Αυτό πώς προκύπτει και πώς αποδεικνύεται; Διαισθητικά;Guys, αν ο μεγάλος υπάρχει, είναι σαν οντότητα πολύ υπεράνω του κόσμου που δημιούργησε, για να κολλήσει στα στενά όρια των αποδείξεων, ενός κατώτερου προς αυτόν, κόσμου.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πίστη VS Απόδειξη
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:41
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:41
Mah nigga.Το να λέμε ότι δεν υπάρχει Θεός επειδή δεν υπάρχουν αποδείξεις, είναι το ίδιο στενόμυαλο σαν να λέμε ότι υπάρχει Θεός και δεν με ενδιαφέρει αν αποδεικνύεται ή οχι.
Γι' αυτό, γίνετε αγνωστικιστές και θα ξεγνοιάσετε μια για πάντα.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:42
Μα οι θρησκείες δεν είναι ερευνητικές, Η κάθε μία έχει τη μυθολογία της. Αν θες όντως να ερευνήσεις το αν υπάρχει θεός ή όχι μέσα από το διάβασμα τότε πρέπει να διαβάσεις επιστημονικά, φιλοσοφικά και ιστορικά βιβλία αναφορικά με την ιστορία των θρησκειών και τη συγκριτική θρησκειολογία.
Όχι να διαβάσεις το τι λέει ο καθένας και να αποφασίσεις πιο "σου ταιριάζει." Αυτό είναι για αφού ξέρεις ότι είσαι θειστής.
Το να πιστεύεις σε κάτι που δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι υπάρχει ΔΕΝ είναι άποψη. Είναι πίστη. Και όχι αλλά δεν μπορώ να σεβαστώ κάτι που δεν στηρίζεται από επιχειρηματολογία.
Κοίτα εγώ βασικά κατέληξα να γίνω θειστής γιατί από καθαρά μαθηματικής σκοπιάς που είναι και το επάγγελμά μου ,απλά η εξέλιξη ΔΕΝ αποδεικνύεται! Πως να το κάνουμε. Τα μαθηματικά ΔΕΝ συμφωνούν με την εξέλιξη. Και ύστερα με την εις άτοπο απαγωγή πάω στον Θεό. Εν μέρει πάντως ναι ,χρειάζεται και κάποια πίστη στο συγκεκριμένο θέμα. Οποιαδήποτε θεωρία και πιστεύεις...
Γιατί οι μεταγγίσεις αίματος είναι μόνο για τις προγραμματισμένες εγχειρήσεις...Δεν υπάρχουν τα τροχαία ούτε αρρώστιες στις οποίες είναι απαραίτητο...
Αυτό να σου πω την αλήθεια δεν το ξέρω και ούτε έχω ερευνήσει τόσο βαθιά στο θέμα. Απλά τα περιοδικά τους διαβάζω που και που μιας και μου τα φέρνει ένας φίλος μου και ρωτάω άμα έχω απορίες.
Τι γίνεται όμως με κάποιες άλλες καταστάσεις;
Άμα τον άλλο τον πάνε στα επείγοντα γιατί, πες, κόπηκε το πόδι του, και έχει ήδη χάσει πολύ αίμα, και κινδυνεύει να πεθάνει απ' αυτό και μόνο... τί πρέπει να κάνουν για να τον σώσουν;
Ούτε εδώ ξέρω να απαντήσω. Υποθέτω ότι κάτι θα υπάρχει και γι αυτό το θέμα.Δεν νομίζω δηλαδή να πρέπει ντε και καλά να μπει αίμα. Ίσως είναι πολύ πιο δύσκολο χωρίς αίμα, ίσως να χρειάζεται πολύ περισσότερο κόπο από πλευράς γιατρού αλλά υποθέτω ότι κάτι θα υπάρχει.
Καλά πάντως δεν λέω ότι όσα λένε είναι σωστά και συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Σε αυτούς απαγορεύεται η ευθανασία ,πράγμα που εγώ θεωρώ λάθος. Σταματάω εδώ λοιπόν και δεν ξανασυνεχίζω με το θέμα.
