Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Mawaru Penguin Drum

• Please log in to reply
406 replies to this topic

#271 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 21 November 2011 - 14:45

Ως προς τη θεση του στην ιστορια ναι εγινε πιο σημαντικος.Αλλα οσο παει δινεται ολο και λιγοτερη σημασια στον χαρακτηρα και τον εσωτερικο του κοσμο.Στην αρχη γινονταν πολυ σελιδες συζητησεις γεματες αναλυση για το χαρακτηρα του και παντου εκλεβε ολη τη προσοχη.Απο τοτε που επεθα το ατυχημα ομως εχει γινει ενα μεγαλο μηδεν.Τωρα που θα δουμε τη σχεση του με τη χιμαρι θα δειξει αν θα παρει πισω το ενδιαφερον του...

@iristella ναι αλλα στην utena γινοταν σωστα.Το ενιωθες οτι αυτο που βλεπεις ειναι σοβαρο οσο ανεμελο και να φαινοταν.Εδω σε αρκετες σκηνες(οχι ολες) η ατμοσφαιρα διαλυεται ολοκληρωτικα απο τα "κωμικα στοιχια"(αμαν αυτο το child broiler δεν ηταν αρκετα χαζο την πρωτη φορα?Χρειαζεται και δευτερη?)

sc5bab.jpg

#272 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 21 November 2011 - 15:05

Ας παρατηρήσουμε εδώ ότι η ανικανότητα αντίληψης δεν μπορεί να καταστήσει κάτι "χαζό", καθώς τα κριτήρια για αυτόν τον χαρακτηρισμό είναι αυστηρώς καθορισμένα μέρη συλλογισμού που σχετίζεται με τον ορισμό της λέξης, και που κάποιοι, πιθανότατα, δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

#273 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 21 November 2011 - 15:23

Ω, ναι, γιατί το να έχει καταλάβει κάποιος τη μεταφορά αλλά παρόλα αυτά να τη θεωρεί άστοχη, μελοδραματική κτλ. δεν παίζει. Αλλά φυσικά, ο καλύτερος τρόπος να αποδείξουμε ότι η αγαπημένη μας σειρά είναι τέλεια, είναι να μειώσουμε τη νοημοσύνη όσων θεωρούν ότι έχει μειονεκτήματα.

15fkk04.jpg

#274 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 21 November 2011 - 15:26

Α ρε warchief με εσενα τα εχω παρατησει.Πηγαινε αναψε το κερακι σου στο βωμο του Penguindrum και ασε εμας του υπολειπους να κανουμε μια σοβαρη και πολιτισμενη συζητηση :)

sc5bab.jpg

#275 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 November 2011 - 16:34

Παιδιά μη μου πείτε ότι χρειάζεται να σας βάλω σε ξεχωριστές γωνίες.:redcard2: Αν δεν μπορείτε να συζητάτε πολιτισμένα μην συζητάτε καθόλου. Υπάρχει και το ignore function.

Κalamari τουλάχιστον για μένα η ατμόσφαιρα του PenguinDrum είναι κάπου ανάμεσα στα πρώτα επεισόδια της Utena (που είναι πιο χαλαρά με creepy διαλείμματα) και τα τελευταία που μπορούν να σε στείλουν ψυχιατρείο από το πόσο εντονα φαίνεται αυτό το πράγμα. Αν δεν υπήρχαν τα διαλείμματα χιούμορ και η εξισορρόπηση της διαθεσής υπήρχε κίνδυνος να γυρίσει στο μελόδραμα και στην υπερβολή κάτι που δεν μου αρέσει να βλέπω στις σειρές. Εκεί που έπρεπε να είναι σοβαρό και μόνο θεωρώ ότι παρέμεινε έτσι.

Το να είναι όμως rollercoaster από άποψη διάθεσης νομίζω είναι χαρακτηριστικό της σειράς από το πρώτο επεισόδιο. :) Κατανοώ ότι αυτό μπορεί να μην αρέσει σε όλους πάντως.

#276 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 21 November 2011 - 17:30

Το μελοδραμα δυστυχως δεν το γλιτωνει κακα τα ψεματα.

Αλλα δεν ειναι οτι δεν μου αρεσει η αναμειξη κομωδιας,δραματος.Ειναι εξ'αλλου ενας απο τους κυριους λογους που αγαπησα την utena.Δεν λεω πως δεν μου αρεσει που γινεται λεω οτι η σειρα δεν το κανει σωστα.

