Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * - - 2 votes

Η Ελλάδα και τα anime

• Please log in to reply
605 replies to this topic

#211 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,433 posts

Posted 06 August 2007 - 18:04

Θα προτιμούσαν να δουν τη Μαρία την Άσχημη ή το Παρά Πέντε παρά το Death Note.Τουλάχιστον οι ηλικίες 35+ δύσκολα θα τα έβλεπαν.Πιστεύω ότι στην Ελλάδα τα anime θα είναι πάντα για τα μικρά παιδιά και δε θα έχουν θέση πέρα από τα παιδικά προγράμματα.

Patience young...otakus!!!
Σε 10-15 χρόνια που η σημερινη γενιά των 20-25 που βλέπει anime γίνει 35 τότε να δούμε αν θα βάλει κάποια anime σειρά σε ελληνικό κανάλι σε prime time αν θα αλλάξουμε κανάλι για να δούμε την μελλοντική ''Μαρία την άσχημη''!
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#212 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 06 August 2007 - 19:14

I wouldn't be so optimistic... Το ότι σε 10-15 χρόνια θα είμαστε 35ρηδες δεν σημαίνει ότι θα είμαστε και μεγάλη μερίδα του κοινού. Παρ' όλο που η anime κοινότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει με ικανοποιητικούς βαθμούς, our voice is still too faint to be heard.

Πιστεύω πάντως ότι οι network executives εν Ελλάδι πραγματικά δεν ξέρουν τι χάνουν, και ο λόγος είναι ότι έχουν αφεθεί να νομίζουν πως anime = παιδικά, και πως ο Μήτσος και η Κατίνα out there δεν γουστάρουν να δούνε παιδικά. Αν υπήρχε κάποιος να τους τραβήξει από το μανίκι, να τους δείξει 2-3 seinen, να τους φωνάξει στο αυτί "κοιτάτε τι χάνετε, ρε μ@#%&ες...", θα γυάλιζε το μάτι τους στην σκέψη του κέρδους. Τα χρήματα που χρειάζονται για να πάρουν τα δικαιώματα προβολής θα είναι σαφώς λιγότερα από τα αντίστοιχα χρήματα που θα δίνανε για μια ξένη σειρά, πόσο μάλλον τα χρήματα που χρειάζονται για να γυρίσουν μια ντόπια σειρά...

Απο κει και πέρα, ο προσυλητισμός του κάθε Μήτσου και της κάθε Κατίνας είναι πιο εύκολος απ' ότι νομίζετε. Άμα θέλουν, με τη διαφήμιση κάνουν τα πάντα. Όπως ανέφερε ο Dain, υπήρξε εποχή που ακόμα και μεσήλικες στρώνονταν στην τηλεόραση το βράδυ για να δουν Pinky and the Brain. Δεν ήταν απλώς ένα έξυπνο και γουστόζικο cartoon, πλασαρίστηκε και σωστά από το Star.

Ghost In The Shell και Death Note είναι δύο σειρές που ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ παίζονται prime time σε ελληνικό κανάλι, ακόμα και με άγουρο στα anime κοινό. Και I'll be damned εάν δεν πιάσουνε θεαματικότητα...

(Sorry για το mini-σεντόνι αλλά έβλεπα σήμερα Mega και έπαιζε το πρωί "Το Ρετιρέ" και το μεσημέρι "Εμείς κι Εμείς" και σπάστηκα άσχημα. ΕΛΕΟΣ! Για ποια νούμερο φορά επαναλαμβάνουν το Ρετιρέ; Έχω χάσει το μέτρημα! Νέος ήμουν και γέρασα, και το Ρετιρέ παραμένει σταθερή αξία στο θερινό πρόγραμμα του Mega! Και πάλι έλεος!)

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#213 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 06 August 2007 - 19:53

Ακόμα παίζουν το Ρετιρέ??? :oo: Απίστευτο...

Μπορώ πάντως να αντιπαραβάλω την άνθηση των ανιμε/manga στην Ελλάδα, όσον αφορά στον αριθμό των φανς, με εκείνη την Αμερικανικών κόμικς, ως εξής:
Όσοι είμαστε κάπως πιο παλιές γενιές αλλά και οι άλλοι που μεγάλωσαν στα 80ς και στην αρχή των 90ς, πλησίασαν τα 30 (ή εχμ τα 40 :P) προς το τέλος των 90ς. Τότε δηλαδή που άρχισαν να ανοίγουν πολλά comic shops στην Ελλάδα, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη βέβαια (το ίδιο συνέβη και με τους rpgάδες). Τα μαγαζιά αυτά τα άνοιξαν φάνς ως επί το πλείστον, και σήμερα υπάρχουν πάνω από δέκα comic shops μόνο στην Αθήνα, και 2-3 στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη έγιναν και δύο πραγματικά Comics Conventions από τα παιδιά του Comicdom.

Είναι λίγο παράξενο (και ίσως θα μπορούσε να συζητηθεί εδώ) το γεγονός πως δεν υπάρχει ούτε ένα αμιγές anime/manga store, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη, ειδικά στη Γαλλία και την Ιταλία, υπάρχουν τέτοια μαγαζιά ακόμα και σε πόλεις πολύ μικρότερες από Αθήνα/Θεσσαλονίκη.
Mαγαζιά που εκτός από manga/anime στα Αγγλικά/Γαλλικά/Ιταλικά κάνουν και εισαγωγές από Ιαπωνία για ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς!!

Ίσως τα Ελληνικά comic shops να καλύπτουν τις ανάγκες των anime/manga fans (τις δικές μου ΔΕΝ τις καλύπτουν πάντως), οπότε ένα αμιγές anime/manga shop να μην είναι απαραίτητο. Ειλικρινά δεν ξέρω.
Θα σας άρεσε να υπήρχε ένα τέτοιο μαγαζί? Θα το στήρίζατε? (Όχι, δε σκέφτομαι να ανοίξω anime/manga shop, από περιέργεια και χάριν συζήτησης ρωτάω).

OK, αρκετοί από μας καλυπτόμαστε μέσω online αγορών, αλλά ούτε όλοι μπορούν να το κάνουν αυτό και εδώ που τα λέμε, αλλιώς δεν είναι να βλέπεις κάτι σε μια οθόνη υπολογιστή και αλλιώς να το βλέπεις σε ένα τέτοιο χώρο, μπροστά σου, να "σπαρταράει" που λένε?? :D

Εκεί που θέλω να καταλήξω όμως είναι πως σε λίγα χρόνια, όπως έγινε και με τα άλλα κόμικς, δεν αποκλείεται καθόλου να ανοίξουν και τέτοια μαγαζιά εδώ (αν υπάρχουν anime shops στη Γένοβα ή τη Grenoble γιατί να μην υπάρχουν και δω?) και να δούμε και κανένα αληθινό Otaku-Con! ;)

#214 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

Ο Δεκαπτέρυγος

• Members
  • 1,409 posts

Posted 06 August 2007 - 23:38

Για ποια νούμερο φορά επαναλαμβάνουν το Ρετιρέ; Έχω χάσει το μέτρημα! Νέος ήμουν και γέρασα, και το Ρετιρέ παραμένει σταθερή αξία στο θερινό πρόγραμμα του Mega! Και πάλι έλεος!)

Νομιζω πως το Κων/νου & Ελενης εχει φτασει στον ιδιο αριθμο με αυτον του Ρετιρε! Το εχει επαναληψη ολες τις χρονιες απο τοτε που τελειωσε:bahhh:

Ίσως τα Ελληνικά comic shops να καλύπτουν τις ανάγκες των anime/manga fans (τις δικές μου ΔΕΝ τις καλύπτουν πάντως), οπότε ένα αμιγές anime/manga shop να μην είναι απαραίτητο. Ειλικρινά δεν ξέρω.
Θα σας άρεσε να υπήρχε ένα τέτοιο μαγαζί? Θα το στήρίζατε? (Όχι, δε σκέφτομαι να ανοίξω anime/manga shop, από περιέργεια και χάριν συζήτησης ρωτάω).

Εγω θα αγοραζα απο το μαγαζι^^ Κακα τα ψεματα,αλλα τοσο καιρο εχω αρχισει το Lone Wolf & Cub και ειμαι ακομα στο 7-8 τομο, και δεν μπορω να βρω τα υπολοιπα...Βρισκω τα 15+, και τα ενδιαμεσα με τιποτα ομως?:erk: Anyway, θα ηταν καλο να υπηρχε κ ενα τετοιο μαγαζι στην ελλαδα,μιας και δεν θα εφερνε μονο μανγκα αλλά και διαφορες φιγουρες etc...

#215 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 06 August 2007 - 23:56

Πράγματι Seraphimon, αυτό που λες είναι γενικό κακό στην Ελλάδα και όχι μόνο στα anime/manga.
Tα τρία παράπονα που έχω από τα Ελληνικά μαγαζιά είναι τα εξής:

1. Δεν φέρνουν σχεδόν τίποτα από Ιαπωνία (υπάρχουν διανομείς και στην Ευρώπη), οπότε "special stuff"....forget it!

2. Πας να πάρεις μια σειρά manga και βρίσκεις (αν βρεις) τους τόμους 3, 7,8,11 από τους 15! Η παραγγελία δε, συνίσταται μόνο αν έχεις όρεξη να περιμένεις κανα τρίμηνο αν όχι παραπάνω και σε τσουχτερές τιμές μάλιστα.

3. Καμμια φορά και η ανάγωγη ή συγκαταβατική συμπεριφορά υπαλλήλων κλπ προς τους πελάτες τους.

Ένα αμιγές anime/manga shop με dvd, manga, artbooks, κουκλάκια κλπ τόσο στα Αγγλικά όσο και από Ιαπωνία, με ειδικές παραγγελίες και γενικά πράγματα για να ευχαριστηθεί μέχρι και ο κάθε "οtaku" :P, θα το υποστήριζα και γω, έστω κι αν αναγκαστικά είχε λίγο -λιγάκι - τσουχτερές τιμές (όπως έχουν και τα άλλα μαγαζιά δηλαδή).

#216 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 07 August 2007 - 11:58

εγω θα ανοιγα... χρηματοδοτες ψαχνω... οσοι ενδιαφερεστε ειστε ευπροσδεκτοι...

Το κακο ειναι οτι στην Ελλαδα δεν υπαρχει τοσο μεγαλο αγοραστικο κοινο που να κανει την εισπρακτικη επιτυχια ενος τετοιου μαγαζιου εγγυημενη. Στο Λονδινο για παραδειγμα θα το ανοιγα διχως δευτερη σκεψη. Ξερω οτι με τις γνωσεις και τις ιδεες μου, θα ηταν σιγουρα επιτυχημενο.

Το αλλο κακο με την Ελλαδα, ειναι οτι μας τρωει η φτωχεια, και η πειρατεια. Ο κοσμος δεν μπορει να αγορασει ακριβο merchandise και DVDs.

Ειχα μια εκτενεστατη συζητηση για αυτα τα θεματα με τον ιδιοκτητη του Orbital Manga στο Λονδινο. Ο τυπος ειναι ασιατης στα 25 και εχει ενα πολυ πετυχημενο μαγαζακι. Αφου μπορει αυτος, γιατι οχι και εγω?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Τοσες ιδεες υπαρχουν. Ενα hybrid μαγαζι για παραδειγμα (anime store/manga cafe... - για Λονδινο παντα)

Οσο για τη Αθηνα (Θεσσαλονικη θα ηταν αυτοκτονια) υπαρχει το περιθωριο για ενα μαγαζι με manga/anime/merchandise/jmusic/lolita fashion. Το θεμα ειναι να βρεθει η χρυση τομη φτηνων προιοντων/κερδους που θα εγγυηθει την επιβιωση ενος τετοιου μαγαζιου.
Posted Image

#217 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 07 August 2007 - 12:02

Και εγώ πιστεύω ότι για Αθήνα τα εμπόδια είναι το μικρό αγοραστικό κοινό και οι υψηλές τιμές.Ωστόσο αν άνοιγε κάποιος συμφορουμίτης μας(εσύ πχ) πιστεύω ότι όλοι μας θα τον υποστηρίζαμε ειδικά αν και οι τιμές ήταν ανταγωνιστικές.Εγώ πάντως θα αγόραζα όποτε μπορούσα.Να ρωτήσω και κάτι άσχετο.Οι τιμές στα manga κτλ στην Αγγλία σε σχέση με την Ελλάδα πώς είναι;Πιο φτηνές,ακριβότερες,τα ίδια;

Posted Image

#218 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 07 August 2007 - 13:44

[...] 2. Πας να πάρεις μια σειρά manga και βρίσκεις (αν βρεις) τους τόμους 3, 7,8,11 από τους 15! Η παραγγελία δε, συνίσταται μόνο αν έχεις όρεξη να περιμένεις κανα τρίμηνο αν όχι παραπάνω και σε τσουχτερές τιμές μάλιστα. [...]

Αυτό μπορεί να σημαίνει μονάχα ένα πράγμα: Ότι στα ελληνικά καταστήματα έρχεται από manga ό,τι stock έχει μείνει απούλητο από άλλη χώρα. FFS.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#219 Psycho

Psycho

#1 FMA fan

• Members
  • 116 posts

Posted 07 August 2007 - 14:12

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο.Οι τιμές στα manga κτλ στην Αγγλία σε σχέση με την Ελλάδα πώς είναι;Πιο τηνές,ακριβότερες,τα ίδια;

A typical manga volume is around £6 which translates to 8.80 euros. There are some that can cost £10 but those are usually special editions or 300+ page volumes.

A maid cafe has been opened in Manchester though I'm not sure as to how successful it is/will be.

In Greece and in Cyprus there is little to no market for an anime/manga cafe-store. As previously said we need to find the perfect price that will guarantee a clientele and a profit.

What if the store was a store in name only and operated on a warehouse/ordering system. For example you go to the store and look through the catalog and order the things that you want. You then come back a few days later pay and receive your order.
Posted Image

#220 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 08 August 2007 - 08:57

Psycho, η ιδέα δεν είναι κακή και έχει εφαρμοστεί αλλού με επιτυχία. Μάλιστα θα βόλευε πολύ όσους δεν μπορούν να κάνουν online παραγγελίες ή ανησυχούν για τελωνεία, ταχυδρομικά κλπ.
Όμως σκεφτόμουν περισσότερο κάτι που να μπορεί να γίνει σαν "στέκι" για τους anime/manga fans σε όποια πόλη άνοιγε (μάλλον Αθήνα) και γενικά ένα κοινό σημείο αναφοράς όπως έχουν γίνει μερικά comic shops για τους "κομιξάδες", ή το Cube που άνοιξε τελευταία στην Αθήνα για τους φανς της ε.φ. και μυθοπλασίας. Όπως δηλαδή είναι και η Άγνωστη Καντάθ εδώ και χρόνια για τους Θεσσαλονικείς αναγνώστες.

Πάντως αφού γίνονται διάφορες εκδηλώσεις σχετικές με anime/manga και η online κοινότητα είναι πανίσχυρη και μάλλον πολυπληθής, πιστεύω πως ένα anime/manga store θα μπορούσε να ανοίξει και να επιβιώσει. Εξ άλλου, ναι μεν οι comic fans είναι περισσότεροι (αν και πολλοί διαβάζουν και Αμερικανικά κλπ κόμικς και manga) αλλά όχι και τόοοοοσο πολλοί, και από ό,τι βλέπω όλα τα κομιξάδικα δουλεύουν. Και δε μιλάμε για κανένα τεράστιο anime store, ένα μικρό, με σωστές βάσεις, πολύ μεράκι και ακόμα περισσότερη εξειδικευμένη γνώση από όποιον το ανοίξει! Α, ναι! Και λεφτά! :P

Kenny, έχω δουλέψει σε μερικά σχετικά μαγαζιά (Τilt όταν άνοιξε, Metropolis Comics μια που ο ιδιοκτήτης του είναι φίλος μου, και No Name στο Μοναστηράκι που είχε δίσκους και παλαιά κόμικς) οπότε αυτό που θα πω παρακάτω είναι από πρώτο χέρι.

Η αιτίες που δεν έρχονται όλοι οι τόμοι μιας Χ σειράς manga (ή και βιβλίων μια που το ίδιο συμβαίνει και στην ε.φ./φαντασία) δεν είναι πως τα παίρνουν από απούλητο stock.

Είναι πρώτον οτι δεν κάνουν συχνές παραγγελίες σε στοκ, γιατί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες φοβούνται να επενδύσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να στοκάρουν το μαγαζί τους.

Δεύτερον, στα Ελληνικά μαγαζιά γίνεται πολύ προσεκτική επιλογή στο τι θα φέρουν μήνα με μήνα, μια που προτιμούν να δουλεύουν με ιδιωτικές παραγγελίες παρά να ριψοκινδυνεύσουν να μείνει απούλητο εμπόρευμα, άσε που πρέπει να καλύψουν ΟΛΑ τα γούστα φέρνοντας ουσιαστικά το 1/10 από ό,τι βγαίνει σε Αμερική (εδώ δικαιολογούνται κάπως)!

Τρίτον (εδώ όντως δικαιολογούνται αρκετά) είναι πως μερικές φορές οι πρώτοι τόμοι της Χ σειράς είναι out of print για ένα διάστημα, oπότε έχουν μόνο την επιλογή να φέρουν τους επόμενους τόμους.

Και τέταρτη αιτία είναι η άγνοια ή/και αδιαφορία, και μια κάποια έλλειψη οργάνωσης σε σύγκριση με τα μεγάλα ξένα μαγαζιά (εδώ δε δικαιολογούνται με τίποτα και είναι ακριβώς αυτό που μου τη δίνει, όπως έλεγα πιο πάνω με τους τόμους 3,7,8,11 κλπ).

Ομολογώ πως δεν ξέρω κατά πόσο η πειρατεία είναι πρόβλημα για να ανοίξει ένα anime/manga shop, και σίγουρα είναι μεγάλη συζήτηση. ;)

Όμως πιστεύω πως ένα σωστό μαγαζάκι θα μπορούσε να γίνει και να εξελιχθεί όμορφα, μια που τις ίδιες ανησυχίες (μικρό σχετικά αγοραστικό κοινό, υψηλές τιμές, κλπ) είχαν και παλιά όσοι σκέφτονταν να ανοίξουν comic shop. Αλλά τελικά να που έχουμε τόσα σήμερα! :)

#221 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

Ο Δεκαπτέρυγος

• Members
  • 1,409 posts

Posted 08 August 2007 - 14:03

[...]
Ομολογώ πως δεν ξέρω κατά πόσο η πειρατεία είναι πρόβλημα για να ανοίξει ένα anime/manga shop, και σίγουρα είναι μεγάλη συζήτηση. ;)

Όμως πιστεύω πως ένα σωστό μαγαζάκι θα μπορούσε να γίνει και να εξελιχθεί όμορφα, μια που τις ίδιες ανησυχίες (μικρό σχετικά αγοραστικό κοινό, υψηλές τιμές, κλπ) είχαν και παλιά όσοι σκέφτονταν να ανοίξουν comic shop. Αλλά τελικά να που έχουμε τόσα σήμερα! :)

Εγω προσωπικα αγοραζω και αμερικανικα κομιξ (Spiderman,Fantasy Heroes και αλλα Graphic Novel τα οποια κυκλοφορουν καποιες στιγμες,στα ελληνικα παντα). Παρ'ολο που εχω σε σκανς τα τευχη του Spiderman εως το 100, αυτο δεν με εμποδιζει να αγορασω τα αντιστοιχα ελληνικα τευχη που ειναι οπως ειναι φυσικο πιο πισω σε τευχη. Αλλη αισθηση εχει οταν το εχεις στα χερια σου το κομικ/μάνγκα.Ασε που τοτε μπορει να αποτελεσει πραγματικο δειγμα συλλογης,ενω τα σκανς δεν νομιζω (τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω).Οποτε πιστευω η πειρατεια στα κομιξ/μανγκα δεν ειναι τοση μεγαλη απειλη για ενα τετοιο σχεδιο (δλδ να ανοιξει καποιος μαγαζι με κομικ,και στη προκειμενη περιπτωση μαγαζι μανγκα/ανιμε)... ενα μανγκα το διαβαζω πιο ευκολα απ'οτι βλεπω μια νεα σειρα ανιμε :wis:
Ελπιζω να καταλαβατε τι θελω να πω^^

#222 soufia

soufia

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 08 August 2007 - 22:42

dystyxws i eytyxws oi ellinares pote den prokeitai na endiaferthoun gia to animation. Apo ti stigmi pou den mporoun na yparxoun douleies se auto to tomea giati na to proothisoun???

#223 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 09 August 2007 - 02:11

Αλλη αισθηση εχει οταν το εχεις στα χερια σου το κομικ/μάνγκα.Ασε που τοτε μπορει να αποτελεσει πραγματικο δειγμα συλλογης,ενω τα σκανς δεν νομιζω (τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω).

Έτσι το βλέπω και γω. Αν και με τα χρόνια έχω μαζέψει πολλά κόμικς, δε θεωρώ τον εαυτό μου συλλέκτη αλλά "μανιώδη αναγνώστη". Το σίγουρο είναι πως περισσότερες φορές έχει τύχει να διαβάσω ένα manga σε scanlation και μετά όταν βγήκε να το πάρω σε κανονικούς τόμους, παρά να μείνω ικανοποιημένος με τα scans μόνο. Όντως έχει άλλη αίσθηση, πιο πραγματική, το να διαβάζεις ένα manga ή οποιοδήποτε κόμικ σε χαρτί. ;)

Soufia, αυτό που λες είναι μεγάλη και πονεμένη ιστορία, αλλά εντάξει αναφερόμαστε μάλλον στις δουλειές που βγαίνουν από Ιαπωνία ή και Αμερική/Ευρώπη. Εξ άλλου και τα comic shops στην Ελλάδα κυρίως ξένα κόμικς φέρνουν, ή μεταφράσεις. Οι Ελληνικές δουλειές είναι γενικά πολύ λίγες, αλλά μια κάποια κίνηση υπάρχει ήδη, ακόμα και για Ελληνικά manga (τα manga σε fanzines προς το παρόν).

#224 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 August 2007 - 12:05

Το αλλο κακο με την Ελλαδα, ειναι οτι μας τρωει η φτωχεια, και η πειρατεια. Ο κοσμος δεν μπορει να αγορασει ακριβο merchandise και DVDs.

Δεν ειναι μονο στην Ελλαδα το προβλημα. γενικα οι τιμες ειναι τσουχτερες. Τα μανγκα στην Ιαπωνια και στην Ασια τα βρισκεις στη μιση τιμη απο οτι τις δυτικες μεταφρασεις τους.

Και για την Ιαπωνια αν βαλουμε και τη διαφορα μισθου η αναλογια μεγαλωνει (μονο για τα μανγκα φυσικα, οχι τους υπολοιπους πανακριβους τομεις)

Ποιος θα δωσει πχ 45 ευρω να αγορασει το V for Vendetta

Με τοσα λεφτα περνεις ενα λεξικό ή μια εγκυκλοπαιδεια.

Και αν θες να αγορασεις μια ολοκληρη σειρα θα σου βγει ο κουκος αηδονι. Αλλο αν εισαι συλλεκτης.

Αν ο μεσος αναγνωστης ειχε 10-15 τευχη απο διαφορα κομικς θα πρεπει να ειμαστε ευχαριστημενοι.
Μιλαω βεβαια για ποιοτικα Hardcover editions, περισσοτερο τεινοντας στα graphic novel

Γιατι αν μιλαμε για κομικς των 2-3 ευρω στα περιπτερα τοτε ασε καλυτερα.

#225 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

Ο Δεκαπτέρυγος

• Members
  • 1,409 posts

Posted 09 August 2007 - 14:53

Έτσι το βλέπω και γω. Αν και με τα χρόνια έχω μαζέψει πολλά κόμικς, δε θεωρώ τον εαυτό μου συλλέκτη αλλά "μανιώδη αναγνώστη". Το σίγουρο είναι πως περισσότερες φορές έχει τύχει να διαβάσω ένα manga σε scanlation και μετά όταν βγήκε να το πάρω σε κανονικούς τόμους, παρά να μείνω ικανοποιημένος με τα scans μόνο. Όντως έχει άλλη αίσθηση, πιο πραγματική, το να διαβάζεις ένα manga ή οποιοδήποτε κόμικ σε χαρτί. ;)

Και γω το ιδιο πιστευω για τον εαυτο μου (οτι δλδ δεν ειμαι συλλεκτης απλα μανιωδης αναγνωστης:hahaha:). Το να αγοραζω κομιξ ειναι κατι που το εκανα απο μικρος (οτιδιποτε υπηρχε απο Ντισνεϋ το αγοραζα :wis:). Και τωρα πριν 1 χρονο αρχισα να αγοραζω περιοδικα της Anubis και αλλα Graphic Novel που βγαζει μερικες φορες (αν μαρεσουν):wooi2:.

Δεν ειναι μονο στην Ελλαδα το προβλημα. γενικα οι τιμες ειναι τσουχτερες. Τα μανγκα στην Ιαπωνια και στην Ασια τα βρισκεις στη μιση τιμη απο οτι τις δυτικες μεταφρασεις τους.

Και για την Ιαπωνια αν βαλουμε και τη διαφορα μισθου η αναλογια μεγαλωνει (μονο για τα μανγκα φυσικα, οχι τους υπολοιπους πανακριβους τομεις)

.

Συμφωνω,για να εχει το Box Set του Digimon Adventure 02 60,180円 (=366.73 EUR) :oo: ...
Τα μανκγα, νομιζω οτι ειναι φθηνα,γιατι ενα Volume Ναρουτο που μου πηρε μια φιλη μου οταν πηγε Ιαπωνια :if: εκανε μονο 390 Γιεν.