Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

[βιβλία] A Song of Ice & Fire

• Please log in to reply
209 replies to this topic

#46 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 12 January 2012 - 18:29

Okaaaaaaay...

Καλά, στα ελληνικά ο τίτλος της σειράς είναι Game of Thrones και στα βιβλία, οπότε έτσι κι αλλιώς κανείς δε θα καταλάβει. XD

15fkk04.jpg

#47 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 13 January 2012 - 16:23

Okaaaaaaay...

Όλα τα fantasy (με εξαίρεση τα Harry Potter) έχουν να κάνουν με δαχτυλίδια.

It is known.
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#48 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 13 January 2012 - 16:25

Μα αν είναι δυναμόν, το 1ο βιβλίο κάνει 8 ευρώ στα αγγλικά και 22 το μισό στα ελληνικά.
Απαράδεκτοι...:redcard2:
Για αυτό φυσικά, επιλέγω english version και είμαι στην 200η σελίδα ως τώρα του 1ου, πολύ καλύτερο από την σειρά btw....
Posted Image

#49 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 13 January 2012 - 16:30

Μα αν είναι δυναμόν, το 1ο βιβλίο κάνει 8 ευρώ στα αγγλικά και 22 το μισό στα ελληνικά.
Για αυτό φυσικά, επιλέγω english version και είμαι στην 200η σελίδα ως τώρα του 1ου, πολύ καλύτερο από την σειρά btw....

Φταιει το οτι οι ελληνικοι εκδοτικοι οικοι κλασσικα αραιωνουν τις γραμματοσειρες και βγαινουν τοσο ακριβα,αισχος!!!!!

Btw τις τελευταιες μερες εχω καταλαβει τεραστια μαχη να μην διαβασω το δευτερο βιβλιο μιας και σε 2 μηνες ξεκιναει ο δευτερος κυκλος της σειρας,αλλα μαλλον θα διαβασω το πρωτο γιατι αλλιως δε με βλεπω να την παλευω.:terror2:

#50 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 13 January 2012 - 18:37

Βασικά πέρα από το κόστος της μετάφρασης είναι και το ότι τα ελληνικά βιβλία δε βγαίνουν σε paperback έκδοση. Το 8euro Game of Thrones έχει χαρτί που αν το χέρι σου (χωρίς να είναι ιδρωμένο) ακουμπήσει τα γράμματα αμέσως μουτζουρώνει το μελάνι. (Όχι ότι πολλές φορές δεν τσιμπάνε την τιμή για να την "στρογγυλέψουν" αλλά δεν είναι δυνατόν paperback έκδοση να έχει την ίδια τιμή με την κανονική μεταφρασμένη στα ελληνικά έκδοση.)
Το hardcover αγγλικό Dance with Dragons πάντως έκανε 23euro.

Posted Image

#51 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 13 January 2012 - 22:09

Βασικά πέρα από το κόστος της μετάφρασης είναι και το ότι τα ελληνικά βιβλία δε βγαίνουν σε paperback έκδοση. Το 8euro Game of Thrones έχει χαρτί που αν το χέρι σου (χωρίς να είναι ιδρωμένο) ακουμπήσει τα γράμματα αμέσως μουτζουρώνει το μελάνι. (Όχι ότι πολλές φορές δεν τσιμπάνε την τιμή για να την "στρογγυλέψουν" αλλά δεν είναι δυνατόν paperback έκδοση να έχει την ίδια τιμή με την κανονική μεταφρασμένη στα ελληνικά έκδοση.)
Το hardcover αγγλικό Dance with Dragons πάντως έκανε 23euro.

Ο βασικός λόγος (επακόλουθο του οποίου είναι & το παραπάνω) είναι η έλλειψη από economies of scale:

καμία Ελληνική εκδοτική δε μπορεί να εκτυπώσει τον αριθμό που εκτυπώνουν οι ξένες & καμία αλυσίδα δε μπορεί να τα αγοράσει στις ποσότητες που αγοράζουν π.x. το Amazon ή το Barnes&Noble.

Εγώ πάντως θυμάμαι τις μέρες που βασικά το μόνο fantasy που μπορούσες να βρεις στα Ελληνικά ήταν ο Άρχοντας (& εκείνες οι κυριολεκτικά pulp ανθολογίες με ότι να'ναι short stories).

Edited by Yo! Master, 13 January 2012 - 23:57.

----

#52 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 13 January 2012 - 22:25

Ναι βασικά όντως αυτός είναι ο κύριος λόγος. Αλλά και μόνο από το χαρτί καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Για πόσο παλιά μιλάς; Γιατί οκ έχουμε 7 χρόνια διαφορά αλλά εγώ θυμάμαι από τα 11 μου που άρχισα να διαβάζω fantasy να έχουν αρκετά βιβλία. Πέρα από forgotten realms, ιστορίες του Ντάνσανυ, τη σειρά "λογοτεχνία του φανταστικού" (λολ), υπήρχε και ο Peter S. Beagle, και ο Guy Gabriel Kay και η Ursula Le Quin (τότε μόλις είχαν αρχίσει να μεταφράζουν τη γεωθάλασσα) (κάποιον από αυτούς έγραψα λάθος.)

