Τι εννοείς δεν τα δέχεσαι;; Υπάρχει κλήση προς τα κάπου, αυτό δεν μπορεί να μην το δέχεσαι και να βάζεις τον Agnostic atheist στο ίδιο τσουβάλι με τον Agnostic Theist.
Οχι δεν βαζω κανεναν στο ιδιο τσουβαλι και σιγουρα οχι με αυτον τον τροπο. Ας εξηγηθω.
Για μενα διπλα στο αγνωστικιστης, δεν κολαει ουτε η υπαρχξη, ουτε η μη, του θεου.
Ο πρώτος μάλλον ορισμος, αν και τοτε δεν υπήρχε ως ορος του αγνωστικισμου ήταν ο εξης:
quote by protagoras:hahaha:
"Για τους θεούς δεν μπορώ να γνωρίζω τίποτα: ούτε ότι υπάρχουν, ούτε ότι δεν υπάρχουν, ούτε τι λογής μορφή έχουν. Γιατί είναι πολλά τα όσα εμποδίζουν να γνωρίζουμε. Από τη μία το άδηλο του ζητήματος και από την άλλη η συντομία της ανθρώπινης ζωής
To ενστερνιζομαι 100% οποτε δεχομαι υποκατηγοριες ως προς την πορεια της σκεψης, αλλα οχι ως προς τη βασικη δομή.
Π.χ. Αγνωστικιστης ειμαι εγω που δε με νοιαζει αν υπαρχει η οχι ΚΑΙ δεν μπορω να το αποδείξω, αγνωστικιστης και αυτος που ενδιαφερεται, αλλα παρόλα αυτά επισης δεν μπορει να το αποδειξει.. Την αθεια, και τον θεισμο, ή δεισμο (αναλογως πως το βλέπεις) δεν μπορεις να μου τον πετάς μέσα λες και ειναι καποιο mild μπαχαρικό ενώ
ακυρωνει την αρχικη συνθηκη. Δεν κολλανε διπλα διπλα πως να το κανουμε.
"Δοξα το θεο", για το "δεν εχω αποδείξεις αλλα πιστεύω" υπάρχουν αρκετες υποκατηγορίες του θεισμου να το καλυψουν. Ελπιζω να σε καλυψα.
Επίσης στην wikipedia μπορω να γραψω και γω. ειναι καλο μεσο σαν οδηγος, αλλα οχι παντα σαν καταληξη, στην αναζητηση πληροφοριων.
Είναι αστήριχτη πεποίθηση το να λες "αρνούμαι να πιστέψω σε κάτι που επινόησε ο άνθρωπος μέχρι επιστημονικής αποδείξεως του εναντίου"; Από πού κ ως πού;
το bolded ειναι παραδοχή, και οχι αποδεδειγμενο. Ισχυει
μονο για τους θεους που επινοησε ο ανθρωπος, οχι ολους τους πιθανους θεους. Ομοιως μονο για αυτους μπορεις να φερεις αποδειξεις, αρα δεν καλυπτεται ολο το συνολο. Το υπολοιπο, αν υπαρχει καλυπτεται από
πίστη, εκ μέρους σου.
Τουλάχιστον, αυτό ζητάει η όποια αδυναμία απόδειξης και ελεύθερης διαπραγμάτευσης. Να καταφέρεις να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει καμία από τις δυνατές απόψεις περί Θεού που ακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι να σε πείσει. Συνεπώς, πρέπει να κάνεις το πείραμα τουλάχιστον σ' αυτές κατ' εμέ. Και σ' όποια σού κάτσει, την ακολουθείς μέχρι να βρεις κάτι που σε βρίσκει αντίθετο και άρα πας σε κάποια άλλη καλύτερη και τέλος φτάνεις στην αλήθεια ή στη δική σου.
Πολλά επιχειρηματα μπορω να φέρω εδώ αλλά let's stick to the basics
1) Dude, εχεις ιδέα
ΠΟΣΕΣ ειναι οι θρησκειες εκει έξω;

Και εστω οτι το έκανα στις ποσες θα μου έλεγες οτι δοκίμασα αρκετες; μηπως ακομα και στην πεντηκοστη προσπαθεια θα μου έλεγες οτι δεν προσπαθω αρκετά;
2) το θέμα οτι μπορει απλώς να μην χρειαζομαι απαντησεις σε αυτά τα ζητήματα, να μη με νοιαζει, να μη θεωρω οτι επηρρεαζει τη ζωή μου κτλ. λείπει από το συλλογισμο σου, αν προκειται να ριξεις τις υπόλοιπες κατηγορίες στους αντιδραστικους.