Για την εποχή του ήταν πολύ μπροστά. Radagast δες το Gundam 0080 και γενικότερα το OYW sidestories. (Igloo, 08th MS team)Αν είναι τόσο μπροστά το gundam ζήτω που καήκαμε...
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Currently watching anime - Εντυπώσεις !!!
Posted 12 March 2010 - 13:27
Posted 12 March 2010 - 13:44
Αν είναι τόσο μπροστά το gundam ζήτω που καήκαμε...
Μερικές σειρές όπως 8th MS Team, War in the pocket και γενικότερα το Universal Century setting παραμένουν πρωτοποριακά ακόμα και τώρα, πόσο μάλλον για την εποχή τους. Αξίζει να τους ρίξεις ένα βλέφαρο.
Posted 12 March 2010 - 14:09
Μα ακριβώς επειδή αυτές είναι οι διαφορές, είπα ότι είπα, χίλια χρόνια στρατιωτικός ρεαλισμός (για μένα έστω), seinen με μεγάλης ηλικίας ώριμους χαρακτήρες αντί για 15χρονους πρωταγωνιστές, χωρίς χαρακτήρες σπαστικούς, και γενικώς seinen αντί για shounen style. Προτιμώ κάτι που δεν φτιάχνεται για συγκεκριμένο κοινό και ΟΥΤΕ για να πουλήσει. Λογικό δεν είναι; Αυτή είναι άλλωστε και η μαγκιά του logh που μένει πιστότατο σε novel style και σε καμιά περίπτωση δεν ενδιαφέρεται το staff, για να το δει "νέο" ή "mainstream" κοινό, και να το ευχαριστηθεί εξίσου. Προφανώς έτσι χάνει θεατές, αλλά τι να κάνεις, κερδίζει άλλους.αλλά είναι για παιδιά (εφήβους ότι τέλοσπαντων δηλώνει το shonen). Οι ίδιες οι σειρές έχουν κάποια προβλήματα, κυρίως στρατιωτικού ρεαλισμού, πράγμα λογικό μιας και για να πουλήσουν έπρεπε να έχουν 15-χρόνο πρωταγωνιστή- αν και σε κάποιες περιπτώσεις το τραβάνε από τα μαλλιά, αλλά και λόγω κάποιον άχρηστων και ηλίθιων χαρακτήρων που σπάνε νεύρα. Eπίσης έχουν και μερικές μάχες που είναι ανούσιες. Αλλά συνδυάζουν γερή δράση, mecha, 80's αισθητική, ένα πολύ δυνατό setting και περνάνε και κάποια μηνύματα.
Για την εποχή του ήταν πολύ μπροστά. Radagast δες το Gundam 0080 και γενικότερα το OYW sidestories. (Igloo, 08th MS team)
Δεν αμφιβάλλω για το setting και τα μυνήματα aboumonkey, αλλά μιας και δεν με καίει και το mecha/shounen τόσο...
Anyway to 8th ms team ίσως όντως να το δω κάποια στιγμή. Και πάλι είχα δοκιμάσει πιο παλιά να δω κάποια επεισόδια, και δεν είχα ξετρελαθεί όσο λέτε. Όταν υπάρχει ο πήχης quality του logh στο είδος, και δεν κολλάει κανείς στο pure action και θέλει "κάτι παραπάνω", πιστέψτε με, πραγματικά δυσκολεύομαι απίστευτα μετά να δω άλλα του είδους. Πλέον τα βλέπω με άλλο μάτι. It all depends αν θέλει κάνεις shounen η κάτι πιο σοβαρό imo.
PS : Και anyway το περίμενα πως θα με φάτε οι gundam fans, αλλά ότι κι αν λέτε και 'γω επιμένω.
Edited by Radagast, 12 March 2010 - 14:26.

In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Posted 12 March 2010 - 14:32
Posted 12 March 2010 - 16:20
Posted 12 March 2010 - 18:41
Αν είναι τόσο μπροστά το gundam ζήτω που καήκαμε...
Λυπάμαι που δεν μπορώ να συγκρατηθώ Mad hatter, αλλά δεν μπορώ να βλέπω τις λέξεις κλειδιά "πολιτικές μάχες / διακρίσεις/ καταστροφή της Γης / war atrocities και αντιμαχόμενες παρατάξεις πολέμου" χωρίς να σκεφτώ αναπόφευκτα το αριστούργημα στο είδος των space operas Legend of galactic heroes.
Κάτι μου λέει mad hatter, πως αν λες για 10ρι σε όλα για το zeta gundam, σίγουρα δεν έχεις δει το logh, το οποίο αν δεις, πραγματικά θα προσκυνήσεις και ίσως να αλλάξεις και τα standard σου μιας και μιλάμε για όλα τα παραπάνω που είπες, μαζί με άριστη παραγωγή σε ήχο-μουσική που το ανεβάζει σε επίπεδα τρελής επικούρας (όλα τα κομμάτια είναι κλασικής γερμανικής μουσικής από πασίγνωστους συνθέτες), αλλά και απίστευτο novel-storytelling που δεν χωλαίνει σχεδόν σε κανένα επεισόδιο (ουσιαστικά δεν κάνει ποτέ κοιλιά) και φυσικά το cult στοιχείο πανταχού παρών.
Μπορεί να είναι παλιό το animation του, αλλά οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι και σε αποζημιώνει πλήρως σε σενάριο/χαρακτήρες. (ουσιαστικά δεν έχει καλούς και κακούς, όλοι γκρι, μόνο τα κίνητρα παίζουν ρόλο)
Θα μπορούσα να μιλάω επ άπειρο για το logh αλλά δεν θα το κάνω.
Aπλά δες το αν θες να δεις κάτι πραγματικά καλό στον τομέα war tactics και politics.
Κατσε, επειδη τα Gundam τις τελευταιας δεκαετιας aka seed/destiny και 00 φιαχτηκαν για να ειναι εμπορικα και μπορει να μη συγκρινονται με το Logh (το οποιο δεν εχω δει, αλλα το πιστευω πως θα δω ενα αριστουργημα και θα το δω συντομα) δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν πραγματικα σοβαρες σειρες Gundam, εδω μιλαμε για ενα fransiche 30 χρονων.
Ολλοι οσσοι εχουν δει Gundam συμφωνουνε πως δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ one year war και γενικοτερα Universal century gundam με τα καινουργια, μιλαμε για αλλη κλαση εργων που ειναι πραγματικα καλα.
Το Zeta μπορει να ειχε 16χρονο πρωταγωνιστη, αλλα σου εγγυομε οτι δε προκειτε με τιποτα να δεις ενα συνηθισμενο shounen Που ολλα θα πανε ωραια, προβλεψιμα και καλα.
Αποψη μου παντα, αλλα μιλαμε για ενα πολεμικο δραμα μου αξιζει οσο λιγα.
Και για να ειμαι on topic, atm βλεπω mahoromatic και serial experiments Lain.
Posted 12 March 2010 - 23:06
Posted 13 March 2010 - 00:25
Δεν συγκρίνονται. Κυρίως γιατί μιλάμε για άλλο πήχη ποιότητας και μετά για τους άλλους λόγους που είπατε. Anyway πολύ offtopic, οπότε δεν ξαναποστάρω εδώ.
Ναι ρε παιδί μου, όντως δεν συγκρίνονται όμως με αυτό το σκεπτικό ποια άλλη σειρά συγκρίνεται με το Legend Of The Galactic Heroes ? Δεν μπορείς να σκέφτεσαι έτσι, ειδικά από τη στιγμή που εσύ ξεκίνησες τη σύγκριση και μάλιστα χωρίς να έχεις δει καν το Zeta Gundam, μία σειρά που χαρακτηρίζεται από ΟΛΟΥΣ όσους την έχουν δει ως αριστούργημα. Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του LOGH, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σε "πείραξε" που αναφέρθηκε το Zeta Gundam ως αριστούργημα στον τομέα του space opera/πολέμου/πολιτικής κλπ. Τα υπόλοιπα μέσω VM για να μην βγαίνουμε και εκτός θέματος
Στο θέμα μας τώρα, τις προάλλες είδα οτιδήποτε Devilman related (πλην της βασικής σειράς εννοείται) μιας και διάβασα το manga (και βρήκα το φως μου). Άξια αναφοράς είναι τα δύο OVAs, τα οποία είναι πραγματικά πολύ καλοφτιαγμένα, έχουν φοβερό animation για την εποχή τους, είναι πιο σοβαρά από το manga και γενικά μου άρεσαν πολύ περισσότερο από την εκδοχή του manga. Το μόνο αρνητικό είναι πως σταματάνε την ιστορία στη μέση (κλασικά πράματα) και αφήνουν τον θεατή να ψάχνεται για το τι είδε. Γενικά για το Devilman το manga είναι μονόδρομος. Τώρα που γνωρίζω την ιστορία πάω για ένα rewatch τα Violence Jack (αφορμή έψαχνα)
Posted 13 March 2010 - 00:41
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο. 
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.
Posted 13 March 2010 - 01:03
Τώρα για τα Violence Jack τι να σου πω, ούτε εγώ είχα καταλάβει τίποτα όταν τα πρωτοείδα. Μόλις τα ξαναδώ τώρα που ξέρω τι παίζει, θα σου πω εντυπώσεις
Posted 14 March 2010 - 15:57
Είναι με λίγα λόγια
Και ευτυχώς μου απομένουν ακόμη αρκετά επεισόδια,
1000 gatou στους ανθρώπους που μου το πρότειναν!
Posted 15 March 2010 - 06:44

Posted 15 March 2010 - 20:14
Summer Wars: Παρα πολυ καλη η ταινια αν και θα προτιμουσα ο male πρωταγωνιστης να ειχετε μεγαλυτερο ρολο προς το τελος της ταινιας. Σιγουρα δε θα βαρεθειτε.
Posted 16 March 2010 - 00:32
Posted 17 March 2010 - 15:13
Είμαι στο δεύτερο επισόδειο και η σειρά είναι καταπληκτική. Πραγματικά καιρό είχε να μου κάνει εντύπωση μια τέτοια σειρά. Πάρα πολύ καλή. Ακόμα και το 2ο επ που είδα ήταν Κορυφή.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα.