Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Anime που σας έκαναν να νιώθετε θλίψη (USE THE SPOILER TAG)

• Please log in to reply
621 replies to this topic

#121 just reaper

just reaper

Anime Amateur

• Members
  • 126 posts

Posted 27 April 2007 - 22:40

Eιναι απο τις φορες που αναρωτηθηκα: τι προβλημα εχουν ολοι με τα happy endings? Mια χαρα ειναι...και παμε όλοι στα σπίτια μας χαρουμενοι.

Αχ ναι το cowboy bebop έχει κάψει κόσμο.

Spoiler:

Ψιλοσυγκινητικό ήταν το angelic layer στα τελευταία επεισόδια.

#122 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 20 May 2007 - 19:23

Με το The one i love (το manga)έκλαψα.Επίσης με το Elfen Lied ήμουνα συνέχεια σε καταθλιπτική διάθεση...πολύ σκοτεινό για σε σχέση με αλλά anime,αν και γενικά βλέπω και διαβάζω πολύ πιο μαυρόψυχα πράγματα,απλώς αυτό με έπιασε απροηδοπείητα.

Γενικά πάντως,και το λέω αυτό μιλώντας μέχρι ενός σημείου,έχω την εντύπωση ότι τα περισσότερα anime είναι λιγότερο λυπητερά από άλλα είδη animation/comics.Απλά συγκρίνετε το π.χ. Silent Hill ή το Κοράκιμε τα περρισσότερα manga...

#123 Johny B

Johny B

Fate/Stay Night Fan

• Members
  • 56 posts

Posted 20 May 2007 - 19:34

Για μένα αυτα που με έκαναν να λυπηθώ ήταν μέχρι τώρα 2 :
1)Kimi Ga Nozomu Ein
2)Kanon(2006)
:nanana:

#124 Kira_DG

Kira_DG

Death Ruler

• Members
  • 49 posts

Posted 23 May 2007 - 09:45

Για μένα αυτα που με έκαναν να λυπηθώ ήταν μέχρι τώρα 2 :
1)Kimi Ga Nozomu Ein
2)Kanon(2006)
:nanana:

εμενα μετά από καιρό τα pokemon!! επειδή θυμήθηκα τα παλιά και ψιλοβουρκοσα! snif...
Posted Image
''The human whose name is written in this note shall die''

#125 misuzu

misuzu

dance is everything...

• Members
  • 11 posts

Posted 25 May 2007 - 15:15

[quote name='Igore']Ωραίο θέμα άνοιξες αδεφέ.... Μπορώ να πω πως είναι του στυλ μου αυτά τα anime αν και έχω δει λίγα.. :kakashithumbup:
Πάντως το καλύτερο για να βάλεις τα κλάματα είναι το AIR..

Spoiler: &#924

#126 skiesofazel

skiesofazel

Starting...

• Members
  • 11 posts

Posted 28 May 2007 - 01:09

Τα περισσότερα σοβαρά anime δεν έχουν αυτό που λέμε happy end. Πολλά απο αυτά πιθανότατα θα σας στεναχωρήσουν. Τώρα βέβαια αν θέλετε εγγυημένη κατάθλιψη σας συνηστώ ανεπιφίλαχτα τα : Texhnolyze, Elfen Lied και Now and then here and there. Μην τα δείτε μαζεμένα η υπο την επείρια εχμμμ ουσιών :P , θα πάθετε στην καλήτερη περίπτωση αφυδάτωση.

#127 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 28 May 2007 - 08:39

Ναι, δυστυχώς το έχουν πάρει καραμέλα, και έχουν ταυτίσει το σοβαρό με το κακό τέλος... Either way, φοβάμαι ότι έχει ψυλογίνει μονότονο.
Άλλο ένα Anime/Manga που θεωρώ συγκινητικό, είναι το Bokurano, σε ορισμένα σημεία. Ντάξει, πραγματικά έχει τα πάντα.

oR4yYRl.gif

#128 skyrios

skyrios

Anime Newbie

• Members
  • 59 posts

Posted 28 May 2007 - 09:38

προς το παρόν μόνο το Naruto....

#129 skiesofazel

skiesofazel

Starting...

• Members
  • 11 posts

Posted 28 May 2007 - 17:08

Ναι, δυστυχώς το έχουν πάρει καραμέλα, και έχουν ταυτίσει το σοβαρό με το κακό τέλος... Either way, φοβάμαι ότι έχει ψυλογίνει μονότονο.
Άλλο ένα Anime/Manga που θεωρώ συγκινητικό, είναι το Bokurano, σε ορισμένα σημεία. Ντάξει, πραγματικά έχει τα πάντα.

Χμμ, το ότι υπάρχουν αρκετά anime που δεν έχουν happy end δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό. Πιστεύω πως έχει να κάνει με το τι θέμα θίγουν και τι θέλουν να πουν οι δημιουργοί τους. Τα anime που ανέφερα στο πρηγούμενο post μου πχ πιστέβω πως αν είχαν happy ending δεν θα περνούσαν αυτά που προσπαθούν να περάσουν.

Όταν κάνεις κοινωνική κριτική , για να είσαι αποτελεσματικός καλό είναι να ακολουθείς τους κανόνες της κοινωνείας που κρητικάρεις και στην κοινωνεία που έχουμε φτιάξει δεν υπάρχουν happy ends , αλλά πράξεις και επιπτώσεις. Είναι ουσιαστικά μια μορφή αυτοκριτικής που μας φαίνεται ίσως περίεργη και υπερβολική μιας και είναι κάτι που δεν συνηθίζεται τόσο στις δυτικές κουλτούρες.

Φυσικά πολλά εξαρτόνται και απο την ικανότητα των δημιουργών. Πολλά anime τα χαλάνε στο τέλος , οχι γιατί αυτό δεν είναι happy αλλα επειδή αυτό δεν είναι σωστά δωσμένο. Το Gankutsuou πχ κατάλαβα τι ήθελε να πει με τον τρόπο που τελείωσε και ήταν και μια ωραία διαφοροποίηση απο το βιβλίο, αλλά οι διάλογοι, το tempo κλπ δεν με ικανοποίησαν οπότε δεν μου άρεσε και το αποτέλεσμα. Γενικά το τέλος με νόημα είναι πολύ ποιό δύσκολο να υλοποιηθεί σωστά και το κυριότερο να ικανοποιήσει όλους τους θεατές αφού εδώ που τα λέμε τα κριτίρια του καθενός είναι υποκειμενικά :).

#130 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 28 May 2007 - 17:43

Δεν έκρινα τα λεγόμενα σου, ούτε τα Anime που ανέφερες, αλλά το γεγονός ότι η δημιουργία "σοβαρών" Anime με άσχημο τέλος είναι αρκετά συνηθισμένη στην εποχή μας. Δεν λέω ότι αυτό είναι κακό, σε καμία περίπτωση. Οι παραγωγοί των Anime όμως, νομίζω ότι έχουν μία εικόνα για το τέλος αυτού που δημιουργούν. Ε, δεν νομίζω να είναι όλοι ΤΟΣΟ πεσιμιστές τέλος πάντων.
Συμφωνώ ότι Anime όπως το Elfen Lied, αγγίζουν το επίπεδο της τέχνης, και σίγουρα μπορούν να πάρουν τον τίτλο "σοβαρό". Σε τελική φάση, δεν ζητάω να σταματήσουν να φτιάχνουν Anime με κακό τέλος. Απλώς να αρχίσουν να κοιτάνε και λίγο παραπάνω αισιόδοξα... :P

oR4yYRl.gif

#131 skiesofazel

skiesofazel

Starting...

• Members
  • 11 posts

Posted 28 May 2007 - 18:33

Δεν έκρινα τα λεγόμενα σου, ούτε τα Anime που ανέφερες, αλλά το γεγονός ότι η δημιουργία "σοβαρών" Anime με άσχημο τέλος είναι αρκετά συνηθισμένη στην εποχή μας. Δεν λέω ότι αυτό είναι κακό, σε καμία περίπτωση. Οι παραγωγοί των Anime όμως, νομίζω ότι έχουν μία εικόνα για το τέλος αυτού που δημιουργούν. Ε, δεν νομίζω να είναι όλοι ΤΟΣΟ πεσιμιστές τέλος πάντων.
Συμφωνώ ότι Anime όπως το Elfen Lied, αγγίζουν το επίπεδο της τέχνης, και σίγουρα μπορούν να πάρουν τον τίτλο "σοβαρό". Σε τελική φάση, δεν ζητάω να σταματήσουν να φτιάχνουν Anime με κακό τέλος. Απλώς να αρχίσουν να κοιτάνε και λίγο παραπάνω αισιόδοξα... :P

Μάλλον δεν εκφράστικα κατανοητά απο ότι φαίνεται. Πιθανότατα φταίει το γεγονός πως τα ελληνικά μου είναι λίγο gtp :P .
Υπάρχουν ένα σωρό αισιόδοξα anime, απλά τα anime που γίνονται συνήθως ποιο γνωστά είναι τα ποιό σοβαρά, ρεαλιστικά (απο κοινωνική αποψη) show. Το ότι τα anime που είναι χαρούμενα και αισιόδοξα είναι λιγότερο γνωστά δεν σημαίνει οτι είναι και σπανιότερα. Θα έλεγα μάλιστα πώς μετά απο σχεδόν 10 χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα η πλειοψηφία των anime που έχω δει είναι χαρούμενα ή/και αισιόδοξα. Ίσως να είσουν και λίγο άτυχος στις επιλογές των anime που έχεις δει. Για κάθε grave of the fireflies υπάρχει και ένα Spirited away :) . Αυτό που εννοούσα με το "Τα περισσότερα σοβαρά anime δεν έχουν αυτό που λέμε happy end" στο πρώτο μου post είχε να κάνει περισσότερο με το στερεότυπο happy end. Για παράδειγμα το Evangelion και το Rahxephon έχουν αισιόδοξο τέλος , απλα δεν είναι στερεότυπο/αυτό που θα περίμενες.

#132 Psycho

Psycho

#1 FMA fan

• Members
  • 116 posts

Posted 28 May 2007 - 19:24

I'm not sure if anyone has said it but Hikaru no Go was quite sad
Spoiler:

Next up is Fullmetal Alchemist episode 26, enough said.
Posted Image

#133 Bushido

Bushido

Hungry

• Members
  • 415 posts

Posted 31 August 2007 - 03:17

kenshin ova , naruto, chobits at the end, FMA, TRIGUN, aL Liitle shingetsutan tsikihime, δη μου έρχονται αλλα τώρα.....a k school rumble (harima kenji) από τα γέλια όμως:deadga6:
Posted Image

#134 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 31 August 2007 - 03:46

Kimi ga Nozomu Eien
Elfen Lied
Full Moon wo Sagashite

αυτά θυμάμαι τώρα...
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#135 wutae

wutae

Animeworm

• Members
  • 65 posts

Posted 31 August 2007 - 09:32

elfen lied
chrono crusade
basilisk
the last love song
Rurouni Kenshin Reminisence