Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Περιοδικό ΚΟΜΙΞ, κατάντια, facebook και λογοκρισία


  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#31 ithuriel

ithuriel

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 13 January 2012 - 14:43

Γράφτηκα στο forum κατόπιν αναγνώσεως των posts από τον χρήστη Phantom Duck.

Πραγματικά κι εγώ είχα παρατηρήσει την παρακμή του περιοδικού χρόνια τώρα αλλά συνέχιζα να το αγοράζω με την ελπίδα ότι θα έφτιαχνε κάποια στιγμή....

Παρόλαυτά δε γνώριζα το ''παρασκήνιο'' που έπαιζε πίσω από το περιοδικο και γιαυτό ευχαριστω τον Phantom Duck.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιο μέλος ποιά τεύχη του ΚΟΜΙΞ περιέχουν ιστορίες του Ρόσα ή του Μπάρκς που να αξίζουν αλλά από το τεύχος Φεβρουαρίου 2010 και μετά (καθώς από τότε έχω να το αγοράσω) έτσι ώστε να τα προμηθευτώ.

Σας ευχαριστώ !

#32 klasobaniera

klasobaniera

    .........................

  • Members
  • 156 posts

Posted 14 January 2012 - 00:55

οχι ρε φιλε να κανουν τετια πουστια στο ροσα ο τυπος γαμουσε τα σκιτσα του θεικα και με τρελη λπτομερια και χιουμορ για να μην πω για την ιστορια (μεχρι και εδω ειχε ερθει που στην ελλαδα μια κουτσουλια στο χαρτη που ουσιαστικα δεν ειχε να κερδισει καμια τρελη δημοσιοτητα και κανα τρελο promotion),και καλα αυτο με το facebook ειναι σχιζοφρενικο γαμοτο παροτι τωρα δεν ασχολουμαι με τα κομιξ,μικιμαουσ,μεγαλο μικυ κλπ ιδιαιτερα διαβαζω αν πεσει κανενα στα χερια μ κ εχω κρατησει ολα οσα εχω αγορασει απο μικρος σκατα ,ειλικρινα που νομιζουν οτι απευθυνονται και ειδικοτερα ενα περιοδικο που απευθεινεται σε παιδια και σε παιδια να κανανε τετιες ******** στο fb δεν θα ξανααγοραζανε τι σκεφτωνταν ειλικρινα....

#33 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

    Moe Baby Jorōgumo

  • Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 18 March 2012 - 15:29

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ στο πόσο πολύ αγαπάω τα παλιά τεύχη ΚΟΜΙΞ που έχω (όχι καμιά σπουδαία συλλογή, γύρω στα τριάντα τόσα με σαράντα τεύχη, κι αυτά όχι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να τα πουλήσω έτσι κι αλλιώς) ή το πόσο λυπήθηκα όταν έμαθα πως ο Rosa δεν θα ξαναγράψει ιστορίες λόγω της εγχείρισης στα μάτια (το έμαθα από την Wikipedia, παραδόξως, μερικά χρόνια αργότερα). Επίσης, ήξερα ως ένα σημείο την πολιτική των πνευματικών δικαιωμάτων για τους δημιουργούς κόμικς στην Αμερική και ειδικά τις εκδόσεις Disney. Αλλά πραγματικά θλίβομαι που μαθαίνω για την κακή διαχείριση του περιοδικού, την πτώση της ποιότητάς του (κι ας το πρόλαβα... μετά την Χρυσή Εποχή του, αν και θυμάμαι να έχω παραγγείλει παλιά τεύχη από τότε) και την απαράδεκτη στάση του προς τους αναγνώστες και φίλους του.