Posted Image

#53 luffy122

luffy122

Starting...

• Members
  • 5 posts

Posted 18 January 2012 - 13:19

φαίνεται πως θα δείξει και τη 2 season
http://digitaltvinfo.gr/index.php?op...5&lang=el#5285

καλή κίνηση αν και ήταν αναμενόμενο να συνεχίσουν να δείχνουν μία τέτοια σειρά

#54 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 23 January 2012 - 21:03

Είμαι κάπου στη μέση του πρώτου βιβλίου και έχω δει τη σειρά. Boy, wasn't that series accurate...

Γενικά, είναι από τα καλογραμμένα βιβλία. Και δόξα σοι, γιατί με τόση σαβούρα που έχω διαβάσει τώρα τελευταία, αυτά τα βιβλία είναι βάλσαμο. Αναρωτιέμαι πόσο ακριβή είναι τα στοιχεία της εποχής που βλέπω μέσα, αλλά δεν έχω και πολύ χρόνο να το ψάξω. :P

Αγαπημένο χαρακτήρα δεν έχω, μιας και όλοι είναι να τους φας εκεί μέσα, είτε με καλό, είτε με κακό τρόπο το λέω αυτό. Μέχρι και η Arya, που στη σειρά τη λατρεύω, στο βιβλίο φαίνεται πολύ clueless brat.

Άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο μικροί/νέοι είναι μερικοί χαρακτήρες.
Spoiler:

Μετά ποιό βιβλίο πάει; Α Clash of Kings;

Posted Image

#55 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 23 January 2012 - 21:10

Είμαι κάπου στη μέση του πρώτου βιβλίου και έχω δει τη σειρά. Boy, wasn't that series accurate...

Γενικά, είναι από τα καλογραμμένα βιβλία. Και δόξα σοι, γιατί με τόση σαβούρα που έχω διαβάσει τώρα τελευταία, αυτά τα βιβλία είναι βάλσαμο. Αναρωτιέμαι πόσο ακριβή είναι τα στοιχεία της εποχής που βλέπω μέσα, αλλά δεν έχω και πολύ χρόνο να το ψάξω. :P

Αγαπημένο χαρακτήρα δεν έχω, μιας και όλοι είναι να τους φας εκεί μέσα, είτε με καλό, είτε με κακό τρόπο το λέω αυτό. Μέχρι και η Arya, που στη σειρά τη λατρεύω, στο βιβλίο φαίνεται πολύ clueless brat.

Άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο μικροί/νέοι είναι μερικοί χαρακτήρες.

Spoiler:

Μετά ποιό βιβλίο πάει; Α Clash of Kings;

Αυτο ισχυει??Παραλειπει πολλα απ'τη σειρα δηλαδη??

Btw στο wikipedia που ειχα δει ναι το 2ο ειναι το A Clash of Kings.

#56 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 23 January 2012 - 21:12

No, no, no it IS accurate! Είναι αρνητική αντιστροφή στα Αγγλικά... τί να σου λέω τώρα... XD Εννοώ "κι αν δεν ήταν ακριβής η σειρά!", δηλαδή ήταν.

Domo. :3

Posted Image

#57 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 23 January 2012 - 21:16

Ααα τωρα το καταλαβα :hahaha:

#58 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 23 January 2012 - 22:59

Clash of Kings, yep.
----

#59 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 23 January 2012 - 23:29

ακριβώς! και δεν είναι δύσκολο να το διαβάσεις στα αγγλικά..
εγώ είμαι σχεδόν στην μέση του δεύτερου βιβλίου.
Όσο για το πρώτο βιβλίο θεωρώ πόλυ μεγάλη μαγκια
Spoiler:

αγαπημένος χαρακτήρας tyrion:respect:

#60 Turin77

Turin77

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 15 March 2012 - 03:53

Έχοντας διαβάσει και τα 6 βιβλία (στα αγγλικά εννοείτε) πρέπει να πω πως όντως είναι μια καταπληκτική σειρά, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδιαβάσει πιο καλογραμμένη ίντριγκα, και ας μην μιλήσω για μάχες κ τακτικές... απλά τέλειο.

Για το μόνο πράγμα που δεν πρόκειται να συγχωρήσω τον Martin είναι που (σοβαρό spoiler για όσους δεν έχουν διαβάσει τουλάχιστον το 3ο βιβλίο)
Spoiler:

Posted Image