δεν το ξεχναω, και δεν ειπα οτι δνε ειναι καλο, ειπα οτι ειναι παρα πολυ καλο, απλα θεωρω το 5cm/s πιο ολοκληρωμενο και εξαιρετικο. αλλη φορα σε παρακαλω να διαβαζεις καλα τι γραφω. και δνε κατεβασα την εκδοση που παιζουν αυτος και η γυναικα του, κατεβασα αυτην με τους επαγγελματιες.Μην ξεχνας οτι δημιουργηθηκε εξ'ολοκληρου (σχεδιο, animation, σκηνοθεσια, ηχοι, σεναριο κτλ) απο ενα και μονο ατομο. Ακομα και στις φωνες ηταν μονο αυτος και η γυναικα του.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Currently watching anime - Εντυπώσεις !!!
Posted 01 October 2008 - 12:58
Posted 01 October 2008 - 18:34
Ef tale of Memories : (12/12) finished
Αν και δε βλέπω σχεδόν ποτέ romance/slice-of-life genre έκανα μια εξαίρεση. Πράγματι δε το μετάνιωσα. Αρκετά καλύτερο απ'οτι περίμενα, με σχέδιο που πλησιάζει σε τελειότητα έργα του Makoto Shinkai (βέβαια δε τα φτάνει) ή το Seirei από σειρές, πρόκειται για μια περιεκτικότατη και μικρή σειρά με πολύ καλή σκηνοθεσία κι αξιοπρεπές τέλος. Η μουσική γενικά δε με ξετρέλανε βέβαια και το character design το βρήκα λίγο παιδικό για το γούστο μου. (μου θύμισε Haruhi)
Παρ'όλα αυτά εστίαζε στην καθημερινότητα και στο romance κομμάτι και γι'αυτό είχε αρκετή συγκίνηση καθώς και το σενάριο ήταν πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον κάτι τρομερά σπάνιο για τέτοιο είδους anime. Recommended για λάτρεις romance/drama genre. 8.5/10
PS : Να το περιμένετε σύντομα και στα ελληνικά. ^^
Rahxephon : 12/26
Μετά από προτροπή από πολλά άτομα είπα να το δω για να μου φύγει η απορία γιατί το θεωρούν τόσο καλό. Ένα mecha τελικά είναι που απλά προσπαθεί να είναι σοβαρό. Πάει για drop, με τα ζόρια κάθομαι να το δω όλο μήπως και αλλάξει στην πορεία και αποκτήσει ενδιαφέρον αλλά δε το βλέπω. Σενάριο γεμάτο τρύπες, δε βλέπω να εξηγεί τπτ απ'όσα πράγματα θα έπρεπε. Οι χαρακτήρες χάνουν άπειρο χρόνο σε ανούσιες συζητήσεις και ατάκες που τελικά δεν εξυπηρετούν καθόλου το σενάριο. Πραγματικά απορώ που το πάει ο σκηνοθέτης. Μια κακή αντιγραφή από NGE μου μοιάζει. Ναι μεν ο πρωταγωνιοστής δεν είναι μαμόθρεφτο σαν τον Shinji αλλά απ'την άλλη είναι παντελώς αδιάφορος για τον θεατή τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Ελπίζω να αλλάζει αυτό στη συνέχεια. Τι να πω. Αναρωτιέμαι αν είναι πραγματικά καλύτερο να το drop.
Samurai Champloo 26/26 (finished μετά από καιρό)
Σε spoiler επειδή είναι πολλά :
Edited by Kenny, 28 December 2009 - 01:21.
reply to deleted post removed
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Posted 02 October 2008 - 02:16
Rahxephon : 12/26
Μετά από προτροπή από πολλά άτομα είπα να το δω για να μου φύγει η απορία γιατί το θεωρούν τόσο καλό. Ένα mecha τελικά είναι που απλά προσπαθεί να είναι σοβαρό. Πάει για drop, με τα ζόρια κάθομαι να το δω όλο μήπως και αλλάξει στην πορεία και αποκτήσει ενδιαφέρον αλλά δε το βλέπω. Σενάριο γεμάτο τρύπες, δε βλέπω να εξηγεί τπτ απ'όσα πράγματα θα έπρεπε. Οι χαρακτήρες χάνουν άπειρο χρόνο σε ανούσιες συζητήσεις και ατάκες που τελικά δεν εξυπηρετούν καθόλου το σενάριο. Πραγματικά απορώ που το πάει ο σκηνοθέτης. Μια κακή αντιγραφή από NGE μου μοιάζει. Ναι μεν ο πρωταγωνιοστής δεν είναι μαμόθρεφτο σαν τον Shinji αλλά απ'την άλλη είναι παντελώς αδιάφορος για τον θεατή τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Ελπίζω να αλλάζει αυτό στη συνέχεια. Τι να πω. Αναρωτιέμαι αν είναι πραγματικά καλύτερο να το drop.
Ναι είναι αρκετά μέτριο και έχει διάφορα σεναριακά και μη προβλήματα, αλλά έχει μερικές καλές σκηνές (δηλαδή μία στο επ 19, που μπορεί βέβαια να μην είναι και πολύ καλή απλά εμένα να μου έκανε κάτι). Βέβαια δεν αρκούν για να το σώσουν...
Posted 02 October 2008 - 03:06
/Rant over. Αντε να τελειωσει να ξεκινησω Utena.
Διαβασα πολυ καλα τι εγραψες και γι'αυτο βεβαιως και δεν ειπα οτι δεν το θεωρησες καλο, απλα υπενθυμιζω τα γεγονοτα (μπορει και να μην τα ηξερες ειτε εσυ ειτε καποιος αλλος που διαβαζε το ποστ). Εγω παντως θα μεινω στην αυθεντικη εκδοση χωρις τους επαγγελματιες γιατι και μονο που σκεφτομαι τι δουλεια εκανε για να το παραγει μονος του με πιανει ριγοςδεν το ξεχναω, και δεν ειπα οτι δνε ειναι καλο, ειπα οτι ειναι παρα πολυ καλο, απλα θεωρω το 5cm/s πιο ολοκληρωμενο και εξαιρετικο. αλλη φορα σε παρακαλω να διαβαζεις καλα τι γραφω. και δνε κατεβασα την εκδοση που παιζουν αυτος και η γυναικα του, κατεβασα αυτην με τους επαγγελματιες.

Posted 02 October 2008 - 03:09
Σχεδον τελος η πρωτη σεζον του Black Lagoon και μαλλον οσο παει και μου αρεσει λιγοτερο. Οι σκηνες δρασεις ξεφευγουν απο το Willing Suspension Of Disbelief και φτανουν στο Wall Banger. Μα να εχει η αλλη μια αλεξισφαιρη βαλιτσα που ισα που καλυπτει τον θωρακα της, αφηνοντας το κεφαλι και τα ποδια πληρως εκτεθειμενα, και τοσοι αντρες με πιστολια και πολυβολα να βαρανε μονο τη βαλιτσα; Ασε τον τυπο που ειχε καθαρη πισωπλατη βολη και αντι να την αποτελειωσει αρχισε να τρεχει προς τα πανω της ουρλιαζοντας. Οσο για τη συζητηση Rock/Revy περι ιδεολογιων και παρελθοντων... καιρο εχω να ακουσω τοσες αερολογιες μαζεμενες.
Μη ψάχνεις ρεαλισμό σε anime που δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, απλά.

Και γω ήλπιζα σε περισσότερα όταν το είδα, αλλά έτσι είναι αυτά. (στο 2ο season απ'ότι θυμάμαι, ο ρεαλισμός είναι ακόμη πιο ανύπαρκτος. :S GL.)
Περί Makoto Shinkai βάζω ένα +1 και γω για το Hoshi no koe. Για μένα το αγαπημένο μου έργο του.
Ίσως επειδή το έφτιαξε και μόνος του, είναι σαν να έβαλε όλη την ψυχή του στο συγκεκριμένο, και προσωπικά ένιωσα σε μικρότερο χρόνο περισσότερα πράγματα απ'ότι στις άλλες μεγαλύτερες ταινίες του.
Ήταν και το μόνο του έργο που με άγγιξε τόσο.
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Posted 02 October 2008 - 03:15
Εχεις δικιο στο οτι δεν πρεπει να ψαχνω για τοσο ρεαλισμο σε ανιμε γενικα, απλα νομιζω οτι αυτα που βλεπω τελευταια πηγαινουν στο τελειως αντιθετο ακρο... κατι που στη συγκεκριμενη σειρα (οπως και στην περιπτωση του Code Geass) με ξενερωνει ακομα παραπανω γιατι ειχα ακουσει πολλα καλα λογια και περιμενα κατι παραπανω. Πού θα παει, θα μαθω να κανω τη διακριση καποτεΜη ψάχνεις ρεαλισμό σε anime που δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, απλά.
Απλά για την Revy το βλέπεις δε νομίζω να υπάρχει άλλος ιδιαίτερος λόγος.
Και γω ήλπιζα σε περισσότερα όταν το είδα, αλλά έτσι είναι αυτά. (στο 2ο season απ'ότι θυμάμαι, ο ρεαλισμός είναι ακόμη πιο ανύπαρκτος. :S GL.)

Δε θα μπορουσα να εκφραστω καλυτεραΠερί Makoto Shinkai βάζω ένα +1 και γω για το Hoshi no koe. Για μένα το αγαπημένο μου έργο του.
Ίσως επειδή το έφτιαξε και μόνος του, είναι σαν να έβαλε όλη την ψυχή του στο συγκεκριμένο, και προσωπικά ένιωσα σε μικρότερο χρόνο περισσότερα πράγματα απ'ότι στις άλλες μεγαλύτερες ταινίες του.

ΥΓ: Κατι μου λεει πως και στους δυο μας αρεσουν τα edit

Posted 02 October 2008 - 09:19
Εχεις δικιο στο οτι δεν πρεπει να ψαχνω για τοσο ρεαλισμο σε ανιμε γενικα, απλα νομιζω οτι αυτα που βλεπω τελευταια πηγαινουν στο τελειως αντιθετο ακρο... κατι που στη συγκεκριμενη σειρα (οπως και στην περιπτωση του Code Geass) με ξενερωνει ακομα παραπανω γιατι ειχα ακουσει πολλα καλα λογια και περιμενα κατι παραπανω. Πού θα παει, θα
ισως αυτο το αρθρο βοηθησει
AniPages Daily - Keyword(s): antique shop
επεισης ριξε μια ματια στη σειρα Victorian Romance Emma για ρεαλιστικα δραματα εποχης. Μακαρι να ηταν μεταγλωττισμενη στα Αγγλικα (βρεττανικη προφορα).....
Posted 02 October 2008 - 09:40
Αν και για καποιο λογο δεν εχω καταφερει να το τελειωσω γιατι δεν βρισκω τα υπολοιπα επεισοδια, εχω να πω οτι αν και shoujo ιστορια βλεπεται και απο αγορια. Οι σκηνες παλης ειναι παρα πολυ καλες για την εποχη που δημιουργηθηκε και μπορεις ακομα να μαθεις απο αυτο...ειναι κατι σαν slice of life το οποιο επισης αναδεικνυει γνωσεις πολεμικων τεχνων
Full metal alchemist
Ωραια υποθεση, με δραση αλλα τα επιτευγματα τα οποια περιγραφονται εν ετη 1910, ειναι μαλλον περισσοτερα απο οτι θα επρεπε αν θεωρησουμε οτι υπαρχει "καπου" σε αυτη τη γη...
Πολυ ενδιαφερον για την τυχη των δυο αδελφων, ψαξιμο και περιπετεια, συνθετουν ενα anime το οποιο η σε καθηλωνει, η σε κανει να το βαριεσαι....εμενα παντως μεχρι στιγμης με καθηλωσε!!!!

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations
Posted 02 October 2008 - 14:27
Yawara a fashionable judo girl
Αν και για καποιο λογο δεν εχω καταφερει να το τελειωσω γιατι δεν βρισκω τα υπολοιπα επεισοδια, εχω να πω οτι αν και shoujo ιστορια βλεπεται και απο αγορια. Οι σκηνες παλης ειναι παρα πολυ καλες για την εποχη που δημιουργηθηκε και μπορεις ακομα να μαθεις απο αυτο...ειναι κατι σαν slice of life το οποιο επισης αναδεικνυει γνωσεις πολεμικων τεχνων
την Yawara την εχουν κανει dropped, αλλα δεν πειραζει γιατι κοβουν το ανιμε σε καλο σημειο, γιατι απο εκει και περα γινονται ολο τα ιδια και τα ιδια....
δες απλα και το OVA που εχει την καταληξη της ιστοριας και εισαι ενταξει
^^
Posted 02 October 2008 - 22:09
ενταξει απλα απειρο ρεσπεκτ στον Μακοτο. για αλλη μια φορα εξαιρετικο animation, παρα πολυ δυνατη ιστορια, εξαιρετικη μουσικη και υπεροχοι χαρακτηρες. απλα απιστευτο.
θα το ξαναπω ομως, το 5 cm/s ειναι το αγαπημενο μου, πρωτον γιατι ηταν το πρωτο εργο του που ειδα, και δνε ηξερα τι να περιμενω(οποτε μου εκανε και απειρως πιο εντονη εντυπωση) και δευτερον, γτ τελικα καταλαβα, οτι και στο Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho αλλα και στο Hoshi no Κoe, o παραγοντας στον οποιο στηριζεται το δραμα, δεν εξαρταται απο τους πρωταγωνιστες. στο πρωτο προκειτια για φυσικα εμποδια, και στο δευτερο για μεταφυσικα.
αντιθετως στο 5cm/s, δεν υπαρχει κανενα μεταφυσικο/φανταστικο στοιχειο, ειναι μια πληρως καθημερινη και "πραγματικη" ιστορια, που υπο αλλες συνθηκες θα μπορουσε να συμβει στον καθενα μας. αυτο για μενα το κανει πιο ρεαλιστικο και ταυτοχρονα πιο δραματικο, γτ αν οι πρωταγωνιστες ειχαν κανει διαφορετικες επιλογες, δεν υπηρχε προβλημα.
δικαιως το καλυτερο εργο του μεχρι τωρα, χωρις να υποτιμω τα υπολοιπα ( just that 5 cm/s is divine where the other two are epic ).
τωρα εμεινε το She and her cat, που σχεδιαζω να δω μολις επιστρεψω
Posted 04 October 2008 - 11:45
Posted 04 October 2008 - 11:55
Saikano 1-5: Μετα απο παρακινηση του Meloves_neliel (και παλαιοτερα του Κenny) ειπα να την ξεκινησω. At first i was like, wtf man! Αλλα επειδη αρχιζω να καταλαβαινω που το παει. I m telling you man, i m not liking where its going. Μεγαλο μειονεκτημα της σειρας ειναι για μενα το σχεδιο. Πολυ κακο κατα τη γνωμη μου. Και δευτερον. Δεν υπαρχει ενα Fansub της προκοπης.
Cowboy Bebop: Eιναι ευκαιρια να ξαναδω μια απο τις αγαπημενες μου σειρες καθως η εκδοση niizk ειναι φοβερη και ειναι ωραιο να βλεπεις ανιμε που "αξιζουν πολλα" να εχουν τη μεταχειριση που τους αρμοζει. Η σειρα για πολλοστη φορα με εχει καθηλωσει. Καθε φορα που τη βλεπω ανακαλυπτω και κατι καινουριο. Τι να πρωτοπω. Σεναριο? Σκηνοθεσια? Μουσικη? Χαρακτηρες? Απλα δειτε το! Οσοι το εχετε δει, ξαναδειτε το!

Posted 05 October 2008 - 12:16

Posted 05 October 2008 - 14:22

Posted 05 October 2008 - 20:23