Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Evangelion: 3.0 : You Can (Not) Redo
Posted 30 April 2013 - 11:31

This is the Evangelion that I love~!
Για μένα η τρίτη ταινία είναι μακράν η καλύτερη του rebuild και πετυχαίνει το στόχο της στο 100%
Αυτό που ευχαριστιέμαι περισσότερο είναι να διαβάζω στα image boards τα ranting των butthurt shounenfags που πίστευαν ότι θα δούνε ένα μάνλι Σίντζι-κουν, με βάση το τέλος της δεύτερης ταινίας.
Edited by Six Winged Angel, 30 April 2013 - 11:41.
Posted 30 April 2013 - 15:29
Posted 30 April 2013 - 16:08
Και εμένα οι πρώτες 2 ταινίες μου άρεσαν εξίσου,αν όχι περισότερο,με την παλιά σειρά
Η φράση κλειδί για πάνω κάτω όλους όσους μίσησαν τη 3.33

Posted 30 April 2013 - 18:34
ιδιως η εναρξη της ταινιας μου θυμισε την εναρξη του δευτερου μισου της σειρας.
οπως και η εστιαση στη δραση.
για αυτο δεν μου αρεσε, οχι οτι ηταν κακη. αλλα δεν ηταν Evangelion, εκτος πια και αν σχεδιαζουν να κανουν anime και το Angelic Days. τι να πω....
επειγοντως, οσοι δεν εχουν δει τη σειρα, να τη δουν οπωσδηποτε. αλλιως αν δουν μονο τις ταινιες, μιλαμε για παραχαραξη της ιστοριας.
Posted 30 April 2013 - 19:34
η τριτη ταινια σα να θελει να μοιασει πιο πολυ στη Gurren Laggan παρα στην Evangelion.

The fuck? Μήπως την μπέρδεψες με την lol2.22?
ιδιως η εναρξη της ταινιας μου θυμισε την εναρξη του δευτερου μισου της σειρας.
Σωστό, that's the point of the whole thing.
αλλα δεν ηταν Evangelion
Δυό και τρεις φορές περισσότερο evangelion από οτιδήποτε έχει βγει μετά το EoE, ναι, και τα προηγούμενα του rebuild.
επειγοντως, οσοι δεν εχουν δει τη σειρα, να τη δουν οπωσδηποτε.
Επίγνωση πάνω στη σειρά και κυρίως στην ορολογία της επιβάλεται αν δεν θέλει ο θεατής να τιναχθούν τα μυαλά του στον αέρα. Νομίζω ήταν σαφές από την αρχή πως το rebuild δεν είναι ακριβώς stand-alone
απλά ok άμα λάχει το βλέπεις και έτσι και δεν καταλαβαίνεις χριστό.
αλλιως αν δουν μονο τις ταινιες, μιλαμε για παραχαραξη της ιστοριας.
Παραχάραξη της ιστορίας από την στιγμή που είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό. Ok. H κριτική του anno στους κολλημένους στην original σειρά φαίνεται όλο και πιο legit.
edit: Μοναχός απολογητής του Neon Genesis Evangelion παρών

Edited by Six Winged Angel, 30 April 2013 - 19:40.
Posted 30 April 2013 - 19:47

η 2η ταινια ηταν καθαρα ποτε θα τα παρει ο σιντζι να τα κανει ολα π*τανα, και το τελευταιο μισαωρο και βαλε αυτο βλεπαμε (και δεν μας χαλασε) και ναι αυτο μπορει να συγκριθει με ttgl,
αλλα η 3η ταινια είχε λιγοτερες μάχες και σχετικά αδιάφορες, εστίαζες σε άλλα σημεία περισσοτερο
παντος μονο σε μενα φανικε οπτικα πανεμορφη!? forever alone

Posted 30 April 2013 - 20:01

παντος μονο σε μενα φανικε οπτικα πανεμορφη!? forever alone
You are (not) alone. Ιδιαίτερα από το δεύτερο μισό της ταινίας και έπειτα η ταινία είχε τόσο καλό 2D animation που σταμάτησε να είναι animation (το ίδιο συνέβη και με την προηγούμενη). Από τις αγαπημένες μου ήταν η piano scene (αν και ψέμα) η οποία μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά είναι στην πραγματικότητα μεγάλο challenge.
Edited by Six Winged Angel, 30 April 2013 - 20:01.
Posted 30 April 2013 - 21:09
Από τις αγαπημένες μου ήταν η piano scene (αν και ψέμα) η οποία μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά είναι στην πραγματικότητα μεγάλο challenge.
Καλοδουλεμένη ναι, μεγάλο challenge δεν θα το 'λεγα, το πιάνο ήταν CG και τα χέρια των αγοριών πιθανότατα rotoscoped. Ένας animator μόνος του το φτιάχνει άνετα.
Posted 30 April 2013 - 21:18
Καλοδουλεμένη ναι, μεγάλο challenge δεν θα το 'λεγα, το πιάνο ήταν CG και τα χέρια των αγοριών πιθανότατα rotoscoped. Ένας animator μόνος του το φτιάχνει άνετα.
Μιλάω γενικά για σκηνές με piano, οι οποίες είναι challenge για τους animators λόγω της πιστότητας που πρέπει να υπάρχει όσων αφορά τα δάκτυλα και της πολυπλοκότητας των δακτύλων. Από την στιγμή που το έβγαλαν (με περιστροφική μάλιστα camera) και δείχνει μάλιστα πειστικό σαν 2d και όχι σάπιο, με γειά τους με χαρά τους, retroscoped ή μη.
Ένα μόνο μικρό παραπονάκι θα μπορούσα να πω ότι έχω σε κάτι CG σκηνές της bridge της wille, αλλά τουλάχιστον δεν πέσανε στην τρύπα που έπεσαν οι ταινίες berserk και απόφυγαν να δείξουν πρόσωπα οπότε πάω πάσο.
Posted 30 April 2013 - 21:34
Posted 30 April 2013 - 21:58
και για οποιον εχει δει και τη σειρα και τις 2 ταινιες, και εχει καταλαβει τι παιζει στη σειρα και εχει διαβασει το background που δωθηκε πριν λιγα χρονια απο τον ανο, η 3η ταινια δεν δημιουργουσε πολες αποριες σχετικα ουτε είχε ιδιετερα κενα. η σειρα οταν δεν ηξερες το background ηταν πολυ μεγαλυτερο mindfuck,
και ναι το animation στα μουσικα οργανα ειναι αρκετα δυσκολο, εδω στο πρωτο nodame δεν ειχε καν animation οταν επαιζαν οργανα και απλα ειχε σταθερες εικονες.. παντος δεν ηταν το καθοριστικο στα γραφικα, ειχε πολυ πιο ωραιες σκηνες η ταινια
Edited by matassos, 30 April 2013 - 21:58.
Posted 30 April 2013 - 22:07
Posted 30 April 2013 - 22:08
Είναι remake σωστά; Δεν θα έπρεπε να μπορεί να σταθεί από μόνο του το Rebuilt; Ποιό το νόημα να έχεις δει τις άλλες δύο ταινίες για να καταλάβεις τι παίζει σε αυτή που υποτίθεται κάνει retelling στο story;και για οποιον εχει δει και τη σειρα και τις 2 ταινιες, και εχει καταλαβει τι παιζει στη σειρα και εχει διαβασει το background που δωθηκε πριν λιγα χρονια απο τον ανο
Posted 30 April 2013 - 22:12
Είναι remake σωστά; Δεν θα έπρεπε να μπορεί να σταθεί από μόνο του το Rebuilt; Ποιό το νόημα να έχεις δει τις άλλες δύο ταινίες για να καταλάβεις τι παίζει σε αυτή που υποτίθεται κάνει retelling στο story;
Το rebuild όπως ανέφερα πιο πάνω δεν είναι stand-alone και δεν είναι ακριβώς remake αλλά (totally) alternate retelling. Υπάρχουν μάλιστα άπειρες θεωρίες που υποστηρίζουν πως πρόκειται για sequel. Απαιτείται να έχεις δει και τη σειρά και το End of Evangelion (που είναι μέρος της σειράς).
Edited by Six Winged Angel, 30 April 2013 - 22:14.