Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * - - 2 votes

Η Ελλάδα και τα anime

• Please log in to reply
605 replies to this topic

#301 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 08 April 2008 - 23:15

HeLlRaiDer αν θες διάβασε πάλι αυτά που γράφουμε και αν ακόμα δεν κατάλαβες pm me :) Οι ταινίες έχουν τη διαφορά ότι δεν έχουν ζωγραφιές

Στην πρώτη παράγραφό σου έχω μόνο να ανταπαντήσω ότι στο προηγούμενο πόστ μου έγραψα ότι θα αναφέρω ένα μεμονωμένο παράδειγμα με κίνδυνο να παρεξηγηθώ και να που παρεξηγήθηκα...

Το άν η έγερση συναισθημάτων μπορεί να σε διδάξει κάτι ή όχι είναι άλλη κουβέντα. Τα άνιμε και διεγείρουν συναισθήματα και διδάσκουν. Δεν διαφώνησα πουθενά μ αυτό. Άλλωστε η τέχνη κάνει και τα δύο υποτίθεται. Το παράδειγμα της μουσικής πήγαινε στο σκέλος του ισχυρισμού μου που λέει για τη δύναμη των μέσων:despair:

Παιδιά βγήκαμε εκτός topic. Αν θέλετε συνέχεια πάμε σ άλλο thread.:bye:

για αυτό και γνωστοί άνθρωποι τoυ animation και κινηματογραφου, όπως ο Jan Svankmajer, o Peter Greenaway, O Jiri Trnka, o Osamu Tezuka, o Oskar Fischinger, o Alexandre Alexeief, o Norman McLaren, o Yuri Norstein κλπ ήταν καλλιτέχνες με όλη τη σημασία της λέξης,μη περιοριζομενοι μονο στο animation

αν και προηγηθηκε το animation και μετα ακολουθησε ο κινηματογραφος.

καλύτερα ας το θεσουμε έτσι για τους καινουργιους στα ανιμε που δημογραφικα ειναι η πλειοψηφια:

οι ηλικίας κάτω των 18 που δεν εχουν ορεξη για ψαξιμο, ας βολευτουν με Naruto, One Piece ή ότι άλλο θέλουν

τα κοριτσοπουλα ας βολευτουν με shoujo, romance κλπ

οι μεγαλυτεροι που προλαβαν τα καλα στη τηλεοραση αλλα δεν ασχολουνται με τα fansubs, μπορουν να ξανασχοληθουν με τους παλιους τιτλους. Ας κανει κανα re-run κανα γνωστο καναλι. Αντε ας βαλει και το Dragon Ball

η μειοψηφια σα και μενα που δεν πεφτουν πια με τα μουτρα στα ανιμε, λογικο ειναι να μην ελκυονται απο τα shonen. Οποτε μη σας κανει εντυπωση αν δεν τους ενδιαφερει και καθολου (βαλε και τις αλλες ασχολιες)

η αλλη μειοψηφισ βεβσια πεφτει με τσ μουτρα κσι εκει παω πασο. Ποτε δε θα κατσω να δω 2000 σειρες, ταινιες, OVA, Ero μαζεμένα! Και εδω που εφτασα πολυ ειναι.

ειναι θεμα ηλικιας. Για αυτο μη τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι. Αν οπως γινεται και στην Ιαπωνια τα ανιμε εχουν στοχο ηλικιες 15-20 χρονων τοτε θα πανε καλά.

#302 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 08 April 2008 - 23:37

ειναι θεμα ηλικιας. Για αυτο μη τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι. Αν οπως γινεται και στην Ιαπωνια τα ανιμε εχουν στοχο ηλικιες 15-20 χρονων τοτε θα πανε καλά.

Από μια ηλικία και μετά η αντίληψη του ανθρώπου αναπτύσσεται μονό κατά βούληση. Επομένως ένας 70χρονος μπορεί να έχει την ίδια αντίληψη μ έναν 20χρονο. Αν και υπάρχουν target groups, ο καθένας σ αυτόν τον κόσμο βλέπει ό,τι του ταιριάζει. Περιορισμός στις ηλικίες δεν υπάρχει παρά μόνο όταν θέλουμε να προφυλάξουμε τα παιδιά. Τα άνιμε στην Ιαπωνία έχουν στόχο ηλικίες μέχρι 35 χρονών. Δεν καταλαβαίνω όμως που θες να καταλήξεις με τις παραπάνω κατηγοριοποιήσεις:nosey:

