Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

.aNiMe//GR 2011 Anime Awards Categories And Nominees


  • This topic is locked This topic is locked
55 replies to this topic

#31 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 01 December 2011 - 23:50

Με το οποιο Nichijou εχω ενα "σοβαρο" παραπονο.Δηλαδη γιατι να μπει η Mio ως best female ενω ειναι η χειροτερη απ το τριδυμο (ετσι για λιγο my tastes>your tastes drama)Δηλαδη οκ ναι ΓΕΛΟΥΣΑ σε ολα τα gags της αλλα επειδη ειχε ως διδυμο την Yukko η οποια δεν μπηκε πουθενα και την αισθανομαι να κλαιει.Δηλαδη οκ πειτε δεν σας αρεσει η Mai γιατι ξερετε οτι ποτε δεν θα γινετε τοσο γαματοι οσο αυτη-πιστευω οτι ειναι ανετα η καλυτερη και πρεπει να μπει- αλλα! τουλαχιστον μια μεση λυση ας πουμε παιδια.Βαλτε τη πικραμενη τη Yukko εκει.
Ειμαι ανοιχτος σε συζητηση για το παραπανω παντως.Απλα πιστευω οτι οι αλλες δυο ηταν πιο πρωτοποριακες και βγαζαν περισσοτερο γελιο ως αυτονομοι χαρακτηρες.


Me too, αυτό όντως έπρεπε να αναφερθεί.
Δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια ούτε για να αποδειχθεί πως η καλύτερη απο τις τρεις ήταν η Mai (αν και είναι φανερό οτί απλά ζηλεύετε τη μαγεία της) το ίδιο όμως μπορεί να υπωθεί και για τη Mio.
Απο τη μια ήταν η πιο λογική και "ταυτίσιμη" απο τις τρεις, αλλά επεισης και η πιο αδιάφορη και αντικαταστίσιμη.Δεν ξέρω τι ακριβώς απόφαση μπορεί να παρθεί γι αυτό το θέμα, οπότε ίσως η άποψη της πλειοψηφίας να είναι η λύση.

Όσον αφορά το crime/detective/ mystery κι εγώ έχω πολλές ενστάσεις για την ύπαρξη της ίδιας της κατηγορίας.Το λογικό θα ήταν να ψηφίσω το un-go καθώς είναι το μόνο που βλέπω και το πιο κοντινό προς το genre, αλλά κανένα απο αυτά δεν είναι αρκετά κοντά στο θέμα για να θεωρηθεί ένα καλό anime του συγκεκριμένου είδους.
Whatever...

O6rrvsU.jpg


#32 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 02 December 2011 - 00:26

Δηλαδη οκ πειτε δεν σας αρεσει η Mai γιατι ξερετε οτι ποτε δεν θα γινετε τοσο γαματοι οσο αυτη

Βασικά αυτό.

Η Μίο όσο συμπαθής και να είναι παραμένει απλά η -πολύ καλή- τσουκκόμι της σειράς, με godlike seiyuu βέβαια.
Αλλά οκ, δεν υπάρχει μη γαμάτος ηθοποιός σ' αυτή τη σειρά οπότε δε σώζεται.

Επίσης, Suzuha για supporting και MPD-Lvl E για action; Από που κι ως που;
Το lvl E είχε κάτι σκηνές εκεί πέρα με τους πάουερ ρέηντζερς αλλά πραγματικά δε βλέπω το λόγο να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία.




You misspelled Yondemasu

HnH5aB0.jpg


#33 eyl

eyl

    Elite Yuri Lover

  • Members
  • 312 posts

Posted 02 December 2011 - 04:03

έχεις female lead κατηγορία κ support female lead κατηγορία κ βλεπω μόνο 1 χαρακτήρα απο madoka? αυτό δεν γίνεται! έπρεπε να μπουν τουλάχιστον 2 στο lead, κ οι υπόλοιπες στο support.

επίσης το HouMu, πιστευω να βγεί απο romance. drama/slice of life του παει περισσότερο!
Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!

#34 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 02 December 2011 - 04:18

@ Putin γιατί τι έχει η Suzuha? Secondary χαρακτήρας με ωραίο backstory,δομή και ρόλο στη σειρά. To Level E έχει πολλά action κομμάτια και όχι μόνο το sentai μέρος άσχετα με το αν έχουν ύφος παρωδίας ή όχι. Τώρα για το MPD ναι ενδεχομένως να έχεις δίκιο σε αυτό αν και πιστεύω ότι έχει τις action στιγμές του.

@ eyl ξέχασες και τον QB στους Non human characters. xD Aπό εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι ήταν τόσο character driven όσο άλλες σειρές φέτος. Το Hourou Musuko από την άλλη είναι και στο drama και στο slice of life. Θεωρώ ότι έιχε και αρκετό romance μέσα ώστε να δικαιολογεί την παρουσία του σε αυτήν την κατηγορία εστω και αν αυτό δινόταν από μία αντισυμβατική προσέγγιση.