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:44
You lazy atheist!!Mah nigga.
Γι' αυτό, γίνετε αγνωστικιστές και θα ξεγνοιάσετε μια για πάντα.
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:45
Τι γίνεται όμως με κάποιες άλλες καταστάσεις;
Άμα τον άλλο τον πάνε στα επείγοντα γιατί, πες, κόπηκε το πόδι του, και έχει ήδη χάσει πολύ αίμα, και κινδυνεύει να πεθάνει απ' αυτό και μόνο... τί πρέπει να κάνουν για να τον σώσουν;
Heal
*ba dum tss*
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:45
Επειδή μπορεί να υπάρχει κάποιος μικρός στο forum που να σε πιστέψει... θέλω απλά να εξηγήσεις ακριβώς τι εννοείς. Χωρίς γενικολογίες.Κοίτα εγώ βασικά κατέληξα να γίνω θειστής γιατί από καθαρά μαθηματικής σκοπιάς που είναι και το επάγγελμά μου ,απλά η εξέλιξη ΔΕΝ αποδεικνύεται! Πως να το κάνουμε. Τα μαθηματικά ΔΕΝ συμφωνούν με την εξέλιξη. Και ύστερα με την εις άτοπο απαγωγή πάω στον Θεό.
Περιμένω αξιόπιστες επιστημονικές πηγές και μαθηματική λογική.
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:48
Μα οι θρησκείες δεν είναι ερευνητικές. Η κάθε μία έχει τη μυθολογία της. Αν θες όντως να ερευνήσεις το αν υπάρχει θεός ή όχι μέσα από το διάβασμα τότε πρέπει να διαβάσεις επιστημονικά, φιλοσοφικά και ιστορικά βιβλία αναφορικά με την ιστορία των θρησκειών και τη συγκριτική θρησκειολογία.
Όχι να διαβάσεις το τι λέει ο καθένας και να αποφασίσεις πιο "σου ταιριάζει." Αυτό είναι για αφού ξέρεις ότι είσαι θειστής.
Το να πιστεύεις σε κάτι που δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι υπάρχει ΔΕΝ είναι άποψη. Είναι πίστη. Και όχι, δεν μπορώ να σεβαστώ κάτι που δεν στηρίζεται από επιχειρηματολογία.
Kατα τ' άλλα αυτό που κάνουν συχνά πολλοι άθεοι με το να παίρνουν κομμάτια της αγίας γραφής και να τα παρερμηνεύουν για να αποδείξουν κάτι, ή να προσπαθήσουν να σε πείσουν πεισματικά πως δεν υπάρχει Θεός επειδή αρνούνται να πάρουν το συμβολικό στοιχείο της αγίας γραφής και ισχυρίζονται πως όλα πηγαίνουν κόντρα στη βιολογία και την επιστήμη, δεν είναι προσιλιτισμός, είναι άποψη...
Εγώ συμφωνώ στα υπόλοιπα, αλλά εκεί που γίνεται το μπέρδεμα είναι οταν αρκετοί άθεοι χρησιμοποιούν την αθεϊα σα θρησκεία και κάθε τόσο σου πετάνε ένα "είμαι άθεος", "εγώ δεν πιστεύω", ουσιαστικά δημιουργούν μεταξύ τους μια θρησκεία.
Και περιτό να πω πως αυτά που συνεβαιναν στις "κομμουνιστικές" χώρες χώρες του ανατολικού μπλοκ, όπως η απαγόρευση των εκκλησιών και η επιβολή της αθεϊας είναι πολύ χειρότερος προσιλιτισμός.
Κι εγώ δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την ύπαρξη μιας επίσημης θρησκείας ενός κράτους, αλλά κάποια στιγμή θα αλλάξει κι αυτό, όταν αλλάξει η πλειοψηφία με τις γενιές.
Βέβαια το γεγονός οτι οι δύο χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά αθείας έχουν και κάποια απο τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών μπορεί να βάλει μερικούς σε σκέψη.
