Ιδού η λίστα μου με ορισμένα από τα πιο underrated anime κατα την γνώμη μου (κυρίως στην Ελλάδα):
- Ippatsu Kikimusume Αnime σαν κι αυτό σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί. Απλά, δείτε το ως έναν "Animated oδηγό επιβίωσης σε απρόσμενες καταστάσεις" όπως για παράδειγμα να σας καταποιεί ένα κατοικίδιος βόας ή να έχει αρπάξει το δωμάτιό σας φωτία ενώ έχε μπλέξει το σώμα μας με μια περίεργη πόζα yoga που πήρατε. Από τα anime που θα συστήνω σαν τρελός σε όσους ασχολούνται με anime.
- Yami to boushi to hon no Tabibito Πόσο καιρό μου πήρε άραγε μέχρι να μάθω να το προφέρω σωστά απ' έξω; Έχουν βγει anime κι anime βασισμένα σε visual novels, αλλά αυτό είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα -και συνάμα πιο ιδίορρυθμα- που 'χουν βγει. Κι από σενάριο; Δέκα με τόνο! Μα γιατί να παραγκωνίζεται από σκουπιδαριό του στυλ "School Days" και "Shuffle!"; (που και τα δυο για μένα είναι overhyped και το λέω κι ως ορκισμένος fans του είδος)
- Mahoraba~Heartful Days~ Aπό τα πιο ευχάριστα romance comedies που 'χω δει σε στυλ "Μaison Ikkoku".
- Dai Mahou Touge Αν ψάχνετε κι άλλο anime σαν το Dokuro-chan που να συνδυάζει moe με καφρίλα τότε μην το σκέφτεστε: δείτε το asap.
Περισσότερα για το Dai Mahou Touge:
AnimePlanet Forums ~ Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Daimaho Toge - Digi Charat Eνώ στο εξωτερικό γίνεται χαμός με το εν λόγω francise δεν ισχύει το ίδιο κι εδώ στην Ελλάδα. Ίσως επειδή τους πέφτει πολύ "οtaku anime". Kι η αλήθεια είναι ότι είναι πιο πολύ για otaku, αλλά και πάλι...
-Kekko Kamen Είναι ένα πράγμα σαν το Ultimate Hentai Kamen: τόσο cult που είτε θα το λατρέψετε είτε θα πείτε "μα τι βίτσια έχουν αυτοί οι ιάπωνες ώρες-ώρες;". Aν και δεν είναι hentai, οι ανήλικοι ας το αποφύγουν καθώς περιέχει τρελό ecchi στοιχείο. Θα σας φανεί κουλό αλλά έχουν βγει και live action ταινίες.
- Miyuki-chan in Wonderland Από τις πιο ιδιόρρυθμες δημιουργίες της CLAMP και συνάμα από τις αγαπημένες μου. Επίσης, είναι το απόλυτο yuri-party που φαίνεται ότι έφτιαξε η CLAMP για να βγάλει τα απωθημένα της μετά από επικούρες του στυλ Χ. Κρίμα που δεν βγάλανε κι άλλα επεισόδια βασίσμενα και στα υπόλοιπα chapters του manga. Oύτως ιάλλως, από ένα volume αποτελείται μονάχα.
- Momoiro Sisters Ένα αρκετά αστείο κι ευχάριστο slice of life/comedy που δεν θα μάθαινα γι' αυτό ποτέ αν δεν είχε γίνει καταχώρησή του στο AnimePlanet.gr
- Panda Z - The Robonimation Όσοι έχουν δει Densha Otoko θα θυμούνται τον πρωταγωνιστή να φορά μπλουζίτσες Panda Z. Tόσο cult που οι Jam Project είχαν αναλάβει το opening της σειράς.
Περισσότερες πληροφορίες για το Panda Z:
AnimePlanet Forums ~ Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Panda Z - Rumic Theater Από τις πιο δημοφιλείς δημιουργίες της Rumiko Takahashi. Aκόμα κι δεν σας αρέσει το στυλ της εν λόγω mangaka (που θεωρείται από πολλούς ως η Μητέρα των Manga) το συγκεκριμένο anime (μιλάω για την TV σειρά των 13 επεισοδίων κι όχι το παλιότερό του OVA) θα σας αρέσει.
- Αkazukin Chacha Αρκετά παλία -και σχετικά άγνωστη στην Ελλάδα- σειρά που μόνο άμα είσαστε ορισμένης ηλικίας θα το θυμάστε. Το βλέπω αυτές τις μέρες. Προς το παρόν η άποψή μου για την σειρά αυτή είναι: αν και τυπικά απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά βγάζει απίστευτο γέλιο. Από τα λεγόμενα "oldies by goodies".
Περισσότερα για το Akazukin Chacha:
AnimePlanet.gr - Akazukin Chacha, Red Riding Hood Chacha - All Purpose Cultural Catigirl Nuku Nuku ΟVA Aπό τις πιο αγαπημένες anime σειρές στις HΠΑ αλλά όχι και στην Ελλάδα. Από τις πρώτες σειρές που γνώρισα όταν έμαθα για το τι εστι anime. Η Nuku Nuku δε είναι κι από τις αγαπημένες μου anime ηρωίδες.
Sakigake!! Cromartie Koukou. Η καφρίλα της καφρίλας. Σίγουρα αξίζει μεγαλύτερες βαθμολογίες από αυτές που παίρνει.---> http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=1099
ΟΜG! Δεν θα το πίστευα ότι θα 'βρισκα άτομο στην Ελλάδα που να του άρεσει τόσο πολύ η εν λόγω σειρά!

Σε μερικά άτομα που τους το 'χω δείξει το βρήκαν αρκετά κάφρικο και παλιομοδίτικο για τα γούστα τους.

To μόνο σπάσιμο είναι ότι το fansubbing έχει κολλήσει εδώ και μήνες στο 6ο επεισόδιο (μπας και το 'χουν παρατήσει και δεν το 'χω πάρει χαμπάρι; ).
Ιδού και σχετική καταχώρηση στο anime κατάλογο του AnimePlanet.gr που του έκανα:
AnimePlanet.gr - Sakigake!! Otoko Juku, Charge!! Otokojuku, Charge!! Men's SchoolBtw, όσοι έχουν παίκει Jump Ultimate Stars για Nintendo DS θα συναντήσετε playable χαρακτήρες από την εν λόγω σειρά.