Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 2 votes

Η Ελλάδα και τα anime


  • Please log in to reply
605 replies to this topic

#571 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 03 August 2011 - 01:50

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι τα έχω ξαναδιαβάσει αυτά σε κάποιο "χριστιανικό" blog... Όπως και να έχει αμφιβάλλω ότι ο μέσος Έλληνας σκέφτεται έτσι...Δηλαδή είναι τόσο γελοία αυτά που λέει που πιστεύω ότι ακόμα και αυτοί που δεν τους αρέσουν τα anime θα γελούσαν :P

xbJ3b2w.jpeg


#572 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 03 August 2011 - 01:56

Βασικά η πηγη της... πηγης είναι αυτο το blog. Εχει κι αλλα σχολια εκει.

Εγώ πάντως εβγαλα το αντιθετο συμπέρασμα, ότι ο γράφων βλέπει πολλά anime, του αρεσουν αλλα τα θεωρει του "σατανα".:hihi2:
Παραήξερε λεπτομερειες για το καθενα.:thatsit: πχ για την Misa του death note. Δεν παιρνω στα σοβαρα τέτοια κείμενα κι ούτε πιστευω ότι αντικατοπτρίζουν τον λόγο που δεν βλέπουμε συχνα anime στη tv.

--Για αγκυλωτούς σταυρούς δεν είδα τίποτα όμως. Δεν παρακολουθεί φαινεται το manga του one piece.:kakaka:--

Posted Image

Posted Image


#573 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,906 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 03 August 2011 - 02:02

>@specialistas:Συμφωνω απολυτα μαζι σου(τουλαχιστον απο την 2η σειρα και μετα :P ).Απο οτι ειδες αυτη την αποψη δεν την εχει μονο ο συγκεκριμενος τυπος,αλλα και πολοι αλλοι,συμπεριλαμβανομενων των ανθρωπων που δουλευουν στην ελληνικη τηλεοραση.Ουκο λιγες φορες εχουμε δει να κοβουν anime,επειδη και καλα προβαλουν την βια...

Αλλα δεν νοιαζομαι.Για αυτο υπαρχει το internet. :P

#574 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 03 August 2011 - 02:08

O λόγος που δεν βλέπουμε anime στην ελληνική tv είναι γιατί στην συνείδηση του μέσου Έλληνα animation = παιδικό. Τελευταία βέβαια χάρη και στις πολύ καλές animated movies που γίνονται έχει αρχίσει λίγο να αλλάζει αυτή η νοοτροπία. Αλλά και πάλι αμφιβάλλω αν κάποιο κανάλι θα έκανε το βήμα να βάλει κάποια σειρά animation εκτός παιδικής ζώνης λόγω έλλειψης εξοικίωσης του κοινού και λόγω δικής τους μη γνώσης του αντικειμένου.

Ξέρουν ότι πουλάει το κουτσομπολιό, τα reality και τα μελοδράματα και δεν νομίζω ότι ειδικά σε τέτοιους καιρούς θα ρίσκαραν με κάτι εντελώς έξω από την ελληνική κουλτούρα...

Το ΟΥΚ ήταν εξαίρεση αλλά ήταν σάτυρα της ελληνικής πραγματικότητας οπότε ήταν πιο "relatable" .

xbJ3b2w.jpeg


#575 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 03 August 2011 - 02:20

