Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Currently watching anime - Εντυπώσεις !!!
Posted 08 January 2013 - 18:15
Πέρα απ'αυτό τώρα είδα και το πρώτο επεισόδιο του Nodame Cantabile. Ανάμεικτα συναισθήματα εδώ, μιας και δεν γέλασα, για να το πω καλή κωμωδία αλλά μου αρέσει που ασχολείται με την μουσική, και το SoL στοιχείο του δεν με πολυαπογοήτευσε.
Posted 08 January 2013 - 21:27

Posted 08 January 2013 - 23:16
Σύμφωνα με το light novel, δεν είναι καθόλου brainless.
Λες; Μακάρι! Εγώ είδα ότι έχουν κάνει 5 manga adaptations το καθένα με διαφορετική ατμόσφαιρα. Δεν ξέρω τι θα επιλέξουν για το anime, πάντως μου άφησε σχετικά καλή εντύπωση, οπότε θα μάθω σύντομα μάλλον...
Posted 08 January 2013 - 23:37
Σύμφωνα με το light novel, δεν είναι καθόλου brainless.
Πιο πολύ μοιάζει με το Jinrui wa Suitai Shimashita με μια δόση romance.
Δεν ξέρω τι λέει το lightnovel αλλά σύμφωνα με το πρώτο επεισόδιο ουδεμία σχέση με το Jinrui υπάρχει. Kαι αν κρίνω από exposition διαλόγους και περιεχόμενο (το animation είναι άλλο κεφάλαιο από μόνο του) δεν το λες και το εξυπνότερο κλωσσόπουλο στην φωλιά. Κρατήθηκα με το ζόρι να φτάσω μέχρι το τέλος του πρώτου επεισοδίου.
Έχει γίνει της μόδας το και καλά fantasy setting αλλά επειδή "είμαστε" σε σοβαρό και έξυπνο anime το χρησιμοποιούμε ειρωνικά. Η ουσία φυσικά είναι η πολιτική και η οικονομία.

Posted 09 January 2013 - 01:57
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.
Posted 12 January 2013 - 02:31
Για κωμωδία, παίζει να είχε πιο δραματικό 1ο επεισόδιο και από δραματικά anime.
Η έκπληξη της season so far.
Posted 12 January 2013 - 18:47
To 1o είχε πολυ catchy υπόθεση και γενικά ήταν αρκέτα διασκεδαστικό, αλλα θα μπορούσε να εξελιχθει και καλύτερα.
Οχι πως δεν μου άρεσε, το αντίθετο, απλά μερικές αλλαγές απο αστείο σε σοβαρό, ήταν λιγο δυσκολοχώνευτες.
Το 2ο, ειναι κλασσική περίπτωση ασχημόπαπου.Αρχίζει με μια μυστήρια και ανεξήγητη σκηνή, συνεχιζει με παιδακια και σχολεία και οργανικά ρομποτικά πράγματα και λες, wat? Και ξαφνικά ξεδιπλώνεται ενας φανταστικός κόσμος με χρωματα και πόλεμους και αγαπη και μικρά cute πλασματακια, και αρχιζεις να αναρωτιέσαι αν οντως βλεπεις αυτο που ειχες δει στην στο πρώτο επεισόδειο, ή αν καποιος έβαλε στην οθόνη miyazaki. Σχεδον το καθε επεισοδειο σε κρατάει για πολλούς και διάφορους λόγους. Αν καποιος εκανε το λαθος να μη το δει ongoing η ακομα χειροτερα να μη το έχει δει ακόμα, όπως και γω, να σπεύσει παραυτα. ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΟ. Απο τα λίγα anime που σε κάνουν να νιώσεις κομμάτι του κόσμου τους, και παράδειγμα του ότι δε χρειαζεται παντα να υπαρχει καποιος να σου εξηγει την καθε αγνωστη λεξη και απορεια για οτιδηποτε συμβαινει σ'ενα anime.
Edited by SirJim, 12 January 2013 - 18:53.
Posted 12 January 2013 - 20:58
Posted 13 January 2013 - 00:09
sakurasou no pet
samurai champloo
sankarea
ολα τελεια!
τα προτεινω
Edited by firippu, 13 January 2013 - 00:09.
Posted 14 January 2013 - 14:55
Posted 14 January 2013 - 15:15
Όταν τελειώσω και το Touch, να δω τι άλλο 80s έχω να δω, τώρα που ολοκληρώθηκε και το Yawara. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, οι Live-eviL ολοκλήρωσαν το Yawara μετά από 10 χρόνια (!) και έκατσα και το είδα. Η σειρά δεν τελειώνει ικανοποιητικά, για την ακρίβεια δεν τελειώνει καν! Ευτυχώς έχω εδώ και χρόνια ένα Laserdisk rip της ταινίας, με αγγλικούς υπότιτλους, έτσι μπόρεσα να δω το τέλος του Yawara φυσιολογικά. Εκεί το τέλος είναι σχεδόν ικανοποιητικό, αν και έχουν αλλάξει λίγο κάποιες λεπτομέρειες με το τέλος της σειράς. Μικρό το κακό βέβαια.
Posted 14 January 2013 - 16:23
fuck the universe! \ο
Posted 15 January 2013 - 21:37
Το Seirei no Moribito στα 3 πρώτα επεισόδια μου έχει φανεί πολύ άοσμο, άνοστο, ανάλατο κτλ. Δεν με τραβάει κανένας χαρακτήρας (πέρα κάτι ψιλά από την πρωταγωνίστρια), ούτε κάποια κατάσταση. Πάει και αργά. Τουλάχιστον έχει μια σοβαρή ηλικία για πρωταγωνίστρια δράσης. Είναι 29άρα και όχι 15χρονο.
Το Ghost in the Shell - Stand alone complex τώρα, είχε 2 επεισόδια καθαρά εισαγωγικά. Το καθένα με τη μίνι ιστοριούλα του. Κι όμως, πρόλαβε να με εκνευρίζει με α) κλασσικούς συναισθηματισμούς και μελόδραμα στο δεύτερο επεισόδιο, και β) το ατιρέ της πρωταγωνίστριας. Sci-fi θέλω να δω, όχι ένα βρακί κι έναν ανοιχτό-αλλά-κάπως-σάπιο-ροζ κορσέ!!!
Το Ergo Proxy από την άλλη, ξεκινάει πάρα πολύ δυνατά στα 4 πρώτα επεισόδια. Φοβερό. Πλοκή, ατμόσφαιρα, αγωνία. Σπουδαίο κομμάτι. Η Pino βέβαια μ' εκνευρίζει πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ και κάποια πράματα μου θυμίζουν τον Blade runner, αλλά όλα κι όλα, είμαι πολύ πολύ ικανοποιημένος.
Posted 19 January 2013 - 14:19
Ξεκινησα να βλέπω και το Hyouka. Είναι ένα anime σπουδή, για το πως να κάνεις θέμα και σενάριο το τίποτα! Παραδόξος, για το είδος του (σειρά μυστηρίου και δεν ξέρω εγώ τι...) είναι καλό. Μαθαίνεις και για την ιστορία των Ιαπώνων στα 60s πέντε πράγματα στα πρώτα επεισόδια. Πάντως πρέπει να έχεις συγκεκριμένη διάθεση χαλάρωσης για να κάτσεις να το δεις, το μόνο σίγουρο.