Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 7 votes

.aNiMe//GR's next top writer contest!

• Please log in to reply
377 replies to this topic

#91 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 posts

Posted 04 May 2012 - 11:44

ή μέτρησε πόσες λέξεις έχεις στην πρώτη γραμμή του κειμένου σου και μετά πολλαπλασίασε τες με το πλήθος των γραμμών του κειμένου σου.

Edited by Osama Bin Laden, 04 May 2012 - 11:45.

#92 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 220 posts

Posted 04 May 2012 - 12:25

Ήθελα να τη δουλέψω πολύ ακόμα, αλλά δεν με παίρνει ο χρόνος. Ορίστε λοιπόν και το δικό μου τερατούργημα.

Από το τέλος ως την αρχή.

Πρόκειται για ένα creepypastοειδές με εν μέρει χιουμοριστικό γράψιμο, ελαφρώς εμπνευσμένο ως ιστορία από το "SCP Foundation" και ως τρόπο γραψίματος από τον αγαπημένο μου συγγραφέα, Douglas Adams.

Προσπάθησα να φτιάξω μια όσο το δυνατόν μικρότερη (σε μέγεθος κειμένου) ιστορία, που χρονικά να διαρκεί μόνο λίγα λεπτά (χωρίς να μετράμε το exposition), και να περιγράφω τα συναισθήματα του κύριου χαρακτήρα λεπτομερώς αλλά και με μια δόση χιούμορ. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να σκεφτώ αρκετά αστεία, ή να βρω κάποιον πιο δημιουργικό τρόπο να ενσωματώσω το exposition, ενώ, παρ 'όλο που δεν είναι πια το όριο, ήθελα να την κάνω γύρω στις 500 λέξεις. Και θα τα είχα καταφέρει αν δεν ήταν αυτά τα ανακατωσούρικα παιδιά και ο σκύλος τους εάν το είχα δουλέψει περισσότερο.

Στην αρχή ήθελα να το καθυστερήσω επίτηδες για να κάνω πιο δραματική είσοδο.
Μετά ανακάλυψα το Homestuck και έφαγα εκεί όλο μου τον ελεύθερο χρόνο. :dazed:

Ήθελα να βάλω πολλά από όσα έμαθα, όπως το διάγραμμα που ανέφερε ο Όντυ (btw, δεν υπάρχει "σωστός" τρόπος, μόνο ρεπερτόριο τεχνικών από τις οποίες μπορείς να επιλέξεις ποιά νομίζεις πως θα λειτουργήσει καλύτερα), αλλά μπόρεσα να ενσωματώσω μόνο το Masking Effect και αυτό μάλλον άτσαλα. (BTW, όσοι ασχολούνται με το γράψιμο μπορεί να βρουν κάτι χρήσιμο σε όσα γράφει αυτή εδώ η κοπελιά. ^^ )

Oh well. Ελπίζω τουλάχιστον να έχει κάποιο ενδιαφέρον η ιστοριούλα, και την επόμενη φορά που θα γράψω να ασχοληθώ περισσότερο χωρίς να βρω πάλι κάτι να μου αποσπά την προσοχή.

Practice I need, and practice I will! :hero:

Α, μην ξεχάσω το αρχείο .rtf :

Attached Files

Edited by Kain, 04 May 2012 - 12:31.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#93 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 posts

Posted 04 May 2012 - 13:00

Kain, you have been added

#94 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 04 May 2012 - 13:04

Τελείωσα κι εγώ με τη σειρά μου, ήταν καθαρά θέμα συγκέντρωσης όχι χρόνου.
Μετρησα πρόχειρα στο μυαλό μου τις λέξεις με τον πολλαπλασιασμό γραμμών και λέξεων και νομίζω μου βγαίνει μόνο γύρω στις 7.000 αλλά στο zoho δε φαίνεται τόσο μεγάλη οπότε δε νομίζω πως υπάρχει πρό...βλη...μα... καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως μάλλον ούτε εγώ ούτε εσείς θέλουμε να ξέρουμε με σιγουριά.(και στο συμπέρασμα οτι είμαι ακόμα πιο άχρηστος κι απ'ότι φανταζόμουν στην αριθμητική γιατί σιγά μην ισχύει ο αριθμός που έβγαλα)
Seriously προσωπικά πιστεύω πως πολλές απο αυτές που διάβασα κόπηκαν πολύ απότομα, και ειδικά στις συγκεκριμένες θεματολογίες θα χρειαστεί να δούμε μεγαλύτερα μεγεθη για να θεωρηθούν αξιόλογες.
Εdit:Τελικά μάλλον είναι γύρω στις 850 or so.Πως νιώθετε τώρα για το γεγονός οτι συνομιλείτε με κάποιον που σκέφτηκε το 70 x 10 και του βγήκε πάνω απο 7.000?
Παίζει όντως να έχω δυσαριθμησία που μου έλεγε μια παιδοψυχολόγος... ή μάλλον απλά βαριέμαι να σκεφτώ το στοιχειώδες ή να χρησιμοποιήσω κομπιουτεράκι/κάθετη πράξη.
Το σπαστικό είναι οτι ήμουν σίγουρος πως θα το παρατραβούσα με τις λέξεις, και αν είχα υπολογίσει σωστά πως υπήρχαν πολύ μεγαλύτερες απο τη δική μου, θα έγραφα πολύ περισσότερα.
Δε σκοπεύω όμως να κάνω edit κλπ, ό,τι έγραψα το έγραψα.

