Mα ο Sanetoshi είχε ήδη νικηθεί πριν καν αρχίσει η σειρά. Νικήθηκε όταν ο Kanba μοιράστηκε το μήλο του με τον Shouma. To μόνο που έμενε ήταν να το "θυμηθεί" ο Kanba.
Το "νικηθεί" είναι κάπως υπερβολικό. Υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει τον εγωισμό, που ποτέ πραγματικά δε τον ξεπέρασαν. Από την αρχή της σειράς ο kanba δεν άφηνε τον shoma να τον βοηθήσει να μαζέψει λεφτά (θυμάμε ειδικά τους διαλόγους με τους γονείς του και το "you must protect both"), επειδή ήθελε ο ίδιος να είναι ο μόνος που θα σώσει τη himari γιατί lol love.
Γενικά δεν είναι αυτή η ένσταση μου. Είπαμε αντιπροσωπευει τον εγωισμό, και είδαμε πως ο kanba έπεσε σε αυτόν, αλλά δεν είδαμε πως ο Sanetoshi έχασε τις ελπίδες του. Στο τέλος ειδικά που είπε "None of you will ever escape the curse,
as i could not" αισθάνθηκα σα να με trollαραν, καθώς δε μου έδωσαν αυτό που περίμενα απο τη επισόδιο ~10. Ok είδα την ιδέα, θέλω όμως να δω και τον χαρακτήρα (εξου και η παρομοίωση με τα boss) ειδικά όταν μου δίνουν "ψύγματα" αυτού. Η συζήτηση ειδικά με τον γιατρό ήταν από τις αγαπημένες μου σκηνές.
Για την σχέση Ringo και Shouma, εγώ δεν θα έλεγα ότι ήταν forced. Ήταν ρεαλιστικές οι αντιδράσεις τους με όρους πραγματικής ζωής; Όχι, όπως και σχεδόν τίποτα στην σειρά. Με όρους αλήθειας όμως, εγώ πιστεύω ότι ήταν, και ότι το ταξίδι τους ήταν πολύ συγκεκριμένο και σαφές.
Θεωρώ τους εσωτερικούς κανόνες πιο σημαντικούς, και το παραβατικό ύφος της σειράς με βοήθησε να το καταλάβω και το Utena. Δεν μπορείς να πάρεις σχεδόν τίποτα στο face value σε αυτές τις σειρές.
Δε το πολυκατάλαβα αυτό, δηλαδή μου λες κράτα το τι αντιπροσωπεύει ο χαρακτήρας και πέτα τον ίδιο?
Αν διαφωνώ με την πολιτική αλλά τέσπα αλλού το θέμα. Το forced το είπα από την πλευρά του Shoma, το έρωτα της Ringo τον θεωρώ αρκετά καλά δοσμένο (could be better though). Αυτή πήγαινε με μικρότερα βήματα (με βοήθησε να ξεπεράσω το κόλλημα, μου έδειξε ότι υπάρχουν άλλα πράγματα στη ζωή), κάτι που δεν έγινε από την ανάποδη.
Επίσης μου έλειψε που δεν είχαμε μια οριστική "συζήτηση" μεταξύ τους.