Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 4 votes

Hunter x Hunter - Γενική συζήτηση


  • Please log in to reply
161 replies to this topic

#136 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 06 November 2013 - 21:09

Αν έγραφες "νιώθω ότι πηγαίνει αργά" δε θα απαντούσα τίποτα επειδή δε με ενδιαφέρουν τα αυθαίρετα αισθήματα του καθενός. Οι διαφορές βγάζουν μάτι είπες και τέτοια ανάλογα που είναι αναλήθη και σε αυτά απάντησα. Τα αλλάζεις τώρα.

 

Συμπεράσματα δεν έβγαλα, υποθέσεις έκανα ξαναλέω.

 

Δεν έχεις όρεξη να απαντήσεις συγκεκριμένα φαίνεται. Δεν πειράζει.



#137 DoB

DoB

    Gintamaniac

  • Members
  • 875 posts

Posted 06 November 2013 - 21:33

Σε εμένα βγάζουν μάτι. Σε εσένα μπορεί όχι, τι να σου πω. Κατά την άποψή μου πάντως είναι πολύ φανερή αυτή η αλλαγή ρυθμού. Υποθέσεις, έστω, την άλλη φορά να γίνονται πιο ευγενικά.

 

Πού να απαντήσω πιο συγκεκριμένα; Σε υποθέσεις που δε βγάζουν νόημα; Αυτό προσπαθούσα να πω τόση ώρα - ότι άλλο είπα εγώ κι άλλο κατάλαβες εσύ. Αυτό που λες ότι τώρα αλλάζω. Δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο της σειράς, δεν έχει να κάνει ούτε με μάχες ούτε με πλοκή, έχει να κάνει με το ρυθμό ροής των πληροφοριών και το πώς παρουσιάζεται στο anime adaptation. Πόσο πιο συγκεκριμένα!



#138 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 06 November 2013 - 22:16

Νομίζω πως ο Warchief, Dob, θέλει να τονίσει ότι το επιχείρημά σου, το οποίο το δημιούργησες από την δική σου υποκειμενική οπτική, έχει μια πιο αντικειμενική προέκταση. Και εξηγώ τι εννοώ και πως το εξέλαβα. Το Χίμαιρα Αρκ είναι το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής στο manga, και περνάει από πολλές φάσεις(meetings, flashbacks, battles, regroups, training etc.) Εδώ μάλλον είμαστε στη φάση "talking".

 

Το λάθος στο επιχείρημά σου είναι ότι αυτή την αίσθηση που προκαλεί σε όλους μας η ίδια η φύση της ιστορίας, την αποκαλείς "φρενάρισμα" του anime adaptation. Και εξηγώ πρακτικά με ένα παράδειγμα.

 

Ας σκεφτούμε ότι έχουμε 3 κεφάλαια με 18 σελίδες το καθένα από την ιστορία μόνο με μάχες. Στο διάβασμα τα συγκεκριμένα φεύγουν πολύ γρήγορα. Και στη μετάφορά τους στην οθόνη, αυτές οι 18 σελίδες κάθε κεφαλαίου συρρικνώνονται ακόμα και σε 2 με 5 λεπτά επεισοδίου(μιλώντας γενικά), και μπορεί να λέω και πολύ ή λίγο. Οι εικόνες μαχών συνήθως διακρίνονται από ταχύτητα, άρα γρήγορο ρυθμό λαμβάνουμε και από το anime.  Οι διάλογοι στις μάχες είναι οι αναλύσεις των χαρακτήρων και τα "σμακ, μπουμ, μπαμ". Όταν οι μάχες εμπλέκονται σε ένα επεισόδιο, αισθανόμαστε ότι φεύγει επίσης πολύ γρήγορα ο χρόνος.