Εμένα με έχασε όταν ήμουν περίπου στο Λύκειο, ακριβώς λόγω χαμηλής ποιότητας των ιστοριών. Δεν ήξερα πως τα πράγματα γίνονταν και χειρότερα (ιστορία Cars; Σοβαρά;). Δεν είχα ιδέα για το τζέρτζελο με το Facebook (όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή δεν έχω λογαριασμό) ή την κακή αντιμετώπιση του ίδιου του Rosa. Τι να πω, ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Βέβαια, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, πιθανότατα αυτοί που ελέγχουν τη σελίδα είναι άσχετοι τόσο με την ιστορία και την παράδοση του ΚΟΜΙΞ όσο και με τους παλιότερους φαν. Βέβαια, κι αυτοί από κάποιους δέχονται εντολές...

Phantom Duck, ευχαριστώ για το thread και τις μαζεμένες πληροφορίες. Τουλάχιστον έχουμε ακόμα τα παλιά τεύχη και τις αναμνήσεις μας...

ΥΓ. Αν ακόμα επικοινωνείς με τον Rosa, στέλνε του την συλλογική αγάπη μας που και που. Αν και είμαι σίγουρη πως δεν παραλείπεις.

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^


#34 Kostis Vag

Kostis Vag

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 26 March 2012 - 12:34

Ευχαριστώ κι εγώ τον Phantom Duck, κυρίως για την συγκεντρωτική αναφορά του σε όλα αυτά. Άρχισα να διαβάζω το ΚΟΜΙΞ την εποχή της ακμής και έχω αρκετά τεύχη (όλα από το 1995 και μετά και αρκετά παλιότερα διάσπαρτα) και η κεκτημένη ταχύτητα με την οποία διάβαζα το εξαίρετο τότε περιοδικό διήρκεσε μέχρι πολύ πρόσφατα που είπα ότι δεν πάει άλλο. Δεν έχω σταματήσει, βέβαια, να το αγοράζω (άτιμη συλλογή), αλλά έχω πλέον αρκετά κενά στα τελευταία χρόνια και το αγοράζω μάλλον επειδή το βλέπω μπροστά μου στο περίπτερο.

Ήξερα τα περί Ρόσα, δεν ήξερα τα περί Facebook, και αν για το πρώτο λυπήθηκα, για το δεύτερο εξοργίστηκα!!! Τι να πω, καταστρέφουν μια απίστευτη δουλειά που ήταν πραγματικά πρωτοπόρα και ανέβαζε τον πήχυ πολύ ψηλά, αλλά είναι άξιοι της τύχης τους. Το θέμα είναι εμείς τι φταίμε;
Χείριστη εντύπωση μου έκανε επίσης η αναδημοσίευση των ιστοριών στη "Βιβλιοθήκη του Κόμιξ", "Οι επίγονοι" κ.τ.λ, εκτός απ' τη "Βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς", ίσως. Τι σόι συλλεκτικό είναι λοιπόν το περιοδικό, όταν εγώ έδινα ποσά σημαντικά για να συμπληρώσω τη συλλογή μου ΚΑΙ γα να διαβάσω εξαιρετικές (μυθολογούμενες) ιστορίες δημοσιευμένες σε παλιότερα τεύχη, απ' τη στιγμή που τώρα οι ίδιες ιστορίες αναδημοσιεύονται και μάλιστα σε μορφή βιβλίου. Δηλαδή έχουν παρατήσει το περιοδικό αφού με τις ηλίθιες ιστορίες του δεν πουλάει (; ) και στράφηκαν σ' αυτό που ο ίδιος ο Τερζόπουλος είχε κατ' αρχήν (πολύ αρχή) απορρίψει, το να βγάζει δηλαδή τόμους, επειδή ο ίδιος, λέει, ήταν περιοδικατζής. Και μόνο απ' αυτό αποδεικνύεται περίτρανα η αποτυχία τους!!! Όταν καβαλάς το καλάμι...

