[spoiler:360bcc088c]η γιαγιά που δείχνει στο τέλος είναι η κοπέλα που ήταν ας πούμε συμμάχητης σε ενα περιπου tomcat αεροπλάνο [κόκκινο αν θυμάμαι καλά :P ], αρκετά χρόνια μετά, άρα σημαίνει ότι σώθηκε η ανθρωπότητα από την επιλογή που έκανε στο τέλος. Η σκηνή που λές δεν είναι ότι έμεινε για πάντα νέα [ή κάτι τέτοιο] αλλά είναι και καλά η θύμηση του παλίου της ευάτου την ώρα που έβλεπε τον τύπο, έτσι με τον που τον ξαναβλέπει θυμάται πως ένιωθε τότε, αν πρόσεξες υπονοεί στο τέλος ότι έζησαν και οι δύο μαζί σαν ζευγάρι μετά το περιστατικό στο τέλος της σειράς. Τέλος δεν νομίζω ότι η γιαγιά φεύγει στο διάτημα απλά ας πούμε ότι γίνεται ένα με τον αγαπημένο της στο τέλος μια και για πάντα [δλδ death χωρίς βέβαια να φαίνεται κάτι τέτοιο, πολύ πιθανό να βούτηξε στη θάλασσα :P ] Το κορυφαίο νομίζω ότι είναι η κοπέλα που την φωνάζει grandma, αυτή δεν είχε και καλά κάποια σχέση με το RahXephon [κάτι σαν υποσυνείδητο του mecha][/spoiler:360bcc088c]
Τέσπα, αυτά, gmt έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που το έχω δει αλλίως θα σε κάλυπτα εκτενέστερα