Τελιωσα το Zeta gundam
Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ο-Υ-Ρ-Γ-Η-Μ-Α
Οχι μονο μακραν το καλυτερο Gundam, αλλα εκει η καλυτερη πολεμικη σειρα που εχω δει.
Σειρα 25 χρονων, συνεχιζει 7 χρονια μετα το επισης φανταστικο Gundam 0079, Πολυ πιο σκοτεινο, καταθλιπτικο και γεματο δραμα.Περιλαμβανει απο πολιτικες μαχες μεχρι και μυνηματα για διακρισεις, καταστροφη της Γης, war attrocities και ενα απο τα αγαπημενα μου θεματα, romance απο αντιμαχομενες παραταξεις πολεμου.
Χαρακτηρες, story 10αρι σε ολλα.
Το εργο ειναι πολυ, πολυ μα παρα πολυ μπροστα.
Ενα remake του να κανανε με αξιοπρεπη σχεδιο και καλυτερη μουσικη.....
Θα ελεγα απλα η αγαπημενη μου σειρα, αλλα ελα που υπαρχει και το evangelion εκει εξω....
Αν είναι τόσο μπροστά το gundam ζήτω που καήκαμε...
Λυπάμαι που δεν μπορώ να συγκρατηθώ Mad hatter, αλλά δεν μπορώ να βλέπω τις
λέξεις κλειδιά "
πολιτικές μάχες / διακρίσεις/ καταστροφή της Γης / war atrocities και αντιμαχόμενες παρατάξεις πολέμου" χωρίς να σκεφτώ αναπόφευκτα το αριστούργημα στο είδος των space operas
Legend of galactic heroes.
Κάτι μου λέει mad hatter, πως αν λες για 10ρι σε όλα για το zeta gundam, σίγουρα δεν έχεις δει το logh, το οποίο αν δεις, πραγματικά θα προσκυνήσεις και ίσως να αλλάξεις και τα standard σου μιας και μιλάμε για όλα τα παραπάνω που είπες, μαζί με άριστη παραγωγή σε ήχο-μουσική που το ανεβάζει σε επίπεδα τρελής επικούρας (όλα τα κομμάτια είναι κλασικής γερμανικής μουσικής από πασίγνωστους συνθέτες), αλλά και απίστευτο novel-storytelling που δεν χωλαίνει σχεδόν σε κανένα επεισόδιο (ουσιαστικά δεν κάνει ποτέ κοιλιά) και φυσικά το cult στοιχείο πανταχού παρών.
Μπορεί να είναι παλιό το animation του, αλλά οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι και σε αποζημιώνει πλήρως σε σενάριο/χαρακτήρες. (ουσιαστικά δεν έχει καλούς και κακούς, όλοι γκρι, μόνο τα κίνητρα παίζουν ρόλο)
Θα μπορούσα να μιλάω επ άπειρο για το logh αλλά δεν θα το κάνω.
Aπλά δες το αν θες να δεις κάτι πραγματικά καλό στον τομέα war tactics και politics.
Ontopic :
Watching gintama 81 : Πλέον έχει γίνει πολύ αξιόλογο, κορυφή το Yagyuu arc έλιωσα στο γέλιο στο επεισόδιο με το χαρτί και τις τουαλέτες. Δεν υπήρχε απλά...
Natsume 2nd season 5/13: Δεν ξέρω κάτι λείπει, υπερβολικά μέτριο, μαλλον κατά πολύ χειρότερο και απ'το 1ο season.
Trapeze 3/11 : Πραγματικά μοναδικό, με πολύ ιδιαίτερο σχέδιο (mononoke σχεδιαστής), και πολύ καλή ανάπτυξη χαρακτήρων παρ'ότι έχει αυτοτελές ύφος. Όσο βλέπω τόσο περισσότερο μου αρέσει. Αξίζει όσα λίγα για τον χρόνο τους, αρκεί να συνηθίσετε το σχέδιο λιγάκι.
Guin Saga 18/26 :
Ευτυχώς μετά την μέση πράγματι βελτιώθηκε αισθητά, (χάλια μαύρα τα πρώτα 10 επεισόδια) το σενάριο επιτέλους δεν είναι τόσο απλοϊκό όσο πριν, μπήκε μπόλικη μαγεία και νέοι χαρακτήρες και σκευωρίες και κάποιοι χαρακτήρες γίνονται πιο γκρι. Μεγάλο + της σειράς που επιτέλους ο σπαστικός πρίγκιπας έβγαλε τον "άλλο εαυτό" του. Αυτό δίνει άλλες δυνατότητες στο μέλλον της σειράς. Πραγματικά είναι λες και είδαν τα λάθη που έκαναν στο πρώτο μισό (τους τα είπε το κοινό; ) και προσπάθησαν να τα εξαλείψουν. Τα mindless combats επίσης ελαττώθηκαν.
Edited by Radagast, 12 March 2010 - 13:07.