Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Book Recommendations

book recommendations

  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#1 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 08 May 2012 - 19:33

Posted Image

Επιτέλους έχουμε ένα sub-forum και για τη λογοτεχνία! Ένα ζήτω για το anime//gr!!! :wooi2: :wooi2: :wooi2:


Το συγκεκριμένο thread θα λειτουργεί όπως τα αντίστοιχα για τα anime/manga. Εδώ λοιπόν, θα γίνονται προτάσεις σε όποιον ψάχνει να διαβάσει ένα καινούργιο βιβλίο.

Δηλαδή, όποιος θέλει, θα ζητάει να του προτείνουν καινούργια βιβλία, είτε σε σχέση με κάποιο είδος ή συγγραφέα που του αρέσει, είτε παρόμοια βιβλία με αυτά που έχει ήδη διαβάσει. Μπορείτε να προτείνετε τα αγαπημένα σας βιβλία χωρίς να απαντάτε σε κάποιον άλλο, αλλά καλύτερο θα ήταν να τα παραθέσετε στο Books Top 10 thread.

Ελάτε να αυγατίσουμε το καινούργιο μας subforum με αγάπη, στοργή, φροντίδα, προδέρμ και πολλές πολλές σελίδες χαρτιού!

Posted Image


#2 The Truth

The Truth

    Storm King

  • Members
  • 195 posts

Posted 08 May 2012 - 19:59

Θα είμαι λοιπόν ο πρώτος που θα ρωτήσει για κάποιο καλό βιβλίο. Λοιπόν έχω βάλει στο μάτι το "Ο πόλεμος των άνθεων" από τον Tad William. Το έχει διαβάσει κανείς σας; Είναι καλό;
Επίσης μιας και έρχεται καλοκαιράκι, έχετε να μου προτείνετε τίποτα καλό; Κατά προτίμηση επιστημονικής φαντασίας ή αστυνομικό θρίλερ. :congrats:
Posted Image

#3 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 08 May 2012 - 20:03

Ζητείται καθοδήγηση στα sci-fi έργα του Edgar Rice Burroughs πριν με πρήξει ο πατέρας μου κι άλλο πως έχει βγάλει καλά βιβλία σ' αυτό τον τομέα.


Βλέποντας και αυτά που γράφει ο Truth, πως λέγεται το αστυνομικό θρίλλερ με έναν ταχυδακτυλουργό που κάνει τις δολοφονίες του σαν νούμερα τσίρκου; Ψάχνω ψάχνω αλλά δεν.

#4 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 08 May 2012 - 20:09

Θα είμαι λοιπόν ο πρώτος που θα ρωτήσει για κάποιο καλό βιβλίο. Λοιπόν έχω βάλει στο μάτι το "Ο πόλεμος των άνθεων" από τον Tad William. Το έχει διαβάσει κανείς σας; Είναι καλό;
Επίσης μιας και έρχεται καλοκαιράκι, έχετε να μου προτείνετε τίποτα καλό; Κατά προτίμηση επιστημονικής φαντασίας ή αστυνομικό θρίλερ. :congrats:

Δυστυχώς δεν το έχω διαβάσει, αλλά για sci-fi, μιας και άρχισα πρόσφατα το άθλημα, νομίζω έχω 2-3 προτάσεις που είναι καλές για καλοκαιράκι.

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, του Douglas Adams. Είναι 5 βιβλία (των 150 σελίδων το καθένα) και είναι χιουμοριστικά και πολύ καλογραμμένα. Νομίζω είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιράκι.

Το 1984 του Orwell, because...AWESOME! Είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Ίσως είναι λίγο βαρύ για τόση ζέστη, αλλά και εγώ καλοκαίρι το διάβασα και γούσταρα.

Mockingbird του Walter Tevis. Είναι από τα κάπως υποτιμημένα βιβλία sci-fi, καθότι, κατ' εμέ, δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο θα έπρεπε. Είναι καλογραμμένο και εφευρετικό. Δεν μπορώ να βρω λόγο για να μην αρέσει στον οποιονδήποτε!

Posted Image


#5 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 08 May 2012 - 22:00

Kudos Anelis-chan για το book section! Επιτέλους μέρος να lurkάρουμε οι βιβλιοφάγοι βρε αδερφέ!

Λοιπόν, εγώ μόλις τελειώσω Πανελλήνιες έχω να ρίξω το διάβασμα της ζωής μου(ακούγεται οξύμωρο εε; :P )

Έχω το 1984 του Όργουελ που είναι σε αναμονή, θα βρω το χρόνο να τελειώσω επιτέλους το αριστούργημα Frankestein της Mary Shelley και το Θάνατος στη Βενετία του Thomas Mann. Το τελευταίο είναι πολύ βαρύ βιβλίο και με πυκνό λόγο, αλλά είναι Mann οπότε δεν μπορείς παρά να μη λατρέψεις τη γραφή του.

Anyway, αν θέλετε πληροφορίες για Ιαπωνική Λογοτεχνία έχω αρκετές προτάσεις.

Να διαβάζετε βιβλία, κάνουν καλό :) Ακόμα και τα κακά καλό θα κάνουν xD

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#6 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 08 May 2012 - 22:17

Στοπ. Όχι και sci-fi το 1984!! Που 'ναι η sci, οέο; Υπέροχο βιβλίο γενικά, κρύβει μέσα του ένα μικρό σπέρμα απογοήτευσης, επειδή ώρες ώρες για να πει αυτό που θέλει ξεφεύγει από το ρεαλισμό του, κάνει τους χαρακτήρες κάπως προβληματικούς και το δεύτερο μέρος του είναι τελείως διαφορετικό από το πρώτο. Καλύτερα κοίτα πρώτα τη Φάρμα των Ζώων, NWS. Πιο μικρό, ελαφρύ, συμπυκνωμένο, συμβολικό και γενικά διαχειρίζεται πιο εύκολα τις καταστάσεις ο Όργουελ εκεί.

#7 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 08 May 2012 - 22:24

Τα science fiction περιλαμβάνουν και τα alternate realities. And to quote straightly from wikipedia, στο "science fiction" άρθρο λέει τα εξής.
Spoiler:


Οπότε ναι είναι sci-fi :P
Κατ' εμέ είναι και πολύ ανώτερο του Animal Farm, το οποίο έχει κάπως χοντροκομμένο τέλος.

Posted Image


#8 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

    Moe Baby Jorōgumo

  • Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 08 May 2012 - 22:31

Κατ' εμέ, δεν είναι και τόσο sci-fi το 1984, ειδικά αν σκεφτούμε πως συνδύασε στοιχεία πολιτευμάτων που... υπήρχαν ήδη! Αλλά ποιος κάθεται να ασχολείται; Μπορούμε να βγάλουμε τις ταμπέλες και να το προτείνουμε όπως και να 'χει, γιατί είναι πραγματικά εξαίσιο βιβλίο;

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^


#9 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 08 May 2012 - 22:32

Είναι ανώτερο σαφώς, δεν τ συζητάμε. Απλά πιστεύω πως η φάρμα είναι καλύτερα να διαβαστεί πρώτη σαν εισαγωγή στο 1984. Πολύ πιο άνετη τη λεω, όχι καλύτερη :P

If you say it's sci-fi, I rest my case. απλά το θεωρώ λίγο παραπλάνηση :P Ή μάλλον θα το θεωρούσα για ένα βιβλίο που δεν είναι τόσο ευρέως γνωστό το περιεχόμενό του.

#10 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 08 May 2012 - 22:36

Δεν είναι παραπλάνηση όμως, καθώς το είδος του είναι sci-fi. Όπως και το Farenheit 451, Handmaid's Tale etc etc.

Μην μπερδεύετε το sci-fi με το hard sci-fi. ;)

Posted Image


#11 Scarecrow

Scarecrow

    Starting...

  • Members
  • 21 posts
  • LocationItaly

Posted 08 May 2012 - 23:17

Επίσης μιας και έρχεται καλοκαιράκι, έχετε να μου προτείνετε τίποτα καλό; Κατά προτίμηση επιστημονικής φαντασίας ή αστυνομικό θρίλερ. :congrats:


Απο επιστημονικη φαντασια. Οτιδηποτε και να πιασεις απο Ασιμωφ ειναι αριστουργηματα και ειδικα το nightfall (Η νυχτα). Ο πλανήτης Κάλγκας στέκεται στο χείλος του χάους αλλά μόνο μια χούφτα ανθρώπων το αντιλαμβάνονται. Ο Κάλγκας γνωρίζει μόνο το αιώνιο φως της μέρας. Για περισσότερο από 2000 χρόνια, κάποιος από τους συνδυασμούς των έξι ήλιων φωτίζει τον ουρανό. Αλλά τώρα το λυκόφως συγκεντρώνεται. Σύντομα οι ήλιοι θα δύσουν όλοι ταυτόχρονα και το τρομερό μεγαλείο της Νύχτας θα προκαλέσει τέτοια παραφροσύνη, που θα σημάνει το τέλος του πολιτισμού.

Nemesis.Η ιστορια εξελισεται στην εποχη που το διαγαλαξιακο ταξιδι ειναι πλεον πολυ κοντα στην ανακαλυψη και την τελειοποιηση του. Η ιστορια μιας κοπελας με ιδιαιτερα χαρισματα τηλεπαθειας και εξυπναδας σε συνδιασμο με την ανακαλυψη ενος νεου αστερα ο οποιος θα μπορουσε να γινει ο επομενος ηλιος.Η ιστορια παραθετει επισης την σχεση γονιων και παιδιου.
φυσικα και η σειρα με τα ρομποτ (παρολο που ισως στην εποχη μας πλεον να φαινονται λιγο παλιομοδιτικα, πολλες αξιες και πολλα πραγματα που γραφει ο συγγραφεας παραμενουν εξαιρετικα ενδιαφεροντα).

Eπισης το παιχνιδι του Εντερ http://en.wikipedia.org/wiki/Ender%27s_Game_%28short_story%29 μου αρεσε τοσο πολυ που τελειωσα ολοκληρο το βιβλιο σε 7 ωρες, δε μπορουσα να το αφησω. Αν κι απλα ενα short story, εχει και ολοκληρη σειρα.
Η γη έχει δεχτεί δύο φορές επίθεση από εξωγήινους και σε αναμονή μιας τρίτης ψάχνει ανάμεσα σε χαρισματικά παιδιά να βρει τον επόμενο διοικητή. Ο Έντερ είναι η μεγαλύτερη ιδιοφυΪα και κερδίζει σε όλα τα πολεμικά παιχνίδια. Ποιό είναι το τίμημα όμως και θα τα καταφέρει μέχρι το τέλος;

I read a book about the dangers of alcohol, i was so terrified i immediately stopped reading!
 


#12 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 09 May 2012 - 08:43

καλα ναι ουτε γω μπορω να τα πω αυτά sci-fi. ουτε κανεις τα ελεγε ποτε στον κυκλο μου ουτε το συνηθισα ουτε προκειται, και δεν νομιζω οτι ειμαι ο μονος. Και οχι τα παραπανω, ουτε καν τον ιουλιο βερν δεν μπορω να πω με ανεση sci-fi και δεν θα το προτεινα ως τετοιο.

Οπότε ΘΑΝΑΤΟΣ στο wikipedia! (εγκυκλοπαιδεια απο ερασιτέχνες, σε ερασιτεχνες, μουαχαχαχαχα!)

:gotit:


Ο Philip K. Dick παλι προτεινεται ανεπιφύλακτα! :congrats:

stasou%2520mygdala.jpg


#13 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 09 May 2012 - 08:58

Δεν είναι μόνο η wiki που έχει αυτούς τους ορισμούς, απλά είναι η πιο εύκολη λύση. Όταν μιλάμε για αντικειμενικούς ορισμούς, they are sci-fi. Αν μιλάμε με υποκειμενικούς τότε αλλάζει το θέμα.

Να και ένα υπέροχο site. Ορισμοί για την Επιστημονική Φαντασία
Και ένα άλλο όμορφο site.

Τώρα ο "κύκλος" του καθενός δεν έχει σημασία. Ο άνθρωπος science fiction έγραφε, ως science fiction προωθήθηκε, κατηγοριοποιείται ως science fiction, αλλά κυρίως είναι science fiction.

Posted Image


#14 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 09 May 2012 - 09:07

Όπως είχα ξαναπεί και στο (πλέον κλειδωμένο) thread της γενικής συζήτησης για βιβλία, σε όσους σκέφτονται να διαβάσουν το Nineteen Eighty-Four, καθώς και σε όσους το έχουν ήδη διαβάσει και ψάχνουν κάτι παρόμοιο, πάντα (αντι)προτείνω το Brave New World του Aldous Huxley. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω "ανώτερο", αν κι αυτή η λέξη ίσως δεν ταιριάζει, μιας και μιλάμε για δύο αριστουργήματα, και τα αριστουργήματα δεν πρέπει να τα βάζουμε στη ζυγαριά. Αυτό που μπορώ πάντως με σιγουριά να πω είναι ότι το Brave New World, με το genetically engineered σύστημα καστών του και τη χρήση της ηδονής (χημικά παρασχόμενης) για κατευνασμό και υπνώτιση των μαζών, πέφτει πολύ πιο μέσα στο που οδεύουμε σαν κοινωνία από το Nineteen Eighty-Four.

Τέλος, ναι, το Nineteen Eighty-Four ΕΙΝΑΙ sci-fi. Από τη στιγμή που μιλάει για ένα μέλλον που περιέχει imaginary τεχνολογικά επιτεύγματα (telescreen), αυτό αρκεί. Sci-fi δεν σημαίνει μόνο sentient robots, people in space suits και pew pew laz0rs.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#15 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 09 May 2012 - 09:08

καλα ντε ωωωχουουου! :P

Υποκειμενικα μιλουσα εννοειται, αλλά αυτό που προσπαθουσα να πω ειναι οτι θεωρω οτι γενικώς δεν εχει μεινει στο "συλλογικό ασυνειδητο" (sic) έτσι, και προκειμενου να επικοινωνησουμε ακριβεστερα μεταξυ μας ισως να μπερδευει περισσοτερο αυτη η αντιμετωπιση παρα να βοηθάει. Οχι οτι να θελω να αλλαξω τους ορισμους, κιολας, καμια σχεση.

Δεν ξερουμε ολοι τις υποκατηγοριες υποκατηγοριων στα βιβλια, και δεν ξερω αν θα βολευε να καταληξουμε σαν τα μεταλ φορουμς με τις διαφωνιες αναμεσα στο μπουζουκι μεταλ και στο κλαρινο μεταλ.

Πιο σωστη η δικια σου αντικειμενικη προσεγγιση εννοειται, εγω για την ευχρηστια της αμφιβαλλω.

stasou%2520mygdala.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: book, recommendations