Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Princess Tutu

summer 2002 anime review comedy fantasy magic romance

  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 29 September 2010 - 15:45

Princess Tutu
プリンセスチュチュ

 

 

35245.jpg

 

Ήτανε κάποτε ένας άντρας που πέθανε--

Ουάου, σύντομη ιστορία, ε;




Μια φορά κι έναν καιρό...



Βάζοντας τη πλάκα στην άκρη, κάπως έτσι αρχίζει αυτό το μικρό, τρομερά υποτιμημένο anime-διαμαντάκι. Ένας παραμυθάς που ακούει στο όνομα Drosselmeyer πεθαίνει αφήνοντας πίσω του το μεγαλύτερο αριστούργημά του, το αφήγημα "The Prince and the Raven" μισοτελειωμένο. Όντας ένα παραμύθι κυριολεκτικά δίχως τέλος, το θηριώδες κοράκι δραπετεύει τις σελίδες αναζητώντας τη Λύση στην ιστορία του και ο πρίγκηπας το ακολουθεί. Για να το νικήσει, αναγκάζεται να θρυμματίσει την καρδιά του για να σφραγίσει το κοράκι μακρυά από τους αθώους ανθρώπους. Έτσι όμως, αδυνατεί να γυρίσει πίσω στην ιστορία, ενώ ταυτόχρονα, καταλήγει να είναι μια σκιά του εαυτού του.

Μέσα σε όλη αυτή τη τραγωδία, η φωνή του υποτιθέμενου νεκρού Drosselmeyer ακούγεται: "Things are getting interesting!"

Mindfucked yet?

Βλέπετε, ο κύριος Drosselmeyer είχε τη δύναμη να κάνει τις ιστορίες του ζωντανές και βρήκε τρόπο να συνεχίσει να το κάνει και μετά θάνατον. Ουπς...

Κάπου εδώ γνωρίζουμε και την ηρωίδα μας, ένα παπάκι. Δε κάνω πλάκα. Η ηρωίδα είναι ένα μικρό κίτρινο παπάκι, το οποίο παίρνει ένα μενταγιόν κόκκινο σαν αίμα από τον Drosselmeyer και γίνεται κορίτσι με το όνομα Ahiru (που σημαίνει παπάκι!). Αργότερα, η Ahiru καταφέρνει να μεταμορφωθεί στη Prima Ballerina Princess Tutu, η οποία έχει ως στόχο της να μαζέψει τα θραύσματα της καρδιάς του άκαρδου, νωχελικού πρίγκηπα Mytho, ώστε αυτός να ξαναβρεί τον εαυτό του και τα συναισθήματά του.

Νομίζετε ότι έγραψα πολλά για την υπόθεση; Σας διαβεβαιώ, δεν έγραψα τίποτα. Όλη η πρώτη παράγραφος εξιστορείται μέσα στο πρώτο λεπτό του πρώτου επεισοδίου, ενώ τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτε παραπάνω από τα θεμέλια πάνω στα οποία πατούν τα υπόλοιπα 26 επεισόδια. Και δε φαντάζεστε τί περιέχουν αυτά τα επεισόδια.

 

814131012982_anime-princess-tutu-altE.jp


Εεεε, ναι, περιέχουν και ζώα που μιλάνε. Ή μήπως είναι άνθρωποι που έγιναν ζώα; Ή μήπως οι άνθρωποι της ιστορίας είναι ζώα στη πραγματικότητα; Μπέρδεμα...


Happiness to those who accept their fate.


Με τη πρώτη ματιά, το Princess Tutu φαίνεται το τυπικό mahou shoujo με τις μεταμορφώσεις σε κάθε επεισόδιο, χαριτωμένες ιστοριούλες χωρίς βάθος, ζωάκια για συντρόφους α λα Sailor Moon και μαγικά αντικείμενα να συλλέγουν τα παιδάκια, ναι;

Λάθος.

H Ikuko Itoh κατάφερε να πάρει κάτι κλισέ και να το μετατρέψει σε μια πολύπλοκη, βαθιά ιστορία με ολοκληρωμένους χαρακτήρες, πολλά plot twists και ένα μεγάλο φινάλε, άξιο θαυμασμού. Όλο το cast παίρνει το μερίδιό του σε ανάλυση και ανάπτυξη, τα μηνύματα είναι βαθιά και απαράλλαχτα στο χρόνο, καθώς παρουσιάζουν τη μάχη της προαποφασισμένης μοίρας ενάντια στην ελευθερία να χτίσει κάποιος το πεπρωμένο του. This is serious stuff and you'd better believe it!

