γίνεται ένας θεατής παγιδευμένος ανάμεσα σε δύο μέτωπα.



03-17.jpg

You are the light, I’m the shadow

Το “Rose of Versailles” είναι οι χαρακτήρες του και έχει πολλούς, κυρίως έχει γυναίκες, που γίνονται μέρος της ιστορίας του και δεν μένουν απλοί παρατηρητές. Η Oscar, η Μαρία Αντουανέτα, η Jeanne, η Madame du Barry είναι λίγες από τις θηλυκές προσωπικότητες που γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας. Η Ikeda δείχνει ότι αγαπάει τους χαρακτήρες της και τους προσφέρει τη δυνατότητα ν’ αναπτυχθούν. Ακόμα και οι “κακοί” και “δολοπλόκοι” αποκτούν κίνητρα και κυρίως χρόνο, χρόνο για να δείξουν πως δεν βρίσκονται εκεί για να γελάνε απλά σατανικά σε ένα δωμάτιο προσπαθώντας να καταστρέψουν μια αδύναμη πρωταγωνίστρια. Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση πολλοί δεν ασχολούνται καν μαζί της.

Εξάλλου, μόνο αδύναμη σε πνεύμα δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την Oscar. Βάζοντας στην άκρη τα δεδομένα της εποχής και τη θέση των γυναικών στη Γαλλία του τότε, αλλά και τις ηρωίδες που κυριαρχούσαν στα shoujo εκείνη την περίοδο στην Ιαπωνία, η Ikeda πρωτοτυπεί και δημιουργεί μια ηρωίδα με μεγάλο ενδιαφέρον. Έχοντας ανατραφεί ως άνδρας, με τα ιδανικά ενός βασιλικού φρουρού και το καθήκον να προστατέψει τη βασίλισσα, η Oscar βρίσκεται πολλές φορές παγιδευμένη ανάμεσα στην περηφάνια, το καθήκον, τα πιστεύω και τις επιθυμίες της και πολλές φορές βρίσκει τον εαυτό της να παλεύει για να μείνει πιστή στην εικόνα που της επιβάλλει η αυλή και η ανατροφή της.

Δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου για την βαρύτητα που δόθηκε στο τελευταίο καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, χωρίς να φτάνει στην υπερβολή. Θεωρώ θετικό το γεγονός πως παρά την περιβολή και τους τρόπους της η Oscar ερωτεύεται και την ερωτεύονται. Οι προβληματισμοί της και η κρίση ταυτότητας είναι συναρπαστικοί στη θέαση, τουλάχιστον για τους λάτρεις των anime/manga που αγαπάνε το gender-bender ή το crossdressing σαν είδος, αφού υπάρχει ισορροπία και δεν καταστρέφεται εντελώς η θηλυκότητά της.

Ως αντίποδάς της λειτουργεί η Μαρία Αντουανέτα, στην οποία αφιερώνεται μεγάλο μέρος της σειράς. "Το φως του παλατιού", η μικρή Αυστριακή πριγκίπισσα, ο ορισμός της θηλυκότητας εκείνης της εποχής, παρασυρμένη από τα συναισθήματα και τις επιθυμίες της λειτουργεί χωρίς σκέψη και επηρεάζεται εύκολα από τους ανθρώπους του περίγυρού της, γινόμενη άθελά της υποχείριο τους. Η σειρά αγγίζει με ευαισθησία την προσωπικότητά της και καταφέρνει να δώσει την εικόνα μιας γυναίκας με μια παράξενη αίσθηση δικαιοσύνης και τυπικότητας. Απορροφημένη από τη ζωή της στο παλάτι και τον έρωτα, γεμάτη αφέλεια αγνοούσε την κατάσταση ενός ολόκληρου λαού προκαλώντας την οργή του.