 

Σε αντιδιαστολή αυτών, έχουμε 3 κεφάλαια με 18 σελίδες του καθένα, όπου οι χαρακτήρες μόνο γνωρίζονται, μιλάνε και περπατάνε ή δε ξέρω τι άλλο. Στη μεταφορά αυτών σε anime, ο χρόνος μεγαλώνει, καθώς αν κάθε σελίδα έχει από 5-8 φούσκες σε όλα τα panel της με αναλύσεις και λόγια, τότε φαντάσου πόσα bubbles θα έχουμε στα panels 18 σελίδων. Και εδώ τα μαθηματικά μιλούν από μόνα τους. Συνεπώς, ο χρόνος στο adaptation μεγενθύνεται, μεγαλώνει και ο αριθμός επεισοδίων που ενδεχομένως χρειάζεται για να τα καλύψει όλα, άρα μεγαλώνει το μπλα μπλα στα επεισόδια, και έχουμε ένα σκελετό από λόγια.

 

Οπότε την εντύπωση αυτή δε νομίζω να μας τη δημιουργεί εσκεμμένα το anime adaptation, αλλά η φύση των γεγονότων στην ιστορία, οπότε το "φρενάρισμα" είναι άστοχος όρος.

 

Και ας γίνει σεβαστό πως ο καθένας έχει το τρόπο του στην έκφραση. No hard feelings. Αν δούμε πως πάει κάποιος να βγει εκτός ορίων, καλύτερα να του το τονίσουμε ήρεμα, παρά να βγούμε κι εμείς εκτός ορίων και να χαθεί ο μπούσουλας. peace and love y'all!
 


84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#139 DoB

DoB

    Gintamaniac

  • Members
  • 875 posts

Posted 07 November 2013 - 11:26

Ορίστε. Μια απλή και ήρεμη επιχειρηματολογία. Ζητούσα πολλά δηλαδή; Έτσι να καταλάβω πού εντοπίστηκε το πρόβλημα σ' αυτά που είπα και να το δεχτώ. Υπήρχε σοβαρός λόγος να γίνει όλο το μπάχαλο δηλαδή, ή να χαλάσουμε τις καρδιές μας πάνω στο αν το HxH πάει αργά ή γρήγορα;

 

Εννοείται πως δεν προσπαθώ να αποποιηθώ το δικό μου κομμάτι ευθύνης. Αλλά τα σχόλια που έλαβα περί ασχετοσύνης και ηλιθιότητας στηρίχθηκαν και σε προηγούμενα ποστ μου οπότε πιο πολύ μου μοιάζουν ως έκφραση γενικότερης αντίληψης προς το άτομό μου κι όχι ως στιγμιαίου εκνευρισμού. Πάνω στην οποία αντίληψη πρέπει να στηρίζεται και η πεποίθηση της άντλησης δικαιώματος υποτίμησης και ειρωνείας. Το τι κάνει έναν άνθρωπο να πιστεύει ότι αυτός είναι ο ειδικός κι ο άλλος ο άσχετος, ή ότι αυτός είναι έξυπνος και ο άλλος ηλίθιος είναι δικό του θέμα και μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν του δίνει το δικαίωμα να προσβάλλει και να ειρωνεύεται τους υπόλοιπους. Το καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος ξεφεύγει πρέπει να του απαντάς ήρεμα και εκεί φταίω κι εγώ γιατί δεν κράτησα την ψυχραιμία μου. Μου ανάβουν τα λαμπάκια όμως, ειδικά όταν ακούω δημοκρατικότατα σχόλια του τύπου: "Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του και τα παράπονά του. Εκτός αν είσαι ο τάδε. Τότε δεν το έχεις." Μπορεί να μην έχει άμεση σχέση με το θέμα που ασχολούμαστε τώρα, αλλά αν μη τι άλλο, με βοήθησε πολύ στο να χάσω τον έλεγχο εξαρχής. Κακώς, αλλά έγινε.

 

Τέλος πάντων, απολογούμαι για το δικό μου κομμάτι εκνευρισμού, και ευχαριστώ τον NWS για την ανάλυση. Αποσύρομαι και πάω να βάλω τη γάτα μου να κλαίει που είμαι τόσο χαμηλά στα μάτια του Warchief. Σίγουρα θα είναι κρίσιμη καμπή για το μέλλον μου. (not)



#140 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 07 November 2013 - 18:38

εγω που διαβασα μαζεμενο το μανγκα ....μου φανηκε αυτο το κομματι παααρα πολυ αργο και βαρετο. για αυτο και αφησα το ανιμε μεχρι να τελειωσει ...αλλα μετα εχει ανταποδιδει την υπομονη.


Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#141 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 07 November 2013 - 19:52

Δεν ήθελα να ξαναγράψω εδώ (γιατί την τελευταία φορά όντως παραδόθηκα) αλλά η δυσωδία που αποπνέει η παραπάνω δημοσίευση της ντομπ με πνίγει.

 

Θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο επειδή αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο και επειδή τα επιχειρήματα επί του θέματος είναι φανερό ότι δεν υπάρχει διάθεση να απαντηθούν. Ελάτε μαζί μου για μία βόλτα στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

 

Μου ανάβουν τα λαμπάκια όμως, ειδικά όταν ακούω δημοκρατικότατα σχόλια του τύπου: "Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του και τα παράπονά του. Εκτός αν είσαι ο τάδε. Τότε δεν το έχεις."

 

Όπως έγραψα, δεν θέλω να φιμώσω κανέναν και τέτοιες τακτικές τις σιχαίνομαι.

Όπως επίσης έγραψα, δε θα έγραφα απολύτως τίποτα εξ αρχής αν εσύ μιλούσες για τα αισθήματά σου και όχι για πράγματα που βγάζουν μάτι.

Το ότι θεωρώ τις ανοησίες ανοησίες και τα προσβλητικά σχόλια προσβλητικά και το γράφω είναι στο πλαίσιο του διαλόγου που γίνεται και όχι φασιστικής φίμωσης η λογοκρισίας. Όταν γράφεις κάτι σε ένα forum έχεις την ευθύνη του και το να δεχτείς απαντήσεις όχι μόνο είναι θεμιτό ή ζητούμενο αλλά ο ίδιος ο λόγος ύπαρξης ενός forum.

Μπορεί να είναι προσφιλής η τακτική του να κρύβουμε τις ανοησίες μας πίσω από μία ομπρέλα απόψεων και γούστων ακόμα και εκεί που δεν εφαρμόζεται (οι αγελάδες είναι γραμματοσειρά, άποψη μου), αλλά αυτό δεν κάνει όσους απαντάνε φασίστες.
 

Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό και από τους ιθύνοντες πόσο προσβλητικό ήταν το παραπάνω.

 

Παρεμπιπτόντως, ένας καλός δείκτης για το πόσο πείραξε κάποιον κάτι είναι το πόσο συχνά και έντονα αναφέρει ότι δεν τον πείραξε.



#142 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 07 November 2013 - 20:17

Τελικά το HxH δεν θα επιστρέψει όμως. Ίσως όταν τελειώσει το Naruto θα ήταν μια καλή στιγμή (μου έχουν πει ότι κλείνει σιγά... σχετικό δεν πιστεύω τίποτα αν δεν το δω), για να υπάρχει ένας κλασσικός τίτλος όταν τελειώσουν άλλοι. Η εβδομαδιαία κατάταξη τους τελευταίους μήνες είναι απρόβλεπτη καμιά φορά, το Kuroko που παλιότερα έπιανε πάτo να κάνει εμφανίζεις στις πρώτες και σιγά-σιγά τελειώνει και φαίνεται ότι προσπαθούν να σώσουν το Beelzebub αλλά μάλλον 1 arc ζωής έχει αυτό αν δεν κάνει κάτι, τελείωσε και πριν λίγο καιρό το Sket.

Το AssClass παρόλα αυτά φιγουράρει σταθερά στην κορυφή ενώ νέες σειρές έχουν σμπρώξει στη μέση παλιότερες, αν θετικό αυτό, οι περισσότερες είναι από mangaka που παλιότερα δεν είχαν τύχη στην WSJ... και έχουμε και δύο anime adaptations να έρχονται.

ySss0UF.jpg


#143 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 November 2013 - 20:56


Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό και από τους ιθύνοντες πόσο προσβλητικό ήταν το παραπάνω.

 

 

 

 

Είναι προσβλητικό και στην καλύτερη άστοχο στην συγκεκριμένη περίπτωση να μιλάς για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές στα πλαίσια του διαλόγου, αλλά προσβλητικό είναι και το να λες έναν άνθρωπο ηλίθιο. Δεδομένου ότι έχεις γνώση της συμπεριφοράς σου δεν καταλαβαίνω το μονομερές της δήλωσης. Αν είναι να μιλήσουμε για την αντίληψη της ομάδας ας μιλήσουμε για την αντίληψή της ομάδας επί όλης της συζήτησης.

