Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 2 votes

Η Ελλάδα και τα anime


  • Please log in to reply
605 replies to this topic

#586 klasobaniera

klasobaniera

    .........................

  • Members
  • 156 posts

Posted 04 August 2011 - 11:32

πεδες τα μανγκα ερχωνται σιγα σιγα στην ελλαδα με την anubis και καταστηματα οπως τα public που τα φερνουν στα αγγλικα οσο για anime μην τρελενεσται δεν υπαρχει περιπτωση να βαλουν καναλια ανιμε σε ορες απο 9 μεχρι 12 καθε πικραμενη νοικοκυρα με το αντρα της να δει ανιμε θα γυρισει να δει κισμετ ι greys anatomy απογευμα οι γιαγιαδες το ιδιο, μεσιμερι υπαρχει η τατιανα και τα κουτσομπολιστικα οποτε περα της λογικης ανιμε = πεδικο δεν υπαρχει και περιπτωση μπρος σε σιγουρο κερδος να ρισκαρει ενα καναλι να χασει ευρο με το να ρισκαρει κατι καινουργιο ειχε γινει μαι προσπαθεια απο το cine+ οπου ειχε φερει τα fma ,d gray man στα ελληνικα (σε απιστευτες ορες το βραδυ )αλλα τπτ.Παρολαυτα πιστευο ι αρχη γινεται αλλοστε σε ολουσ υπαρχουν οι σποροι των ανιμε απο το 06,το αλτερ και το σταρ απο τα πεδιακ μασ χρονια τι εβαζε το 06 nausicaa of the valley of the wind νομιζω εβαζε ειχε μερικα ορεα,το σταρ τι σαιλορ μουν μασ ιχε πλακοσει ,αι thundercats ,ποκεμον και γιου γι ο δεν λεγετε ,απο την αλλη το αλτερ με το δρεικ(ονε πιεσε) και το θριλικο πλεον dragon ball απο το αντ1 ακριβος γιατι μικροι τα βλεπαμε αυτα αλλος ενας λογος που μασ αρεσουν και τωρα και εχει πσιλοαρχιζει σιγα σιγα να αλλαζει το σκηνικο για μενα (ποοοοοοοοοοοοοολυ σιγα ομος)....(σρ για ορθογραφικα εχω συνιθησει greeklish sto pc)



Υ.Γ.
τι αισχος ειναι αυτο το βιντεο που λεει σατανιστικα το γιου γι ο και τα ποκεμον?οπιος το εφτιαξε πρεπει να καει και να βασανιστει δημοσιως ενω παραληλλα τον φτυνουν ολοι οσοι γουσταρουν τα ανομε

#587 LuluChan92

LuluChan92

    Lulu the Berserker

  • Members
  • 519 posts

Posted 04 August 2011 - 12:36

Καλά, το τυπάκι που έγραψε αυτές τις μπαρούφες στο blog του είναι το λιγότερο γελοίο... Δεν αρνούμαι ότι σε πολλά γνωστά anime υπάρχουν στοιχεία διαστροφής, αλλά ο κύριος ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ.

Αντί να κάτσουμε να το λύσουμε μεταξύ μας το θέμα ή ακόμα χειρότερα να σπαταλήσουμε ώρες επί ωρών για να εξηγήσουμε πώς πολλά επιχειρήματά του είναι ανεδαφικά, κάποιος να του τονίσει ότι με την ίδια λογική η Παλαιά Διαθήκη περνάει τρομερά σεξοδιαστροφικά μηνύματα, ειδικά στο σημείο που περιγράφονται τα Σόδομα και τα Γόμορρα... :hihi2:

Ελεεινός απλά...

#588 The Truth

The Truth

    Storm King

  • Members
  • 195 posts

Posted 04 August 2011 - 19:28

Παιδιά όλα αυτά είναι προκαταλήψεις και η Ελλάδα είναι πολύ προκατειλημμένη όσον αφορά τα anime και γενικά τα κινούμενα σχέδια. Εγώ προσωπικά θα κρατηθώ από την παράθεση που έκανε ο -OnePiece- (δε θα δώσω καν σημασία στο κάθε μ@λ@κισμένο που κάνει 25 βίντεο για να δείξει τη "σατανική" πλευρά των άνιμε, επειδή αυτός έχει το κάθε ψυχολογικό πρόβλημα) Συγκεκριμένα εκεί στην πρόταση
(Αν μπεις για καλά μέσα στη νοοτροπία τους γίνεσαι και φανατικός υποστηρικτής τους... στο βαθμό που να κάθεσαι να φτιάχνεις ελληνικούς υπότιτλους για να τα προωθήσεις σε άλλους... να παρεξηγιέσαι όταν κάποιος σου πει ότι κάτι είναι στραβό μαζί τους... ).
Εγώ προσωπικά είμαι στην μεταφραστική ομάδα της AnimeClipse, και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ένα κανονικό επεισόδιο άνιμε έχει περίπου 400 γραμμές πάνω κάνω για μετάφραση. Όταν θέλει να δει κάποιος μια ταινία, το πιο πιθανό είναι να την κατεβάσει γιατί γλιτώνει χρόνο και χρήμα. Αυτές τις ταινίες κάποιος πρέπει να τις μεταφράσει. Ταινίες με σειρές προς μετάφραση 1500 πάνω κάτω. Αφήστε που αυτοί που μεταφράζουν τις ταινίες (και στα διάφορα site και στα official DVD) δεν κάνουν την δουλειά που κάνουν τα fansub group, με αποτέλεσμα το επίπεδο να είναι πολύ κατώτερο. Επιπλέον οι ταινίες προβάλλουν πολύ περισσότερη βία γιατί πρωταγωνιστούν αληθινοί άνθρωποι και όχι δημιουργημένοι στον υπολογιστή.
Και ένα τελευταίο πράγμα. Ο τύπος που έγραψε το κείμενο, έβαλε εικόνες, που σημαίνει ότι έκατσε, είδε και εμβάθυνε(βλέπει Itachi βγάζει το μάτι του Sasuke, και τις ιδιότητες της Misa) για να κάτσει να τα γράψει όλα αυτά.

Υ.Σ. Πρώτο post, πρώτο σεντόνι, τέλος...:8): :hehe:

#589 bocikris94

bocikris94

    Anime Amateur

  • Members
  • 105 posts

Posted 06 August 2011 - 20:36

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι φταίει ο πουριτανισμός και η οπισθοδρομηση της ελληνικης κοινωνιας.

Edited by bocikris94, 06 August 2011 - 23:17.


#590 animestarling

animestarling

    Anime Amateur

  • Members
  • 108 posts

Posted 11 August 2011 - 22:49

Όντας και ο ίδιος κάποτε fan αυτών των σειρών, ξέρω λίγο πολύ για τι μιλάω.


Τι εγινε και απο εκει που εβλεπε anime ξαφνικα αρθογραφει στο blog για τον χριστιανισμο κατα αυτων...;;;!!
Ποιος του εκανε πλυση εγκεφαλου΄;;;
Στο κατω κατω της γραφης τα περισσοτερα anime που ανεφερε -αν οχι ολα- απευθυνονται σε ηλικιες 17+ και 18+ δηλαδη κοντα ή στην ενηλικιωση του ατομου.. Ειμαστε τοσο αφελεις εμεις οι fans ωστε να μην καταλαβαινουμε ποτε μας προπαγανδιζουν εστω και εμμεσα το σατανισμο..;;!!!

Edited by animestarling, 11 August 2011 - 22:55.


#591 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

    Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

  • Members
  • 316 posts

Posted 11 August 2011 - 22:56



Τι εγινε και απο εκει που εβλεπε anime ξαφνικα αρθογραφει στο blog για τον χριστιανισμο κατα αυτων...;;;!!
Ποιος του εκανε πλυση εγκεφαλου΄;;;
Στο κατω κατω της γραφης τα περισσοτερα anime που ανεφερε -αν οχι ολα- απευθυνονται σε ηλικιες 17+ και 18+ δηλαδη κοντα ή στην ενηλικιωση του ατομου.. Ειμαστε τοσο αφελεις εμεις οι fans ωστε να μην καταλαβαινουμε ποτε μας προπαγανδιζουν εστω και εμμεσα το σατανισμο..;;

απλος ο τύπος είναι εντελώς φανατικός με τον χριστιανισμό και ο φανατισμός για τη θρησκεία είναι ότι χειρότερο. Παντού βλέπει μηνύματα υπέρ του διαβόλου ο τύπος
Mister Raindrop falling away from me now

Posted Image

#592 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 August 2011 - 23:39

και ομως, υπαρχουν καναλια και για αυτον

http://www.smileofachildtv.org/

#593 ssj4nick

ssj4nick

    I lived after the fillers

  • Members
  • 105 posts

Posted 20 November 2011 - 00:15

Βασικα ... μην μπαινετε στη διαδικασια να ασχοληθειτε με τον τυπο.

#594 Kubi-maniac

Kubi-maniac

    Xalara...

  • Members
  • 10 posts

Posted 20 November 2011 - 00:44

και ομως, υπαρχουν καναλια και για αυτον

http://www.smileofachildtv.org/


Άνοιξα ιστοσελίδα. Έκλεισα ιστοσελίδα. Δεν υπάρχει μία θρησκεία που να μην είναι προπαγανδιστική.

#595 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 20 November 2011 - 11:13

Άνοιξα ιστοσελίδα. Έκλεισα ιστοσελίδα. Δεν υπάρχει μία θρησκεία που να μην είναι προπαγανδιστική.


και ομως, ενα τετοιο καναλι εχει τα δικαιωματα ποιοτικων σειρων ανιμε οπως Ai no Wakakusa Monogatari και Fushigi na Shima no Flone, οι οποιες ειχαν μεταδωθει προ 20ετιας στα Αγγλικα.

Χωρια που ο ιδιoκτητης του Pat Robertson ειχε φερει παλιοτερα σειρες στην καλωδιακη τηλεοραση της Αμερικης οπως Jungle Emperor Leo & Mazinger Z

#596 Moefag

Moefag

    萌え~!

  • Members
  • 59 posts

Posted 27 April 2012 - 16:43

Random comment:
Έβλεπα ειδήσεις σήμερα κατά τις μιάμιση. Πως μου ήρθε και το γύρισα στον alpha, όπου είδα την Μενεγάκη να αφιερώνει "ρεπορτάζ" σε anime/manga συγκέντρωση στην Αθήνα. Κοκκίνισα σαν παντζάρι και άλλαξα αμέσως κανάλι, οπότε δεν την είδα ολόκληρη.

#597 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 19 May 2012 - 21:37

o συνθετης της Sailor Moon θα ενιωθε περηφανos.

βαλαν το κομματι με το βιολι της Sailor Neptune και Jupiter στο τηλεοπτικο σποτ του μαραθωνιου Αθηνων. ελπιζω να πηραν αδεια απο την εταιρια για αυτο, αν και αμφιβαλλω. ποιος θα κατσει να ασχοληθει.....

#598 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 21 May 2012 - 13:54

Τα μανγκα σιγα σιγα ερχονται παντως και Ελλαδα

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#599 hgatakoskylos

hgatakoskylos

    Anime Fan

  • Members
  • 139 posts

Posted 21 March 2014 - 16:14

Κλασσικο παραδειγμα ανιμε στην Ελλαδα  ειναι τα βιντεο κλαμπ.

Συμφωνώ απόλυτα! Προχθές πήγα στο DVD-club για να βρω τη Ναύσικά της κοιλάδας του ανέμου και φρίκαρα τελείως με την κατάσταση που επικρατούσε στην ενότητα με τα ανιμέ! Και θέλει να θεωρείται κι ενημερωμένο, τρομάρα του! Εντάξει, είχε αρκετά ανιμέ, αλλά ήταν μπουρδουκλωμένα όλα μαζί αμερικάνικο, ιαπωνικό και ευρωπαικό animation! Επίσης, δίπλα στο παιδικό "Ο γείτονας μου ο Τοτόρο"(δεν είμαι και σίγουρη πως ακριβώς μεταφράστηκε ο τίτλος, αλλά καταλαβαίνετε ποιο λέω, ελπίζω) είχε το ενήλικο και βίαιο "Ακίρα" και στο απο κάτω ράφι φιγουράριζε ένα χεντάι! Ας κάνουν και κανένα διαχωρισμό!



#600 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 21 March 2014 - 17:25

Συμφωνώ απόλυτα! Προχθές πήγα στο DVD-club για να βρω τη Ναύσικά της κοιλάδας του ανέμου και φρίκαρα τελείως με την κατάσταση που επικρατούσε στην ενότητα με τα ανιμέ! Και θέλει να θεωρείται κι ενημερωμένο, τρομάρα του! Εντάξει, είχε αρκετά ανιμέ, αλλά ήταν μπουρδουκλωμένα όλα μαζί αμερικάνικο, ιαπωνικό και ευρωπαικό animation! Επίσης, δίπλα στο παιδικό "Ο γείτονας μου ο Τοτόρο"(δεν είμαι και σίγουρη πως ακριβώς μεταφράστηκε ο τίτλος, αλλά καταλαβαίνετε ποιο λέω, ελπίζω) είχε το ενήλικο και βίαιο "Ακίρα" και στο απο κάτω ράφι φιγουράριζε ένα χεντάι! Ας κάνουν και κανένα διαχωρισμό!

 

ας τα οπως ειναι. πανε για κλεισιμο σιγα σιγα και αυτα.