Πάρα πολύ καλό αν και έχει κάποια στοιχεία scifi (στην αρχή και στο τέλος κυρίως) το σύνολο του anime είναι fantasy και μάλιστα απ'τα πολύ σοβαρά σε σενάριο και ταυτόχρονα διασκεδαστικά. Επίσης πολύ απρόβλεπτο με αποτέλεσμα να μη ξέρεις ποτέ πραγματικά τι θα γίνει, σου εξάπτει την περιέργεια. Με αρκετή δράση και ατμόσφαιρα, δε θυμάμαι να βαρέθηκα σε κανένα επεισόδιο αν και η μουσική ήταν μετριότατη. Το voice acting εφτυχώς έφτιαχνε την κατάσταση στον ήχο πολύ. Το animation επίσης σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα αν σκεφτεί κανείς πως είναι σειρά. Οι χαρακτήρες και το σενάριο, αν και πλησιάζαν το τέλειο, δυστυχώς τα 11 επεισόδια ήταν πολύ λίγα για πολλούς λόγους.
Πραγματικά αν αυτή η σειρά ήταν τα διπλάσια επεισόδια, είμαι σίγουρος πως θα μιλούσαμε για αριστούργημα το concept/setting ήταν απλά θεικό. Με μόλις 11 επεισόδια, και με την πολύ γρήγορη πλοκή, όλα μοιάζουν αρκετά βεβιασμένα τόσο η ανάπτυξη των χαρακτήρων όσο και η πλοκή, παρόλα αυτά νομίζω πως έγινε άψογη δουλειά για μόλις 11 επεισόδια. Ίσως και να είναι και το μοναδικό του μειονέκτημα. Στα ++ επίσης το αρκετά απρόβλεπτο τέλος, που προσωπικά μου άρεσε πολύ. Είναι απ'τα anime που τελειώνεις και στεναχωριέσαι που ήταν τόσο λίγα επεισόδια.
Nan de???
9/10.
(το manga δε το βρίσκω πουθενά μεταφρασμένο grrrrrr)
Kamui No ken (dagger of kamui) : oldschool anime movie :
Πάρα πολύ καλή ταινία αλλά oldschool. Κάπου το 80' νομίζω έγινε οπότε σε animation μην έχετε απαιτήσεις. Βέβαια για την εποχή του μια χαρά ειναι. Η ταινία ήταν κυριολεκτικά ο πρόγονος του ninja scroll από πολλές απόψεις. Η ατμόσφαιρα, τα εφέ και η μουσική των 80s σε πολύ υψηλά επίπεδα, απορώ πως είχαν βγάλει τέτοια ταινία με τέτοιο concept τόσο παλιά.
Κλασικά meiji era, υπάρχουν και κάμποσα historical references/notes στην διάρκειά της.
Βέβαια ήταν λίγο αργή σε μερικά σημεία και ίσως πολύ μεγάλη για τον μέσο θεατή. (πάνω από 2 ώρες). Εμένα βέβαια δε με κούρασε καθόλου και βρήκα πολύ ενδιαφέρον τόσο τους χαρακτήρες όσο και το σενάριο. Απ'τις λίγες φορές που το κυνήγι ενός θησαυρού γίνεται τόσο ενδιαφέρον.
8-8.5/10.
My days with Midori (13/13) (midori no hibi) :
Ένα διασκεδαστικό school anime με ασυνήθιστη υπόθεση, απλά για να περνάει η ώρα ευχάριστα. Τπτ το τρομερό, λίγο ecchi, λίγο comedy, λίγο action και αρκετό romance, αλλά παρ'όλα αυτά με καλό/ιδιαίτερο σενάριο και ανάπτυξη χαρακτήρων γι'αυτό και δεν ήταν καθόλου βαρετό. Είχε λίγα στοιχεία από GTO και School rumble αλλά δυστυχώς όλα σε μικρό βαθμό, με μεγαλύτερη βάση στο romance κομμάτι.
Το τέλος επίσης ήταν αρκετά satisfying με αποτέλεσμα να μην είναι τελικά και τόσο χάσιμο χρόνου. Καλύτερο απ'ότι περίμενα δλδ.
7.5/10.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 10 Σεπτέμβριος 2008 - 20:27