Λάβετε λοιπόν τη χαριτομένη χαζομαρούλα που έγραψα, και έχετε στο μυαλό σας οτι δεν παίρνω πολλά απο αυτά που γράφω στα σοβαρά, μη χρεωθείτε κι εσείς τζάμπα την επίσκεψη μου στον ψυχίατρο.
https://viewer.zoho.com/docs/wccabYc
Η ιστορία λέγεται "O δρόμος της νόησης".

Edited by Kamui, 04 May 2012 - 14:37.

O6rrvsU.jpg

#95 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 posts

Posted 04 May 2012 - 14:47

Kamui, you have been added to the executioner's post and archived.

#96 Pirate Luffy

Pirate Luffy

Mein König

• Members
  • 331 posts

Posted 04 May 2012 - 23:00

https://viewer.zoho.com/docs/qXZdl
Posted Image

#97 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 04 May 2012 - 23:19

Δεύτερον, αύριο τελειώνει η προθεσμία. Μην δω κανά troll να καταθέτει, επίτηδες στις 23:58 ή στις 23:59 ή στις 00:00 του Σαββάτου, με "in before the deadline" ορέξεις.

Posted Today, 00:00

Έλα, μπορείς να το πεις και σε εμάς. Επίτηδες το έκανες, σωστά;

#98 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 04 May 2012 - 23:21

Δεν το 'κανε επίτηδες, είχαμε θέματα με το zoho. Μου το 'χε στείλει στις 11 Ελλάδος

#99 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 04 May 2012 - 23:32

Το ρολόι του forum πάει 2 λεπτά μπροστά, σύμφωνα με το http://www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n=26 τουλάχιστον, so technically he is on time.

qzMHWHd.png

#100 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 04 May 2012 - 23:51

Κυρίες και κύριοι, οι συμμετοχές του πρώτου γύρου του .aNiMe//GR's next top writer contest! τελείωσαν. 17 κείμενα έχουν κατατεθεί και τώρα είναι η ώρα που θα τα κρίνετε. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μια βδομάδα, μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 11 Μαΐου, 23.59 ώρα aNiMe//gr. Τα κείμενα όλα βρίσκονται στο 2ο post, σε λινκς στο Zoho. Τώρα που γράφω δεν είναι όλα τα κείμενα στο πρώτο σε attachments.

Στα της ψηφοφορίας. Πρώτα τα αυτονόητα. Μην ψηφίζετε χάριν φιλιών, γνωριμιών, λαμογιών κτλ κτλ κτλ. Μην ψηφίσετε χωρίς να έχετε διαβάσει τα κείμενα προσεκτικά, με άνεση, και αρκετές φορές, κυρίως τα πιο πρόσφατα. Έχετε μια ολόκληρη βδομάδα για ν' αποφασίσετε. Μην βιαστείτε.
Επίσης δεν μπορείτε να ψηφίσετε τον εαυτό σας!!

Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη του φόρουμ, και αυτά που δεν συμμετείχαν.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι 3 κείμενα, μοιράζοντας πόντους ως εξής:

Αν ψηφίσετε ένα, του δίνετε 5 πόντους.
Αν ψηφίσετε δύο, στο ένα δίνετε 5, στο άλλο 3.
Αν ψηφίσετε τρία, στο ένα δίνετε 5, στο δεύτερο 3 και στο τρίτο 2.
Δεν μπορείτε να δώσετε σε ένα κείμενο 7, 8 ή 10 πόντους, η 5 σε δύο κείμενα.
Να γράφετε πόσους πόντους δίνετε σε ποιο κείμενο για να μην μπερδευόμαστε.

Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχουν αρκετά περισσότερα από 3 κείμενα σπουδαία, οπότε σας ενθαρρύνω να δώσετε όλους τους πόντους σας.

Παρακαλούμε να μην κάνετε edit και αλλάξετε την ψήφο σας!!
Παρακαλούμε να γράφετε την ψήφο σας με κόκκινο χρώμα!!

Θα θέλαμε να γράψετε μερικά σχόλια για τα κείμενα που ψηφίσατε, ενδεχομένως και για όσα δεν ψηφίσατε. Τίποτα από τα δύο δεν είναι υποχρεωτικό.
Επίσης μην γεμίσετε το νήμα με μη-ψηφοφορικά ποστς. Ευπρόσδεκτα μεν, αλλά με μέτρο.
Επίσης παρακαλούμε τα σχόλια για τις ιστορίες που δεν δώσατε πόντους σε ένα spoiler tag, για να είναι πιο άνετο το thread.

Ο νικητής δίνει το θέμα του 2ου γύρου!!

Εν κατακλείδι, είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία και τη συμμετοχή στον πρώτο κιόλας γύρο. Ευχαριστούμε πολύ όσους έγραψαν, σκέφτονται να γράψουν σε άλλο γύρο, και όσους διάβασαν και θα ψηφίσουν τα κείμενα. Ευχαριστούμε πολύ και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Κάθε είδους feedback είναι ευπρόσδεκτο. Η συμμετοχή και η δημιουργικότητά σας κρατάνε το διαγωνισμό ζωντανό.

Πρόσθεσα στο calendar ως events την αρχή και τη λήξη της ψηφοφορίας. Από δω και πέρα αν θέλετε μπορείτε να τα προσθέτετε μόνοι σας οι διοργανωτές, είναι πανεύκολο. Μπορείτε όσοι θέλετε να κάνετε follow το calendar για να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε κάποια προθεσμία.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ την mono για το ημερολόγιο, την iristella για την άμεση εισαγωγή του τελευταίου κειμένου στη λίστα και συνολικά το team του φόρουμ που ενέκρινε και στήριξε το παιχνίδι!!

Sincerely yours, Twilight Saga productions vice chief executive manager

Edited by OdyMonaxos, 27 November 2012 - 21:37.

#101 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 05 May 2012 - 00:28

Πρόσθεσα στο calendar ως events την αρχή και τη λήξη της ψηφοφορίας. Από δω και πέρα αν θέλετε μπορείτε να τα προσθέτετε μόνοι σας οι διοργανωτές, είναι πανεύκολο. Μπορείτε όσοι θέλετε να κάνετε follow το calendar για να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε κάποια προθεσμία.

Οι ψήφοι μου αύριο, μεθάυριο μιας και τα έχω διαβάσει όλα αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα ^^

xbJ3b2w.jpeg

#102 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

Ore-sama

• Members
  • 837 posts

Posted 05 May 2012 - 00:36

Ωραία ιδέα ήταν ο διαγωνισμός. Μπράβο στα παιδιά που το διοργάνωσαν.

1) Pirate Luffy - 5 πόντοι

Δεν ξέρω αν είναι παράγοντας και ότι το διάβασα τελευταίο, αλλά ήταν πολύ ωραίο. Εκλεπτυσμένος λόγος σε συνδυασμό με την λιτότητα της καθημερινότητας του ηλικιωμένου. Μου άρεσε πάρα πολύ, μου άφησε καλές εντυπώσεις. Ήταν δυσνόητο σε κάποιες φάσεις αλλά δεν με κούρασε καθόλου, κάθε άλλο. Χρειάστηκε να ξαναδιαβάσω κάποιες προτάσεις για να καταλάβω το νόημα.
Πολύ ωραία επιλογή στην ιστορία. Αγαπημένη σκηνή εκείνη με τον ζητιάνο, όπου μάλιστα μου έκανε εντύπωση που χρησιμοποίησες την λέξη επαίτης. Ήταν ρεαλιστικό.

2)OdyMonaxos - 3 πόντοι.

Γενικά η ιστορία σου με κράτησε πάρα πολύ, το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό σε μια ιστορία. Δεν βαρέθηκα ούτε μία στιγμή. Το όλο θέμα με τον Νου ήταν πολύ έξυπνο. Κάθε παράγραφος είχε κάτι να πει. Πολύ ωραίος λόγος και συνειρμικός μάλιστα. Έδινες την κάθε σκέψη του στρατιώτη με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ιδιαίτερα μου άρεσε η πορεία της σκέψης του και των γεγονότων. Και το καλύτερο ήταν ο τρόπος που το έκλεισες.
Έβγαζε συναισθήματα και σκέψεις, χωρίς να εστιάζει μόνο σ'αυτές. Η περιγραφή υπήρχε εκεί που έπρεπε και τόνιζε τα σημεία που έπρεπε. Μου άρεσε σε γενικές γραμμές.

3) Kain - 2 πόντοι.

Εδώ δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Ήταν πολύ καλογραμμένο, πολύ ωραία δοσμένες οι σκέψεις. Πάρα πολύ ωραίο κλείσιμο, συν σε ένα κείμενο κατ'εμέ. Σου μένει. Υπέροχος λόγος απλά. Μάλλον δεν μπορώ να σχολιάσω πολλά. Δεν το έβαλα στην πρώτη θέση γιατί του Ody κέρδιζε περισσότερο στο συναίσθημα.
Μπράβο πάντως.

