Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Mawaru Penguin Drum
Posted 15 January 2012 - 02:09
Το νοσοκομείο πάντως είναι ολοϊδιο real-life, μας το έδειξαν την τρίτη στις μεταλλικές κατασκευές.
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.
Posted 04 March 2012 - 19:45
Τη σειρά τη κατέβασα πριν 2 ημέρες και την τελείωσα πριν λίγο. Πραγματικά είχα να κάνω με ένα anime αριστούργημα, σκέτο διαμαντάκι. Από που να αρχίσω... Πολλοί νομίζω είχαμε το δίλημμα πριν πάμε να γράψουμε αυτό το ποστ, νομίζω. :P'
Η σειρά παίρνει δίκαια το 10 με πολλά αστεράκια και αγάπη

Και κάτι ακόμα, μέσα στα σύμβολα και την τέλεια μουσική που είχε σε όλα τα επίπεδα, όπως και στο opening & ending, πήρε το αυτί μου νομίζω στο 6 ή 7 επεισόδιο ένα παλιό ιαπωνικό enka τραγουδάκι, ελαφρώς διασκευασμένο. Πρέπει να αρχίζω να ανησυχώ, ναι το κάνω

あなた(Anata [You]) - 小坂明子(Kosaka Akiko)
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=RTjVBWQ3Pc0[/YOUTUBE]
Posted 20 March 2012 - 16:34
Δηλώνω ότι μου πήρε χρόνο για να επεξεργαστώ όλους αυτούς τους συμβολισμούς και τα κρυμμένα νοήματα που παρουσιάζονται, αλλά άξιζε.
Αλλά βέβαια ήθελα κάψω τελείως τον εγκέφαλο μου οπότε κάθισα και το έψαξα παραπάνω και βρήκα και στοιχεία για τα σύμβολα που συνδέονται με τον [FONT="]Miyazawa Kenji.
Ως ποιητής και αστρολόγος έγραψε ένα ποίημα (the twin stars) που αναφερόταν σε 2 δίδυμα αστερια που έπαιζαν την φλογέρα τους όλη νύχτα μέχρι το πρωί. κάποια στιγμή ήρθαν αντιμέτωπα με 2 αστερισμούς που μαλώναν (o ένας ήταν ο σκορπιός αν δεν κάνω λάθος)) και προσπαθούσαν να τους χωρίσουν και να ξαναφτιάξουν το σύμπαν. νομίζω η ιστορία δεν τελείωσε ποτέ από τον συγγραφέα...
παρακάτω τονίζω μερικά στοιχεία που δείχνουν πόση επιρροή άσκησε το ποίημα στην ιστορία του mawaru pd.
[/FONT]
Όσο για τα τους συμβολισμούς:
Ουφ...

I'm the kind of woman that when my feet hit the floor each morning the devil says "oh, crap. she's up!"
Posted 20 March 2012 - 18:31
Πέρα όμως των παραπάνω η σειρά ήταν masterpiece. Μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος προσέγγισης των μηνυμάτων που ήθελε να περάσει.
Τέλος, ανάμεσα στα ποστ του τοπικ αυτού διάβασα κάτι για
Posted 20 March 2012 - 21:05
Για να απαντήσω στα παράπονα σου μερικά είχαν πολύ απλές εξηγήσεις:Ωραία σειρά με ανατρεπτική πλοκή σε κάθε επεισόδιο. Μου άρεσε πάρα πολύ , αλλά μου άφησε κάποια παράπονα:
Spoiler:
ελπίζω να βοήθησα...

I'm the kind of woman that when my feet hit the floor each morning the devil says "oh, crap. she's up!"
Posted 21 March 2012 - 19:54
Επίσης, ένα παράδειγμα για τη σωστή αντιμετώπιση της σειράς.
Σε ένα από τα πρώτα επεισόδια, είχα εκφράσει στο παρόν νήμα την απορία μου για τα προχωρημένα lockpicking skills του Kanba. Η σειρά δεν ενδιαφέρεται καθόλου γι'αυτό. Το θέμα είναι ότι ο Kanba είναι πρόθυμος να σπάσει τους κανόνες για να πάρει αυτό που θέλει.
Edited by Warchief, 21 March 2012 - 20:00.
Posted 21 March 2012 - 20:14
Όσον αφορά στον Sanetoshi συμφωνώ μαζί σου warchief.
Επίσης: ανατρίχιασα με το λινκ! :Ρ ήταν όντως 16 χρόνια πριν την προβολή του άνιμε!

Posted 22 March 2012 - 19:43

Posted 27 May 2012 - 18:43
Όλα ήταν υπέροχα, το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν κάποιες χαζές σκηνές,
Το τέλος πολύ καλό και αυτό, τελείωσε έτσι όπως θα έπρεπε.
Αυτά! Good watch αν και πιστεύω καλύτερο το Steins Gate για anime του 2011

Posted 04 August 2012 - 19:49
Αγαπημένο αγροτεμάχιο τελικά, μερικές σημειώσεις από μένα.
1. Μπορεί η πλοκή να σας είναι λίγο ως πολύ γνωστή, αλλά το άνιμε αξίζει rewatch 100%. Ειδικά αν το είχατε δει ongoing.
2. Την δεύτερη φορά που θα το δείτε, δώστε βάση στο visualization τόσο του hedgehog dilemma όσο και της μεταφοράς του εγωτισμού του Aum Shinrikyo στο child broiler και τον Sanetoshi. Για μένα αυτά ήταν τα δυνατότερα στοιχεία της σειράς, μαζί βέβαια με την προσπάθεια της Ringo να καταλάβει τον εαυτό της.
3. Αν και ο βασικός άξονας της σειράς βασίζεται στο δίπολο των ηθικών δογμάτων του αλτρουισμού ενάντια στον ηθικό εγωισμό, και οι δύο παρατάξεις αποτελούν απλά τις δύο όψεις του Consequentialism. Αν και η σειρά δίνει σαφή απάντηση περί προτίμησης στο συγκεκριμένο δίπολο (μια απάντηση απόλυτα συμβατή δε με την καθεστηκυία αντίληψη της ατομικότητας στην Ιαπωνία), ο τρόπος με τον οποίο δείχνει πως συνδέονται συμβολικά οι δύο θέσεις είναι αρκούντως όμορφος. Δώστε βάση στο κλασσικό σε κάθε eps σχεδόν κλιπάκι...όπως και στις διαφορές των δύο "αδερφών" όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος της himari, ακόμα και στο πρώτο eps ; )
Ψυχαγωγήθηκα ενδελεχώς, συστήνεται σε φίλους του είδους ανεπιφύλακτα...^^
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
Posted 11 August 2012 - 23:52
Posted 12 August 2012 - 00:00
To πότε το ξέρουμε? (αν και μάλλον πολλά ζητάω,)

Posted 12 August 2012 - 00:05
Posted 12 August 2012 - 00:26

Posted 12 August 2012 - 01:47
Aκόμα σε teasing φάση βρισκόμαστε, μόνο υποθέσεις για τώρα.To πότε το ξέρουμε? (αν και μάλλον πολλά ζητάω,)
Ποντάρω τρεις πιγκουίνους στο ότι θα έχει ολοκαίνουργιο cast να ψάχνει κανένα penguimdrum ή τίποτα ακόμα πιο μεγάλο αν υπάρχει (δεν μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο ikuhara). Το τέλος του πρώτου ήταν αρκετά πλήρες, αν και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να ξαναδώ τον Sanetoshi <3.
Επίσης παρακαλώ κάποιος να φέρει ηρεμηστικά στον Warchief μην μας πάθει τίποτα από την χαρά του.