Η σχέση των δύο αυτών γυναικών και η διαφορετική πορεία που ακολούθησαν σαν προσωπικότητες καταλήγει τελικά να οδηγήσει σε μια σκηνή σημαντική για την τροπή που θα ακολουθήσει η ιστορία. Καθώς οι πολιτικές εξελίξεις δεν μπορούν ν’ αφήσουν κανέναν αδιάφορο, η Oscar γίνεται μάρτυρας του τέλους μια εποχής και βλέπει την απαρχή μιας νέας Γαλλίας να χτίζεται επάνω σε ό,τι πιστεύει και είναι η ίδια.

Η ανάπτυξη των χαρακτήρων είναι σαφώς το πιο δυνατό σημείο της σειράς. Η αλληλεπίδραση των χαρακτήρων είναι τόσο πειστική που σου δημιουργεί την αίσθηση πως πρόκειται για ιστορικά πρόσωπα. Έχοντας όμως ένα τόσο μεγάλο καστ, εκτός απ’ το ότι είναι δύσκολο να δεχτούν όλοι τον σχολιασμό που τους αξίζει, είναι μοιραίο τελικά ορισμένοι να μην καταφέρουν να δεχτούν και εξίσου καλή ανάπτυξη με τους υπόλοιπους και να καταλήξουν να παραμείνουν στη σκιά τους.



04-10.jpg

Blooming in the field

Χωρίς να είναι από τα δυνατότερα κομμάτια της σειράς, στον τομέα του ήχου το επίπεδο καταφέρνει να μένει ικανοποιητικό. Οι ερμηνείες των ηθοποιών βελτιώνονται καθώς μπαίνουν περισσότερο μέσα στον ρόλο τους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει αυτή της Tajima Reiko που ερμήνευσε την Oscar πετυχαίνοντας να κρατήσει τις ισορροπίες στον τόνο της φωνής ενός τέτοιου χαρακτήρα.

Αν και σαν σύνολο η μουσική βοηθά μερικές φορές στη μετάβαση της διάθεσης του θεατή, η εισαγωγή της μουσικής σε ορισμένες σκηνές που υπάρχει μόνο για να δώσει έμφαση στη δραματικότητά της μπορεί να κουράσει. Η Suzuki Hiroko ερμηνεύει δύο τραγούδια γραμμένα πάνω στο ύφος της σειράς με εξαιρετική μελωδία.

To animation και ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι το μοναδικό κομμάτι που πρέπει να προσπεράσει ένας θεατής που δεν είναι εξοικειωμένος με παλαιότερες μεταφορές. Ο σχεδιασμός της παλιάς σχολής, οι δραματικές λάμψεις στα μάτια και τα ξεπερασμένα εφέ για επιπλέον δραματικότητα είναι τα πρώτα σημεία που πιθανόν θα τον ξενίσουν. Παρόλα αυτά μειώνονται στη συνέχεια και το βάρος στις δραματικές σκηνές μεταφέρεται περισσότερο πάνω στη μουσική.

Όπως είναι λογικό για μια παραγωγή του '79 υπάρχουν επαναχρησιμοποιημένες ή επαναλαμβανόμενες σκηνές. Η εναλλαγή από animation σε σκιτσαρισμένες σκηνές μπορεί να μην είναι αρεστή σε όλους. Αντιθέτως, αν και το παρασκήνιο είναι στατικό σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει ποικιλία τοπίων μιας και η ιστορία μεταφέρεται σε σημεία έξω από το παλάτι. Το παλάτι το ίδιο έχει αρκετές λεπτομέρειες στην διακόσμηση του και οι σκηνές του χορού της αυλής έχουν αρκετά προσεγμένη κίνηση.



05-3.jpg

Swaying in the winds of time

Τελειώνοντας αυτήν την παρουσίαση νιώθω πως δεν έγραψα ούτε τα μισά από αυτά που θα μπορούσα να γράψω για το συγκεκριμένο έργο. Ήταν μια σειρά που με καθήλωσε για 40 ολόκληρα επεισόδια, με εξέπληξε ευχάριστα με τον τρόπο που χειρίστηκε την ιστορία και το ρομάντζο που δεν με ενόχλησε. Με έκανε να την αγαπήσω και μου πρόσφερε χαρακτήρες και σκηνές που θα θυμάμαι για καιρό αφήνοντάς με με την αίσθηση ότι θα ήθελα να το ξαναδώ.

Δεν θα μπορούσα να ισχυριστώ πως είναι για όλα τα γούστα, είναι όμως ένα έργο άξιο να τολμήσει να το δοκιμάσει κάποιος χωρίς να σταθεί στην παλαιότητά του. Αν θα έπρεπε να το χαρακτηρίσω κάπως μάλλον θα το χαρακτήριζα “διαχρονικό”, ένα έργο που μπορεί ν’ αποτελέσει παράδειγμα για νεότερες παραγωγές.

Κατεβάζετε από bakabt την έκδοση των Live-Evil.

Trivia

  • To manga είναι 14ο ανάμεσα στα shoujo με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.
  • Το manga όσο και το anime έχουν επισήμως μεταφραστεί σε 9 διαφορετικές γλώσσες.
  • Η μεταφορά σε anime ήταν ανάμεσα στο TOP 50 των πιο αγαπημένων anime σύμφωνα με έρευνα το 2005.
  • Το Rose of Versailles είναι διάσημο για την πρώτη ερωτική σκηνή σε shoujo manga.
  • Πριν τη μεταφορά του σε anime το “Rose of Versailles” είχε μεταφερθεί σε θεατρικό έργο
  • Το 1978 απέκτησε ταινία ζωντανής δράσης. Η μεταφορά έγινε στα γαλλικά με γαλλική ομάδα παραγωγής και αγγλόφωνο cast. Η ταινία παρόλα αυτά θεωρείται αποτυχία από τους λάτρεις του manga.

"Roses, they bloom in dignity,
roses, they scatter in beauty."


ySss0UF.jpg


#2 Pirate Luffy

Pirate Luffy

    Mein König

  • Members
  • 331 posts

Posted 14 May 2012 - 21:51

Μπράβο! Το άξιζε ένα review η συγκεκριμένη σειρά! Με κράτησε όσο λίγες, αν και αρχικά θεώρησα ότι δεν είναι για να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον(θυμάμαι με ξένισε στο σχεδιαστικό κομμάτι... κάτι τέτοιο). Ωστόσο άλλαξα άρδην γνώμη και κατέληξα να το αγαπήσω. Ίσως αναμενόμενο σε έναν βαθμό γιατί με γοητεύει η Γαλλία(κάπως/κάποτε θα πάω). Πάει παραπάνω από ένας χρόνος που την είδα και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Η retro αισθητική της(hail to Dezaki) δεν με χάλασε καθόλου... τουναντίον! μου άρεσε πολύ! Η Oscar είναι από τους πλέον(αν όχι Νο1) γοητευτικούς θηλυκούς χαρακτήρες σε anime. Να ολοκληρώσω υπογραμμίζοντας ότι το opening είναι ΣΠΟΥΔΑΙΟ!

Υ.Γ. Το συγκεκριμένο review μετράει όχι μόνο επειδή υπάρχει και αφορά αγαπημένη, παλιά σειρά. Είναι πολύ καλογραμμένο. Δεδομένης της αγάπης μου για το Bara no Versailles ανατρίχιασα στις τελευταίες γραμμές. Damn! :P
Υ.Γ2. Την έτερη σειρά της Riyoko sensei(Oniisama E) την αγαπώ παθολογικά.

That's all.
Posted Image

#3 Aena

Aena

    Anime Freak

  • Members
  • 284 posts
  • LocationUp in the sky searching for the brightest star

Posted 06 February 2014 - 12:20

Ήταν από τις πρώτες σειρές anime που έτυχε να δω. Το πέτυχα στην τηλεόραση, πολύ μικρή όταν έμενα στη Γερμανία. Άν και τότε δεν καταλάβαινα τι διαφορά έχουν τα cartoon από τα anime και τα θεωρούσα όλα παιδικά, με απορόφησε κατευθύαν η συγκεκριμένη. Την έβλεπα ανεληπώς, χωρίς να χάνω επεισόδιο. Η πλοκή και το σενάριο είναι καλογραμμένα και οι χαρακτήρες εξλίσσονται αρμονικά μέσα στη σειρά. Τα γεγονότα εξηγούνται, χωρίς να αφήνονται ερωτήματα και κενά στην κατανόηση.

 

Συμφωνώ με τον Pirate Luffy ότι το opening ειναι φανταστικό. Επίσης μου αρέσει πολύ και η γερμανική του εκδοχή. Από τις καλύτερες σειρές, που σίγουρα αξίζει να την ξαναδεί κάποιος!!


30w46c0.jpg


#4 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 15 February 2014 - 15:33

Ήταν από τις πρώτες σειρές anime που έτυχε να δω. Το πέτυχα στην τηλεόραση, πολύ μικρή όταν έμενα στη Γερμανία. Άν και τότε δεν καταλάβαινα τι διαφορά έχουν τα cartoon από τα anime και τα θεωρούσα όλα παιδικά, με απορόφησε κατευθύαν η συγκεκριμένη. Την έβλεπα ανεληπώς, χωρίς να χάνω επεισόδιο. Η πλοκή και το σενάριο είναι καλογραμμένα και οι χαρακτήρες εξλίσσονται αρμονικά μέσα στη σειρά. Τα γεγονότα εξηγούνται, χωρίς να αφήνονται ερωτήματα και κενά στην κατανόηση.

 

Συμφωνώ με τον Pirate Luffy ότι το opening ειναι φανταστικό. Επίσης μου αρέσει πολύ και η γερμανική του εκδοχή. Από τις καλύτερες σειρές, που σίγουρα αξίζει να την ξαναδεί κάποιος!!

 

τωρα βλεπω και τη σειρα  La Seine no Hoshi που επισης προβληθηκε Γερμανια.

 

o Akio Sugino ειχε επισης συνεργαστει σε αυτη τη σειρα με τους M. Osumi και Y.Tomino.

 

σε καποια σημεια μοιαζει καπως σε αυτη τη σειρα και σιγουρα την επηρρεασε μιας και ειναι λιγο προγενεστερη.

απλα υστερει σε καποια επεισοδια στη μεση, ομως προσθετει και ενδιαφεροντα στοιχεια, οπως τον νεαρο τοτε Ναπολεοντα, τον Μοτσαρτ και ενα απο τα πρωτα αεροστατα, oπως και το γιο της Αντουανετας.

η Αντουνετα ειναι επισης εντελως διαφορετικη στις δυο σειρες.

 

την ειχα ακουστα αυτη τη σειρα και την απερριπτα ως παιδικη σε συγκριση με την Οσκαρ. ομως καθε αλλο παρα παιδικη ειναι.

οι πρωταγωνιστες δεν δισταζουν να σκοτωσουν αν χρειαστει, ενω και η Ναντιν ειναι μαρτυρας θανατων που θα την σημαδευαν βαθια.

 

ουτε στο Ζορρο δεν γινονταν αυτα! επισης η πρωταγωνιστρια καθε αλλο παρα αηττητη ειναι. πλεον τετοια σειρα θα την εκοβαν,

 

μετα την Rose of Versailles ειναι πλεον και αυτη απαραιτητη αν σας ενδιαφερουν δραματα εποχης.



#5 Aena

Aena

    Anime Freak

  • Members
  • 284 posts
  • LocationUp in the sky searching for the brightest star

Posted 17 February 2014 - 23:35

τωρα βλεπω και τη σειρα  La Seine no Hoshi που επισης προβληθηκε Γερμανια.

 

o Akio Sugino ειχε επισης συνεργαστει σε αυτη τη σειρα με τους M. Osumi και Y.Tomino.

 

σε καποια σημεια μοιαζει καπως σε αυτη τη σειρα και σιγουρα την επηρρεασε μιας και ειναι λιγο προγενεστερη.

απλα υστερει σε καποια επεισοδια στη μεση, ομως προσθετει και ενδιαφεροντα στοιχεια, οπως τον νεαρο τοτε Ναπολεοντα, τον Μοτσαρτ και ενα απο τα πρωτα αεροστατα, oπως και το γιο της Αντουανετας.

η Αντουνετα ειναι επισης εντελως διαφορετικη στις δυο σειρες.

 

την ειχα ακουστα αυτη τη σειρα και την απερριπτα ως παιδικη σε συγκριση με την Οσκαρ. ομως καθε αλλο παρα παιδικη ειναι.

οι πρωταγωνιστες δεν δισταζουν να σκοτωσουν αν χρειαστει, ενω και η Ναντιν ειναι μαρτυρας θανατων που θα την σημαδευαν βαθια.

 

ουτε στο Ζορρο δεν γινονταν αυτα! επισης η πρωταγωνιστρια καθε αλλο παρα αηττητη ειναι. πλεον τετοια σειρα θα την εκοβαν,

 

μετα την Rose of Versailles ειναι πλεον και αυτη απαραιτητη αν σας ενδιαφερουν δραματα εποχης.

 

Ενδιαφέρον μου ακούγεται. Θα της ρίξω μια ματιά. :)


30w46c0.jpg


#6 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 February 2014 - 20:41

Ενδιαφέρον μου ακούγεται. Θα της ρίξω μια ματιά. :)

 

ακριβως επειδη δεν βασιζεται σε manga, καποια πραγματα τα δειχνει με περισσοτερες λεπτομερειες και πιο ελευθερα απο την Versailles. μαθαινεις ετσι περισσοτερα πραγματα. μπορω να πως πως ειναι απο τις σειρες που τα εχουν ολα μεσα. ροματζο, δραση, δραμα, κωμωδια.

φαινεται καθαρα πως μπλεχτηκαν περισσοτεροι απο ενας σκηνοθετες.

 

καποια επεισοδια μοιαζουν σαν spaghetti western τον καιρο λιγο πριν την Γαλλικη Επανασταση. που αντι για ληστες και Ινδιανους, εχουμε διαβολικους μαρκησιους και φιλοβασιλικους.



#7 Aena

Aena

    Anime Freak

  • Members
  • 284 posts
  • LocationUp in the sky searching for the brightest star

Posted 19 February 2014 - 01:51

ξέρεις μήπως που μπορώ να το βρώ, να το κατεβάσω;


Edited by Aena, 19 February 2014 - 01:51.

30w46c0.jpg


#8 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 19 February 2014 - 15:35

στη σελιδα serienjunkies τα εχει σχεδον ολα στα Γερμανικα!
Με jdownloader τα κατεβαζεις.

#9 Aena

Aena

    Anime Freak

  • Members
  • 284 posts
  • LocationUp in the sky searching for the brightest star

Posted 19 February 2014 - 22:58

Σε ευχαριστώ πολύ!! Θα ξεκινήσω απο την επόμενη βδομάδα, να αναπολώ τις στιγμες της νιότης μου χαχαχα :gotit:

 

Ξέρεις αν λέγεται και κάπως αλλιώς αυτή η σειρά, γιατί εδω το μόνο που μου βγάζει ειναι το One Piece και ένα άλλο το “Special Rescue Police Winspector”, που είναι σαν τους Power Raingers ενα πράγμα, απ' ότι διαβάζω..

 

Πάντως ωραία downloads έχει θα την ψάξω διεξοδικά!


Edited by Aena, 19 February 2014 - 23:03.

30w46c0.jpg


#10 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 19 February 2014 - 23:54

Nadine - Stern der Seine

 

Γερμανικη ονομασια. στα Ιαπωνικα λεγεται Simone η ηρωιδα....



#11 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 20 February 2014 - 03:40

αχ μνημες απο ιταλικα καναλια ................


Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#12 Aena

Aena

    Anime Freak

  • Members
  • 284 posts
  • LocationUp in the sky searching for the brightest star

Posted 20 February 2014 - 11:01

ΟΗ! Το βρήκα   :riiight: !! Ευχαριστώ πολύ!!  Όταν το δω θα σου πω εντυπώσεις!!!


30w46c0.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: drama, romace, shoujo, historical, anime review, fall 1979, Osamu Dezaki, Ikeda Ryoko