Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 3 votes

Sakamichi no Apollon


  • Please log in to reply
143 replies to this topic

#1 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 28 December 2011 - 03:02

Sakamichi no Apollon / 坂道のアポロン


Posted Image


To πρώτο anime της noitaminA για την ανοιξιάτικη σεζόν, που μάλλον μοιράζεται περισσότερα κοινά στοιχεία με τις παλαιότερες σειρές του καταλόγου της, παρά με τις πρόσφατες προσθήκες του φθινοπώρου του '11 και του χειμώνα του '12.
Bασίζεται σε josei manga της Yuki Kodama που δημιοσιεύεται στο περιοδικό Monthly Flowers από το 2007 και θα ολοκληρωθεί στο τεύχος του Μαρτίου που μας έρχεται.

Ο Kaoru μετακομίζει συχνά από πόλη σε πόλη και αλλάζει σχολεία λόγω της δουλειάς του πατέρα του. Το καλοκαίρι του 1966, κάνει μετεγγραφή από την Yokosuka στο λύκειο μιας επαρχιακής πόλης του Nagasaki, κάτι που έχει πια γίνει ρουτίνα γι'αυτόν.
Εκεί όμως γνωρίζει την πρόεδρο της τάξης Ritsuko, και τον περιβόητο για την παραβατική του συμπεριφορά Sentaro. Η jazz μουσική θα τους ενώσει και ο Kaoru θα αρχίσει να απολαμβάνει την ζωή στον καινούριο τόπο κατοικίας του.

Η υπόθεση μου αρέσει. Από μόνη της μπορεί να μην λέει πολλά, αλλά δεν βλέπουμε κάθε μέρα anime που να ασχολείται με jazz. Όχι ότι θα ένιωθα διαφορετικά αν θέμα ήταν το πλέξιμο ή κάτι άλλο ασυνήθιστο.
Φυσικά, όλα θα εξαρτηθούν από την εκτέλεση. Το Chihayafuru, με εξίσου ασυνήθιστο θέμα για anime, αποδείχτηκε σχετικά προβληματικό και μπερδεμένο. Αν μια ματιά στο πρώτο κεφάλαιο του manga είναι αρκετή, το Apollon φαίνεται πιο σίγουρο και πιο ιδιαίτερο.


Δηλώνω αρκετά ενθουσιασμένος με τις προοπτικές αυτής της σειράς. Η noitaminA φάνηκε προς στιγμήν να χάνει την ταυτότητά της, οπότε αυτή η επιστροφή στις ρίζες της νομίζω ότι από τους περισσότερους είναι επιθυμητή και καλοδεχούμενη. Αν όχι για κάτι άλλο, τουλάχιστον για να υπάρχει μια ποικιλία.



#2 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 28 December 2011 - 15:36

Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα. Η αλήθεια είναι ότι η πλοκή φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα και άλλο που δε θέλω να βρίσκω τέτοιου είδους anime που είναι συνήθως "δυσεύρετα" σε σχέση με άλλα.

Thank you Warchief for the thread and the info.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 28 December 2011 - 21:14

Kαι εγώ το περιμένω με αγωνία το συγκεκριμένο. Μου φαίνεται μαζί με το Space bros θα είναι τα hit της ανοιξιατικης season. :D Mακάρι να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών μας και να μας θυμίσει γιατί αγαπήσαμε την Noitamina.

Good work on the thread :D

#4 Pirate Luffy

Pirate Luffy

    Mein König

  • Members
  • 331 posts

Posted 28 December 2011 - 21:17

Φαίνεται ενδιαφέρον. Αυτό που μου κάνει εντύπωση κρίνοντας από την εικόνα, την οποίαν ποστάρει ο Warchief, είναι η ωσει 70's αισθητική του σχεδίου.
Posted Image

#5 ayame

ayame

    chance encounter

  • Members
  • 142 posts

Posted 29 December 2011 - 15:44

Αχ τι τελεια!!! Και εκεί που κοίταζα τις λίστες κι είχα απελπιστεί... να το θρεντάκι με το λαμπερό διαμαντάκι. Έχω πεθυμήσει τέτοια slice of life πάρα πολύ. Με το που το είδα θυμήθηκα Honey and Clover σχέδιο. Μακάρι μακάρι η Νοιτάμα να επιστρέψει σ' αυτό που ήξερε να κάνει καλύτερα.

Κι είμαι λάτρης της jazz, οπότε θέ΄λω να βγει κάτι πολύ καλό. Thanks Warchief!
Spoiler:


"A bunny that gets eaten by the wolf every night, surely knows the wolf well..."

