Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Ελληνικό hip-hop

• Please log in to reply
276 replies to this topic

#151 ala1n

ala1n

Anime Freak

• Members
  • 330 posts

Posted 22 August 2011 - 15:03

Δεν ακούω φανατικά αλλά μερικοί φίλοι μου ακούνε και αναγκαστικά θα ακούσω και εγώ λίγο!

Εκτός απτο θρυλικό Καλημέρα Ελλάδα που μ'αρέσει αφάνταστα

Yπήρχε μια εποχή που οι GT βγάζανε σεβαστά κομμάτια(κάπου μέχρι το 2004).....Μετά μπήκε στη μέση το χρήμα :sadist:
π.χ.[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=yUMeXVv4FZ4[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=wTuF-hn0OPs[/YOUTUBE]
Posted Image

#152 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 23 August 2011 - 11:03

Σε όλους μπαίνει στη μέση το χρήμα, οτι είδος μουσικής και να'ναι αυτό

#153 ala1n

ala1n

Anime Freak

• Members
  • 330 posts

Posted 23 August 2011 - 14:59

Απλά στη ραπ ας πούμε , επιλέγεις αν θα κάνεις Underground hiphop (όπου κι εκεί αν είσαι καλός θα βγάλεις φράγκα) ή καριέρα στη "hip-pop" , όπου εκεί προφανώς και θα βγάλεις περισσότερα λεφτά , αλλά θα χάσεις το παλιό σου κοινό και θα έχεις 14-15χρονα κοριτσάκια να φωνάζουν το όνομα σου στα Mad awards....(Φάνηκε ότι είχα στο μυαλό μου το Mηδενιστή?xD)

PS:Η ραπ από μόνη της , για μένα , είναι για μικρότερο κοινό ( "λίγοι και καλοί" )....σε όλα τ'άλλα είδη μουσικής δεν παίζει τόσο να χαρακτηριστεί κάποιος ή κάποιο συγκρότημα πουλημένος-οι διότι το στυλ της μουσικής τους στοχεύει κατευθείαν στις πωλήσεις κτλ.
Ενώ , άμα είσαι MC , κοιτάς να βγάλεις μηνύματα προς τα έξω για όλες τις καταστάσεις γύρω σου , που είτε σου προκαλούν θλίψη , είτε σε χαροποιούν.
Posted Image

#154 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 27 August 2011 - 12:56

Απλά στη ραπ ας πούμε , επιλέγεις αν θα κάνεις Underground hiphop (όπου κι εκεί αν είσαι καλός θα βγάλεις φράγκα) ή καριέρα στη "hip-pop" , όπου εκεί προφανώς και θα βγάλεις περισσότερα λεφτά , αλλά θα χάσεις το παλιό σου κοινό και θα έχεις 14-15χρονα κοριτσάκια να φωνάζουν το όνομα σου στα Mad awards....(Φάνηκε ότι είχα στο μυαλό μου το Mηδενιστή?xD)

PS:Η ραπ από μόνη της , για μένα , είναι για μικρότερο κοινό ( "λίγοι και καλοί" )....σε όλα τ'άλλα είδη μουσικής δεν παίζει τόσο να χαρακτηριστεί κάποιος ή κάποιο συγκρότημα πουλημένος-οι διότι το στυλ της μουσικής τους στοχεύει κατευθείαν στις πωλήσεις κτλ.
Ενώ , άμα είσαι MC , κοιτάς να βγάλεις μηνύματα προς τα έξω για όλες τις καταστάσεις γύρω σου , που είτε σου προκαλούν θλίψη , είτε σε χαροποιούν.

εφόσον όμως ο MC φτάνει την ηλικία των 30 και βάλε, έχει οικογένεια να αναθρέψει και ζει από την μουσική φυσικό είναι να θέλει να βγάλει λεφτά (όπως ο Μηδενιστής). Δεν μπορείς πάντα να μένεις σταθερός σε ότι λες, ειδικά όταν έχεις ανάγκες.
Οι GT είναι άλλη κατηγορία, έγιναν εμπορικοί για να γνωστοποιηθούν.
Και γενικώς η ταμπέλα της underground δεν υπάρχει στην Ελλάδα, λίγοι είναι πραγματικά undergroud (Ψυχοδραμα, Παραγοντες, 013 κλπ.)
Αλλά γενικώς το κοινό εδώ πέρα είναι τόσο κατεστραμμένο που θεωρεί κάποιο συγκρότημα εμπορικό μόνο και μόνο εάν βγάλει κάποιο video clip (πχ. τα Βόρεια Αστέρια)
Δεν πάμε μπροστά δυστυχώς...
"Love the Life you Live, Live the Life you Love"