Ένα άλλο δυνατό σημείο είναι η παρουσίαση διαφόρων παραμυθιών στην αρχή του κάθε επεισοδίου, οι οποίες τελειώνουν με την αμφιβολία: πώς και ο πρίγκηπας παντρεύτηκε τη Σταχτοπούτα, ενώ του ήταν στην ουσία άγνωστη; Η Ωραία Κοιμωμένη ήθελε πράγματι να ξυπνήσει;

H ιστορία έχει δύο πρώτα κεφάλαια, "The Chapter of the Egg" και "The Chapter of the Fledgling", με δεκατρία επεισόδια το καθένα. Το πραγματικά καλό μέρος αρχίζει στο Chapter of the Fledgling, αλλά μη προσπεράσετε για κανένα λόγο κανένα από τα πρώτα επεισόδια, μιας και δε θα καταλαβαίνετε τίποτα αργότερα.

 

princess-tutu-mytho-duck-dance.jpg


Κουντεπιέ, διπλή στροφή και πιρουέτα να σώσουμε τον πρίγκηπα. Μάλιστα κύριε!




Glory to those who oppose their fate.


Στον τεχνικό τομέα, το animation είναι οικονομικό και το character design λιτό και όχι μόνο λόγω των chibis. Το Hal Film Maker studio φαίνεται να πήρε το ίδιο budget που έχουν και τα Pokemon, αλλά να αποφάσισε να κάνει άξια δουλειά, όσο το δυνατόν καλύτερη. Προσωπικά έμεινα ευχαριστημένη, ενώ θαύμασα το πόσο ακριβείς ήταν οι κινήσεις των χορευτών με τις πραγματικές του μπαλέτου. Το μελέτησαν και φαίνεται: σε ένα δυνατό επεισόδιο, έχουμε όλο το Θάνατο του Κύκνου σε χορευτικό, με την ανάλογη μουσική από πίσω. Dude...

Το οποίο με φέρνει στο επόμενο θέμα: τη μουσική. Όλη η μουσική επένδυση της σειράς απαρτίζεται από τα κλασσικά κομμάτια διάφορων μπαλέτων, όπως του Καρυοθραύστη, της Πεντάμορφης και του Τέρατος, κλασσικής και ορχηστρικής μουσικής, βγάζοντας ως αποτέλεσμα ένα ιδανικό συνδυασμό που πότε σε χαλαρώνει, πότε σε αφήνει να τρως τα νύχια σου. Άλλωστε, hey. This is Tchaikovsky, όχι αστεία.

Εν κατακλείδι, το Princess Tutu είναι ένα μικρό διαμαντάκι για να διασκεδάσετε και γιατί όχι και να ψυχαγωγηθείτε. Απαρτίζοντας κωμωδία, τραγωδία, δράμα και ρομάντζο, δε θα αφήσει όποιον το δει παραπονεμένο. Ναι, δεν είναι για αγοράκια που προτιμούν τα βαρέων βαρών, αλλά για όλο τον υπόλοιπο κόσμο προτείνεται χωρίς δεύτερη σκέψη.






Opening:

Youtube Video


Posted Image


#2 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2,983 posts

Posted 28 October 2010 - 15:25

Ωραιο review! Δεν την εχω δει τη σειρα αλλα απο αυτα που γραφεις φαινεται ενδιαφερουσα. Θα τη ριξω μια ματια καποια στιγμη :) Ελπιζω μονο να ειναι πιο ζωντανη απ'οτι το opening:gn2: :P


ΥΓ: Αυτος ο Drosselmeyer πολυ ζωντανος φαινεται στο opening :P
Posted Image

#3 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 October 2010 - 21:20

ευγε και απο μενα.

Ειναι απο τις σειρες που μενουν στο θεατη.

Βεβαια δεν ειναι τοσο σοβαρη οσο τα σκοτεινα και μακαβρυα παραμυθια με εξαιρεση τα τελευταια επεισοδια και μερικοι χαρακτηρες ειναι ενοχλητικοι και ανιμιζουν παραπανω απο οσο πρεπει για ευρωπαικο παραμυθι.

Αν θελετε σοβαροφανεια δειτε διασκευες ανιμε σε ταινιες οπως η μικρη γοργονα, οι αγριοκυκνοι, η λιμνη των κυκνων κλπ ή τη σειρα grιmm thεατer.