P.Z.W.Y.S -
Πρωτότυπο. Πάρα πολύ ωραία ιδέα, αν και μικρό έδωσες όλα αυτά που ήθελες να περάσεις σε τόση μικρής έκτασης κείμενο. Πάρα πολύ έξυπνο. Αν δεν έμπαινε τελευταία στιγμή η συμμετοχή του Pirate Luffy θα ήσουν σίγουρα στην 3άδα.

Όσο για τα υπόλοιπα. Χωρίς παρεξηγήσεις, εφόσον μπήκαν για κριτική.

Spoiler:

#103 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 05 May 2012 - 01:54

Kai-5. Φοβερός τρόπος γραφής, θέμα που μου θύμισε τον kefka και τους αγαπημένους μου villains και το ότι το συνόδευα με κατάλληλη μουσική έκανε την εμπειρία ακόμα πιο ευχάριστη.
Kamui-3. Απλό setting με βαθιές προεκτάσεις! Πέρα του ότι με έκανε σε ένα-δυο σημεία να σταματήσω και να σκεφτώ τις θεωρίες σου.
Black Kaiser-2. Καλή ιστορία και έχεις αρκετα ωραίο λόγο. Μου άρεσε η στροφή της ιστορίας στο τέλος.

qzMHWHd.png

#104 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 05 May 2012 - 03:12

Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα που θέλουν να "γράφουν" και να αποτυπώνουν ιδέες σε "σελίδες".

Θα σχολιάσω όπως και η Zura.
  • P.Z.W.Y.S.(5 Points) Χαίρομαι πάρα πολύ που διάβασα μία ιστορία που πραγματικά αξίζει το τίτλο για την καλύτερη short story! Μικρή, περιεκτική αλλά αρκετή για να θέσεις κάποια θεμέλια σε μια ωραία αφήγηση. Νομίζω είναι η ιστορία που με άγγιξε περισσότερο απ'όλες κι ας μην είχε τόσο προσεγμένη δομή ή λεξιλόγιο. Πολύ αξιόλογη και θίγει ένα θέμα ανθρώπινο, το οποίο μπορεί να πάρει πολλές διαστάσεις στη ζωή μας. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη, το ξέρω ότι μπορείς. Λίγο καλύτερο λεξιλόγια, εμπλουτισμός στην ατμόσφαιρα και θα ήταν απλά απίθανο. Πάλι με κέρδισες.
  • Μαύρη Μπύρα(3 Points) Έλα παιδί μου να σε κεράσω μια μπύρα! Ένα κομμάτι ιστορίας που θεωρώ πως βγήκε από ένα πολύ ωραίο αστυνομικό μυθιστόρημα. Η αρχή και η συνέχεια μπορούσαν να εννοηθούν και αυτό είναι που υστερεί λίγο στην έννοια του μικρού διηγήματος. Στην αρχή πυκνός λόγος, άρτιος, ωστόσο, και πολύ εύστοχος. Βοηθούσε στην καλύτερη απεικόνιση των χαρακτήρων σου. Μου έδινες την αίσθηση ότι διάβαζα ένα βιβλίο που έχει κάποιο καιρό στο ράφι των εκδόσεων. Ώριμη γραφή. Σε θέμα γραφής, το θεωρώ την πιο αξιόλογη δουλειά. Είχε ωραία αλλαγή στο τέλος, μια μικρή κορύφωση. Δε με άγγιξε όσο η πρώτη, αλλά μου άρεσε πολύ.
  • Kamui(2 Points) Πολύ ωραίο setting(ξέρεις να με κερδίζεις :congrats: ) και εξαίσια πρωταγωνίστρια. Μου άρεσαν τα όρια που θέτεις, που ναι μεν κάνουν πιο σταθερή τη δομή της ιστορίας σου, αλλά από την άλλη στο τέλος τη καθιστούν "αέρινη", μπορείς να ξεφύγεις. Αυτό που με χάλασε ήταν ο τρόπος που πήγες να αποδώσεις τις τρεις ιστορίες. Το έκανες για να δείξεις τις "διάφορες συζητήσεις και κουβέντες" αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερο εκεί το γραπτό σου. Και η "δυστηχία" θέλει "υ" :P Το περιεχόμενο σου με κέρδισε και με άγγιξε. 'Cause philosophy Rulz!
Spoiler:

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#105 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 05 May 2012 - 03:17

Τώρα που το ξανασκέφτομαι θα ζητήσω και κάτι ακόμα. Παρακαλώ τα σχόλια για τις ιστορίες που δεν πήρα πόντους σε ένα σπόιλερ ταγκ. Απλά για να μην το κάνουμε όλο σεντόνια και δεν διαβάζεται.