@ Κamui sε όλα όσα λες έχω απαντήσει πιο πάνω. :) Ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά γιατί το να επαναλαμβάνομαι είναι κομματάκι ανώφελο. Ακόμη και αν κάποιες κατηγορίες δεν βγαίνουν στην τελική, όφειλα να τις βάλω στις υποψηφιότητες σε περίπτωση που δεν εχω πάρει είδηση κάτι.

Edited by iristella, 02 December 2011 - 04:29.


#35 Battlemage

Battlemage

    Anime Freak

  • Members
  • 376 posts

Posted 02 December 2011 - 11:46

Αλλά Supporting male character χωρίς Kiyomasa Senji απλά δεν υφίσταται.:P


+1! Ο Senji άξιζε πολύ σαν χαρακτήρας. Σύν το οτι με το OVA δόθηκε καλύτερη ανάπτυξη στην ιστορία του.

α και το UN-GO εχει ωραιο ending


Το UN-GΟ έχει όντως ωραίο ending, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου το opening. Αν η κατηγορία μείνει best op/ed δεν το παίρνει να μπει, εκτός και αν κάνουμε ξεχωριστή κατηγορία για best opening και best ending(αλλά θα γίνει χαμός τότε :P).

Ao No Exorcist for best action?


Και εγώ πιστεύω οτι μπορεί να πάει αυτό για best action. Μπορεί να μας τα χάλασε στο τέλος και να είχε κάποια περιττά επεισόδια αλλά δράση είχε αρκετή.

Καθώς τα openings είναι υπερβολικά πολλά και μικρά και μπορεί να τα συγκρίνει κάποιος εύκολα ψήνεστε να την κάνω την κατηγορία αυτή να έχει 15?


Καλή ιδέα γιατί όντως είναι αρκετά.


Ωραία με μια πρώτη ματιά τα περισσότερα awards. Στηρίζω και εγώ Mawaru Penguindrum, Usagi Drop και Steins Gate που μου άρεσαν πάρα πολύ. Κατά τα άλλα μόνο δυο πράγματα έχω να προσθέσω/ρωτήσω:

-Fate/Zero δεν θα μπορούσε να πάει άνετα σε best action ή best fantasy; Ή το αφήνουμε γιατί μόνο η 1η σεαζόν θα ολοκληρωθεί τώρα και η άλλη αργότερα;
-Persona 4 The animation επίσης πιστεύω πρέπει να μπει σε κάποια κατηγορία γιατί τόσο γρήγορα που προχωράει μπορεί να έχει τελειώσει μέχρι τον Γενάρη :P. Αλλίως μπαίνει στην Best Newcomer.
Posted Image

#36 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 02 December 2011 - 14:45

Πού τον είδατε τον χαρακτήρα του Senji ρε παιδιά? Ιn fact σε σχέση με το manga του αλλάξανε την πίστη. Τέσπα I ll keep an eye open on this one και πιθανόν να τον προσθέσω αργότερα.

Τώρα για το Ao no Exorcist. Μπορεί από χαρακτήρες να πάτωσε, να ήταν το μισό ανόητα fillers και το τέλος του να ήταν άθλιο αλλά από δράση καλά τα πήγαινε. (don't mind me ακόμη τα έχω μαζεμένα στον Yukio XD) Οπότε added :D

To Fate/Zero είναι prequel και είπαμε ότι prequels/sequels δεν δεχόμαστε. To δε Persona4 δεν προλαβαίνει να τελειώσει. I will consider it όταν αποκτήσω μια πιο σφαιρικη γνώμη για τα newcomers (είναι και αυτά που δεν εχουν ξεκινήσει ακόμη :D)

#37 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 02 December 2011 - 16:27

Κατ' αρχάς, πολύ καλή δουλειά. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του Iroha μόνο σε τεχνικά βραβεία. Οι παρατηρήσεις μου:


  • Αφού τα remakes δεν αποκλείονται, δε θα έπρεπε να μπει το Hunter x Hunter στο best newcomer; Μου κάνει εντύπωση πως δεν αναφέρθηκε ακόμα. Είναι πάρα πολύ καλό.
  • Κατά την άποψη μου, η Mai είναι ο πιο εύκολα αναπληρώσιμος χαρακτήρας, επειδή δεν έχει συνοχή. Ό,τι και να κάνει δε θα φανεί παράξενο, επειδή θα κάνει ό,τι επιτάσσει η σκηνή και το σενάριο, όχι ό,τι επιτάσσει η προσωπικότητά της. Εν ολίγοις, πρόκειται για τον lolrandom πασπαρτού χαρακτήρα, που ναι μεν είναι βασικός στο να σε κάνει να γελάσεις, αλλά σαν προσωπικότητα είναι πιο αδιάφορος και από τον τελευταίο κομπάρσο. Εμένα η αγαπημένη μου (διαβάστε "με έκανε να γελάω περισσότερο") είναι η Mio, αλλά νομίζω πως η Yukko είναι ο κεντρικός-κεντρικός χαρακτήρας, κάτι που γίνεται εμφανές και από τα op/ed. Προτείνω λοιπόν η Yukko να πάρει τη θέση της Mai.
  • Μιλώντας για τα ops/eds του Nichijou, θεωρώ πως πρέπει να είναι υποψήφια. To πρώτο opening ειδικά, φαίνεται να λαμβάνει θέση στη συλλογική συνειδητότητα της κοινότητας.
  • Εμένα το αγαπημένο μου από το Young Animator Project ήταν το Kizuna αλλά τέσπα.
  • Shun για Best Female Lead και Kimi to Boku για bestest everest.


#38 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 02 December 2011 - 16:46

To έχω στα υπόψιν το Hunter x Hunter αλλά όπως είπα και πιο πάνω περιμένω λίγο να προχωρήσει ο καιρός για να συμπληρώσω οριστικά τα newcomers. :)

Για την Mio εσένα είχα ρωτήσει και την έβαλα if I remember correctly, αλλά εδώ μου σήκωσαν επανάσταση. Anw όπως προείπα για μένα και οι τρείς έχουν νικήσει στην καρδιά μου οπότε θα το πάμε δημοκρατικά το ζήτημα. Εφόσον για όλους η Yukko είναι η μέση οδός so be it. :D

Το Kizuna εφόσον δεν θα έχουμε ξεχωριστή κατηγορία sports ίσως ξαναμπεί στα quickwatch. Και μένα μου άρεσε πάρα πολύ. (Jingoro <3). Γενικά σε κάποιες κατηγορίες επειδή γίνεται ένας μικρός πανζουρλισμός πιθανόν να βάλω περισσότερες από 10 υποψηφιότητες. Ι hope you wont mind. Απλά θεωρώ ότι δεν είναι το ίδιο να διαλέγεις 10 από ενα σύνολο 20 καλών υποψήφιων και από ένα σύνολο 50.

Ναι για Nichjou op/ed όπως είχα πει στον Hanzo χτες. Δεν το έβαλα ήδη επειδή νύσταζα XD.

Για το Shun έχω ετοιμάσει ήδη κάτι έννοια σου. :P Και για το Kimi to Boku, anime of the year με διαολίζεις γιατί και εγώ το λατρεύω. Doushioooooo *blush*

To Ιroha θα βραβευτεί αλλού που είμαι σίγουρη ότι θα το τιμήσεις με την καρδιά σου.

#39 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

    Psychotic Madness

  • Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 02 December 2011 - 17:34

Σε πολλές κατηγορίες βλέπω και το Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai :ureshii:
Πιστεύω ότι το αξίζει.
Posted Image

#40 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 02 December 2011 - 20:10

Steins;Gate για μενα σε ολες τις κατηγοριες!! <3

#41 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 01 January 2012 - 16:18

μια ιδεα:

δε βαζουμε και κατηγορια "καλυτερο anime μεταγλωττισμενο στα Ελληνικα";

μιας και η σειρα Mermaid Melody Pitchi Pitchi εκανε φετος το ντεμπουτο της αποτελει μια φωτεινη εξαιρεση, με την καταντια που εχουν τα ελληνικα καναλια, . Με αξιοπρεπη μεταγλωττιση και αρκετα ποιοτικη μουσικη επενδυση.

Οχι τιποτε αλλο, αλλα και να ενισχυσουμε τη ντοπια παραγωγη!

υπαρχουν και αλλες σειρες αλλα μου φαινεται ειναι απο τις προηγουμενες χρονιες. εστω ας βαλουμε και του 2010 ή 2009 για να εχει ανταγωνισμο.

#42 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 01 January 2012 - 16:30

Δεν θα είχα πρόβλημα αλλά το Melody Pichi pich και ποιο άλλο; Κατηγορία με μόνο ένα anime δεν γίνεται. >.<

#43 sicada

sicada

    Organized Chaos

  • Members
  • 121 posts
  • LocationBeyond the Wall

Posted 01 January 2012 - 18:14

Θα πρότεινα το εθιστικό ost του (τρισάθλιου ) Blood - c !
Sleep with the devil and then you must pay
Sleep with the devil, the devil will take you away


#44 DoB

DoB

    Gintamaniac

  • Members
  • 875 posts

Posted 01 January 2012 - 19:16

Ano... Είχα μια ιδέα, αλλά δεν ξέρω... Γίνεται να βάλουμε κατηγορία "Best Catchphrase"? Nα πάρουμε τις καλύτερες ατάκες από κάθε anime, ας πούμε, απ' το MPD το "Isn't it electrifying?" by Sanetoshi. Ή δε γίνεται, θα είναι κουραστικό; :nosey:

#45 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 01 January 2012 - 19:55

Καλή ιδέα αλλά το κακό είναι πως παίζει τεράστιο ρόλο ο παράγοντας του υποκειμενισμού. Για παράδειγμα πώς θα καταλήξουμε πως μια συγκεκριμένη φράση αντιπροσωπεύει ένα ανιμ όταν υπάρχουν είκοσι διαφορετικές γνώμες;