Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Most Overrated Anime

#υποτιμημενο

• Please log in to reply
608 replies to this topic

#196 Nehelenia

Nehelenia

Queen Nehelenia

• Members
  • 674 posts

Posted 18 January 2008 - 10:51

Most overrated anime: Akira

ΔΕΝ με ενδιαφέρει ότι αυτό έκανε το Big Bang για τα anime στην Δύση, ΔΕΝ με ενδιαφέρει ότι είχε τεράστιο budget και είχε πρωτοποριακό animation και άλλες χίλιες δυο τρίχες κατσαρές. Μιλάμε για την επιπόλαιη συμπύκνωση μέσα σε δύο ώρες ενός από τα πιο αισχρά -ως προς τις ιδέες που αναπτύσσονται εντός- manga που έχω διαβάσει. Αλλά από κει και πέρα πάμε για κριτική του manga, την οποία θα την αφήσω για μια άλλη μέρα, στο κατάλληλο thread.

+1 και απο μένα επιτέλους καποιος το είπε, δεν το έλεγα πριν μην φάω παλι ξύλο :hahaha:

Posted Image

#197 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 28 January 2008 - 03:09

Most overrated anime: Akira

ΔΕΝ με ενδιαφέρει ότι αυτό έκανε το Big Bang για τα anime στην Δύση, ΔΕΝ με ενδιαφέρει ότι είχε τεράστιο budget και είχε πρωτοποριακό animation και άλλες χίλιες δυο τρίχες κατσαρές. Μιλάμε για την επιπόλαιη συμπύκνωση μέσα σε δύο ώρες ενός από τα πιο αισχρά -ως προς τις ιδέες που αναπτύσσονται εντός- manga που έχω διαβάσει.

Δεν ξερω τι παιζει στο μανγκα, αλλα οντως οταν ειδα το Ακιρα δεν μου φανηκε καθολου ενδιαφερον ενω ειχα ακουσει απιστευτη ποσοτητα θετικων σχολιων για αυτην:blurah5:

Το μόνο ανιμε που με εκνεύρισε αφόρητα και ήθελα να το σταματήσω προτού το δω όλο ήταν το Fist of the North Star. Στερεότυπα χιλιοειπωμένα, ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής σε σενάριο σε όλο του το μεγαλείo

Δεκτη η αποψη σου Dain αλλα μην ξεχνας οτι μιλας για σειρα του '80 - οταν βγηκε τα στερεοτυπα δεν ηταν "χιλιοειπωμενα" - μη σου πω οτι μερικα τα δημιουργησε η ιδια η σειρα και γιναν μετα στερεοτυπα:thatsit:
Posted Image

#198 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 28 January 2008 - 03:30

Neon Genesis Evangellion.Και θα σας πώ γιατί.

Πριν κάτι μήνες είχα συζήτηση σε φαστ-φουντάδικο για την συγκεκριμένη σειρά με γνωστό μέλος του φόρουμ.Τότε μπορώ να πώ ότι θεωρούσα τη σειρά ως απλά κορυφαία(σημειωτέον:ακόμη μου αρέσει πολύ).Η συνομηλίτρια μου όμως είχε αντίθτη άποψη και συγκεκριμένα πίστευε ότι η συγκεκριμένη σειρά πάει να πεί κάποια πράγματα και να περάσει κάποια μυνήματα με πολύ περίπλοκο και φλύαρο τρόπο,ενώ οι πραγματκά καλές σειρές λένε τα πιο εύστοχα και έξυπνα πράγματα με τον πιο απλό τρόπο.

Τότε διαφωνούσα πολύ μαζί της,αλλά ύστερα απο 1 μήνα + απο εκείνη τη συζήτηση μου φένεται πως είχε ένα κάποιο δίκιο.Η σειρά όσο αφορά την αισθητική της είναι πολύ ξεχωριστή,έχει το δικό της στυλ,έχει δημιουργήσει τη δικιά της σχολή,αλλά σε φάσεις(ναι,αναφέρομαι κυρίως στα τελυταία 2 επισόδεια,αλλά γιατί όχι και πιο πριν) κάνει κοιλιά και φλυαρεί,ροσπαθεί πολύ και επιτηδευμένα να φανεί 'βαθιά' σειρά και αυτό στο τέλος λειτουργεί κατά της.

Για αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι το N.G.E. είναι καλό,αλλά όχι και αριστούρημα,ενώ είχε όλα τα φόντα να γίνει.Μιλάω για τη σειρά και μόνο καθώς δεν έχω δεί το The end of evangellion.
Posted Image

#199 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 28 January 2008 - 03:58

Δε συμφονώ pyramid.
Αληθέυει οτι το EVA είναι περίπλοκο. Αλλα όταν ερχεται η ώρα να περάσει μυνήματα είναι πεντακάθαρο.
Την ουσία την λεέι χύμα στο κύμα,(ποιό χύμα απο τα ep25-26 δε πάει).
Τώρα κάτι εκρήξεις σε σχήμα σταυρου περιέργα σχέδια στους αιθέρες υποπτη ονοματολογία και το λοιπο fan servise είναι αλλο θέμα.
Posted Image

#200 retsudo

retsudo

Anime Freak

• Members
  • 369 posts

Posted 28 January 2008 - 08:46

Θα πω την δικη μου αποψη για το NGE:
Ενταξει η σειρα εχει και στιγμες μεγαλειου αξεπεραστες στις μαχες, και οι διαλογοι και οι συγκρουσεις αναμεσα στους χαρακτηρες ειναι μοναδικοι ακομα και σημερα.
Ομως ειναι παρα πολλα τα σημεια που η σειρα κανει κοιλια, ειδικα οταν βυθιζεται σε ασκοπες ενδοσκοπησεις, που συνεχιζουν ατελειωτες για μεγαλο μερος του καθε επεισοδιου, τις πιο πολλες φορες με τον Sinji να κλαψουριζει τα ιδια και τα ιδια. Ειδικα τα επ. 25-26 ειναι απο τις χειροτερες αποτυχιες στην ιστορια των anime. Και δεν ειναι μονο δικη αυτη η αποψη.Στην Ιαπωνια ηταν τετοια η κατακραυγη, που ο Ano αναγκαστηκε να κανει το End Of Evangelion για να δωσει στην σειρα ενα Finale της προκοπης!
Ειναι και ενα απο τα καλυτερα project για πωληση merchandize στην ιστορια. Ολα αυτο μαρτυρουν απο τα mecha, μεχρι τους caracter design, ολα πονταραν στην πορωση του συλλεκτη/otaku.
Σημερα ολα αυτα ειναι συνηθισμενα, μα εκεινη την εποχη ξεκινησε πρωτα απο τους μεγαλους πρωτοπορους του fanservice/moe της Gainax. Ακομα και σημερα πουλωντας τα κουκλακια του NGE βγαζουν του κοσμου τα ¥.
Ενταξει το σεβομαι το Eva, ομως παραμενει ενα ανισο anime, με πιο σημαντικη αξια του, την επιρροη του στους γυναικειους χαρακτηρες, ειδικα με την Rei την Αsuka, που ακομα γεννανε ενω σωρο κλωνους στην βιομηχανια των Anime.
Posted Image

#201 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 28 January 2008 - 12:09

Το μόνο ανιμε που με εκνεύρισε αφόρητα και ήθελα να το σταματήσω προτού το δω όλο ήταν το Fist of the North Star. Στερεότυπα χιλιοειπωμένα, ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής σε σενάριο σε όλο του το μεγαλείο και οι "επιρροές" από Mad Max κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Μιλάμε όμως για μια σειρά του 1984, όταν τα κλισέ στα anime ήταν ανύπαρκτα. Πολλά από αυτά εισηγήθηκαν από το Hokuto για πρώτη φορά. Είναι μία από τις λίγες σειρές που έχουν σενάριο, αρχή, μέση, τέλος, και παράλληλα τόσο μεγάλη εξέλιξη χαρακτήρων. Ναι, μιλάμε για την ίδια σειρά :P

Βέβαια δικαιολογώ απόλυτα την δυσαρέσκεια όσων δεν θέλουν να το δουν, όμως σε αυτό παίζουν ρόλο και τα πρώτα 20-25 επεισόδια που είναι τίγκα στα fillers και δίνουν μια πολύ άσχημη πρώτη εντύπωση.