#155 ala1n

ala1n

Anime Freak

• Members
  • 330 posts

Posted 29 August 2011 - 14:44

εφόσον όμως ο MC φτάνει την ηλικία των 30 και βάλε, έχει οικογένεια να αναθρέψει και ζει από την μουσική φυσικό είναι να θέλει να βγάλει λεφτά (όπως ο Μηδενιστής). Δεν μπορείς πάντα να μένεις σταθερός σε ότι λες, ειδικά όταν έχεις ανάγκες.
Οι GT είναι άλλη κατηγορία, έγιναν εμπορικοί για να γνωστοποιηθούν.
Και γενικώς η ταμπέλα της underground δεν υπάρχει στην Ελλάδα, λίγοι είναι πραγματικά undergroud (Ψυχοδραμα, Παραγοντες, 013 κλπ.)
Αλλά γενικώς το κοινό εδώ πέρα είναι τόσο κατεστραμμένο που θεωρεί κάποιο συγκρότημα εμπορικό μόνο και μόνο εάν βγάλει κάποιο video clip (πχ. τα Βόρεια Αστέρια)
Δεν πάμε μπροστά δυστυχώς...

Σεβαστό..μπορεί ο άλλος να τα'χει ανάγκη τα λεφτά....αλλά όταν δίνεις συνεντεύξεις , εφόσον έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις το δρόμο της "εμπορίλας" , ΣΚΑΣ και δεν μιλάς για άλλους "πουλημένους" MCs , ούτε βγάζεις πού και πού κάνα diss έτσι για να τραβήξεις πίσω λίγο από το παλιό σου κοινό.....Είτε θα μιλάς για ζωγραφιστά σκυλάκια είτε για κοινωνικοτάδε καταστάσεις.....Δεν μπορείς να λες πως δεν σε "γεμίζει" αυτό που έκανες ως τώρα , και να κάνεις ό,τι έκραζες στα προηγούμενα 10 χρόνια που συμμετείχες στην όλη φάση....+ ότι μου την σπάει ότι σε καμιά συνέντευξη δεν του έχει πει κανείς κάτι τέτοιο......όλοι δέχονται αυτό που λέει έτσι απλά...
Oι GT , όντως , το γύρισαν σε RNB κι έτσι γιατί δεν είχαν και ΤΗΝ επιτυχία στην underground φάση...
Τώρα , όσον αφορά αυτό που λες για τα BA , πραγματικά όταν βλέπω comments "πουληθήκατε κι εσείς κτλ." στο Youtube , σκέφτομαι πως δεν υπάρχει σωτηρία.....
Καλά , ότι δεν πάμε μπροστά είναι ένα δεδομένο που ισχύει παντού στην Ελλάδα...

PS:Ψοφάω στα γέλια , αλλά με θλίβει κιόλας , να βλέπω πολλές φορές σαν κοινό της φάσης κάτι 12-14χρονα πιτσιρίκια όπου μετά από 2 χρόνια θα τα έχουν ξεχάσει όλα αυτά και θα ακούνε μπουζουκοτράγουδα...........απλά ΟΠΟΥ φυσάει ο άνεμος της μόδας..........Δυστυχώς , όσο ήταν για λίγους άξιζε...όταν η μόδα αντικατέστησε το πάθος και την κάβλα το όλο πράγμα κάπου "χάλασε"...
Posted Image

#156 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 29 August 2011 - 15:14

PS:Ψοφάω στα γέλια , αλλά με θλίβει κιόλας , να βλέπω πολλές φορές σαν κοινό της φάσης κάτι 12-14χρονα πιτσιρίκια όπου μετά από 2 χρόνια θα τα έχουν ξεχάσει όλα αυτά και θα ακούνε μπουζουκοτράγουδα...........απλά ΟΠΟΥ φυσάει ο άνεμος της μόδας..........Δυστυχώς , όσο ήταν για λίγους άξιζε...όταν η μόδα αντικατέστησε το πάθος και την κάβλα το όλο πράγμα κάπου "χάλασε"...

Το ίδιο με λέει και ο θείος μου, ελάχιστοι είναι αυτοί που ακούν σταθερά κάποια είδη μουσικής.
Με θλίβει και εμένα που οι προτιμήσεις στη μουσική καθορίζονται από το τι είναι στη μόδα.

Μάλιστα ένας φίλος μου έλεγε πως μπορεις και ακους ροκ και μεταλ? αυτή η μουσική ήταν στη μόδα μέχρι το 1990, άκου και κάτι καινούριο. Και όπως πάντα του απαντάω και που ξέρεις εσύ οτι σε 10-20 χρόνια δεν θα έχει εμφανιστει άλλο είδος μουσικής στη μόδα και οτι εσύ δεν θα το ακολουθήσεις (οχι γιατι μου το παιζε πολύ φανατικός των τελευταίων επιτυχιών).
Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι οι περισσότεροι πρόσφατοι καλλιτέχνες που βγαίνουν και συναρπάζουν τα πλήθη (π.χ. Justin Bieber) θα έχουν ξεχαστεί το πολύ σε 10 χρόνια και όλοι αυτοί που το παίζουν και καλά φανατικοί οπαδοί τους θα έχουν στραφεί στο νέο πρόσωπο που θα είναι στη μόδα και αυτό θα συνεχίζεται για πολύ καιρό γιατί αυτή είναι η τραγική κατάληξη της μουσικής
Posted Image

#157 ala1n

ala1n

Anime Freak

• Members
  • 330 posts

Posted 29 August 2011 - 17:41

Το ίδιο με λέει και ο θείος μου, ελάχιστοι είναι αυτοί που ακούν σταθερά κάποια είδη μουσικής.
Με θλίβει και εμένα που οι προτιμήσεις στη μουσική καθορίζονται από το τι είναι στη μόδα.

Μάλιστα ένας φίλος μου έλεγε πως μπορεις και ακους ροκ και μεταλ? αυτή η μουσική ήταν στη μόδα μέχρι το 1990, άκου και κάτι καινούριο. Και όπως πάντα του απαντάω και που ξέρεις εσύ οτι σε 10-20 χρόνια δεν θα έχει εμφανιστει άλλο είδος μουσικής στη μόδα και οτι εσύ δεν θα το ακολουθήσεις (οχι γιατι μου το παιζε πολύ φανατικός των τελευταίων επιτυχιών).
Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι οι περισσότεροι πρόσφατοι καλλιτέχνες που βγαίνουν και συναρπάζουν τα πλήθη (π.χ. Justin Bieber) θα έχουν ξεχαστεί το πολύ σε 10 χρόνια και όλοι αυτοί που το παίζουν και καλά φανατικοί οπαδοί τους θα έχουν στραφεί στο νέο πρόσωπο που θα είναι στη μόδα και αυτό θα συνεχίζεται για πολύ καιρό γιατί αυτή είναι η τραγική κατάληξη της μουσικής

Kαλά , ο φίλος σου μου φαίνεται χαρακτηριστική περίπτωση "Ελληνάρα" ;)
Ρε συ και εγώ τα μόνα είδη μουσικής που ακούω είναι rap ( πάνω απ'όλα,όλη την ώρα ) , αλλά και metal αν το "νιώθω" εκείνη τη στιγμή.....
Το σημαντικό είναι η μουσική να σου βγάζει προς τα έξω τα αισθήματα που γουστάρεις περισσότερο....π.χ. καψούρα κτλ. ( οι γνωστοί αγαπούληδες :D ) , εσωτερική αναζήτηση?( Hip hop 4 me ^^ )......
Επίσης , ας μην σχολιάσω bieber κτλ...απλά τέτοιου είδους καλλιτέχνες θα πρέπει να'ναι αρκετά έξυπνοι έτσι ώστε να τα "τσεπώσουν" όσο "περνάει" η "μπογιά" τους...........:bahhh:
Posted Image

#158 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 01 September 2011 - 21:29

Σεβαστό..μπορεί ο άλλος να τα'χει ανάγκη τα λεφτά....αλλά όταν δίνεις συνεντεύξεις , εφόσον έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις το δρόμο της "εμπορίλας" , ΣΚΑΣ και δεν μιλάς για άλλους "πουλημένους" MCs , ούτε βγάζεις πού και πού κάνα diss έτσι για να τραβήξεις πίσω λίγο από το παλιό σου κοινό.....Είτε θα μιλάς για ζωγραφιστά σκυλάκια είτε για κοινωνικοτάδε καταστάσεις.....Δεν μπορείς να λες πως δεν σε "γεμίζει" αυτό που έκανες ως τώρα , και να κάνεις ό,τι έκραζες στα προηγούμενα 10 χρόνια που συμμετείχες στην όλη φάση....+ ότι μου την σπάει ότι σε καμιά συνέντευξη δεν του έχει πει κανείς κάτι τέτοιο......όλοι δέχονται αυτό που λέει έτσι απλά...
Oι GT , όντως , το γύρισαν σε RNB κι έτσι γιατί δεν είχαν και ΤΗΝ επιτυχία στην underground φάση...
Τώρα , όσον αφορά αυτό που λες για τα BA , πραγματικά όταν βλέπω comments "πουληθήκατε κι εσείς κτλ." στο Youtube , σκέφτομαι πως δεν υπάρχει σωτηρία.....
Καλά , ότι δεν πάμε μπροστά είναι ένα δεδομένο που ισχύει παντού στην Ελλάδα...