Όπως έλεγα πριν σε πιο προσωπική συζητηση, δεν είναι ότι τα κόβουν επειδή έχουν βια αλλα γιατι προβάλλονται τις ώρες της παιδικής ζωνης.
Αν τα καναλια δεν πλασαραν ως παιδικο οτιδήποτε έχει μεσα animation και τα απεύθυναν στους σωστους ανθρωπους τις σωστες ώρες, τότε δεν θα σταματουσε τίποτα. Όπως δείξαν πχ resident evil μετα τις 10 το βραδυ θα μπορούσαν να δείξουν και πχ hellsing. Δεν το κανουν όμως γιατι δεν τολμαει κανεις να βγαλει το φίδι απο την τρυπα (αν θα πουλησουν διαφημισεις με κατι τετοιο) κι εξαλλου γιατι να το κανουν; Θα κερδισουν σε κάτι;:hmmm:Δεν είμαστε ιαπωνια ούτε αμερική να κατασκευαζουμε animation με τα κιλα ούτε αντιστοιχο merchandise. Δεν υπάρχει δηλαδή γενικότερα οφελος απο οικονομικής αποψης, η ελληνική νοοτροπια είναι animation=παιδικό και ως επακολουθο υπάρχουν καταγγελίες στο ΕΣΡ απο τους γονεις. Αλλα όταν στην παιδική ζωνη βαζουν τα ζουζουνια αγκαλια με το one piece, λογικο το βρίσκω να φωναζουν. Δηλαδή τα καναλια φταινε για το τι προωθούν και πως.
Τώρα για να αλλαξει νοοτροπια ο έλληνας απεναντι στο animation γενικότερα (ωστε να υπάρξει κοινο) θα πρεπει να περασει ή καιρός ή να γίνει η συνηθης πλύση εγκεφαλου. Το 2ο λιγο δύσκολο γιατι τα anime ειδικα φτιαχνονται στην ιαπωνια=ακριβα. Αν τα φτιαχναν στην τουρκια μπορει να τα βλέπαμε πιο συχνα στην ελληνική tv.:P

Με πρόλαβες mono.:D

Posted Image

Posted Image


#576 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 03 August 2011 - 02:21

Εγώ πάντως εβγαλα το αντιθετο συμπέρασμα, ότι ο γράφων βλέπει πολλά anime, του αρεσουν αλλα τα θεωρει του "σατανα".:hihi2:
Παραήξερε λεπτομερειες για το καθενα.:thatsit: πχ για την Misa του death note.

Μόνα 3-4 εμπορικά anime περιέγραψε με λεπτομέρειες,με όσα οι περισσότεροι ξεκινούν.Δεν νομίζω πως ήξερε πέρα από αυτά.

Ουκο λιγες φορες εχουμε δει να κοβουν anime,επειδη και καλα προβαλουν την βια...
Αλλα δεν νοιαζομαι.Για αυτο υπαρχει το internet. :P

Ναι αυτό είναι γεγονός και δεν είναι μόνο τα anime που ''τα έχει φάει η μαρμάγκα''

mono-Αν προπαγάνδιζαν όσο με την αΠάττυ και τα Τούρκικα νομίζω πως θα υπήρχαν έστω μέτρια νούμερα.Γενικά συμφωνώ με όσα λες για την νοοτροπία.Όσο για το ΟΥΚ είχαμε παρόμοιες αντιδράσεις και σχόλια και στο τέλος κόπηκε από την χαμηλή τηλεθέαση.
Posted Image

#577 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 03 August 2011 - 02:27

Μα η Πάτυ είναι παιδικό και τα τούρκικα εμπίπτουν στην κατηγορία μελοδράματα που παρακολουθούν οι γιαγιάδες...Το μεν πρώτο είναι και μεταγλωτισμένο ενώ το δεύτερο δεν είναι κατι καινούριο καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία σειρών έρχεται χρόνια στην Ελλάδα. Απλά παλιότερα ήταν από Μεξικό και Βραζιλία ενώ τώρα από Τουρκία.

Επίσης και το ένα και το άλλο έχουν χώρες καταγωγής χώρες με κοινές συνισταμένες με την ελληνική κουλτούρα... Επίσης κάνένα από τα δύο δεν είναι animation. :P

xbJ3b2w.jpeg


#578 Zane

Zane

    Anime Fan

  • Members
  • 251 posts

Posted 03 August 2011 - 02:46

Spoiler: πιθανα spoiler απο διάφορα anime

:rofl:'Εχω πεθάνει λέμε...Posted ImagePosted ImagePosted Image

Γενικά οι κατά καιρούς διάφορες ''αναλύσεις'' των θρησκόληπτων πάντα έχουν πλάκα,είτε αναφέρονται σε ανιμ,είτε σε σατανικές μουσικές,είτε στην κατάντια των νεολαίων κτλ κτλ.
Πάντως και στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ είχα παρακολούθησει πριν κάνα χρόνο κομμάτια μιας εκπομπής με θέμα τα manga/anime που είχε αν θυμάμαι καλά παρόμοια επιχειρήματα με αυτούς εδώ.Ακόμα και τότε που δεν ασχολούμουν με m/a είχα ρίξει χοντρό γέλιο.

Το μόνο που μένει να δούμε πλέον στο εν λόγω κανάλι είναι τρέιλερ με Πρέκα να φωνάζει όπως στα νιάτα του ''Εφ' όπλου λόγχη''και να ορμάει σε συμμορίτες mangaka:P

#579 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 03 August 2011 - 02:53

Μόνα 3-4 εμπορικά anime περιέγραψε με λεπτομέρειες,με όσα οι περισσότεροι ξεκινούν.Δεν νομίζω πως ήξερε πέρα από αυτά.

Με λεπτομερειες. Που σημαινει ότι τα είδε και στο op είδε καμια 300αρια επ χωρις να το παρατήσει.
Ενταξει φυσικά εικασιες κανω αν βλεπει, πιο πολύ χαριτολογούσα λεγοντας το. Αλλα αν είδε, κι αν δεν είδε... :P

Φυσικά υπάρχει ατελειωτη ποικιλία anime που θα μπορούσαμε να αντιπαραθέσουμε ως φωτεινα παραδείγματα στα "σκοτεινα" που ανεφερε. Αλλα κυρίως το πρόβλημα του ήταν(περα απο τους διαβολους και τριβολους όπως ήταν αναμενόμενο:P) με τους gay και ειδικά τους okama του one piece, που όποιος έχει δει εστω και μια σκηνη με okama εκει καταλαβαίνει ακόμα και αν είναι 3 χρονων ότι μονο την ομοφυλοφιλία δεν προωθει. Το αντίθετο, όπως συνηθίζεται στα anime διακωμωδει τους okama, crossdressers κτλ. Απο την αλλη η σκηνη με τον ναρουτο μπορεί να κατσει καπως περιεργα στον ανίδεο (κι εγω όταν το είχα δει τότε που είχα δει 5 anime, αναρωτιομουν τι σημαινει και γιατι δειξαν κατι τετοιο), αλλα άντε κατσε και εξηγησε το χιούμορ των Ιαπωνων σε έναν ασχετο με το θέμα.

Τεσπα, το ξαναείπα, δεν αξίζει να ασχολούμαστε με κατι τέτοιους. Πολύ αξία του δώσαμε βραδυατικα...:bahhh:

Posted Image

Posted Image


#580 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 03 August 2011 - 14:40

[media]http://www.youtube.com/watch?v=ux-HDrFR_Gc&feature=related#t=1m41s[/media]


απο το 1 40 και μετα

#581 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 03 August 2011 - 14:53

[media]http://www.youtube.com/watch?v=ux-HDrFR_Gc&feature=related#t=1m41s[/media]


απο το 1 40 και μετα


Απίστευτο τι λέει ο τύπος!Δείτε και αυτό:[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=Qvz-nF2QyO8&feature=related[/YOUTUBE]
Posted Image

#582 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 03 August 2011 - 15:05

Αυτά πάντως πιο πολλή σχέση έχουν με το " Οι τρελοί και τα anime" παρά με το η Ελλάδα και τα anime".

Εκτός αν υποθέσουμε ότι όλοι στην Ελλάδα είναι θρησκόληπτοι τρόφιμοι ψυχιατρείου :P

xbJ3b2w.jpeg


#583 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 03 August 2011 - 15:10

Όπως έλεγα πριν σε πιο προσωπική συζητηση, δεν είναι ότι τα κόβουν επειδή έχουν βια αλλα γιατι προβάλλονται τις ώρες της παιδικής ζωνης.
Αν τα καναλια δεν πλασαραν ως παιδικο οτιδήποτε έχει μεσα animation και τα απεύθυναν στους σωστους ανθρωπους τις σωστες ώρες, τότε δεν θα σταματουσε τίποτα. Όπως δείξαν πχ resident evil μετα τις 10 το βραδυ θα μπορούσαν να δείξουν και πχ hellsing. Δεν το κανουν όμως γιατι δεν τολμαει κανεις να βγαλει το φίδι απο την τρυπα (αν θα πουλησουν διαφημισεις με κατι τετοιο) κι εξαλλου γιατι να το κανουν; Θα κερδισουν σε κάτι;:hmmm:Δεν είμαστε ιαπωνια ούτε αμερική να κατασκευαζουμε animation με τα κιλα ούτε αντιστοιχο merchandise. Δεν υπάρχει δηλαδή γενικότερα οφελος απο οικονομικής αποψης, η ελληνική νοοτροπια είναι animation=παιδικό και ως επακολουθο υπάρχουν καταγγελίες στο ΕΣΡ απο τους γονεις. Αλλα όταν στην παιδική ζωνη βαζουν τα ζουζουνια αγκαλια με το one piece, λογικο το βρίσκω να φωναζουν. Δηλαδή τα καναλια φταινε για το τι προωθούν και πως.
Τώρα για να αλλαξει νοοτροπια ο έλληνας απεναντι στο animation γενικότερα (ωστε να υπάρξει κοινο) θα πρεπει να περασει ή καιρός ή να γίνει η συνηθης πλύση εγκεφαλου. Το 2ο λιγο δύσκολο γιατι τα anime ειδικα φτιαχνονται στην ιαπωνια=ακριβα. Αν τα φτιαχναν στην τουρκια μπορει να τα βλέπαμε πιο συχνα στην ελληνική tv.:P

Με πρόλαβες mono.:D



καλα το σκανδαλο με το Αλτερ και τις φορολογικες δηλωσεις τοσα χρονια το καλυπτανε. Ιδου τι σοι καναλια προβαλανε παιδικα τοσο καιρο. Ενα επεισοδιο με τα ζουζουνια και τα στρουμφακια κοστιζε εικονικα μια περιουσια για να τα καρπωνονται αλλοι.

Αντι δηλ να βαζουν ποιοτικα παιδικα πληρωνοντας κατι παραπανω, ξοδευαν ψιχουλα και δηλωναν στην εφορια πως αυτα ηταν πανακριβα....ξεπερασαν και το ZDF στο κεφαλαιο....

Παντως ωρες ωρες απορω που βρισκουν και προβαλλουν τετοιες σαβουρες. Ειναι πραγματικα κατορθωμα. Δυστηχως η ποιοτητα κοστιζει και λιγοι ειναι διατεθημενοι να επενδυσουν σε αυτο....

#584 bocikris94

bocikris94

    Anime Amateur

  • Members
  • 105 posts

Posted 03 August 2011 - 17:45

Δυστυχως,η νοοτροπια του μεσου Ελληνα ειναι για γελια!

Edited by bocikris94, 03 August 2011 - 18:18.


#585 Yavannie

Yavannie

    La Yohda Stasella

  • Members
  • 74 posts

Posted 04 August 2011 - 01:41

Έλεος.
Πάντως γέλασα με όλα αυτά που διάβασα δεν έχω παράπονο :hihi2:
Τι προκατηλημένος που είναι ο τύπος..Καταρχάς θυμάμαι όταν γράφαμε εκθέσεις στην 3η λυκείου στα άρθα παραθέταμε πάντα για ένα θέμα και τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που μπορεί να είχε. Τώρα αν αυτός νομίζει ότι σε μία πρόταση έγραψε τα θετικά (Υπάρχουν anime τα οποία έχουν αξιόλογο περιεχόμενο, όμως σπανίζουν) τι να πω..

Πάντως στα comments πέθανα στα γέλια! Αν και είναι τραγικό το ότι υπάρχουν πολλοί που συμφωνούν με τον συγκεκριμένο.

Υ.Γ. Α, και να μη ξεχνάμε, όλοι εμείς εδω που βλέπουμε anime έχουμε διαταραγμένη προσωπικότητα (κατι τέτοιο έλεγε ένα σχόλιο) χαχαχαχα

Posted Image