Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Most Overrated Anime

#υποτιμημενο

• Please log in to reply
608 replies to this topic

#211 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 28 February 2008 - 16:59

ΟΜG! Δεν θα το πίστευα ότι θα 'βρισκα άτομο στην Ελλάδα που να του άρεσει τόσο πολύ η εν λόγω σειρά! :nanana: Σε μερικά άτομα που τους το 'χω δείξει το βρήκαν αρκετά κάφρικο και παλιομοδίτικο για τα γούστα τους. :bahhh:

To μόνο σπάσιμο είναι ότι το fansubbing έχει κολλήσει εδώ και μήνες στο 6ο επεισόδιο (μπας και το 'χουν παρατήσει και δεν το 'χω πάρει χαμπάρι; ).

Τι εχει κολλησει; Το εχω κατεβασει ολοκληρο εδω και κανα-δυο χρονια.

Και ενω εμενα μου φανηκε βαρετο εκτος απο μερικες φασεις, εχω δυο φιλους μου που το λατρευουν.
Posted Image

#212 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 28 February 2008 - 18:17

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχουν υποτιμημένα anime,ούτε και υπερτιμημένα.Η κάθε σειρά πέρνει ότι της αξίζει με βάση τους στόχους και τις συνθήκες.

Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω 2 σειρές ως υποτιμημένες,θα έλεγα τις εξής(να προιδοποιήσω:ΔΕΝ είμαι αντικειμενικός,ούτε καν προσπαθώ,οπότε μην τα πάρετε):

Elfen Lied: επειδή έγινε δημοφιλές αλλά έχοντας αρκετά πιο ευκολοχόνευτα στοιχεία μέσα γνώρισε τον ελιισμό και το ποζεριλίκι των 'πιο ψαγμένων' του κοινού,σε σημείο που και οι οπαδοί δύσκολα λένε ότι η σειρά είναι αριστούργημα.

Kasimasi: Ρομάντζο το οποίο και δεν γνώρισε όση εκτίμηση του έπρεπε καθότι αν ακούσεις για το σενάριο του χωρίς να το έχεις δεί δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο καλό είναι.Αυτό σε συνδιασμό με τη ταμπέλα shojo-ai και με την έλλειψη προκλητικών σκηνών που πιθανώς να κάναν το αντρικό κοινό να ενδιαφερθεί,έχουν οδηγήσει στο να υποτιμηθεί τούτο το anime.
Posted Image

#213 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 28 February 2008 - 18:26

Kasimasi: Ρομάντζο το οποίο και δεν γνώρισε όση εκτίμηση του έπρεπε καθότι αν ακούσεις για το σενάριο του χωρίς να το έχεις δεί δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο καλό είναι.Αυτό σε συνδιασμό με τη ταμπέλα shojo-ai και με την έλλειψη προκλητικών σκηνών που πιθανώς να κάναν το αντρικό κοινό να ενδιαφερθεί,έχουν οδηγήσει στο να υποτιμηθεί τούτο το anime.

QFT μεχρι εκει που δεν παει.

(QFT = Quoted For Truth)
Posted Image

#214 Trail

Trail

Linux Ubuntu

• Members
  • 89 posts

Posted 28 February 2008 - 18:35

Εγώ θα πώ mushishi....

#215 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 28 February 2008 - 18:36

Τι εχει κολλησει; Το εχω κατεβασει ολοκληρο εδω και κανα-δυο χρονια.

Και ενω εμενα μου φανηκε βαρετο εκτος απο μερικες φασεις, εχω δυο φιλους μου που το λατρευουν.

Oυπς! Μαλακία μου! Νόμιζα ότι αναφέρθηκες στο Sakigake!! Otoko Juku . :deadga6: Και το Sakigake!! Cromartie Koukou που ανέφερες είναι τρελό respect αλλά με καμία δύναμη δεν είναι underrated μιας κι είναι αρκετά δημοφιλές. Πάντως, και τα δυο αναφέρονται στο ίδιο, ιστορικό σχολείο.

#216 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

Παρλιακό του Σατανά.

• Members
  • 815 posts

Posted 28 February 2008 - 18:48

Oυπς! Μαλακία μου! Νόμιζα ότι αναφέρθηκες στο Sakigake!! Otoko Juku . :deadga6: Και το Sakigake!! Cromartie Koukou που ανέφερες είναι τρελό respect αλλά με καμία δύναμη δεν είναι underrated μιας κι είναι αρκετά δημοφιλές. Πάντως, και τα δυο αναφέρονται στο ίδιο, ιστορικό σχολείο.

off topic.

ειναι εστω το μισο καλο οσο το Sakigake Cromartie?
πωπω moar cromartieeeee....:wooi2::wooi2::wooi2::wooi2::wooi2:

Posted Image

#217 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 28 February 2008 - 18:53

Elfen Lied: επειδή έγινε δημοφιλές αλλά έχοντας αρκετά πιο ευκολοχόνευτα στοιχεία μέσα γνώρισε τον ελιισμό και το ποζεριλίκι των 'πιο ψαγμένων' του κοινού,σε σημείο που και οι οπαδοί δύσκολα λένε ότι η σειρά είναι αριστούργημα.

Έλεος ρε red pyramid, παραλίγο να μου φύγει η πορτοκαλάδα από τα ρουθούνια! :uhh:

Fair enough, σ' αυτό το forum η πλειοψηφία θάβει το Elfen Lied (Βασικά, άκυρο, ούτε αυτό ισχύει. Αυτό που ισχύει είναι ότι η πλειοψηφία των λαλίστατων μελών του forum θαβει το Elfen Lied.). Αλλά από εκεί μέχρι να το πεις underrated απέχει κάτι εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. :fromabove:

Μην κρίνεις από τον μικρόκοσμο του .aNiMe//GR. Βγες έξω, πήγαινε σε άλλα fora και διάβασε εγκώμια που του πλέκουν. Δες βαθμολογίες στο aniDB, δες βραβεία στο Animereactor, δες rave reviews στο Animenfo, δες αριθμούς seeders και leechers στους torrent trackers... Δεν θα ήταν τόσο διαδεδομένο αν δεν ήταν τόσο αγαπητό στην πλειοψηφία. Και πράγματι, το Elfen Lied είναι ένα από τα πιο αγαπημένα από τη μεγάλη μάζα των otakus anime όλων των εποχών. Το αν του αξίζει είναι in the eye of the beholder, αλλά underrated δεν είναι εκ των πραγμάτων.

Underrated είναι πχ το Eternal Family. Λίγοι το έχουν δει, ακόμα λιγότεροι το έχουν εκτιμήσει, και το να το βρεις είναι άθλος.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#218 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 28 February 2008 - 19:28

Υποτιμημένο είναι ένα anime που το έχουν δει πολύ λιγοι, επομένως δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει. Ένα anime σαν το Elfen Lied που έχει 5 (!!!!!) βραβεία στο aniDB μόνο υποτιμημένο δεν είναι.

E5VV38U.jpg

#219 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 28 February 2008 - 19:35

Οκ οκ,το έπιασα πρόσεχε τη πορτοκαλάδα:P.Δεν έχεις άδικο αν και αυτό που ενοούσα είναι ότι η σειρά υπάγεται σε εκείνη τη κατηγορία ταινιών/σειρών που έχουν αρκετή απήχηση και για αυτό και το υποτημάνε πολλοί. .Δεν ξέρω αν το εξηγώ σωστά.:emptyonexg1:Είναι όπως όταν ένα συγκρότημα γίνετε πολύ γνωστό και για αυτό πολλοί το βλέπουνε ως λιγότερο ποιοτικό.I hope you get my point.

Edit:ok ok,I got the point
Posted Image

#220 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 posts

Posted 28 February 2008 - 23:21

Οκ οκ,το έπιασα πρόσεχε τη πορτοκαλάδα:P.Δεν έχεις άδικο αν και αυτό που ενοούσα είναι ότι η σειρά υπάγεται σε εκείνη τη κατηγορία ταινιών/σειρών που έχουν αρκετή απήχηση και για αυτό και το υποτημάνε πολλοί.

Εννοείς ότι επειδή όλοι πρήζουν με το Elfen Lied προκαλούν αντιδράσεις του στυλ "Δε μας χέζεις και συ και το elfen lied, σιγά το anime"...

Δηλαδή θεωρείς οτί είναι underrated επειδή διάφοροι το θεωρούν overrated... Καααι... δεν στέκει.

#221 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 28 February 2008 - 23:52

off topic.

ειναι εστω το μισο καλο οσο το Sakigake Cromartie?
πωπω moar cromartieeeee....:wooi2::wooi2::wooi2::wooi2::wooi2:

Bασικά, το Cromartie High School βασίζεται αρκετά στο έξυπνο humor του ενώ το Sakigake Cromartie σε καφριλοκαταστάσεις. Καλύτερα, όμως, να το κρίνεις μόνος σου παίρνοντας μια γεύση από τα πρώτα 6 επεισόδια που 'χουν μεταφράσει ως τώρα (να δούμε πότε θα το συνεχίσουν οι κάφροι): hello

Δεν μπορώ να το βάλω στο ίδιο επίπεδο ή κατώτερο από το Cromartie High School καθώς το Sakigake Cromartie έχει την δικιά του μαγεία. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι το απόλαυσα όσο λίγα anime θυμίζοντάς σου παλιές, καλές εποχές (είναι και anime του 1988, βλέπεις). Επίσης, και τα δυο έχουν ένα κοινό: το γυναικείο στοιχείο σπανίζει από το σχολείο, πράγμα ασυνήθιστο για school comedy. :hihi2:

Και με την ευκαιρία, δείτε μια και το opening του για να γευτείτε retro-καταστάσεις:
YouTube - Sakigake!! Otokojuku - Opening

Μόλις σήμερα ανακάλυψα ότι υπάρχει και live action παραγωγής που θα βγει μέσα στο 2008:
YouTube - Otoko Juku Movie Trailers
SAKIGAKE!! OTOKOJUKU
@!!’jm

#222 klasobaniera

klasobaniera

.........................

• Members
  • 156 posts

Posted 24 September 2008 - 18:04

απο oaverrated anime allo τπτ εχουν γινει τοσα πολλα ας αρχισουμε προτο και καλυτερο pokemon ενταξι ρε παιδια υπαμε και μεις εχουμε δει pokemon αλλα καταντανε γραφικα ολο το ιδιο ο ash νικαει την ομαδα πυραυλο κλπ κλπ δευτερον dragon ball (εδο μιλαμε καψιμο)τα χο λιοσει τα περισοττερα video games τησ σειρας τα z επισοδεια τα χο μαθει απ εκσο τα gt με πσιλοχαλασαν ειπαμε οραιο ανιμε αλλα το παρατραβανε τριτον και τελευτεον naruto τι να πει κανεις?το χουν παρατραβιξει δεν ειναι πια αυτο το anime με τον μικρο νιντζα που τους εβγαζε ολους τρελους επιδι προσπαθουσε εχι γινει πια κατα μια ενοια υπερεκμεταλευσιμη πηγη πλουτου αυτα ιχα να πο μουαχαχαχαχαχαχαχ(τους εθαψα παλι):tensai::try::smokingg:
υ.σ το NGE καλο anime δεν λεο αλλα φτανει πια με το spamming για αυτο αφιστε το απλα να λει οτι λει στον καθε ανθρωπο thats all......

#223 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 24 September 2008 - 18:27

Μιας και ξεθάφτηκε το θέμα, ας πω και το Code Geass.

Είδα μέχρι το επεισόδειο 6 της 2ης season... και νύσταζα! Πώς είδα την πρώτη ακόμη να μάθω. Ή μάλλον ξέρω: με το ένα μάτι ανοιχτό και το άλλο κλειστό. Ζζζζζ...:sleepy:

Posted Image

#224 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 24 September 2008 - 19:31

Overrated χμμμμμ, σίγουρα τα εξής : (για μένα πάντα)

FMA (περίμενα πολλά περισσότερα, δε λέω είναι ένα anime που τα έχει όλα και ίσως απευθύνεται περισσότερο στις μικρότερες ηλικίες, αλλά πως να το κάνουμε ήταν πολύ παιδικό, πολλές φορές προβλέψιμο και το πρώτο μισό έκανε πολλές κοιλιές. Καλό αλλά όχι όσο θα περίμενε κανείς με τόσα που έχουν ακουστεί και σίγουρα όχι το ίδιο καλό για όλες τις ηλικίες και γούστα. Overrated σίγουρα.)

Hellsing (πολλή φασαρία για το τπτ, οκ είναι διασκεδαστικό κι ο πρωταγωνιστής είναι as cool as he can get, αλλά αρκούν αυτά για τόση φασαρία που έχει γίνει με τον τίτλο;; Rewatchability value=0. (Σαν πολύ vampire fans έχει γεμίσει ο κόσμος και χάνει την ουσία.) (απ'ότι έχω ακούσει το manga είναι έτη φωτός μπροστά απ'το anime)

Elfen Lied (endless splatter και nudity συνδυασμός για να πορωθεί/εντυπωσιαστεί η μάζα καθαρά και πόσο μάλλον παραπάνω οι μικρές ηλικίες, με λίγα δραματικά στοιχεία και σενάριο και χαρακτήρες γεμάτο τρύπες. Ζωντανή απόδειξη του πόσο overrated είναι, πως την χρονιά του η "μάζα" του κοινού ψήφισε αυτό για τα περισσότερα βραβεία στο arc awards, ενώ οι κριτές τα δώσαν όλα στο Monster.:hahaha: Γιατί άραγε μήπως το monster είναι γενικά ανώτερο σε όλα;; --Και προφανώς ο κόσμος αγνοούσε τότε την ύπαρξη του Monster μιας και κανείς δε το είχε δει όντας 74 επεισόδια. Ενώ το άλλο που είναι μόνο 13 μα φυσικά όλοι το είδαν άρα κα το ψήφισαν.-- (για άλλη μια φορά το manga πρέπει να είναι κλάσεις ανώτερο.)

Melancholy of Haruhi (πάνω κάτω ότι είπα και στο fma, βέβαια είχε πιο έξυπνη σκηνοθεσία και σίγουρα ανώτερο animation-σχέδιο αλλά δε παύει να είναι ένα ρηχό anime 13 επεισοδίων απλά για διασκέδαση και τελικά χασοχρόνικο και κάπως παιδικό. Σίγουρα overrated γιατί μιλάμε για χαμό από fans πολύ υπερβολή.)

Akira (Αν και σέβομαι την εποχή του και το concept του, το σενάριο έμπαζε όλο τρύπες και πάνω κάτω συμφωνώ με Kenny εδώ. Στο κάτω κάτω αν προτείνω κάτι σε τέτοια κατηγορία χίλια χρόνια να προτείνω GitS. Το Akira παραείναι overrated imho.)

TTGL (τρομερός ντόρος για αυτό, και τελικά είναι απλά ένα anime με τρύπες, πολλές κοιλιές και απλά μερικά καλά επεισόδια. Έλεος απλά. Δε λέω έχει τα καλά του στοιχεία αλλά το παρουσιάζουν σαν το αριστούργημα του 2007 που το βρίσκω τρομερά ακραίο γιατί είχαμε συνολικά πολύ ανώτερους τίτλους. [mononoke, Seirei no moribito, Terra E, death note και άλλα πολλά αν σκεφτώ] Επειδή δλδ η Yoko δείχνει λίγο τα "κάλλη" της αμέσως όλοι να πορωθούν. Αμάν πια αυτό το fanservice. :S ) :deadga6:

Όλα όσα ανέφερα βέβαια είναι προσωπικές απόψεις, δεν είπα πως τα παραπάνω δεν αξίζουν καν μια προβολή,
απλά τα θεωρώ σίγουρα overrated μιας και μιλάμε για τεράστιο ντόρο γύρω τους που τελικά δε θεωρώ δικαιολογημένο.

Όσο αφορά το NGE, αν και το σέβομαι από πολλές απόψεις, προσωπικά το θεωρώ overrated όχι τόσο για το τέλος του και το δεύτερο μισό του που έχουν διχάσει άπειρο κόσμο και τον έχουν βάλει σε σκέψεις, αλλά καθαρά για το πρώτο μισό της σειράς που θεωρώ κατά 90% ανούσιο, με έναν κλαψιάρη που θυμίζει Raki από Claymore, και άπειρες ανούσιες action scenes και μάλιστα επαναλαμβανόμενες μέχρι αηδίας, που τελικά δε παίζουν ρόλο στην ψυχολογία των χαρακτήρων αλλά απλά προσπαθούν να κερδίσουν με το ζόρι εντυπώσεις.
Γι'αυτό το λόγο αδυνατώ να το δω σαν αριστούργημα, γιατί πολύ απλά δεν θεωρώ όλα του τα επεισόδια άξια προβολής.
Εκτός αυτού, είχε και πολλά στοιχεία παιδικά και μπόλικα stereotypes. Μου άρεσε, απλά όχι τόσο παρανοικά όσο σε άλλους.

Edited by Radagast, 24 September 2008 - 19:56.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#225 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 24 September 2008 - 19:46

εγω 8εωρω το fma για να πω την αλη8εια....

qzMHWHd.png