Αυτο που θελει να πετυχει οπως ειπες ειναι το rollercoster της διαθεσης.Το πετυχαινει ομως?Για μενα οχι κυριως γιατι η κωμικη πλευρα της σειρας(με εξαιρεση ισως το επεισοδιο 4) ειναι κρυα και αστοχη και το μονο που πετυχαινει ειναι να σε ξενερωνει και να μην σε κανει να περνεις στα σοβαρα αυτο που βλεπεις.

Η utena το πετυχενε αφιερονοντας συγκεκριμενες σκηνες στην κομωδια και αλλες στο δραμα,καποιες φορες και ολοκληρα επεισοδια.Το penguindrum απλως βαζει τα πιγκουινια να κανουν χαζομαρες σε ολες τις σοβαρες σκηνες.Και η utena ειχε τον chu chu αλλα ο chu chu εκανε τις χαζομαρες του σε καπως χαλαροτερες σκηνες οχι στις σημαντικοτερες οπως τα πιγκουινια.

sc5bab.jpg

#277 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 November 2011 - 18:29

Μα πως γίνεται να έχουμε μελόδραμα από την στιγμή που όπως λες και ο ίδιος γίνεται προσπάθεια να μην φτάσει στην υπερβολή? Το πόση έμφαση θα δώσει κανείς στους πιγκουίνους είναι δικό του θέμα και το χιούμορ είναι κάτι το υποκειμενικό με βάση όμως αυτά που λες είτε μπορεί κάτι να έχει μελόδραμα είτε δεν θα έχει δυνατές δραματικές σκηνές επειδή τις χαλάει με το χιουμορ. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει μελόδραμα στο penguin drum. Άλλο το να υπάρχουν δραματικές σκηνές και άλλο το να υπάρχει υπερβολή και να γίνεται κάτι γελοίο. Ούτε χαρακτήρες να σκούζουνε αδιακρίτως έχουμε ούτε σκηνές που σου φωνάζουν "Τώρα θα κλάψεις".

Επίσης άλλη ήταν η θέση του Chu Chu στην Utena και άλλη η θέση των πιγκουίνων στο Penguin Drum η οποία πιστεύω ότι δικαιολογεί την συνεχή παρουσία τους. Αν τους βλέπεις ως κάτι ξένο και καθαρά comic relief είναι λογικο να φαντάζουν περιττοί σε μία σκηνή. Αν όμως τους λαμβάνεις όχι μόνο σαν συμβολισμό και προέκταση των πρωταγωνιστών και του εσωτερικού τους κόσμου και διακρίνεις το πότε μετέχουν ενεργά στην πλοκή, αποκτά άλλη σημασία ο ρόλος τους. Να υπενθυμίσω επίσης ότι το Utena είχε πολλά επεισόδια άσχετα παντελώς με την πλοκή με καρακαμμένο χιούμορ (καγκουρώ anyone?) κάτι που δεν έχει το Penguindrum.

#278 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 21 November 2011 - 18:29

Δηλαδή θα σου άρεσε μέσα στο δράμα να σου πετάει κωμικές στιγμές που να σε έκαναν να σκάσεις στο γέλιο. Οι χαζομάρες των πιγκουίνων, για μένα τουλάχιστον, είναι καθαρά για να προκαλέσουν relief και όχι γέλιο. Θέλουν να δείξουν ότι μέσα στο δράμα υπάρχει και αυτή η χαζοχαρούμενη (ή όπως θες πέστην) διάθεση.

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*

#279 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,156 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 21 November 2011 - 18:35

ρε σεις, χαλαρωστε λιγο...ηρεμα xDD
εγω δεν πιστευω οτι σε ξενερωνει παντος, ισος σε καπιες φασεις να σου δινει την εντυπωση του οτι, διακομοδει πραματα που δεν 8α'πρεπε,δεν ειναι κιοτι καλυτερο, αλλα απτην αλλη 8α συμφωνισω με την ιριστελα, αν δεν ειχε αυτα τα χαλαρωματα 8α φτανε σε αρωστο βα8μο η σειρα.Τουλαχιστον τωρα κρατα ενα νορμαλ επιπεδο σ'ολα τα επ, και δν φτανει στην "υπερβολη" και τοσο. Γενικος παντος ειναι πολυ καλοφτιαγμενη σειρα, ειδικα με τα τελευτεα επ. , αλλα και στην αρχη, την ευχαριστιεσαι τουλαχιστον :P (To Utena παλυ δν εχει τυχει να το δω ακομα, οποτε δν μπορω να εκφρασω αποψη)

edit: @Jorg +1
フカフカ

#280 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 21 November 2011 - 18:53

Ω, ναι, γιατί το να έχει καταλάβει κάποιος τη μεταφορά αλλά παρόλα αυτά να τη θεωρεί άστοχη, μελοδραματική κτλ. δεν παίζει. Αλλά φυσικά, ο καλύτερος τρόπος να αποδείξουμε ότι η αγαπημένη μας σειρά είναι τέλεια, είναι να μειώσουμε τη νοημοσύνη όσων θεωρούν ότι έχει μειονεκτήματα.

Όχι, αυτό παίζει. Αλλά να την έχει καταλάβει.
Η δημοσίευσή μου δεν είχε σκοπό να αποδείξει πόσο τέλεια είναι η αγαπημένη μου σειρά. Και, δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί αυτό: αποφάσισα ότι είναι αγαπημένη μου και μετά άρχισα να ψάχνω για λόγους;
Ακόμα και πληρωμένος να είναι κάποιος, ο σκοπός είναι να σχολιαστούν αυτά που γράφει και κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τίποτα άλλο.

Το θέμα είναι ότι συζήτηση για το child broiler έχει γίνει, όπου ανάλυσα τι είναι και πως λειτουργεί. Διαφωνίες ευπρόσδεκτες, αλλά όταν χαρακτηρίζουμε κάτι χαζό δεν πέφτει σε μας το βάρος της απόδειξης; Συζήτηση δεν γίνεται όταν αγνοούμε τον συνομιλητή και συνεχίζουμε στα δικά μας.

Δυστυχώς για μένα, δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο κάτι που δεν ισχύει, και μιας το ίδιο θέμα συζητήθηκε πριν μερικά ποστ, αποφάσισα να μην επαναλάβω τον εαυτό μου.

#281 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 21 November 2011 - 20:35

Θέλω πολύ να δω την πηγή της δύναμης του ημερολογίου.

#282 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 November 2011 - 22:25

Πάντως για να είμαι ειλικρινής εγώ την Momoka έχω αρχίσει και την φοβάμαι πάρα πολύ. Μου φαίνεται πολύ fishy το πόσο καλή και άγια φαίνεται.

Spoiler: Μawaru & Utena spoilers

Περιμένω πώς και πώς να τελειώσει η σειρά για να την κάνω rewatch. XD Και να την ευχαριστηθώ μαζεμένη.

#283 John Crabs

John Crabs

Chessmaniac

• Members
  • 398 posts

Posted 21 November 2011 - 22:26

Αν συνεχισουν με αυτο το ρυθμο, η πηγη της δυναμης του ημερολογιο θα ειναι κατι lame. Γενικως, επαψα να ελπιζω στο οτι θα γινει καλυτερη αυτη η σειρα. Νομιζω οτι ηδη εχει παρει την τροπη της και μπαινουμε στην τελικη ευθεια. Λυπαμε που το λεω, αλλα αυτη η σειρα ξεκινησε καλη με αρκετες προσδοκιες για τελεια, αλλα κατα τη γνωμη μου εγινε μετρια. Ενω στην αρχη μεσα απο την κωμωδια περνουσε το δραμα, τωρα προσπαθουν μεσα απο το δραμα να περασουν την κωμωδια και το μονο κανουν ειναι ενα τεραστιο FAIL!!!

#284 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 November 2011 - 22:35

Αν πρόσεχες όμως θα έβλεπες ότι και η δύναμη του ημερολογίου έχει εξηγηθεί και στα τελευταία επεισόδια μας έχουν δοθεί υπόνοιες ότι
Spoiler: ep 17

Kαλώς ή κακώς η σειρά απαιτεί προσοχή, ανοιχτό μυαλό και διάθεση για σκέψη. Αν κάποιος δεν τα έχει αυτά λογικό είναι να έχει κενά και στην σειρά. Όπως και αν βλέπει κάποια πράγματα μονόπλευρα να θεωρεί ότι εκεί που τοποθετούνται δεν έχουν θέση. :)

#285 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 21 November 2011 - 22:41

Πάντως για να είμαι ειλικρινής εγώ την Momoka έχω αρχίσει και την φοβάμαι πάρα πολύ. Μου φαίνεται πολύ fishy το πόσο καλή και άγια φαίνεται.

Spoiler: