Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Star Wars


  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#46 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 20 October 2015 - 15:24

Επαιξα προχθες το νεο Star wars παιχνιδι, ειδα και σημερα το trailer για την καινουργια ταινια και ψηθηκα να δω τις ταινιες. Ποια ειναι η καλυτερη σειρα για να τις δω; Εχω ακουσει οτι να την δεις απ την αρχη 1-2-3-4-5-6 δεν ειναι και η καλυτερη ιδεα. Any thoughts?



2bbd14fc.jpg


#47 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

    Άρχοντας

  • Members
  • 1,451 posts

Posted 20 October 2015 - 15:55

Ξεκινάς με την νέα τριλογία έτσι ώστε οταν θα πας στην παλία να σου αφήσει μια ωραία γεύση. Ακομά μπορείς να σκιπάρεις την καινουρία.



#48 Strange Loop

Strange Loop

    Fabulous Boy

  • Members
  • 595 posts

Posted 20 October 2015 - 16:03

Επαιξα προχθες το νεο Star wars παιχνιδι, ειδα και σημερα το trailer για την καινουργια ταινια και ψηθηκα να δω τις ταινιες. Ποια ειναι η καλυτερη σειρα για να τις δω; Εχω ακουσει οτι να την δεις απ την αρχη 1-2-3-4-5-6 δεν ειναι και η καλυτερη ιδεα. Any thoughts?

4 5 6.

 

τα 1 2 3 δε δινουν κάτι στο legacy της σειράς, είναι κακές ταινίες. μην τις δεις καν.


Edited by Strange Loop, 20 October 2015 - 16:03.


#49 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 20 October 2015 - 23:23

Διαφωνώ με τους παραπάνω, εν μέρει. Τα επεισόδια 1 και 2 όντως δεν είναι τόσο καλά όσο τα 4, 5, 6, αλλά πιστεύω ότι είναι περισσότερο μέτρια από κακά. Φαίνονται κακά επειδή συγκρίνονται με την παλιά τριλογία που είναι σαφώς πολύ καλύτερη. Εξαίρεση πιστεύω ότι είναι το επεισόδιο 3 που λόγω του τελευταίου μισάωρού του το θεωρώ ισάξιο με το επεισόδιο 6 και γενικά ισάξιο με τα υψηλά στάνταρ της πρώτης τριλογίας. Έχε υπόψιν σου επίσης ότι η prequel τριλογία παραμένει μια αξιοπρεπής sci-fi εμπειρία που αν δεν κουβαλούσε το όνομα "Star Wars" θα κρινόταν με πολύ μεγαλύτερη επιείκεια, απλώς οι περισσότεροι απογοητεύτηκαν γιατί δεν περίμεναν αυτά που είδαν. Έχει κάποια κακά σημεία, αλλά δεν θα πώ τίποτα παραπάνω γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερα απλώς να δεις και να κρίνεις μόνος σου.

 

Point in case, αυτοί που θεωρούν την πρώτη τριλογία κακή έχουν σοβαρούς λόγους να το κάνουν, απλώς πιστεύω ότι πιστεύουν ότι είναι χειρότερη από ότι πραγματικά είναι.

 

Υπάρχουν δύο τρόποι για να δεις την εξαλογία:

 

1) 4, 5, 6, 1, 2, 3, η σειρά δηλαδή με την οποία γυρίστηκαν.

 

2) 1, 2, 3, 4, 5, 6 η χρονολογική σειρά.

 

Τα πλεονεκτήματα του 1) είναι ότι δεν θα φας σπόιλερς από τα prequels για κάποιες πολύ ωραίες ανατροπές της original τριλογίας και ότι είναι γενικά πιο αυθεντική σαν κινηματογραφική εμπειρία, γιατί παρατηρείς τις μικρές λεπτομέρειες και το πως το lore της σειράς καλύπτεται και συμπληρώνεται σιγά-σιγά σαν μωσαϊκό. Επίσης, επειδή δεν έχεις δει πρώτα τα "επεξηγηματικά" prequels, πολλά πράγματα που στα prequels εξηγούνται αφήνονται στην φαντασία, έτσι όπως σκόπευαν οι συντελεστές των πρώτων ταινιών να συμβαίνει. Το κύριο αρνητικό του 1) είναι ότι, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, δύο στις τρεις prequel ταινίες είναι μέτριες και η τρίτη είναι "υποκειμενικά" καλή, οπότε ίσως δεν ευχαριστηθείς την σειρά σαν σύνολο τόσο πολύ όσο αν επέλεγες το 2).

 

Το κύριο πλεονέκτημα του 2) είναι το εξής: Aν δεις τα επεισόδια με χρονολογική σειρά, τότε, όπως είπα και πάνω, θα χάσεις κάποια πράγματα αλλά θα ευχαριστηθείς την εξαλογία περισσότερο σαν σύνολο καθώς σχεδόν κάθε επόμενη ταινία είναι καλύτερη από την προηγούμενή της:

 

Αρχίζεις με το επεισόδιο 1 (Τhe Phantom Menace):

 

-To επεισόδιο 2 είναι καλύτερο από το 1

-Το επεισόδιο 3 είναι καλύτερο από το 2.

-Το επεισόδιο 4 (το πρώτο της original τριλογίας) είναι καλύτερο από το 3.

-Το επεισόδιο 5 είναι καλύτερο από το 4.

-Το επεισόδιο 6 δεν θεωρείτε καλύτερο από το 5 αλλά τελειώνει πολύ όμορφα την σειρά.

 

Επιλέγεις τι από τα δύο σου αρέσει καλύτερα και παίρνεις.