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:49
Ωραία άρα είναι στενόμυαλο να πω πχ ότι δεν υπάρχει αόρατος ροζ μονόκερος επειδή δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι υπάρχει. Οσάμα ο συλλογισμός σου δεν είναι σωστός και σίγουρα η λέξη στενόμυαλος δεν κολλάει.
Αν είναι να αρχίσουμε τους χαρακτηρισμούς από την άλλη...
Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να πάμε εκεί.
Δεν το έιπα για να προσβάλλω, συγγνώμη αν το έκανα. Απλώς, ο αόρατος ροζ μονόκερος δεν είναι μια οντότητα που δημιούργησε the.whole.freaking.universe. (μπορεί καποιοι να το πιστεύουν πάντως

Δεν το είπα πολύ καλά, αλλά ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:53
Θες να σου απολογηθώ για όλους τους άθεους του κόσμου που έχεις δει ποτέ;Kατα τ' άλλα αυτό που κάνουν συχνά πολλοι άθεοι με το να παίρνουν κομμάτια της αγίας γραφής και να τα παρερμηνεύουν για να αποδείξουν κάτι, ή να προσπαθήσουν να σε πείσουν πεισματικά πως δεν υπάρχει Θεός επειδή αρνούνται να πάρουν το συμβολικό στοιχείο της αγίας γραφής και ισχυρίζονται πως όλα πηγαίνουν κόντρα στη βιολογία και την επιστήμη, δεν είναι προσιλιτισμός, είναι άποψη...
Σόρι αλλά δεν είμαστε κλαμπ. Νο καντ ντου.
Οι άθεοι που αναφέρεις, τουλάχιστον αυτοί που έχω δει εγώ, το κάνουν σε αντιπαράθεση με τους creationists, ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.
Αν πάλι λες για κωμικούς, ε κάνουν καλαμπούρια οπότε εκεί αλλάζει το πράγμα.
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:53
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:54
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:55
Τι είναι εξώκοσμος και υπέρκοσμος;
εννοώ το τι υπάρχει έξω από τα όρια του υλικού και κατανοητού κόσμου. Εξηγώντας το καλύτερα, τα όρια του μαθηματικού κόσμου.
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:55
Αν δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα θρησκευτικό κόλλημα, είναι καιρός να πάψουμε να τα σεβόμαστε. Ο νόμος πρέπει να δίνει τη δύναμη στους γιατρούς να κάνουν αυτό που οι ίδιοι κρίνουν απαραίτητο, χωρίς να ρωτάνε τη γνώμη των συγγενών, ή του παπά/μουλά/γκουρού της γειτονιάς σου.
Ξέρουμε να πιέζουμε νομικά τους μουσουλάνους που επιμένουν να επιβάλλουν τη μαντήλα στις γυναίκες τους ακόμα και σε "χριστιανικό έδαφος", αλλά κάνουμε πίσω στο θέμα μεταγγίσεις, που είναι και ζήτημα ζωής ή θανάτου, επειδή οι ιεχωβάδες έχουν πρόβλημα μ' αυτό;
Come on.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:56
Επίσης, μεσογειακή αναιμία.
(Δε μας λες όμως για ποιες καταστάσεις μιλάς, στις οποίες ενώ συνηθίζεται να γίνονται μεταγγίσεις, δε θα 'πρεπε να γίνονται.)
β) Τα μαθηματικά δεν έχω ιδέα που κολλάνε, αλλά με την εξέλιξη συμφωνούν κάτι ψιλά γράμματα όπως ο κοινός γενετικός κώδικας, τα ομόλογα οστά και τα απολιθώματα. Λεπτομέρειες, το ξέρω.
Επίσης υπάρχουμε κι εμείς που δεν πιστεύουμε στο υπερφυσικό. Just sayin'.
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 13:57
Ναι, τι υπάρχει; Πώς ορίζεται αυτό; Είναι επιστημονικές οι έννοιες αυτές; Εμένα για κούφιες λέξεις μου μοιάζουν.εννοώ το τι υπάρχει έξω από τα όρια του υλικού και κατανοητού κόσμου. Εξηγώντας το καλύτερα, τα όρια του μαθηματικού κόσμου.