Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * - - 2 votes

Η Ελλάδα και τα anime

• Please log in to reply
605 replies to this topic

#316 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 11 April 2008 - 15:38

Na-na-na-na... NANIII? :oo::oo::oo:

Γιατι τοση απορια? Δεν εχετε κρατησει τετοια ενθυμια απο πρωην κατακτησεις σας? Δηλαδη αμα το βρακι της Aya Hirano ειχε λογικη τιμη δεν θα το παιρνατε?

:orly:

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να δώσει έστω και 1 ευρώ για φιγούρες. Τι κερδίζω δηλαδή με το να αποκτήσω μια φιγούρα κάποιου χαρακτήρα που γουστάρω (ή μισώ, αλλά μου αρέσει η σειρά στην οποία περιέχεται).

Απλα δεν εχεις το collector's bug. Και οι φιγουρες εχουν συλλεκτικη αξια για πολλους, χωρια που ειναι και αυτα μια μορφη τεχνης. Το οτι παραγονται σχετικα μαζικα, απλα επιτρεπει και σε μας τους μη πλουσιους να ασχοληθουν με αυτο το χομπυ.
Posted Image

#317 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 posts

Posted 11 April 2008 - 15:58

Γιατι τοση απορια? Δεν εχετε κρατησει τετοια ενθυμια απο πρωην κατακτησεις σας? Δηλαδη αμα το βρακι της Aya Hirano ειχε λογικη τιμη δεν θα το παιρνατε?

[...]

εεεεε... Θα ειχε νοημα μια αλλη προσεγγιση στο θεμα? Ξερω 'γω, τι τον εχεις τον παρακατω κυριο?
Spoiler:

used panties... my head is spinning:blurah5:. Πειτε μου καποιος οτι δεν πωλειται αυτο το πραγμα, παρακαλωωω...

Posted Image

#318 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 11 April 2008 - 16:11

used panties... my head is spinning:blurah5:. Πειτε μου καποιος οτι δεν πωλειται αυτο το πραγμα, παρακαλωωω...

Used panties vending machine in Japan.
Posted Image

Also:

Guide to buying used panties in Tokyo : Japan Probe

See? It is perfectly normal.. :hahaha::hahaha:
Posted Image

#319 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 April 2008 - 16:52

ωραια. αν παω στην Χωρα του Ανατελοντος Ηλιου δε θα παω ουτε σε μουσεια, πολιστικα και χαζομαρες. το πρωτο που θα ρωτησω και μαλιστα σε κυρια, θα ναι που μπορω να βρω μηχανημα για κιλωτακια

πραγματι γραφουν και άκρως επαινετικά σχόλια για αυτόν που έγραψε τον οδηγό

Buying Used Panties in Akihabara : Japan Probe

Comment by Michael
2006-01-25 07:55:39

Wow! This guide is great stuff! The webmaster is a true legend for posting this! I have heard about being able to buy used panties in Japan, but nowhere can I find information on this in English I love to get a pair of soiled panties from an Asian girl. I have been out with 3 Asian girls in America now, and I used to jack off with their dirty panties all the time. I know I might cop some heat for this, but when I was going out with those girls I only saw them a means to an end to get their panties. I don’t know what it is about panties that have been near some Asian pussy, but something about them seems far superior. Man I am so going to Japan now. Thanks for hooking a brother up!