πως φαίνεται ότι μιλάς για Μηδενιστή όμως:wooi2:
νταξ γενικώς σε αυτό έχει δίκιο, απλά οι ίδιοι πολλές φορές δεν προβλέπουν το τι θα κάνουν χρόνια μετά.
PS: Συμφωνώ, άλλωστε ένας από τους λόγους που το χιπ χοπ έγινε μόδα είναι κι αυτό

#159 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 04 September 2011 - 20:18

Δυο ακυκλοφόρητα κομμάτια του Ρ.Φ που είδαν το φως τις τελευταίες μέρες. Περιττό να πω ότι και τα δύο είναι πανέμορφα.

Ακυκλοφόρητο και αμιξάριστο b-side του Ραψωδού Φιλόλογου, που προοριζόταν για το "εγκεφαλικό τετ-α-τετ" και ηχογραφήθηκε το 2007.
Youtube Video

Kομμάτι του 2004 από το "Δέκα" που δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Παραγωγή από Strider.
Youtube Video

#160 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 07 September 2011 - 01:44

Δυο ακυκλοφόρητα κομμάτια του Ρ.Φ που είδαν το φως τις τελευταίες μέρες. Περιττό να πω ότι και τα δύο είναι πανέμορφα.

Ακυκλοφόρητο και αμιξάριστο b-side του Ραψωδού Φιλόλογου, που προοριζόταν για το "εγκεφαλικό τετ-α-τετ" και ηχογραφήθηκε το 2007.

Youtube Video

Kομμάτι του 2004 από το "Δέκα" που δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Παραγωγή από Strider.
Youtube Video

σιγά σιγά σβήνει ο Ρ.Φ.
Όμορφα κομμάτια!

#161 ala1n

ala1n

Anime Freak

• Members
  • 330 posts

Posted 14 September 2011 - 23:52

Λοιπόν κάθε βδομάδα μέσω της Tomahok ( μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω fb ) γίνεται διαθέσιμο για download και 1 ακυκλοφόρητο κομμάτι....Ως τώρα έχουν βγει 2.....
Το 2ο ήταν του Armando ( νομίζω είναι αυτός που δουλεύει στο τατουατζίδικο του Tάκη Τσαν ).
Το 1ο που για μένα γάμ*γε ήταν το παρακάτω:
Youtube Video

Posted Image

#162 Napster

Napster

\ [T] /

• Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 15 September 2011 - 00:06

Πω...έβγαλε καινούργιο album o Lil' Nick (Μικρός Νικόλας) και δεν το πήρα χαμπάρι. :/

#163 ala1n

ala1n

Anime Freak

• Members
  • 330 posts

Posted 15 September 2011 - 00:33

H επιστροφή έχει γίνει εδώ και μέρες και έχει γαμηθε* ο Δίας ! :terror2:
Youtube Video

PS : Για "Παρατράγουδα" ή "Ελλάδα έχεις ταλέντο" καλός είναι.....Οι γονείς του δν ντρέπονται!?( Εδώ δεν ντρέπεται ο ίδιος , βέβαια , με τέτοια φάτσα :D )
Posted Image

#164 ryu

ryu

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

• Members
  • 22 posts

Posted 15 September 2011 - 08:44

Μη μιλατε ετσι για τον Νικολα θα σας δωσει γορουνομοριο

#165 ala1n

ala1n

Anime Freak

• Members
  • 330 posts

Posted 15 September 2011 - 11:54

Μη μιλατε ετσι για τον Νικολα θα σας δωσει γορουνομοριο

:oo:

Στα σοβαρά κομμάτια τώρα....

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=1SmLFqvBVMg[/YOUTUBE]

Πόσο το νιώθω αυτό το κομμάτι , στη συγκεκριμένη φάση που'μαι....
Posted Image