Edited by Osama Bin Laden, 21 October 2015 - 01:37.


#50 itachi_se

itachi_se

    Anime Freak

  • Members
  • 353 posts

Posted 21 October 2015 - 03:17

Δεν ειμαι φαν των Star wars και απλα τα εχω δει σαν ταινιες για να περασει η ωρα.Αυτό το πράγμα όμως που ολοι οι πορωμένοι fans θάβουνε τα καινούρια και αποθεώνουν τα παλιά δεν μπορώ να το καταλάβω.Η πρώτη ταινία της νέας τριλογίας ήταν όντως μέτρια αλλά οι 2,3 ήταν πάρα πολύ καλές.Έχωντας δει μόνο τα παλιά δλδ δένεσαι με χαραχτήρες όπως ο Ομπιουαν??που στη παλιά πεθαίνει απλά αμέσως??Ή θεωρείται σοβαρό που μια υπεργαλαξιακή αυτοκρατόρια έπεσε στο τέλος από κάτι πλάσματα με σφεντόνες??Τι να πω,το ξαναλέω δεν ειμαι fan απλά μου κάνει μεγάλη εντύπωση το ΄τοσο θάψιμο.


2008ipman01.jpg


#51 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 21 October 2015 - 04:14

Προσωπικά δεν είμαι φαν του φραντσάιζ ούτε οι παλιές μου άρεσαν ούτε οι καινούριες απλά η νοσταλγία ειναι το χειρότερο πράγμα σε όλα τα media για αυτο θα βγάζουνε άψυχες ταινίες μέχρι να πεθάνουμε.

Τώρα για τα prequel είναι όσο κακά όσο λένε, απλά εμένα δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα και οι παλιές αρα δεν με πολυνοιάζει αν έχει κάποιος όρεξη να δει γτ είναι τόσο κακές:

http://redlettermedia.com/plinkett/star-wars/


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#52 Zentsugi

Zentsugi

    Anime Professional

  • Members
  • 640 posts

Posted 21 October 2015 - 13:34

Γενικά, το πρόβλημα του franchise (και ως ένα βαθμό γενικά του star wars universe) είναι ότι συχνά η ηλικία του κοινού στο οποίο στοχεύει αλλάζει.

 

Για παράδειγμα όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα star wars (1977-1980), στόχευαν σε έφηβους (ή γενικότερα νέους) αλλά και σε φαν του ειδους. Όμως 20 χρόνια μετά αυτοί οι έφηβοι είχαν οικογένειες και παιδιά και αν το franchise ήθελε να επιβιώσει και να φέρει νέο κόσμο μέσα έπρεπε να κάνει πάλι κάτι μεγάλο. Συν ότι οι παλιές ταινίες έγιναν κομμάτι του nerd culture με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το κοινό.

 

Οπότε έπρεπε να πλασάρουν ξανά το franchise σε νέο κοινό για να ανανεώσουν το ενδιαφέρον. Αυτό και κάνανε, άσχετα αν το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο απότι περίμεναν πολλοί φαν των παλιότερων ταινιών, Γενικά κάνανε τη πρώτη ταινία "παιδική" με δισδιάστατους χαρακτήρες και φανταχτερά χρώματα. Αλλά, έπιασε και τώρα το franchise είναι από τα μεγαλύτερα. Για αυτό και οι επόμενες 2 ταινίες ήταν σταδιακά καλύτερες, Εγώ όταν είδα την πρώτη ταινία που ήμουν 7 χρονών, τη λάτρεψα και ήταν το καλύτερο πράγμα στον κόσμο μετά το tekken. Όταν είδα τις παλιές 1-2 χρόνια αργότερα δε μου άρεσαν τόσο όσο η πρώτη (βέβαια και πάλι μου άρεσαν αρκετά) και αυτό γιατί στόχευαν σε διαφορετικές ηλικίες (και επειδή φανταχτερά χρώματα > καλούς χαρακτήρες, στο μυαλό ενός παιδιού). Μπορούσαν να τις κάνουν καλύτερες? Σαφώς, αλλά έκριναν ότι δε χρειαζόταν.

Μπορεί να παρατηρηθεί κάτι τέτοιο και στα άλλα mediums του franchise όπως comics, video games κ.α. Ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνεται τόσο το lore είναι inconsistent.

 

Εγώ εκτίμησα τις πρώτες ταινίες όταν ήμουν μικρός, ενώ τις παλαιότερες τώρα. Σαν γενικό κανόνα σε όλα τα franchise καλύτερο είναι να τα παρακολουθείς με τη σειρά που κυκλοφόρησαν (υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά το star wars δεν είναι μια από αυτές).


Edited by Zentsugi, 21 October 2015 - 13:35.


#53 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 25 December 2015 - 03:39

Μόλις γύρισα από την πρεμιέρα του The Force Awakens. Πολύ καλή ταινία, πολύ πιο κοντά στην αισθητική της original τριλογίας από αυτής των prequel. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να την δει κάποιος χωρίς να έχει δει την original τριλογία γιατί θα χάσει πάρα πολλά.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Spoiler: THE FORCE AWAKENS YOU HAVE BEEN WARNED


#54 Draculino

Draculino

    Pillar Man

  • Members
  • 59 posts
  • LocationKing's Landing

Posted 31 December 2015 - 03:11

Οι σκηνές του Luke πιστεύω ότι ήταν οι πιο δυνατές, μπορεί τα Star Wars να μην είναι τέτοιου τύπου ταινίες αλλά πιστεύω ότι Μαρκ Χάμιλ αξίζει Όσκαρ μόνο για αυτόν τον μονόλογο του στην σκηνή που μιλάει με την Captain Phasma