#303 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 April 2008 - 12:12

Από μια ηλικία και μετά η αντίληψη του ανθρώπου αναπτύσσεται μονό κατά βούληση. Επομένως ένας 70χρονος μπορεί να έχει την ίδια αντίληψη μ έναν 20χρονο. Αν και υπάρχουν target groups, ο καθένας σ αυτόν τον κόσμο βλέπει ό,τι του ταιριάζει. Περιορισμός στις ηλικίες δεν υπάρχει παρά μόνο όταν θέλουμε να προφυλάξουμε τα παιδιά. Τα άνιμε στην Ιαπωνία έχουν στόχο ηλικίες μέχρι 35 χρονών. Δεν καταλαβαίνω όμως που θες να καταλήξεις με τις παραπάνω κατηγοριοποιήσεις:nosey:

μπορεις να βγαλεις οτι ανιμε θελεις. Το θεμα ειναι ποιος θα τα αγορασει.
δε σημαινει πως επειδη βλεπεις εδω μονο λιγους σχετικα αλλα πορωμενους, πως αντιπροσωπευουν τον πληθυσμο.

Και βρες μου εναν 35αρη που να βλεπει ανιμε. Η πλειοψηφια αυτων που ασχολουνται και αγοραζουν ανιμε και μανγκα εδω, οπως και στην Ιαπωνια, ειναι ατομα 15-16 χρονων και οι λιγοι otakus.

Οσο για τη βια, ειναι κατι που υπηρχε ηδη απο τα κομιξ, απλα στα ανιμε τη μεταφερανε σχετικα νωριτερα απο τα δυτικα καρτουν.

Ακομα και ενα βιβλιο του Ντικενς να διαβασεις, θα δεις βιαιες και εντονες στιγμες.

το θεμα ειναι, βλεπουμε κατι αποκλειστικα για τη βια, αγνοοντας πως ειναι μετριος τιτλος και τη χρησιμοποιει για να πουλησει ή τη βάζουμε σε ένα πλαίσιο και γινομαστε πιο καταδεκτικοί. Εγώ μεχρι στιγμης βλεπω μονο το πρωτο να ειναι δημοφιλες

#304 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 09 April 2008 - 13:05

μπορεις να βγαλεις οτι ανιμε θελεις. Το θεμα ειναι ποιος θα τα αγορασει.
δε σημαινει πως επειδη βλεπεις εδω μονο λιγους σχετικα αλλα πορωμενους, πως αντιπροσωπευουν τον πληθυσμο.

Και βρες μου εναν 35αρη που να βλεπει ανιμε. Η πλειοψηφια αυτων που ασχολουνται και αγοραζουν ανιμε και μανγκα εδω, οπως και στην Ιαπωνια, ειναι ατομα 15-16 χρονων και οι λιγοι otakus.

Οσο για τη βια, ειναι κατι που υπηρχε ηδη απο τα κομιξ, απλα στα ανιμε τη μεταφερανε σχετικα νωριτερα απο τα δυτικα καρτουν.

Ακομα και ενα βιβλιο του Ντικενς να διαβασεις, θα δεις βιαιες και εντονες στιγμες.

το θεμα ειναι, βλεπουμε κατι αποκλειστικα για τη βια, αγνοοντας πως ειναι μετριος τιτλος και τη χρησιμοποιει για να πουλησει ή τη βάζουμε σε ένα πλαίσιο και γινομαστε πιο καταδεκτικοί. Εγώ μεχρι στιγμης βλεπω μονο το πρωτο να ειναι δημοφιλες

Κάνεις λάθος. Μόλις ξεκίνησα να κινούμαι στην άνιμε κοινότητα αλλά ήδη έχω γνωρίσει 2 35ριδες/ρες που βλέπουν άνιμε. Και αν οι ηλικίες που βάζουν τα παιδιά στο forum είναι αληθινές, θα βρεις κι άλλους εδώ.

Το θέμα μας δεν είναι ο πληθυσμός της γής αλλά ο πληθυσμός που βλέπει άνιμε. Σύμφωνοι η περισσότεροι είναι μικρόι αλλά υπάρχει ένα αξιοσημείωτο κομμάτι ενηλίκων για τους οποίους ειδικά βγαίνουν άνιμε και μάνγκα στην Ιαπωνία

Συμφωνώ για τα περι Ντίκενς. Αλλά κι αυτός απο μια ηλικία και πάνω διαβάζεται unabridged. Αντίθετα το παιδι από 3 χρονών θα δει βία στην τηλεόραση και μάλιστα στα παιδικά.

