Futakoi Alternative: Μέσα σε 13 επεισόδια πρόλαβα να μετρήσω, δράση, κωμωδία, ρομάντζο και.. FLCL! To βασικό Setting είναι σε μια περιοχή που είναι πίχτρα στις διδυμες(οποιος έχει φετίχ ας το δεί μονο για αυτο, είναι κυριολεκτικά παντού!) και λέει την ιστορία ενός ντεντέκτιβ που παίρνει τη δουλειά απο τον πατέρα του, και έχει για βοηθούς δυο δίδυμες. Για να καταλάβετε ο "κακός της υπόθεσης είναι ένας Squidman.. ω ναι!
Toshokan Sensou: Σε αυτό αρχικά με τράβηξε η ιστορία, συμφωνα με την οποία στο κοντινό μέλλον, υπάρχει κρατική διαταγή για λογοκρισία στα βιβλία(και μουσική και ταινίες, αλλα η εμφαση δίνεται στα βιβλία), και έχει συσταθεί μια ομάδα η οποία εξαφανίζει ολα οσα δεν ταιριάζουν στις προυποθέσεις για ελεύθερη διακίνηση.
Οπως είναι φυσικό υπάρχει και μια ομάδα ανθρώπων οι οποιοι προσπαθούν να διατηρήσουν τα βιβλία που κατάσχονται σε βιβλιοθήκες για να μπορεί ο κόσμος να τα διαβαζει. Το κλού τις υπόθεσης είναι οτι η κατάσταση έχει γίνει πολεμική και σε κάθε περίπτωση τα αντίπαλα στρατόπεδα αλληλοσκοτώνονται!
Το στόρυ ξεκινά οταν η ηρωίδα αποφασίζει να γίνει μέλος της δευτερης ομάδας(μην περιμένετε ονόματα, isuck!)
Μου θύμισε πάρα πολύ το Full Metal Panic αφού ο Dojo(toshokan) είναι ίδιος ο Sagara αμα του βάλεις ανθρώπινα συναισθήματα

Bungaku Shoujo Αν αφαιρέσω την Touko και το animation, δε μου άρεσε τίποτα σε αυτή την ταινια, και είναι η πρώτη φορά που ξενερώνω έτσι με ταινία anime. Η ιστορία κάνει συνεχώς στροφές 180 μοιρών, μπορεί προβλέψιμη να μην είναι, αλλα είναι ελλιπέστατη, και στο τέλος όλα λύνονται "μαγικά" για να μη δούμε τέλος! Είναι και 1:40'.. ας μας δείχνανε τουλάχιστον τέλος!
Τώρα βλέπω τα:
Katanagatari: Ωραία ιστορία, ωραίο σχέδιο, πρωτότυπο, ΑΛΛΑ! Πολύ μπλαμπλά, και απο την αρχη σκεφτόμουνα οτι ο animator για τις σκηνές μάχης δούλευε part time για να βγάλει 2 λεπτά animation κάθε μήνα. Μετα και το 4ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ(όσοι έχετε δεί ξέρετε) σιγουρεύτηκα!
Μιλάνε τόσο πολύ, που κάθε φορά που χασμουριέμε κάνω rewind γιατι πιθανότατα θα έχω χάσει κάποια εξέλιξη(η οποία εξιστορείτε)!
Asatte No Houkou: Καλό.. Ούτε κρύο ούτε ζέστη, ωραία ιστορία, ωραίο Soundtrack, ένας τύπος με τα μαλιά μέχρι τη μύτη για να μη βλέπουμε τα ματια του. Για 12 επεισόδια το αντέχω