Εδω ομως βαζουν μοντερνα στοιχεια που δυστηχως δεν τα αξιοποιησαν οσο επρεπε (λυπηθηκαν τα παιδακια φαινεται).

#4 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 29 October 2010 - 22:16

Εξαιρετική σειρά και πολύ ωραία παρουσίαση Teachan. Ειδικά οι εισαγωγές στα επισόδεια μου άρεσαν απίστευτα, όπως και η μουσική. Το τέλος ήταν πολύ ωραίο αλλά ταυτόχρονα μου άφησε και ένα μικρό κενό, ενώ η σειρά φαινόταν να χτυπάει κατά τη μέση top 5 τελικά έμεινε πιο χαμηλά.

Τα συν

-καλή μουσική
-πολύ ωραίο σκίτσο
-έξυπνη υπόθεση
-καλή πλοκή
-πολύ χιούμορ
-οι εισαγωγές
-ο Neko-sensei

Τα κατά

-ο πρίγκηπας που μας ξενέρωσε
-ο Dross-something. Ο πλέον σπαστικός κακός που έχω πετύχειφέτος και θα ήθελα πολύ να τον κάνω μπιφτέκι
-οι φίλες της Ahiro

Σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή για όλους τους otaku
Posted Image

#5 IreneTheCardcaptor

IreneTheCardcaptor

    Zettai Daijobu!

  • Members
  • 26 posts

Posted 31 October 2010 - 19:04

Εγώ παίδες το είδα πέρσι. Περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό στο τέλος όσο αναφορά την Ahiru, δε μου άρεσε καθόλου. Σα σειρά ήταν πολύ ωραία από άποψη μουσικής επένδυσης, χορογραφίας και φυσικά του ανεπανάληπτου Neko-sensei, ο οποίος ήταν τελικά η μόνη χιουμοριστική νότα σε όλο το anime. Το βρήκα αρκετά μακάβριο, αλλά ενδιαφέρον. Εγώ βέβαια δε μπορώ τα πολλά δράματα, και ίσως φταίει αυτό που δε ξετρελάθηκα. Τι να σας πω, αν και βρήκα το τέλος απογοητευτικό, η υπόλοιπη σειρά ήταν όντως πολύ έξυπνο concept (λέω για τα παραμύθια, ήταν σαν ένας γρίφος σε κάθε επεισόδιο!), δε μετανιώνω δηλαδή που το είδα. :drink::riiight:
You don't live in order to have fan! You have fun, because you want to live! ;D:thatsit:
(Ti eipa to atomo... Opios xerei, as m pei ki emena, gt oute xerw ti egrapsa! xD)

#6 Sora of the wind

Sora of the wind

    The apostasy canticlE

  • Members
  • 396 posts

Posted 06 November 2010 - 13:53

Tωρα το πείρε το μάτι μου.
WTF? i think this is EXACTLY what i need right now.
Ελπίζω να είναι οπως διάβασα και καλύτερο.

ty for the review

#7 tec-goblin

tec-goblin

    Starting...

  • Members
  • 4 posts

Posted 25 November 2010 - 09:46

Τα κατά

-ο πρίγκηπας που μας ξενέρωσε
-ο Dross-something. Ο πλέον σπαστικός κακός που έχω πετύχειφέτος και θα ήθελα πολύ να τον κάνω μπιφτέκι
-οι φίλες της Ahiro


Τι είπες ρε για τον Drosselmeyer! Είναι από τους καλύτερους darklords όλων των εποχών :lovulovu: (για όσους έχουν παίξει Ravenloft)

#8 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 25 November 2010 - 15:09

Τι είπες ρε για τον Drosselmeyer! Είναι από τους καλύτερους darklords όλων των εποχών :lovulovu: (για όσους έχουν παίξει Ravenloft)

Χαχα θα συμφωνήσω! Γενικά το mystery που ενέπνεε αυτός και το όλο narration κι ο τρόπος που μίλαγε ήταν όλα τα λεφτά, ανέβαζε πολύ το ενδιαφέρον imo. Ιδανικός villain.

Κατά τα άλλα αρκετά αξιόλογη σειρά, με σενάριο αρκετά πολύπλοκο, κι ας φαίνεται σαν απλό παραμύθι στην αρχή, αλλά ναι το σχέδιο κάπως με χάλασε, θα μπορούσε να είναι και καλύτερο κυρίως το chibi char design δηλαδή...

Ο Neko-sensei πολύ γέλιο, αλλά δυστυχώς το humor του καταντάει αηδία από ένα σημείο και μετά, γιατί είναι μόνιμα ίδιου τύπου κι επαναλαμβανόμενο... Ναι σε όλη τη σειρά...
Στα πολύ +++ της σειράς φυσικά η κλασική μουσική, πραγματικά υπέροχα κομμάτια από κάθε άποψη όπως για παράδειγμα οι διάφορες παραλλαγές που συναντάμε της "λίμνης των κύκνων", του "the nutcracker" του Τσαϊκόφσκι και πολλά άλλα από κλασικούς συνθέτες. Που τυχαίνει κιόλας να ταιριάζουν υπερβολικά με τις δραματικές σκηνές κι όχι μόνο της σειράς. Γενικά άψογη δουλειά στον τομέα του pace/flow και στο ταίριασμα της μουσικής.

Εν κατακλείδι, αξίζει την μια προβολή για όσους το δούνε με ανοιχτό μυαλό.
Αλλά να ξέρετε μπόλικο δράμα κι ας είναι παραμύθι. :P Αν και το ισοσταθμίζει κάπως με τις μικρές humor scenes.

PS : Συμφωνώ για τις φίλες της ahiru και τον πρίγκηπα, μάλλον οι πιο αδύναμοι χαρακτήρες εκεί μέσα, γεμάτοι κλισέ κι όχι ιδιαίτερη εξέλιξη εν τέλει. H μικρή Uzura επίσης μου την έσπασε μάλλον πιο πολύ απ' όλους, πραγματικά θα προτιμούσα να μην είναι καν στη σειρά. Έκανε τη σειρά ακόμα πιο παιδική και χαζοχαρούμενη απ' ότι ήδη ήταν, για μένα...

Edited by Radagast, 25 November 2010 - 15:15.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#9 tec-goblin

tec-goblin

    Starting...

  • Members
  • 4 posts

Posted 26 November 2010 - 15:02

H μικρή Uzura επίσης μου την έσπασε μάλλον πιο πολύ απ' όλους, πραγματικά θα προτιμούσα να μην είναι καν στη σειρά. Έκανε τη σειρά ακόμα πιο παιδική και χαζοχαρούμενη απ' ότι ήδη ήταν, για μένα...


Εγώ ακόμα παραμιλώ "ράβου ράβου ζούρα"!
:lovulovu:

#10 mayumi_chan

mayumi_chan

    tired....

  • Members
  • 20 posts

Posted 25 December 2010 - 20:35

μετα απ'αυτο το review ξεκινησα να το βλεπω και μπορω να πω οτι αν και ακομα δεν εχω μπει εντελως στο νοημα με κανει να γελαω παρα πολυ!!!:thumbup:

#11 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 07 April 2011 - 14:46

Tea-chan άπειρο respect για το review, ήταν ο λόγος που με έκανε να κατεβάσω τη σειρά, και τελικά μετά από καιρό να την δω και ολόκληρη.
Δεν ήταν όσο mindfuck και cruel την περίμενα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με ενόχλησε.
Προσωπικά βρήκα τον Dros υπέροχο, και μέσα στην παράνοια και την ψύχωσή του εξαιρετικό villain. Ούτε με τον Neko sensei είχα πρόβλημα, οκ ναι καταντάει επαναλαμβανόμενος, αλλά ήταν σε όλη τη σειρά πολύ καλός ως comic relief. Και ο πρίγκιπας πάλι δεν με ενόχλησε. Κόντεψε να γίνει λίγο κουραστικός εκεί προς το τέλος του 1ου κεφαλαίου, αλλά ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο.
Αν με ενόχλησε κάτι ήταν οι φίλες της Ahiru, βαρετές, ηλίθιες, και πραγματικά ήταν για ξύλο.

Καθώς το έβλεπα ευχόμουν κάποτε να το ξαναφτιάξουν για να το δούμε με καλύτερο σχέδιο και animation, αλλά τώρα που το τελείωσα μου φαίνεται πολύ ταιριαστό.

Μου άρεσαν εξίσου και τα 2 κεφάλαια, αν και μετά το πρώτο δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα το συνεχίσουν.
Ήταν ένα πολύ όμορφο, και δυνατό παραμύθι, πολύ καλά δομημένο, με μίξη πολλών στοιχείων, και κυρίως καλούς χαρακτήρες.

Το τέλος πάλι μου άρεσε..
Spoiler:

Posted Image


#12 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 08 April 2011 - 11:57

Το τέλος πάλι μου άρεσε..

Spoiler:


Spoiler:

Posted Image


#13 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 08 April 2011 - 16:34

Spoiler:

Spoiler:

Posted Image


#14 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 08 April 2011 - 17:14

Καλά ακόμα δεν έγραψα εγώ εδώ; Και να σκεφτείτε ότι με το που είχα δει τη σειρά αμέσως μετα έκανε το review η Tea-chan και όλο έλεγα στον εαυτό μου να μη ξεχάσω να γράψω εδώ(ήθελα να καταλαγιάσουν λιγάκι τα συναισθήματα από αυτό που είδα), αλλά αναβολή στην αναβολή, νόμιζα ότι είχα γράψει αλλά τελικά, δεν.

Το δυνατότερο σημείο της σειράς για μένα ήταν η ιστορία. Το όλο concept με τον παραμυθά και του παραμυθιού μεσα από το παραμύθι ήταν καταπληκτικό. Όποτε έβλεπα αυτόν και εκείνο το ρολοι ήμουν μες την τρελή χαρά. Και τον Fakir, μην ξεχνιομαστε.:blush2:

Το σχεδιο και ο ζωολογικός κήπος δεν μου είχαν καθήσει καλά αρχικά που ψαχνόμουν. Αλλά εντέλει αποφάσισα ότι ήταν ταιριαστα με την όλη ιδέα. Γιατί το σχέδιο που ήταν κάπως καρτουνίστικο και τα ζώα απο την άλλη, το κάναν ακόμα πιο αληθινό: Αυτά τα στοιχεία το έκαναν να θυμίζει ακόμα πιο παραμύθι, αφού θύμιζαν μεταφορές που έχουν γίνει στο παρελθόν από παραμύθια του Αντερσεν.

Μου άρεσε περισσότερο το πρώτο μισό και το πως εξελίχθηκε στο τέλος το πράγμα. Αυτό που θα προτιμούσα όμως να μην υπήρχε καθόλου ήταν, όπως ειπωθηκε, οι ηλίθιες φίλες της Αhiru και το school theme που έχω σιχαθεί να βλέπω παντού. Εδώ ειδικά μου έφερνε σε filler το όλο εγχείρημα. Το οποίο μετα την μεση της σειράς μου κάθησε ακόμα πιο ασχημα γιατί μου θύμησε και εκείνο το δράμα που μου είχε συμβεί όταν πήγα να δω την 2η σεζόν του Code geass.

Για όσους δεν γνωρίζουν έχουμε και θέμα για την σειρά κι εδώ.

Posted Image

Posted Image


#15 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 08 June 2011 - 15:32

Tέλειο review τσαγάκι-chan. ^W^ Πραγματικά σου ανοίγει την όρεξη.

Την τελείωσα και εγώ την σειρα και έμεινα με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Το animation θα μπορούσε όντως να είναι καλύτερο αλλά δεν έχω σημαντικά παράπονα. Δεν το λέω ότι με ενόχλησε ο σχεδιασμός των χαρακτήρων που ήταν chibi like και μακριά από ρεαλιστικά πρότυπα, θα το ήθελα όμως με πιο μεγάλο budget.

Πραγματικά όμως ήταν το τελευταίο που μου πέρναγε από το μυαλό όταν έβλεπα την σειρά. Πολυεπίπεδη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία, γεμάτη στα references, η οποία αποδομεί όχι μόνο το mahou shoujo genre αλλά και την κλασσική δομή των γνωστότερων παραμυθιών. Θέτει έξυπνα ερωτήματα και δίνει εξίσου έξυπνες απαντήσεις. Ωραίοι χαρακτήρες (με τις φίλες της Ahiru να ξεχωρίζουν σαν τις μύγες μέσα στο γάλα) και πολύ ωραία η δυναμική μεταξύ τους.

Και πραγματικά η μουσική επένδυση ήταν όλα τα yen.

Aυτό είναι μια πραγματική περίπτωση ιστορίας που μέσα από την φαινομική παιδικότητα έχει πολυπλοκότητα καλαισθησία και τρομερό βάθος. Γι αυτό και έχει αφήσει τόσο σημαντική κληρονομιά στον χώρο.

Αγαπάμε Dros, Rue και Fakir όσο δεν πάει. ^_^ Τα υπόλοιπα στην συζήτηση.



Also tagged with one or more of these keywords: summer 2002, anime review, comedy, fantasy, magic, romance