E5VV38U.jpg

#202 ghostdog

ghostdog

Καμένος στη μετάφραση...

• Members
  • 157 posts

Posted 31 January 2008 - 14:27

Όντως, το hokuto μετά από ένα σημείο παίρνει τα πάνω του , και κάποια filler επεισόδια άμα θες τα προσπερνάς.

#203 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 posts

Posted 06 February 2008 - 20:29

Σαν σειρα μου αρεσε αρκετα, αλλα απετυχε στο να μου μεταφερει το feeling του κατι πραγματικα ξεχωριστου, ειναι το FMA... Anyway, παιδια, ειστε σιγουροι /ες οτι τα "σχεδιακια" κ λπ στο NGE ειναι fanservice? Μηπως ειναι κατι που ακομα δεν εχετε ψαξει απο γνωστικης πλευρας? Το να χρησιμοποιεις συμβολα που εχουν ιστορια 2000+ (σαν τη "ζωγραφια" στο γραφειο του Gendou) ετων κανενας ψαγμενος ανθρωπος δεν το θεωρει παιχνιδι, και πιστευω οτι ο Anno τα σεβεται δεοντως, επισης... Anyway, ελπιζω σε λιγη introspection απ' ολους, ε? βλεπουμε...

Posted Image

#204 dardas90

dardas90

Starting...

• Members
  • 12 posts

Posted 21 February 2008 - 17:20

To Robin Hood No Dai Bouken ήταν πάρα πολύ καλό anime και στην
Ελλάδα είχε και πολύ καλο soundtrack(επί της ευκαιρίας μήπως
ξέρει κανείς που μπορώ να το βρώ)!!!!!!!

#205 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 posts

Posted 26 February 2008 - 07:07

Δε ξέρω για underrated (γιατί γενικώς παίρνει καλές βαθμολογίες ώπου έχω δει), αλλά underwatched είναι σίγουρα το Mononoke.

Μπορεί να βοηθάει που το τελείωσα χθες και είμαι ακόμα μέσα στον ενθουσιασμό, αλλά ήταν άψογο σε όλους τους τομέις : animation/Μουσική/acting/story και ήταν είχε και πολύ πρωτότυπη και διαφορετική αισθητική. Από τα anime που βγαίνουν σπάνια. Μόνο κακό είναι ότι 12 επισόδεια, δηλαδή 5 story arcs, είναι πάρα πολύ λίγα και ενιωσα ότι τελείωσε νωρίς. Αν ήταν Full season και είχε 26 επισόδεια με καμιά 10αριά storylines μαζί με λίγο, ελάχιστο background για τον main character θα ήταν η απόλυτη τελειότητα.

Αν και πρέπει να μου φύγει λίγο ο αρχικός ενθουσιασμός για να έιμαι σίγουρος, μου φαίνεται ότι χαλαρά είναι στα top anime που έχω δει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πάρα πολύ περίεργο που είναι τόσο καλό και δεν αναφέρεται σχεδόν πουθενά (και εγώ κατά λάθος το είδα).

#206 Ptomahawk

Ptomahawk

Σενιορ Ρεσερτσερ στα ΒeeTas

• Members
  • 701 posts

Posted 26 February 2008 - 09:27

Sakigake!! Cromartie Koukou. Η καφρίλα της καφρίλας. Σίγουρα αξίζει μεγαλύτερες βαθμολογίες από αυτές που παίρνει.---> http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=1099

και το άλλο είναι ίσως ένα από τα πιο underrated. Στην Ελλάδα ελάχιστους γνωρίζω που το έχουν δει. Kidou Senkan Nadesico. Twists στην πλοκή κωμωδία mecha και ό,τι άλλο θέλει κανείς.--->
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=180
Posted Image

#207 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 26 February 2008 - 09:55

και το άλλο είναι ίσως ένα από τα πιο underrated. Στην Ελλάδα ελάχιστους γνωρίζω που το έχουν δει. Kidou Senkan Nadesico. Twists στην πλοκή κωμωδία mecha και ό,τι άλλο θέλει κανείς.--->
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=180

Δεν ξερω για Ελλαδα, παντως το Martian Successor Nadesico θεωρειται παγκοσμιως ενα απο τα καλυτερα ανιμε ολων των εποχων ;)

Εγω θα ελεγα το Kasimasi. Επειδη εχει κακο πρωτο επεισοδιο πολυ το εθαψαν πριν δουν καν το δευτερο απο το οποιο γινεται θεικη η σειρα, και λογω θεματολογιας μερικοι το θεωρουν ρηχο πριν καν το δουνε.
Posted Image

#208 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 27 February 2008 - 18:12

Ιδού η λίστα μου με ορισμένα από τα πιο underrated anime κατα την γνώμη μου (κυρίως στην Ελλάδα):

- Ippatsu Kikimusume
Αnime σαν κι αυτό σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί. Απλά, δείτε το ως έναν "Animated oδηγό επιβίωσης σε απρόσμενες καταστάσεις" όπως για παράδειγμα να σας καταποιεί ένα κατοικίδιος βόας ή να έχει αρπάξει το δωμάτιό σας φωτία ενώ έχε μπλέξει το σώμα μας με μια περίεργη πόζα yoga που πήρατε. Από τα anime που θα συστήνω σαν τρελός σε όσους ασχολούνται με anime.

- Yami to boushi to hon no Tabibito
Πόσο καιρό μου πήρε άραγε μέχρι να μάθω να το προφέρω σωστά απ' έξω; Έχουν βγει anime κι anime βασισμένα σε visual novels, αλλά αυτό είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα -και συνάμα πιο ιδίορρυθμα- που 'χουν βγει. Κι από σενάριο; Δέκα με τόνο! Μα γιατί να παραγκωνίζεται από σκουπιδαριό του στυλ "School Days" και "Shuffle!"; (που και τα δυο για μένα είναι overhyped και το λέω κι ως ορκισμένος fans του είδος)

- Mahoraba~Heartful Days~
Aπό τα πιο ευχάριστα romance comedies που 'χω δει σε στυλ "Μaison Ikkoku".

- Dai Mahou Touge
Αν ψάχνετε κι άλλο anime σαν το Dokuro-chan που να συνδυάζει moe με καφρίλα τότε μην το σκέφτεστε: δείτε το asap.
Περισσότερα για το Dai Mahou Touge: AnimePlanet Forums ~ Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Daimaho Toge

- Digi Charat
Eνώ στο εξωτερικό γίνεται χαμός με το εν λόγω francise δεν ισχύει το ίδιο κι εδώ στην Ελλάδα. Ίσως επειδή τους πέφτει πολύ "οtaku anime". Kι η αλήθεια είναι ότι είναι πιο πολύ για otaku, αλλά και πάλι...

-Kekko Kamen
Είναι ένα πράγμα σαν το Ultimate Hentai Kamen: τόσο cult που είτε θα το λατρέψετε είτε θα πείτε "μα τι βίτσια έχουν αυτοί οι ιάπωνες ώρες-ώρες;". Aν και δεν είναι hentai, οι ανήλικοι ας το αποφύγουν καθώς περιέχει τρελό ecchi στοιχείο. Θα σας φανεί κουλό αλλά έχουν βγει και live action ταινίες.

- Miyuki-chan in Wonderland
Από τις πιο ιδιόρρυθμες δημιουργίες της CLAMP και συνάμα από τις αγαπημένες μου. Επίσης, είναι το απόλυτο yuri-party που φαίνεται ότι έφτιαξε η CLAMP για να βγάλει τα απωθημένα της μετά από επικούρες του στυλ Χ. Κρίμα που δεν βγάλανε κι άλλα επεισόδια βασίσμενα και στα υπόλοιπα chapters του manga. Oύτως ιάλλως, από ένα volume αποτελείται μονάχα.

- Momoiro Sisters
Ένα αρκετά αστείο κι ευχάριστο slice of life/comedy που δεν θα μάθαινα γι' αυτό ποτέ αν δεν είχε γίνει καταχώρησή του στο AnimePlanet.gr

- Panda Z - The Robonimation
Όσοι έχουν δει Densha Otoko θα θυμούνται τον πρωταγωνιστή να φορά μπλουζίτσες Panda Z. Tόσο cult που οι Jam Project είχαν αναλάβει το opening της σειράς.
Περισσότερες πληροφορίες για το Panda Z: AnimePlanet Forums ~ Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Panda Z

- Rumic Theater
Από τις πιο δημοφιλείς δημιουργίες της Rumiko Takahashi. Aκόμα κι δεν σας αρέσει το στυλ της εν λόγω mangaka (που θεωρείται από πολλούς ως η Μητέρα των Manga) το συγκεκριμένο anime (μιλάω για την TV σειρά των 13 επεισοδίων κι όχι το παλιότερό του OVA) θα σας αρέσει.

- Αkazukin Chacha
Αρκετά παλία -και σχετικά άγνωστη στην Ελλάδα- σειρά που μόνο άμα είσαστε ορισμένης ηλικίας θα το θυμάστε. Το βλέπω αυτές τις μέρες. Προς το παρόν η άποψή μου για την σειρά αυτή είναι: αν και τυπικά απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά βγάζει απίστευτο γέλιο. Από τα λεγόμενα "oldies by goodies".
Περισσότερα για το Akazukin Chacha: AnimePlanet.gr - Akazukin Chacha, Red Riding Hood Chacha

- All Purpose Cultural Catigirl Nuku Nuku ΟVA
Aπό τις πιο αγαπημένες anime σειρές στις HΠΑ αλλά όχι και στην Ελλάδα. Από τις πρώτες σειρές που γνώρισα όταν έμαθα για το τι εστι anime. Η Nuku Nuku δε είναι κι από τις αγαπημένες μου anime ηρωίδες.

Sakigake!! Cromartie Koukou. Η καφρίλα της καφρίλας. Σίγουρα αξίζει μεγαλύτερες βαθμολογίες από αυτές που παίρνει.---> http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=1099

ΟΜG! Δεν θα το πίστευα ότι θα 'βρισκα άτομο στην Ελλάδα που να του άρεσει τόσο πολύ η εν λόγω σειρά! :nanana: Σε μερικά άτομα που τους το 'χω δείξει το βρήκαν αρκετά κάφρικο και παλιομοδίτικο για τα γούστα τους. :bahhh:

To μόνο σπάσιμο είναι ότι το fansubbing έχει κολλήσει εδώ και μήνες στο 6ο επεισόδιο (μπας και το 'χουν παρατήσει και δεν το 'χω πάρει χαμπάρι; ).

Ιδού και σχετική καταχώρηση στο anime κατάλογο του AnimePlanet.gr που του έκανα: AnimePlanet.gr - Sakigake!! Otoko Juku, Charge!! Otokojuku, Charge!! Men's School

Btw, όσοι έχουν παίκει Jump Ultimate Stars για Nintendo DS θα συναντήσετε playable χαρακτήρες από την εν λόγω σειρά.

#209 Ioanna-chan

Ioanna-chan

ελληνίδα σουτζότισσα

• Members
  • 161 posts

Posted 28 February 2008 - 13:55

to kamichama karin φυσικα εχει υποτιμηθει και εγω το λατρευω!!!!!

#210 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 28 February 2008 - 14:36

Φαίνεται κι από το avatar σου. :orly: Έχω δει τα πρώτα επεισόδια (ως fan της Koge Donbo). Συμπαθητικούλη (δεν ξέρω κατά πόσο πιστό είναι στο manga μιας και το Pita Ten από την ίδια δημιουργό το είχαν κάνει πολύ πιο παιδικό στο anime). Κάποια στιγμή θέλω να το συνεχίσω.