Πάμε μία από την αρχή.

  • Όσο λάθος/ανόητες/ δεν ξέρω και εγώ τι θεωρείτε τις απόψεις του άλλου όταν μιλάτε μαζί του θα είστε πολιτισμένοι. Οι προσβολές δεν έχουν θέση στον διάλογο εντός κοινότητας. Προσβλητική και προβληματική βέβαια μπορεί να είναι και συμπεριφορά δε από ένα σημείο και πέρα. Το flame δεν είναι μόνο χαρακτηρισμοί και το να λέμε συγγνώμη όταν παράλληλα βάζουμε ακόμη περισσότερες φυτιλιές δεν ξεγελάει κανέναν.
  • Αν θεωρείτε ότι κάποιος σας προσβάλει κάνετε report, δεν πηγαίνετε το flame ένα βήμα πιο πάνω. Το " αυτός/ή το ξεκίνησε" δεν είναι δικαιολογία.
  • Όταν έρχεται ένας moderator και κάνει παρατήρηση, έχετε δύο επιλογές. Είτε ρίχνετε τους τόνους αμέσως και μιλάτε πολιτισμένα, ή αν δεν μπορείτε σταματατε τον διάλογο και συνεχίζετε σε pms. Δεν τον γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας.

Ένα warning στον καθένα και ελπίζω σε πιο ήρεμες συζητήσεις στο μέλλον. Αν έχετε ενστάσεις ξέρετε που θα με βρείτε να το συζητήσουμε (το γιατί έχετε άδικο εννοώ όχι την ποινή). Όλα τα επόμενα post στο thread θα είναι on topic και τα off topic θα σβήνονται. Είστε παλιά μέλη και οι δύο δεν ξεκινήσατε τώρα να συζητάτε πίστευα ότι θα ήσασταν από τους τελευταίους που θα χρειάζονταν το warning system.



#144 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 08 November 2013 - 03:04

Kai, ομολογώ με μπέρδεψες. Θα συνεχίσει το manga ή χαιρόμαστε μόνοι μας; :P

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#145 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 08 November 2013 - 08:02

Δα θα συνεχιστεί http://www.animenewsnetwork.com/news/2013-11-06/hunter-x-hunter-manga-return-not-announced-in-shonen-jump-50

Τουλάχιστον για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο


ySss0UF.jpg


#146 TheWalkingTeddy

TheWalkingTeddy

    Starting...

  • Members
  • 5 posts

Posted 17 September 2014 - 15:09

Ακουσα ότι το hxh θα σταματήσει στο 148.. Μήπως ξέρετε ποτε θα ξανά αρχησει;

#147 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 17 September 2014 - 15:30

Δεν εχει ειπωθει κατι ακομα φιλε.Και δεν το βλεπω συντομα για να πω την αληθεια...


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#148 Hellraider

Hellraider

    Anime Elite

  • Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 18 September 2014 - 00:42

Ακουσα ότι το hxh θα σταματήσει στο 148.. Μήπως ξέρετε ποτε θα ξανά αρχησει;

Σε καμιά 10ετία, βάλε βγάλε μερικά χρονάκια.



#149 Toriko

Toriko

    Toriko

  • Members
  • 708 posts
  • LocationFUCKING SPACE!!!

Posted 18 September 2014 - 00:50

Το 148 επεισοδιο αν ειναι μονο το chapter που νομιζω, τοτε λειτουργει αυτοματα και σαν τελος του manga(εγω το χω βαλει σαν τελος καλου κακου,γιατι ηξερα οτι δε θα το τελειωνε ακομη).


header.jpg?t=1485907896


#150 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 18 September 2014 - 02:16

Το 148 επεισοδιο αν ειναι μονο το chapter που νομιζω, τοτε λειτουργει αυτοματα και σαν τελος του manga(εγω το χω βαλει σαν τελος καλου κακου,γιατι ηξερα οτι δε θα το τελειωνε ακομη).


Θα είναι μέγιστες κότες αν δεν βάλουν σαν φινάλε το θρυλικό κεφάλαιο 340.