#6 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,725 posts

Posted 29 December 2011 - 15:51

Έχω πολλές ελπίδες μόνο και μόνο επειδή είναι ανάμεσα στα projects των Stilleto Hills, αν και δεν το διαβάζω, γιατί όσα slice of life έχω αρχίσει από την ομάδα είναι ήρεμα, ευχάριστα και πάντα μέσα στα γούστα μου.

Ελπίζω το studio που το έχει αναλάβει να είναι ένα από αυτά που μας προσφέρουν αξιόλογες μεταφορές και να έχουμε και ένα καλό αριθμό επεισοδίων.

ySss0UF.jpg


#7 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 31 December 2011 - 19:57

Απ'ο,τι είδαι το manga μέχρι στιγμής έχει 8 τόμους και είναι ongoing...

Ελπίζω σε κάτι καλό από τη μεριά του anime.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#8 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 January 2012 - 18:39

Coming of age σκηνικό βασισμένο σε josei manga sounds really really good. Βέβαια δεν με τρελαίνει η jazz δυστυχώς αλλά ελπίζω ότι δεν θα μας ταράξουν στους αυτοσχεδιασμούς...

Εκεί που άκουγα παλιά noitaminA και έλεγα σιγουράκι τώρα πλέον φοβάμαι τί θα μας βρει XD

Damn you Warchief έκανες thread όλα τα anime που ήθελα να κάνω και εγώ :nanana:

xbJ3b2w.jpeg


#9 ice_hime

ice_hime

    and the livin's (not) easy

  • Moderators
  • 1,396 posts

Posted 26 January 2012 - 20:17

Apollon Reunites Cowboy Bebop Director, Composer Kanno

Spoiler:


Μετα απο αυτο το νεο θα το δω οπωσδηποτε.μου ειχε ηδη κινησει το ενδιαφερον αλλα τωρα i'm hooked.Περιμενω awesomeness :kill4u::kill4u:.Φαινεται να ειναι ενα καλο come back για το noitaminA timeslot μετα το fail του guilty grown.

επισης βγηκε και ενα pv [media]http://www.youtube.com/watch?v=8b8M4pO4tBs[/media]

#10 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

    Moe Baby Jorōgumo

  • Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 26 January 2012 - 21:00

Apollon Reunites Cowboy Bebop Director, Composer Kanno


F@CK YEAH!!

Hooked ήδη! Δεν ακούω τίποτα!

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^


#11 Ramona

Ramona

    Lost in Brighton

  • Members
  • 98 posts

Posted 26 January 2012 - 21:42

Εχω υψηλες προσδοκιες για αυτη τη σειρα. Plz noitamina μην μας απογοητεύσεις ξανα...(Guilyt crown ,C) Ελπιζω το block να ξαναπάρει τα πανω του με αυτη την παραγωγη:wooi2:


#12 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 January 2012 - 23:17

Είναι από τα ελάχιστα anime της ανοιξιάτικης σεζόν που έχω τσεκάρει για "to watch".
Η πλοκή δεν είναι κάτι το τρομερό, αλλά απ' ό,τι έχει πάρει το μάτι μου μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ η αίσθηση που βγάζει.
Ο κύριος λόγος βέβαια είναι ότι είναι josei. Όσες απογοητεύσεις και να έχουμε φάει πρόσφατα από anime αυτού του είδους πάντα θα του έχω αδυναμία.
Άντε να δούμε.

Posted Image


#13 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 03 February 2012 - 23:44

Το thread θα μπορούσε να αποτελούνταν από μία λέξη ("Jazz."), και πάλι θα μου ήταν αρκετή για να πειστώ να το δω. Μαζί όμως με όλα τα άλλα στοιχεία που ξέρουμε, μπορώ να πω ότι αυτό είναι το anime που περιμένω περισ—

Apollon Reunites Cowboy Bebop Director, Composer Kanno

Posted Image

Posted Image

Posted Image

FIRST EPISODE FUCKING WHEN?

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#14 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 17 February 2012 - 12:05

Aνακοινώθηκε το cast

Sakamichi no Apollon Anime's Cast, Characters Revealed - Interest - Anime News Network

qzMHWHd.png


#15 Mantis

Mantis

    Starting...

  • Members
  • 5 posts

Posted 17 February 2012 - 12:22

Nice. Έχω υψηλές προσδοκίες. Plz deliver :riiight: