Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 4 votes

Currently watching anime - Εντυπώσεις !!!


  • Please log in to reply
6130 replies to this topic

#5986 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 21 June 2019 - 09:10

Απορώ.
ενώ είχε γίνει και γίνεται χαμός με τη σειρά Girls und Panzer, η High School Fleet πέρασε απαρατηρητη. Και ας έχει την ίδια σεναριογράφο.
τη βρίσκω και αυτή τη σειρά αρκετά καλή και ενδιαφέρουσα και ποιοτικότερο σε κάποια σημεία και με περισσότερο σασπένς. Εδώ ο κίνδυνος τραυματισμού είναι πολύ μεγαλύτερος ενώ πρέπει να συνεργαστούν περισσότερα ατομα. Εξηγείται ο κόσμος της σειράς κάπως καλύτερα, ενώ μπαίνουν και εκπρόσωποι του άλλου φύλου στο παιχνίδι. Έχει και λίγο fanservice, αλλά όχι σε σημείο που να ενοχλεί.



απόδειξη ποτέ να μην βασίζεσαι στο hype.

#5987 SpeedFreak

SpeedFreak

    bored of harem

  • Members
  • 203 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 07 July 2019 - 15:45

είδα χθες την ταινία Colors (πάλι στο pride το μυαλό μου) Flavors  of Youth της Netflix..

νομίζω είναι η πρώτη φορά που ανέχομαι να βλέπω άνιμε (εδώ: κινέζικη- γιαπωνέζικη παραγωγή) μεταγλωτισμένο σε άλλη γλώσσα πλην των Ιαπωνικών, μου φαίνεται παράξενο.

 

 

Spoiler:

 

υγ: δε βρήκα  άλλο θρεντ σχετικά με currently watching movie


Edited by SpeedFreak, 07 July 2019 - 15:47.

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ


#5988 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 July 2019 - 23:45

Τελειωσα οσα επεισοδια  μεταφρασαν απο το Cream Lemon, 31 +  την ταινια με την Ami.

 

Eντάξει, μετα απο αυτο δεν χρειαζεται να δω hentai. Tετοια ποιοτητα παραγωγης δεν υπαρχει. Μεχρι και ο Hideaki Anno επιστρατευτηκε. Μιλαμε εχει τα παντα μεσα. Μεχρι και Naziexploitation με κανονικη στολη Ναζι! 

Βεβαια γελασα με την καρδια μου στα σουρρεαλιστικα επεισοδια, ενω το 31 με τον μαθητη με το πιστολι ειναι ολα τα λεφτα. Πλησιαζει Mamoru Oshii σε χιουμορ

Kαι σε ενα επεισοδιο φαντασιας με ερωτικες περιπτυξεις δαιμονων, elves και πολεμιστων, βαλαν καρμπον τη μουσικη απο το Neverending Story...πανε οι παιδικες αναμνησεις.....



#5989 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 13 July 2019 - 22:15

To χω στην wishlist αυτή εδώ και αιώνες.. Αλλά αν δεν ολοκληρωθεί δεν.


Edited by MoRmEnGiL, 13 July 2019 - 23:21.

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#5990 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 14 July 2019 - 09:48

Do You Like Your Mom? Her Normal Attack is Two Attacks at Full Power οταν λέμε γέλιο το εννοώ απο το γέλιο έγινα ο Μέγας Rimuru.



#5991 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 July 2019 - 20:07

Τελειωσα και το Dougram

Σε οτι αφορα τη μιξη πολιτικης και πολεμου  σε ανιμε, ειναι ισως οτι καλυτερο. 

Ειλικρινα, κανει το LOTGH να μοιαζει παραμυθι. Και αυτο γιατι δεν περιοριζεται στις αυτοκρατοριες του Α ΠΠ, αλλα επεκτεινεται σε πιο πολυπλοκα γεγονοτα. 

 

Λενε πως βασιζεται μονο στην Επανασταση της Κουβας. Μαλιστα ενας κρατα και ενα βιβλιο που γραφει Γκεβαρα. Ομως παει παραπερα. Χαρακτηριστηκα βλεπεις πραγματικα αποκομματα εφημεριδων της εποχης πχ Arab League condemns US-Israel for massacre, US troops land in Beireut, USA sells computers to China, Japan opens trade agreements with North Korea κλπ

Νιωθεις την πολιτικη και ιδεολογικη  φορτιση εκεινων των χρονων βλεποντας το ανιμε αυτο. Αν εξαιρεσεις την ταινια Future War 198x, σε σειρα mecha αλλου αυτο δεν το ειδα.

 

Σε οτι αφορα τις στρατιωτικες τακτικες, το ανταρτικο, τις διαπραγματευσεις και τις συμμαχιες και εδω ειναι κορυφαια σειρα.  Παρα την απλοποιηση στο σεναριο σε καποιες φασεις, βλεπεις λεπτομερεις αναλυσεις των στρατηγικων ν για την τακτικη που θα ακολουθησουν, συνδιαζοντας επιθεση απο ξηρα, αερα και θαλασσα και απο τις δυο πλευρες. 

 

Και οι διαπραγματευσεις ειναι αρκετα ενδιαφερουσες. Τιποτα δεν ειναι στασιμο, βλεπεις να αλλαζουν τα προσωπα και οι προσδοκιες τους, αλλοτε συμμαχει να γινονται εχθροι και οι του παρασκηνιου να μπαινουν στο προσκηνιο. Δεν υπαρχει καλος και κακος, ο καθενας κανει το σωστο απο τη δικη του σκοπια. 

 

Ο θανατος ενος συγκεκριμενου χαρακτηρα ειναι ισως οτι πιο λεπτομερες εχω δει σε anime. To σεναριο θα ταιριαζε σε εργο λογοτεχνιας αντι για τηλεοπτικη σειρα κινουμενων σχεδιον.

 

Τα μεινονεκτηματα ειναι σημαντικα δυστηχως. 

Η σειρα αργει να μπει στο ψητο, θα ελεγα μετα απο τα 30 πρωτα επεισοδια, αν και στην αρχη ειναι ενδιαφερουσα αλλα λιγοτερο πολυπλευρη. 

Η πλειονοτητα των χαρακτηρων στην ομαδα του πρωταγωνιστη ειναι αρκετα μονοδιαστατη ή μόνο για comic relief. Eκτος του πρωταγωνιστη και τις συγκρουσεις με τους συγγενεις του, αντε και της φιλης του αργοτερα, ολοι οι αλλοι απο την ομαδα υστερουν ή μόνο σποραδικά γίνεται εξαίρεση.

 

Το ανιματιον θα μπορουσε να ειναι καλυτερο για την εποχη. 

 

Αντιθετα οι ηγετες και οι στρατηγοι παιρνουν αριστα σε ολα σχεδον. Ειναι ολοκληρωμενοι χαρακτηρες με ιδεολογια.

Θα ελεγα πως ο λογος που δεν ειναι περισσοτερο γνωστο ειναι πως ακομα και τωρα ειναι ιδεολογικα φορτισμενο. Ιδιως αν βαλεις τετοια λεπτομερεια μεσα και κανεις παραλληρισμους ,πανε σε προσφατα γεγονοτα. Εδω το Angel Cop το λογοκρινανε.

Ενω το LOTGH το παιζει ασφαλες πηγαινοντας πολυ πιο πισω στον Α ΠΠ. 

 

Λενε πως τα mecha γενικα περναν αντι-εξουσιαστικα μυνηματα και σε οτι αφορα αυτο το Dougram ειναι η κορυφωση αλλα παει και παραπερα, κατακρινοντας τους ιδιους αντι-εξουσιαστες που γιναν...εξουσιαστες. 

 

Το συνιστω ανεπιφυλακτα, αν και ξερω πως ειναι απο τις δυσκολες σειρες, ιδιως στο σημερινο απολιτικο κλιμα στα ανιμε.

 

 

To χω στην wishlist αυτή εδώ και αιώνες.. Αλλά αν δεν ολοκληρωθεί δεν.

 

 

ειπα να δω τωρα οσα μπορω, γιατι να βλεπεις 30 συνεχομενα επεισοδια hentai ανεξαρτητως ποιοτητας, δεν ειναι καλο για την ψυχικη υγεια. Οποτε τα υπολοιπα θα ειναι μονο 7 και γλιτωνω το αγχος



#5992 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 18 July 2019 - 21:22

Not justice, I want to get truth!

H σειρά είναι πάρα πολύ καλή την βλέπω κ εγώ αυτές τις μέρες. Διαφωνώ για το ανιμέισιον, είμαι γνωστό 80ies hand drawn mecha πρεζάκι :P Γενικά αυτό το οπτικό στύλ είναι μακράν το αγαπημένο μου overall, τύφλα να χουν οι Ghibli. Yep I went there :P

Δε θέλω να σχολιάσω ακόμα μιας και δεν εχω προχωρισει πολύ, αλλά ήταν love at first sight.

EDIT: Ε καλά δεν είπα οτι θα δω σερί όλο το cream lemon, απλά δε θέλω να ξεκινήσω κάτι που δεν έχω ολόκληρο.


Edited by MoRmEnGiL, 18 July 2019 - 21:24.

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#5993 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 19 July 2019 - 09:42

Απλά η σειρά κράτησε ουσιαστικά 2 χρόνια και θα μπορούσε να βελτιωθεί στην πορεία το ανιματιον. Η Dunbine & Xabungle είχαν καλύτερο ανιματιον εκείνη την περίοδο. Βγήκαν και σε BD.
Αντε να βγει και αυτο

#5994 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 19 July 2019 - 13:08

Μωρέ ντάξ δε μιλάω τόσο για ποιότητα καθαρά τεχνικά, όσο για ντιζάιν και βιζουαλ στάιλ. Αντιλαμβάνομαι τι λες. Το Xabungle το χω δεί, είναι αγάπη. Είχαν μεγάλη λατρεία στο ποστ αποκαλύπτικ στα 80τιζ, άλλος ένας παράγοντας που με κάνει να τα αγαπάω.


My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#5995 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 24 July 2019 - 00:40

Tελειωσα και με το αλλο επος το Attack no 1. Ειχα δει το γερμανικο dub αλλα σε αρκετα σημεια ηταν ψιλοχαλια. Στα Ιαπωνικα 1000 φορες καλυτερο, με περισσοτερο παθος στη διαρκεια των αγωνων και φωνες, βογγητα και ουρλιαχτα μεχρι εκει που δεν παει. Χωρια που στη μεταγλωττιση αλλαξαν τις χωρες. Πχ Ανατολικη Γερμανια εγινε Γερμανια, Τσεχοσλοβακια εγινε Τσεχια και Σοβιετικη Ενωση εγινε Ρωσια. Μιλαμε για κοσμοϊστορικη λογοκρισια!

Μακραν η επικοτερη σειρα γυναικειου βολλεϋ. Περαν απο τα διεθνη παιχνιδια εχει και παιχνιδια μεταξυ αγοριων-κοριτσιων , ενω στο τελος δειχνει και τελικο ανδρων μεταξυ Ιαπωνιας και Σοβιετικης Ενωσης. Εχει και καποια ακροβατικα και αεροπλανικα, αλλα σα βολλευ διατηρει το ρυθμο και την ενταση. 

Μην ξανακουσω για Haikyou, ειναι σα να συγκρινεις νερουλο χυμο με κρασι. 

 

Και επειδη εβλεπα ομοιοτητες με το Ashita no Joe με πολυ ξυλο, μελανιες και αιματα σε.....αγωνα βολλευ, διαπιστωσα πως εχουν τον ιδιο σεναριογραφο ο οποιος εγραψε και το σεναριο των Vifam και Xabungle. Mικρος που ειναι ο κοσμος.....



#5996 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 24 July 2019 - 01:32

Χαχα, αν ξαναπώ οτι δεν μου αρέσει το κεντρικό θέμα στα σπόρ άνιμε κ γιαυτό δεν ασχολούμαι θα με κράξει πάλι επιφανές μέλος του φόρουμ, αδελφός άλλου επιφανούς μέλους, οπότε θα πω απλά οτι το πρόσθεσα στη λίστα ;)

Οσο για τη λογοκρισία, ίσως πιο πολύ είναι update παρά λογοκρισία, ξέρω και γω, δεδομένου οτι δεν υπάρχουν πλέον ανατολική γερμανία, τσεχοσλοβακία και ΕΣΣΔ, και παραμένει ένα "παιδικό" η σειρά ως συνήθως στην νοοτροπία πολλών. Απ την άλλη είναι γερμανικό dub κ δε μπορώ να μη σκεφτώ οτι όντως μοιάζει με κάποιου είδους censhorship η τεσπά αλλαγή για αποφυγή ευαίσθητων θεμάτων.


Edited by MoRmEnGiL, 24 July 2019 - 01:33.

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#5997 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 24 July 2019 - 09:58

Χαχα, αν ξαναπώ οτι δεν μου αρέσει το κεντρικό θέμα στα σπόρ άνιμε κ γιαυτό δεν ασχολούμαι θα με κράξει πάλι επιφανές μέλος του φόρουμ, αδελφός άλλου επιφανούς μέλους, οπότε θα πω απλά οτι το πρόσθεσα στη λίστα ;)

Οσο για τη λογοκρισία, ίσως πιο πολύ είναι update παρά λογοκρισία, ξέρω και γω, δεδομένου οτι δεν υπάρχουν πλέον ανατολική γερμανία, τσεχοσλοβακία και ΕΣΣΔ, και παραμένει ένα "παιδικό" η σειρά ως συνήθως στην νοοτροπία πολλών. Απ την άλλη είναι γερμανικό dub κ δε μπορώ να μη σκεφτώ οτι όντως μοιάζει με κάποιου είδους censhorship η τεσπά αλλαγή για αποφυγή ευαίσθητων θεμάτων.


Το παράδοξο είναι πως με το να αλλάζουν τα ονόματα για την δεκαετία του 90, αλλάζουν και οι παγκόσμιες ισορροπίες.

Πχ οι αγώνες στη Βουλγαρία στο τέλος βασίζονται σε πραγματική διοργανωση

https://en.m.wikipedia.org/wiki/1970_FIVB_Volleyball_Women%27s_World_Championship
Δεκαετία 90 υπερδυνάμεις στο αντρικό βολλευ ήταν οι Ιταλοί και οι Βραζιλιάνος, ενώ στο γυναικείο η Κούβα και η Κίνα μπαίνουν στο παιχνίδι. Η Ιαπωνία δεν παίζει σε κανένα φάιναλ φορ ενώ η Γερμανία που είχε διαπρέψει ως ΛΔΓ, ως Γερμανία ήταν ανύπαρκτη,ποσο μάλλον η Τσεχία.
Η εποχή είναι τέλη 60, αρχές 70 και με αυτό σε μεταφέρουν 20 χρόνια μπροστά, κάτι σαν ανάποδο Goodbye Lenin

Τελως πάντων, πρώτου τελειώσω με miss Machiko, θα δω το Sasourai no Taiyu. Πρωτο-Ιdol anime με μουσική 60s-70s ακούγεται τέλειο.

#5998 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 July 2019 - 23:31

Μου κίνησε το ενδιαφέρον η σειρα Musashi no Ken, ενα απο τα καλυτερα sports manga με θεμα το Kendo, διαρκειας 72 επεισοδιων και μαλλον καλυπτει και το manga των 24 τευχων

 

Και βλεπω πως τους υποτιτλους τους καναν οι ARR! Χειροτερα και απο Google translate δηλαδη. Μακαρι να το αναλαβει κανα group της προκοπης και με βοηθεια απο αθλητη Kendo. 

 

Φαινεται πολυ ωραιο αλλα λιγο που ειδα με αυτους τους υποτιλους δεν βλεπεται. Περισσοτερα θα καταλαβω αν τους απενεργοποιησω, αλλα μετα δεν θα εχω ιδεα τι γινεται στο Kendo.

 

musashi14.png



#5999 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 30 July 2019 - 08:08

Μοιάζουν με HK bootleg, good stuff! :)
rsrGbGx.gif

#6000 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 31 July 2019 - 05:19

Ιδια ποιότητα με τα σάμπς που υπάρχουν για τα τελευταία επεισόδια του Getta robo. Απάλευτα πράματα..


My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear