Αρχικά,θα ήθελα να θίξω το θέμα απο την πλευρά του καμμένου-(ψευτο)ψαγμένου μουσικού που έχει ψάξει πολλά συγκροτήματα και είδη μουσικής και θεωρεί τον ευατό του σωστα ψαγμένο μουσικό με άποψη.
Όλοι μας έχουμε κράξει ως ένα σημείο τον Justin Bieber ή την Rebecca Black ή τον κάθε μπίμπερ και ρεμπέκα.
Αλλά έχουμε σκεφτεί ποτέ ποιος είναι ο λόγος που τον κράζουμε?

Έχουμε κάτσει ποτέ να ακούσουμε τα κομμάτια του? Και όχι απλά να τα βάλουμε να ακούσουμε λίγο και μετά να κράξουμε λίγο όπως μας είπε ο κολλητός/η, η κοπέλα/το αγόρι ή ακόμα χειρότερα κάποιος στο νετ.
Δεν θέλω να πω πως είναι κάτι που αξίζει να μελετηθεί ή καν να αναφερθεί μουσικά,αλλά για το είδος του είναι ένα οκέυ κομμάτι. Δεν μου κάνει και μεγάλη διαφορά προσωπικά απο κάτι σακίρες μπιγιονσέ κλπ.
Επίσης αν σκεφτούμε πως ο μπίμπερ σε ηλικία 17 χρονών έβγαλε όσα λεφτά θα βγάλουμε κάμποσοι απο εμάς σε όλη μας την ζωή,μπορούμε να θεωρήσουμε πως είναι ένα είδος ζήλιας προς την επιτυχία του.
Στη συνέχεια,ας δούμε και την μεριά ενός ανθρώπου που το αρέσει αυτό το είδος μουσικής. Προσωπικά έχω μιλήσει με,αρκετούς θα έλεγα, ανθρώπους που ακούνε μπίμπερ αλλά περισσότερο χιπ χοπ.
Δεν έχω κάποια προσωπική απέχθεια ενάντια σε οποιοδήποτε είδος μουσικής. Αυτό σημαίνει πως δεν έχω θέμα ούτε με το χιπ χοπ. Αλλά θυμάμαι καθαρά πριν κανα 2 χρόνια στις πρώτες μέρες της 3ης λυκείου μου κάνει ένας "Χιπχοπας" : 'Τι λέει ρε φίλε?ακόμα ακούς τις @@ριες που άκουγες?' και όταν του είπα ναι,μόνο που δεν με έδειρε.
Και αυτό το συμβαν κυρίως με έκανε να αναριωτιέμαι: "Πως κατάφερε η κοινωνία εκεί που η πλειοψηφία αποθέωνε συγκροτήματα όπως Led Zeppelin, Black Sabbath, Beatles κλπ να φτάσει στο σημείο να ακούει τραγούδια, τα οποία 9 στα 10 μιλάνε για πόσο γαμάτος είναι ο τυπάς,πόσες γκόμενες,λεφτά και αμάξια έχει?"
Δεν αναφέρομαι σε όλα τα χιπ χοπ σχήματα. Σχήματα όπως F.F.C και Active Member έχουν πράγματι ωραίους στίχους στα κομμάτια τους και μπράβο τους.
Αναφέρομαι κυρίως σε πιο mainstream σχήματα που ακούμε στο ραδιοφωνο συχνά και βλέπουμε στην τιβι. Τα σχήματα που ακούνε οι "γαμάτοι" σήμερα.
Και θα ήθελα να ζητήσω την γνώμη σας πάνω στο θέμα.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