#305 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

*Don't be like me*

• Banned
  • 734 posts

Posted 09 April 2008 - 13:10

Κάνεις λάθος. Μόλις ξεκίνησα να κινούμαι στην άνιμε κοινότητα αλλά ήδη έχω γνωρίσει 2 35ριδες/ρες που βλέπουν άνιμε. Και αν οι ηλικίες που βάζουν τα παιδιά στο forum είναι αληθινές, θα βρεις κι άλλους εδώ.

Το θέμα μας δεν είναι ο πληθυσμός της γής αλλά ο πληθυσμός που βλέπει άνιμε. Σύμφωνοι η περισσότεροι είναι μικρόι αλλά υπάρχει ένα αξιοσημείωτο κομμάτι ενηλίκων για τους οποίους ειδικά βγαίνουν άνιμε και μάνγκα στην Ιαπωνία

Συμφωνώ για τα περι Ντίκενς. Αλλά κι αυτός απο μια ηλικία και πάνω διαβάζεται unabridged. Αντίθετα το παιδι από 3 χρονών θα δει βία στην τηλεόραση και μάλιστα στα παιδικά.

Δεν μπορω παρα να συμφωνισω απολυτα με τν himawarinosekai...
Πλεον Βλεπουν σε πολυ μικρη ηλικια Βια στην τηλεοραση και οχι μονο...
Οσο για την ηλικια...Δεν βλεπω καποιον ιδιαιτερο λογο να μην βαλεις την αληθηνη σου ηλικια και Βεβαια υπαρχουν "Μεγαλης Ηλικιας"Ατομα στο Forum μας..Αλλα και γενικα που βλεπουν anime...
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:

#306 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 09 April 2008 - 13:10

Ναι αλλά και πάλι οι 35άρηδες δεν αποτελούν τόσο μεγάλο αγοραστικό κοινό ώστε να τους πάρουν στα σοβαρά οι εταιρίες πχ που παράγουν τα anime.
phmava.php

#307 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 April 2008 - 21:15

Ναι αλλά και πάλι οι 35άρηδες δεν αποτελούν τόσο μεγάλο αγοραστικό κοινό ώστε να τους πάρουν στα σοβαρά οι εταιρίες πχ που παράγουν τα anime.

ακριβως. Αλλωστε γιατι νομιζετε τα DVD στην Ιαπωνια ειναι πανακριβα. Πιο πολυ παιρνουν τα εσοδα απο τις τηλεοπτικες και κινηματογραφικες προβολες. Μια σειρα DVD 50 επεισοδιων στην Ιαπωνια θελει 250+ ευρώ και μερικά συλλεκτικά ανεβαίνουν και στα 3000 ευρώ. Oποτε καταλαβαινεται σε τι βαλαντια και σε ποιους απευθυνονται

Στην Αμερική εντάξει, αλλα ποσοι στην Ελλαδα ειναι διατεθιμενοι να φτασουν σε αυτο το καταναλωτικο επιπεδο; ελαχιστοι. Οσο για τους νεοτερους σε ηλικια χωρις πολλα λεφτά, ξέχνα το.

Μην ξεγελιεστε επειδη τα βλεπουμε από fansubs και δεν πληρωνουμε, ζημιωνοντας τους παραγωγους. Αλλιως το κοινό θα ήταν πολύ πιο περιορισμένο.

Ουτε και παλια τα βλεπαμε τσάμπα μιας και τα πληρωνε η δημοσια τηλεοραση. Μην πω και για τα ιδιωτικα και τις κρατικες επιχορηγησεις ή το ότι καποια τοπικα πρόβαλαν παιδικά από bootlegs και χωρις να παίρνουν άδεια από πουθενα

και στην υπολοιπη Ευρωπη οι σειρες ειναι πανακριβες. Μονο η Αμερικη μας σωζει. Αλλα η κατασταση στην αγορα εκει δεν ειναι και η καλυτερη

Οποτε καταλαβαινεις πως η βαση της συζητησης πως τα anime θα διαδωθουν στην Ελλαδα, στηριζεται σε σαθρα θεμελια αν καταπατα τα πνευματικα δικαιωματα.

#308 Hiko

Hiko

Anime Newbie

• Members
  • 34 posts

Posted 10 April 2008 - 01:28

Αλλωστε γιατι νομιζετε τα DVD στην Ιαπωνια ειναι πανακριβα. Πιο πολυ παιρνουν τα εσοδα απο τις τηλεοπτικες και κινηματογραφικες προβολες. Μια σειρα DVD 50 επεισοδιων στην Ιαπωνια θελει 250+ ευρώ και μερικά συλλεκτικά ανεβαίνουν και στα 3000 ευρώ. Oποτε καταλαβαινεται σε τι βαλαντια και σε ποιους απευθυνονται

Στην Αμερική εντάξει, αλλα ποσοι στην Ελλαδα ειναι διατεθιμενοι να φτασουν σε αυτο το καταναλωτικο επιπεδο; ελαχιστοι. Οσο για τους νεοτερους σε ηλικια χωρις πολλα λεφτά, ξέχνα το.

Με τι μέτρα και σταθμά μπορούμε να κρίνουμε τις παραπάνω τιμές; Και δεν αναφέρομαι στο τι μισθό παίρνει ένας μέσος Ιάπωνας σε σχέση με τους δικούς μας μισθούς αλλά στο ότι οι Ιάπωνες κατοικούν σε μια χώρα όπου ανοίγουν τη τηλεόρασή τους και παίζει anime. Πηγαίνουν κινηματογράφο και μπορούν να δουν anime προβολή. Ίσως αυτοί που αγοράζουν να ανήκουν σε ένα πολύ ελίτ συλλέκτη/otaku επίπεδο. Εδώ στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί που αγοράζουν anime; Κάποιοι που θέλουν να έχουν αυθεντικό κάτι που έχουν ήδη δει(μακράν η πλειοψηφεία νομίζω...). Πόσοι θα μπουν στα έξοδα αλλά και τη διαδικασία να αγοράσουν κάτι τέτοιο; Γιατί μη γελιόμαστε, δεν είναι κοινή λογική το: κάνω search για κάτι, κάνω πέντε κλικ, ένας αριθμός πιστωτικής και τόσο απλό είναι... Ναι, ολοένα και αλλάζει ο τρόπος που κάνουμε αγορές αλλά μη παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ο παραδοσιακός τρόπος αγοράς καλά κρατεί στην Ελλάδα. Ο Ιάπωνας αλλά και ο Αμερικάνος έχουν anime store έξω από τη πόρτα τους(που λέει ο λόγος), συν του ότι οι αγορές μέσω internet είναι πολύ διαδεδομένες σε αυτές τις χώρες. Συγκρίνονται αυτοί οι καταναλωτές με τους Έλληνες;

Και να θίξω και μια άλλη διάσταση. Ειπώθηκε προηγουμένως, και συμφωνώ βέβαια, ότι τα anime έχουν κυρίως απήχηση σε νεαρές ηλικίες, 15-20 χρονών, άντε και λίγο παραπάνω(πλειοψηφία). Πόσοι από αυτούς ρε παιδιά θα αγόραζαν anime όταν μπορούν να το κατεβάσουν τσαμπέ από το διαδίκτυο; Εδώ πόσα άτομα νεαρής ηλικίας δεν έχουν αγοράσει ΕΝΑ αυθεντικό cd μουσικής(και διορθώστε με αν κάνω λάθος)... Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έχουν μπει σε τέτοιες διαδικασίες. Ήταν και οι συνθήκες τέτοιες(μην επεκταθώ άλλο...). Στις νέες ηλικίες υπάρχει(όχι απόλυτα), η λογική του ‘τσάμπε’ σε τέτοια πράγματα. «Κατεβάζω anime, mp3, ταινίες»… «δε μου αρέσουν, τα σβήνω»... «μου αρέσουν, τα γράφω». Ας μη μπούμε στη διαδικασία να μιλήσουμε γιατί γίνεται αυτό ή αν ειναι σωστό ή λάθος. Γίνεται όμως!

Τι σόι αγαθά είναι αυτά τα anime τελικά(ως dvd);;; Είναι αγαθά πολυτελείας; Σε ποιους από εμάς εδώ στην Ελλάδα απευθύνονται; Μήπως δε τα θέλουμε και τόσο στη πραγματικότητα;;;

Μη φανταστείτε ότι έχω ξεκάθαρες απαντήσεις στα παραπάνω. Αναρωτιέμαι κι ο ίδιος...

Ουτε και παλια τα βλεπαμε τσάμπα μιας και τα πληρωνε η δημοσια τηλεοραση. Μην πω και για τα ιδιωτικα και τις κρατικες επιχορηγησεις ή το ότι καποια τοπικα πρόβαλαν παιδικά από bootlegs και χωρις να παίρνουν άδεια από πουθενα

Οποτε καταλαβαινεις πως η βαση της συζητησης πως τα anime θα διαδωθουν στην Ελλαδα, στηριζεται σε σαθρα θεμελια αν καταπατα τα πνευματικα δικαιωματα.

Δεν ξέρω τι βάση κόστους-όφελους θα έπρεπε να λάβει υπόψιν του ένας καναλάρχης του ιδιωτικού τομέα ούτε και τι αξιολογικές κρίσεις μπορεί να έχει/είχε η δημόσια τηλεόραση για να προβάλει anime. Πάλι καλά που κάποτε προβαλλόταν κάτι πάντως. Συμφωνώ πάντως πως για να προβληθεί κάτι στη τηλεόραση πρέπει να διασαφηνιστούν τα όποια πνευματικά δικαιώματα. Αυτό και μόνο κανει τα πράγματα πιο περίπλοκα αλλά μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε σε ρεαλιστικές βάσεις.

#309 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 10 April 2008 - 17:29

Μολις μπηκα στα WEB Κομοτηνης και παιζαν σε μια οθονη στο ταμειο το Claymore... ρωτησα ενα τυπο εκει περα ποιος το εβαλε να παιζει και μου λεει "δεν ξερω φιλε, ηταν ηδη στο playlist"

Τζαμπα χαρηκα οτι θα εβρισκα καποιον συναδελφο otaku (!)
Posted Image

#310 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 10 April 2008 - 19:47

διαφωνω με τις ηλικιες....

εγω εχω τρεις φιλους ανω των 27 που ειναι ενεργοι φαν των ανιμε και δεν ειναι μελη στο φορουμ. Γενικα ειμσατε πολλοι περισοτεροι οι φαν των ανιμε απο αυτους που φαινονται στα φορουμ. Το μεγαλο κακο με μας σαν λαος ειναι οτι υπαρχει η φιλοσοφια του τζαμπε. Λιγοι ειναι αυτοι που ειναι διατεθειμενοι να αγορασουν τα special editions, τις φιγουρες, τα animation cells, used panties, κτλ..
Posted Image

#311 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 10 April 2008 - 20:46

Λιγοι ειναι αυτοι που ειναι διατεθειμενοι να αγορασουν τα special editions, τις φιγουρες, τα animation cells, used panties, κτλ..

Na-na-na-na... NANIII? :oo::oo::oo:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#312 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 10 April 2008 - 21:00

Αποτελούν μια ουκ ευκαταφρόνητη μειονότητα...(για εκεί μιλάω)

Το μεγαλο κακο με μας σαν λαος ειναι οτι υπαρχει η φιλοσοφια του τζαμπε. Λιγοι ειναι αυτοι που ειναι διατεθειμενοι να αγορασουν τα special editions, τις φιγουρες, τα animation cells, used panties, κτλ..

Νομίζω ότι αυτό είναι το καλό μας. Δε μας αρέσει να μας κοροϊδεύουν και καλά κάνουμε. Και καταλαβαίνω αυτούς που θέλουν να καλύψουν κάποια κενά τους αγοράζοντας όλα τα παραπάνω, υπάρχει λογική αλλά δε σημαίνει ότι είναι και το σωστό.

#313 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 10 April 2008 - 21:14

Λιγοι ειναι αυτοι που ειναι διατεθειμενοι να αγορασουν τα special editions, τις φιγουρες, τα animation cells, used panties, κτλ..

Το θέμα με τα used panties είναι να τα σουφρώσεις όχι να τα αγοράσεις.Αν τα αγοράσεις χάνεται η μισή μαγεία:hehehe:

Posted Image

#314 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 10 April 2008 - 22:47

Για τις special editions, πέρα απο το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ακριβές, νομίζω αλλάζει και η διάθεση του κοινού ανάλογα το τι έχει να του δώσει κάθε έκδοση.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να δώσει έστω και 1 ευρώ για φιγούρες. Τι κερδίζω δηλαδή με το να αποκτήσω μια φιγούρα κάποιου χαρακτήρα που γουστάρω (ή μισώ, αλλά μου αρέσει η σειρά στην οποία περιέχεται). Προσωπικός δεν μπορώ να δώ την ελάχιστη διαφορά μεταξύ αυτών και των μινιατούρων που πουλάνε π.χ. οι Kiss.Εμπορική εκμετάλευση και μόνο. Λίγο πολύ το ίδιο υσχίει και για τα υπόλοιπα.
Posted Image

#315 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 April 2008 - 10:11

Νομίζω ότι αυτό είναι το καλό μας. Δε μας αρέσει να μας κοροϊδεύουν και καλά κάνουμε. Και καταλαβαίνω αυτούς που θέλουν να καλύψουν κάποια κενά τους αγοράζοντας όλα τα παραπάνω, υπάρχει λογική αλλά δε σημαίνει ότι είναι και το σωστό.

το εξυπνο πουλι απο τη μυτη πιανεται