#35 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 12 May 2012 - 09:55

Πολύ ωραίο θρεντ. Μπορώ να πω πως έμαθα πράγματα που δεν ήξερα και δεν είχα καν φανταστεί. Θυμάμε πως παλιότερα διάβαζα φανατικά το ΚΟΜΙΞ και έχω ντουλάπια και συρτάρια με τεύχη. Βέβαια πριν λίγο καιρό σταμάτησα να αγοράζω το περιοδικό γιατί δεν μου άρεσαν πια οι Ιστορίες.
Ο Rosa ήταν και θα είναι ο αγαπημένος μου σχεδιαστής και ιστοριογράφος, και λυπήθηκα αρκετά μόλις διάβασα για την αντιμετώπηση που δέχτηκε από την Νεα Ακτίνα.

Με το θέμα με το facebook εκνευρίστηκα ακόμα περισσότερο. Δηλαδή τι σόι εκδοτικός οίκος φτιάχνει μια σελίδα για να έχει επαφή με τους αναγνώστες και να ακούει τα παράπονα και να τα διορθώνει, και αντί για αυτό φιμώνει και λογοκρίνει τους αναγνώστες?

Από εμένα ένα τεράστιο μπράβο στον Phantom Duck και τον θαυμασμό μου για αυτό που έκανε. Συν ένα ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μας πρόσφερε και έκατσε και έγραψε, μαζεμένες σε ένα θρεντ.

#36 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 13 March 2013 - 23:59

Eξαιρετικό thread. Aν και δεν έχω διαβάσει πάρα πολλά τεύχη του ΚΟΜΙΞ όπως άλλα άτομα αλλά έχω διαβάσει αρκετά από μικρός ώστε να έχω ευχάριστες αναμνήσεις μαζί του. Αλλά δυστυχώς πρόσεξα ότι από ένα σημειό και μετά (δεν θυμάμαι ακριβώς, γύρω στο 2002-2004 αν δεν απατώμαι) η ποιότητά του χάλασε απίστευτα όταν άρχισε να δημοσιεύει όχι μόνο αδιάφορες, μικρές ιστορίες σαν κι αυτές που διαβάζαμε και σε άλλα ελληνικά περιοδικά της Disney αλλά κι ιστορίες που δεν είχαν τίποτα το ιδιαίτερο που ήδη έχουμε ξαναδιαβάσει κι άλλες φορές παλιότερα σε περιοδικά όπως το Mίκυ Μάους και το Κλασικά. Ποιό το νόημα να συλλέγει κανείς περιοδικά με ιστορίες που έχει διαβάσει ήδη σε άλλα περιοδικά;

Παρόλα αυτά όμως ποτέ δεν φανταζόμουν ότι η ποιότητα του ΚΟΜΙΞ θα έφτανε σε σημείο να το σιχαθούν ακόμα και οι πιο πιστοί, ένθερμοι οπαδοί του. Κρίμα. Κρίμα δίοτι το περιοδικό κάποτε είχε καλή φήμη ακόμα και στο εξωτερικό.

#37 hardivic

hardivic

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 01 April 2013 - 15:59

(επισις στο gamato παλια υπηρχε ενα τορεντ που ειχε πολα ΚΟΜΙΞ μαζεμενα αλλα δυστηχως..)


το συγκεκριμένο torrent υπάρχει στο mytog που είναι ο απόγονος του greekz και του thegt.net.

βρέθηκα στο φόρουμ σας από ένα λινκ που βρήκα στο coa.inducks. Δυστυχώς οι απόψεις σας με εκφράζουν απόλυτα σχετικά με το επίπεδο του ΚΟΜΙΞ τα τελευταία χρόνια...είχα αρχίσει να ξενερώνω με το γκρου και ρουφέρτος το cars κλπ, που δεν έχουν καμία σχέση με το περιοδικό, αλλά το χειρότερο είναι πως ακόμη και οι ιστορίες των ντακ είναι πια κυρίως β' διαλογής...λίγες ιστορίες αξίζουν πια και έξακολουθώ να αγοράζω το περιοδικό μόνο για τη συλλογή, αν και φοβάμαι ότι αντί να μου τη βελτιώνει μου την κάνει χειρότερη :)
δε με ενοχλει η αναδημοσίευση των παλιών ιστοριών σε αυτοτελείς εκδόσεις (βιβλιοθήκη κόμιξ, άπαντα καρλ μπαρξ ή βίος και πολιτεία) με ενοχλεί όμως η αναδημοσίευσή τους σε νέα τεύχη του περιοδικού.
θα προτιμούσα 1000 φορές να δημοσιεύουν ανέκδοτες στη χώρα μας ιστορίες των αγαπημένων μου Ιταλών δημιουργών (Ρομάνο Σκάρπα κλπ) ή αντίστοιχες δημοσιευμένες σε αρχαία τεύχη του Μίκυ Μάους ή Του κλασικά παρά τις μετριότητες που δημοσιεύουν στο περιοδικό. αλλά ακόμη και στα κλασικά, που ανακυκλώνουν επαναδημοσιευμένες ιστορίες, αντί να επιλέξουν κάποιες αρχαίες με ασπρόμαυρο εκτύπωση και σε παλιόχαρτο, αυτοί ξαναβάζουν ιστορίες που είχαν τυπώσει πριν μερικά μόλις χρόνια.
πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά με τον κο Τερζόπουλο και τους συνεργάτες του..

έχω και μια απορία...στα άπαντα του Καρλ Μπαρξ δεν υποτίθεται οτι περιλαμβάνονται όλες οι ιστορίες του δημιουργού; γιατί η τελευταία ιστορία κάθε τεύχους ΚΟΜΙΞ αν ανατρέξω στον αντίστοιχο (χρονολογικά) τόμο δεν υπάρχει;

#38 nickzark

nickzark

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 10 September 2013 - 23:43

και τελικα καταφερε ο Τερζοπουλος και εκλεισε ολα τα περιοδικα και μαζι μια ολοκληρη περιοδο..Συγχαρητηρια  (μακαρι να βρεθει καποιος αλλος πιο φιλοτιμος να συνεχισει αλλαδυσκολο μαλλον)



#39 george balis

george balis

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 21 July 2014 - 18:41

Το Κόμιξ επιστρέφει!Κυκλοφορεί μα νέες ιστορίες στις 30 Ιουλίου 2014



#40 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 22 July 2014 - 01:36

Tελεια, αναμενουμε πως και πως :D Σιγουρα θα παρω καποια τευχη αν δεν ξαναγινω τακτικος οπως παλια δηλαδη XD
Θα κυκλοφορει κανονικα σε οπιοδηποτε περιπτερο υποθετω ετσι? :)
フカフカ

#41 Mr. Brightside

Mr. Brightside

    Le secret du Roi

  • Members
  • 425 posts

Posted 08 August 2014 - 23:41

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί. Στα περίπτερα κυκλοφορούν αυτή την στιγμή δυο διαφορετικά Μικυ Μάους. Ένα που αριθμείται από την αρχή, από τις καινούριες εκδόσεις και το παλίο που συνεχίζει κανονικά. Εν τω μεταξύ όλα τα περίπτερα έχουν γεμίσει με παλαιά τεύχη του (παλιού) Κόμιξ ενω κυκλοφορεί ένα καινούριο που από όσο είδα ακολουθεί την φόρμα του παλιού. Υποθέτω πως όσα παλιά κυκλοφορούν έχουν πλημμυρίσει εδω και δυο μήνες τα περίπτερα είναι από την αποθήκη της Νέα Ακτίνας; Επίσης η Νέα Ακτινα έκλεισε ή μετονομάστηκε Εκδόσεις Τερζόπουλος; Στο Facebook έχω βρει σελίδα "Εκδοσεις Τερζόπουλος" που διαφημίζει τα (παλιά) Κομιξ και Μίκυ Μάους ενώ έχω πετύχει και πακέτα με διάφορα σπέσιαλ τύπου Η Ιστορία της Δυναστείας των Ντακ (που έχει εκδοθει δεκάδες φορες με άλλο εξώφυλλο). Τι ακριβώς γίνεται;