#320 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 11 April 2008 - 17:07

OK OK, ας επιστρέψουμε στο θέμα του thread, που είναι "Η Ελλάδα και τα anime", γιατί το θέμα "η Ιαπωνία και τα pantsu" makes my head spin just like Somnium. :blurah5:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#321 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 11 April 2008 - 18:00

Ε φυσικά, άμα είχε και το σκατό της Aya Hirano μέσα ειδικά, μην σου πω θα τ' αγόραζα διπλή τιμή :sigh2:

Sorry για την κακία, αλλά δεν κρατήθηκα :deadga6:

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να δώσει έστω και 1 ευρώ για φιγούρες. Τι κερδίζω δηλαδή με το να αποκτήσω μια φιγούρα κάποιου χαρακτήρα που γουστάρω (ή μισώ, αλλά μου αρέσει η σειρά στην οποία περιέχεται). Προσωπικός δεν μπορώ να δώ την ελάχιστη διαφορά μεταξύ αυτών και των μινιατούρων που πουλάνε π.χ. οι Kiss.Εμπορική εκμετάλευση και μόνο. Λίγο πολύ το ίδιο υσχίει και για τα υπόλοιπα.

Κοίτα εγώ προσωπικά μάλλον δεν θα αγόραζα figure γιατί 1) δεν τρελαίνομαι 2) είναι πανάκριβα, αλλά το θέμα είναι πως κάποιοι τα θέλουν. Έτσι κι αλλιώς ζούμε σε καταναλωτική κοινωνία και πολλά πράγματα τα αγοράζουμε για να τα αγοράζουμε :nosey:

Πάντως επαναλαμβάνω. Ας μεταφερθούν οι offtopic συζητήσεις κάπου αλλού, αφού έτσι κι αλλιώς γίνονται :emptyonexg1:
phmava.php

#322 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 posts

Posted 11 April 2008 - 18:35

χαθηκα........:nosey:
[SIGPIC]Battousai_Blood_version copy.jpg[/SIGPIC]

#323 Vegita Sempai

Vegita Sempai

AMVs creator

• Members
  • 109 posts

Posted 15 April 2008 - 23:31

Για να επανερχόμαστε σιγά σιγά στο θέμα,δεν φτάνει μόνο το collector's bug σχετικά με φιγούρες και λοιπά anime merchandise,πρέπει και να αντέχει το πορτοφόλι σου.Ειδικά όσοι δεν δουλεύουν(συμπεριλαμβάνομαι και εγώ στη κατηγορία αυτή) δεν αντέχουν τέτοια έξοδα.Γι'αυτούς που δουλεύουν,ας κάνουν ότι θέλουν με τα χρήματα τους...

Στην περίπτωση μου,έχω κάποια manga bookies(25 το αριθμό),1 φιγούρα του Ed από το FMA (δώρο φίλου που πήγε Ιαπωνία για 20 μέρες) και για να ικανοποιήσω το καπρίτσιο μου πήρα και τα boxsets του Gundam Seed + FMA από Νέα Υόρκη που γύρισα πριν από 5 μέρες(τα καλά του να έχεις ευρώ με καλή ισοτιμία έναντι δολαρίου).Αυτά είναι αγορές 6 χρόνων...

Α,και επειδή κάποιος αναφέρθηκε στις τιμές dvd στην Ιαπωνία,στην Αμερική είναι τελείως φτήνια.Πήρα τα 2 boxsets του Gundam Seed (10 dvd) με 80 δολάρια = 54ευρώ περίπου καθώς και ένα boxset του FMA (episodes 29-40) με άλλα 40 δολάρια.Το FMA ήταν μέσα στην πολυτέλεια με τρελά cover και θήκες ενώ είχε και guidebooks.^^

Δεύτερον και πιο σημαντικό,υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία.Aπό Αh! My Goddess μέχρι Basilisk και Haruhi,πολλές anime ταινίες και ανάλογα με την περίοδο κάναν και προσφορές.Πέτυχα την περίοδο που τα αγόρασα αυτά 15% off σε όλα τα merchandise(φιγούρες,manga,dvds).Aλλά dammit,δεν είχε το boxset του Kanon 2006 που ήθελα τόσο πολύ.:emptyonexg1:

Όσο για την Ελλαδίτσα μας,τολμώ να πω ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά.Πάνε οι εποχές που όλοι πηγαίναμε Solaris για αγορές.Μπήκαν τα Fnac,ήρθε και το Public στο Σύνταγμα με πολύ καλές τιμές ενώ απότι διαβάζω ξεφυτρώνουν και νέα μαγαζάκια.Σαφώς και είμαστε μακριά από τα επίπεδα τιμών σε άλλες χώρες αλλά ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας...

Αλλά και από άποψη νοοτροπίας βλέπω αλλαγές.Πιο πολλά j-music party,συχνές προβολές anime(συγχαρητήρια στα παιδιά που τις οργανώνουν ασχέτως αν δεν πατάω),νέα μέλη συνεχώς ενώ επιτέλους βλέπεις και κοριτσομάνι σε meetings.Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες από ελληνικά forum ανιμε θυμάμαι που μαζευόμασταν 25-40 μαντραχαλάδες.:wis:

Τέλος,η κύρια ηλικία ατόμων που βλέπουν ανιμέ είναι κατ'εμέ 20-24 χρονών αλλά πάντα υπάρχουν και μεγαλύτερες ηλικίες.Ξέρω μια μάνα 30 χρονών με 2 παιδιά που ακόμα βλέπει ανιμέ και συμμετέχει ενεργά σε forum.Δεν υπάρχουν στάνταρ σ'αυτά τα πράματα,ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα είναι αυτά που καθορίζουν για πόσο καιρό θα βλέπεις ανιμε...

#324 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 10 May 2008 - 14:03

Όσον αφορά την κατάσταση των anime στην ελληνική TV (και συνεχίζοντας από παλιά ποστ που διάβασα εδώ) πιστεύω ότι θα μπορέσει να υπάρξει μια επανένταξη των anime στα κανάλια (αν βέβαια αυτά ενδιαφερθούν).
Οταν είχα μάθει για το FMA στην ΕΡΤ Ψηφιακή ξαφνιάστικα προς το ευχάριστο. Ιδιαίτερα όταν είδα ότι ήταν μετάφραση και όχι μεταγλώττιση και πως προβαλόταν σε απογευματινή ζώνη.Πιστεύω πώς η προσπάθεια της ΕΡΤ ήταν πολύ καλή και αξιοσέβαστη.Τουλάχιστον βρέθηκε κανάλι το οποίο αντιμετώπισε πιο σοβαρά τα anime.

Αυτό που έμαθα πρόσφατα (το πρωί :P) και με ξάφνιασε πιο πολύ είναι ότι η ΕΡΤ σκοπεύει φέτος να προβάλει και άλλα δυο anime στην απογευματινή ζώνη του Σαββατοκύριακου στο σινέ+.To Paradise Kiss (που δεν το πολυξέρω) και το D.Gray-man το οποίο είναι και οngoing στην Ιαπωνία.
Αν μη τι άλλο αναπτερώνεται το ηθικό μου...

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image

#325 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 10 May 2008 - 15:28

Αυτό που έμαθα πρόσφατα (το πρωί :P) και με ξάφνιασε πιο πολύ είναι ότι η ΕΡΤ σκοπεύει φέτος να προβάλει και άλλα δυο anime στην απογευματινή ζώνη του Σαββατοκύριακου στο σινέ+.To Paradise Kiss (που δεν το πολυξέρω) και το D.Gray-man το οποίο είναι και οngoing στην Ιαπωνία.

Πολύ ευχάριστο νέο !:wooi2:
Η δημόσια τηλεόραση δείχνει να είναι η μόνη που ενδιαφέρεται να φέρει anime που δεν απευθύνονται σε άμυαλα 8χρονα παιδάκια!
Θα είναι άραγε με τις original φωνές?
Αν είναι μεταγλωττισμένα ...:deadga6:

#326 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 10 May 2008 - 15:59

:oo::oo::oo::oo:

Πες μου ότι δε κάνεις πλάκα!!!!!!!!!!!

Σε ικετεύω!!

Καλά, αν το πάρουν σοβαρά, όπως έκαναν με το FMA, έχει να γίνει πανιγύρι!!!!!:joyful::joyful::joyful: Ureshiiii!!!!!

Edited by Teachan, 10 May 2008 - 17:29.

Posted Image

#327 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 10 May 2008 - 16:08

To Paradise Kiss ούτε εγώ το χω ακουστά αλλά αν βάλουν D.Gray Man όλα τα λεφτά :wooi2:

#328 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 10 May 2008 - 16:24

Πολύ ευχάριστο νέο !:wooi2:
Η δημόσια τηλεόραση δείχνει να είναι η μόνη που ενδιαφέρεται να φέρει anime που δεν απευθύνονται σε άμυαλα 8χρονα παιδάκια!

Well, αυτό το έχει αποδείξει και στο παρελθόν (Candy Candy, Οι Τρεις Σωματοφύλακες).

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#329 koukouroukou

koukouroukou

Anime Newbie

• Members
  • 52 posts

Posted 10 May 2008 - 16:35

Πολύ ωραίο θέμα αυτό εδώ!

Νομίζω πως οι τύποι των καναλιών (ίσως και να κάνω λάθος βέβαια...) δεν έχουν ιδέα από anime. Άλλωστε αυτούς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν χρήματα. Αν θα προβάλλουν κάτι αυτό πρέπει να τους αποφέρει.
Ας μην ξεχνάμε βέβαια τα pokemon. Δεν είναι και το καλύτερο μου (καμία ουσία κατά τη γνώμη μου και είναι κρίμα διότι υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογα anime) αλλά επειδή πουλούσε το πρόβαλαν. Οπότε για να προβάλουν κάτι πρέπει να είναι σχεδόν βέβαια πως αυτό θα πάει. Το να καθίσουν τώρα και να ασχοληθούν σε βάθος μάλλον δεν πρόκειται να γίνει.

Και πιστεύω πως στην Ελλάδα θα υπήρχε πολύ περισσότερο κοινό αν ήξερε τελικά τι είναι τα anime. Είναι αλήθεια πως η νοοτροπία μας έχει κολλήσει στο "Βλέπω Μίκι Μάους!"

Πάντως για να δει κάποιος anime δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η ηλικία του. Το κοινό τείνει να είναι περισσότερο στις ηλικίες νέων που αναφέρατε πιο πάνω αλλά νομίζω πως έχει να κάνει και με το ότι οι περισσότεροι νέοι σήμερα ασχολούνται με το internet πολύ ενεργά και γνωρίζουν και καλά αγγλικά.

Εγώ μπήκα ενεργά στον χώρο των anime τον τελευταίο χρόνο. Αλλά εδώ και χρόνια, από την παιδική μου ηλικία είχα ένα κόλλημα με αυτά τα σκίτσα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, χωρίς να μπορώ να καταλάβω ουσιαστικά τη διαφορά ανάμεσα σε αυτά με τα άλλα κινούμενα σχέδια, υπήρχε κάτι πάνω τους που με τραβούσε. Οπότε υποθέτω πως ήταν κάτι το οποίο υπήρχε μέσα μου αλλά δεν είχε έρθει η ώρα ακόμα για να το ανακαλύψω. Επίσης ξέρω αρκετό κόσμο άνω των 25 που βλέπει anime ή αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για αυτά όταν μάθει και καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

#330 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 10 May 2008 - 17:59

Ωραία, διαλέξανε και ένα απο τα χειρότερα άνιμε που έχω δεί ποτέ (Paradise Kiss). Απο εκεί και πέρα, και μόνο που τα δείχνει η ΝΕΤ, κανάλι που βάζει κυρίως πράγματα που άλλα δεν βάζουν και που δεν τραβάνε το μάτι της πλειοψηφείας, μάλλον δείχνει ότι υπάρχει δρόμος ακόμη.
Posted Image