Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

The Expendables Series

Expendables Paranoia Mindfuck Whatever Epic Action Movie Sequel Prequel

  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 26 August 2010 - 21:04

Μου έκανε εντύπωση που δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά σε αυτήν την σειρά ταινιών, εκτός από ένα ξεχασμένο thread της πλάκας που είχα κάνει δύο χρόνια πριν και έτσι αποφάσισα να φτιάξω κάτι πιο ολοκληρωμένο. Τι έγινε, όλοι εδώ μέσα είμαστε κουλτουριάρηδες; :P


Let's begin...



Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν, μερικά χρόνια πριν, ο Σταλόνε, αφού είδε ότι τα remakes των Rambo και Rocky είχαν σημαντική οικονομική επιτυχία, αποφάσισε να πάει το θέμα ένα βήμα παραπέρα. Θέλησε να μαζέψει όλους τους αστέρες των action b-movies των δεκαετιών του 80 και του 90 και να τους βάλει σε μια ταινία.


Τελικά τα κατάφερε και το αποτέλεσμα ήταν το



Posted Image



σε σκηνοθεσία του ίδιου του Σταλόνε. Η πλοκή ήταν απλή και τετριμμένη, αλλά επίσης και διακοσμητική. Οι εικονιζόμενοι κύριοι (well, οι περισσότεροι από αυτούς) είναι μια ομάδα μισθοφόρων που του προσλαμβάνει ο κύριος Church ώστε να ρίξουν το δικτάτορα ενός νησιού της Καραϊβικής, της νήσου Vilena. Βέβαια, όπως γίνεται πάντα, το πράγμα στραβώνει, η κατάσταση περιπλέκεται και οι δικοί μας καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.


Όπως είπα και πριν, μην περιμένετε οσκαρική πλοκή με απίστευτες ανατροπές, γιατί κανείς δεν το περίμενε έτσι και αλλιώς :P Το σενάριο είναι απλώς μια δικαιολογία ώστε να σκοτώσουν οι δικοί μας ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. Οι ερμηνείες, με εξαίρεση του Rourke, είναι για τα μπάζα. Η σκηνοθεσία είναι μέτρια και η ταινία γίνεται καμιά φορά αχρείαστα σοβαρή. Και όμως παρ'όλα αυτά έχει πλάκα, πολύ πλάκα. Και νοσταλγία. Είναι μια ταινία φόρος τιμής σε όλες τις πουθενάδικες action b-movies της προηγούμενης εικοσαετίας, αυτές με τους "αθάνατους" ήρωες και του πιο-μονοδιάστατους-και-απο-pixel κακούς, που μας κρατούν πλέον συντροφιά αυτά τα κρύα βράδια του χειμώνα όταν ανοίγεις βρίζοντας στις δυόμισι το χαζοκούτι για να δεις ότι κάποιος αναγκάστηκε να βάλει μια τέτοια ταινία ώστε να καλύψει την τρύπα στο πρόγραμμα.


Η ταινία προσφέρει 103 λεπτά ανεγκέφαλης και τραβηγμένης δράσης, με απίστευτες ατάκες, εξαιρετικές "μπηχτές" μεταξύ των ηθοποιών (η σκηνή με τον Stallone, τον Schwarzenegger και τον Willis στην εκκλησία είναι 6 λεπτά καθαρού έπους) και πάμπολλες ανάφορές στα κλισέ των ταινιών που έχει βασιστεί. Είναι μια ταινία "ειλικρινής". Οι ηθοποιοί είναι μεγάλοι πλέον, το ξέρουν και δεν έχουν αυταπάτες για αυτό (μάλιστα κάνουν πλάκα).


Είναι μια ταινία που, εν τέλει, ό,τι υπόσχεται το κρατάει.



Σκηνοθεσία:


Sylvester Stallone



Πρωταγωνιστούν:


Sylvester Stallone as Barney Ross


Jason Statham as Lee Christmas


Jet Lee as Yin Yang


Mickey Rourke as Tool


Dolph Lundgren as Gunner Jensen


Terry Crews as Hale Caesar


Randy Couture as Toll Road


Steve Austin as Paine


Arnold Schwarzenegger as Himself


Bruce Willis as Mr Church


Η πρώτη ταινία υπέφερε από προβλήματα, με κυριότερο το σχετικά χαμηλό budget της. Βλέπετε, η εταιρεία παραγωγός, η Lionsgate, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων δεν θέλησε να ρισκάρει πολλά στο ιδιόμορφο project του Σταλόνε. Έτσι η ταινία, για παράδειγμα, κατέληξε να υστερεί σε κάποια σημεία όπως το γεγονός ότι είχε σχετικά άγνωστο (αλλά εν τέλει καλό) περιφερειακό κάστ και έναν επίσης "άγνωστο" ηθοποιό για κακό.


Μόνο μετά την επιτυχία του πρώτου και μετά από αρκετό πρήξιμο από τον Σταλόνε δέχθηκε τελικά η Lionsgate να ανεβάσει το budget. Έτσι, δύο χρόνια μετά, στις 16 Αυγούστου, το


Posted Image



χτύπησε τις αίθουσες. Αυτή την φορά χάρη στο αυξημένο budget, η ταινία είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την πρώτη. Μια από τις βασικές της αλλαγές είναι η σκηνοθετική πάσα του Σταλόνε στον Simon West, ο οποίος αποφάσισε να δώσει μια λιγότερο σοβαρή και περισσότερο "καρτουνίστικη" εκδοχή στην βία αυτού του τύπου ταινιών.


Αλλά την παράσταση κλεβουν οι νέες προσθήκες στο καστ. Έτσι, αυτή την φορά, εκτός από το ότι οι Schwarzenegger και Willis έχουν πολύ πιο ενεργό ρόλο στην ιστορία, στο κάστ προστίθενται δύο καινούριοι ηθοποιοί και δυο θρύλοι. Ο Liam Hemsworth ως Bill "The Kid" Timmons, ο Scott Adkins ως Hector, o Jean-Claude Van Damme ως Jean Villain, σαν τον κακό της ιστορίας (όχι δεν κάνω πλάκα) και ο Chuck -fucking- Norris ως Booker.


Η πλοκή είναι εξίσου τετριμμένη και διακοσμητική με την πρώτη. Οι δικοί μας αναλαμβάνουν μια φαινομενικά εύκολη αποστολή που όμως στραβώνει και αποφασίζουν να πάρουν εκδίκηση από τον κακό που τους την έφερε. Το αποτέλεσμα είναι 106 λεπτά ΕΠΟΥΣ. ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΥ. ΕΠΙΚΟΥ. ΕΠΟΥΣ.


Όπως ανέφερα και παραπάνω, ο West αποφάσισε να σουτάρει οποιαδήποτε ψήγματα ρεαλισμού υπήρχαν στην πρώτη ταινία, κάτι που κόλλησε γάντι, τόσο με τους παλιούς όσο και με τις νέες προσθήκες στο κάστ.


Οι ατάκες είναι πάμπολλες και φονικές, τα references ατελείωτα (υπάρχει μέχρι και Chuck Norris joke), η δράση ακατάπαυστη και εξαιρετικά σκηνοθετημένη σε μια ταινία που επιτέλους δεν παίρνει τον εαυτό της τόσο στα σοβαρά. Δεν μπορώ να πω πολλά για να μην σποϊλεριάσω αλλά δείτε την, ακόμα και αν δεν σας αρέσουν τέτοιες ταινίες. Είναι πραγματικά one of a kind, το αποκορύφωμα και η αποθέωση αυτών των ταινιών. Μία βλακώδης, ανεγκέφαλη, φωνακλαδικη, τιτανομέγιστη και τραβηγμένη-από-παντού αποθέωση γεμάτη χιούμορ, το απόλυτο popcorn movie. Όπως είπε και ένας κριτικός "The movie is big, dumb fun".


Μόνο αφήστε τον εγκέφαλο σας στο σπίτι πριν φύγετε για το σινεμά...


Σκηνοθεσία:


Simon West



Πρωταγωνιστούν:


Posted Image




Και ενώσω δεν έχει προβληθεί ακόμα η δεύτερη ταινία καλά-καλά, ο Σταλόνε ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και τρίτη με καινούρια ονόματα στο καστ. Ο Nicolas Cage επιβεβαίωσε ήδη ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την Lionsgate και ότι θα συμμετάσχει, ενώ πρότασεις έχουν σταλεί στον Harrison Ford και τον Russell Crowe.





Κείμενο του παλιού merged post:

Δεν ξερω αλλα φοβηθηκα οτι θα ερθει προσωπικα ο Σταλονε και οι φιλοι του σπιτι μου εαν δεν ελεγα τιποτα για την ταινια :Crying2: Πως σας φανηκε? Προσωπικα την λατρεψα :P καστ, ατακες και δραση ολα υψηλου επιπεδου. Και κυριως η ειρωνια που διακατειχε το τελευταιο μερος της ταινιας ηταν φοβερη.... Πραγματικα shoot them first and ask what's happening later...


Edited by Osama Bin Laden, 28 August 2012 - 19:33.


#2 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 27 August 2010 - 04:22

Το είδα πρόσφατα, όντως τα έσπαγε και ήταν ότι πρέπει για να το δεις με παρέα και να το απολαύσεις. Είχε ακριβώς ότι περίμενα και πολλά περισσότερα: αστείες και cool ατάκες, άπειρες εκρήξεις, σαπίλα και δράση.

Spoiler: movie spoilers


#3 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 29 August 2010 - 17:24

BUMP! Μόλις διάβασα και αυτό στο trivia του imdb.


Κρίμα, πραγματικά κρίμα που για άτυχες συγκυρίες δεν μπορέσαμε να έχουμε και Jean Claude Van Damme, Wesley Snipes, Steven Seagal και Danny Trejo στην ταινία. Κρίμα επίσης και για Kurt Russell και Sandra Bullock (o Kingsley δεν με τρελαίνει οπότε δεν με χάλασε). Επίσης, αν και σε μικρότερο βαθμό, δεν θα με χαλούσε να ήταν και ο Robert Knepper μέσα, μιας και τελευταία αναδύεται αρκετά σε movie villain, μετά την επιτυχία που είχε στο Prison Break.

OK όμως που οι άλλοι είχαν τους (σημαντικούς/προσωπικούς) τους λόγους να μην παίξουν, ο Van Damme που αρνήθηκε γιατί του φάνηκε άδειος ο χαρακτήρας στην ταινία και μετά πάει και παίζει σε τόσες πατάτες τι να πω, ανύπαρκτος. :sigh2: Ελπίζω να δούμε τουλ τους μισούς σε κάνα sequel.

Edited by Zoro, 29 August 2010 - 17:47.


#4 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 29 August 2010 - 17:47

η ταινια θα αφησει ιστορια λεμε :P
αξιζει με τα χιλια, αρκετα καλη σκηνοθεσια απο τον stalone, ωραιοι και καλα μελετημενοι ρολοι, φοβερη χρηση της καμερας στις μαχες οι οποιες δε σου βγαζαν το αισθημα το εχω δει αλλες 3000 φορες και τελος οι μπηχτες και οι ατακες που φευγαν αναμεσα στους ηθοποιους ηταν τελειες και βγαζαν απειρο γελιο.

Ιδιαιτερα η σκηνη μεσα στην εκκλησια ηταν λες και οι τρεις τους μισογελαγανε συνεχεια και ειχαν ξεχασει οτι γυριζοταν η ταινια ( υποθηκαν και οι καλυτερες μπηχτες εκει ).

#5 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 29 August 2010 - 17:54

Παρένθεση, ο Van Damme φαίνεται να κάνει στροφή στην καριέρα του. No, really.
http://en.wikipedia.org/wiki/JCVD

#6 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 30 August 2010 - 11:13

Παντως για να ειμαι ειλικρινεις την στροφη του βαν νταμ ισως να την καταλαβαινω... Αλλα τι ρολο ακριβως περιμενε να εχει σε τετοια ταινια? Φανταζεσται τον βαν νταμ κατα την διαρκεια του χαμου να σηκωνεται και να αγορευει μπροστα στα πληθη που σφαγιαζουν οι υπολοιποι?... χμμμμ:hmmm: ισως και να ειχε ενδιαφερον τελικα.

Spoiler:


#7 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 01 September 2010 - 01:59

Oποιος γουσταρει να δει την ταινια πειρατικα σε streaming site με ποιοτητα που ουτε στα μεγαλυτερα torrents δεν βρισκεις τωρα και με ελληνικους υποτιτλους, μπορει να επισκεφθει αυτο το λινκ... εγω παντως δεν θα την δω απο εδω αλλα απ το cinema oταν με το καλο ερθει...


2bbd14fc.jpg


#8 kakashi sensei

kakashi sensei

    pitsilistis

  • Members
  • 746 posts
  • Locationplateia eleytherias

Posted 10 September 2010 - 17:47

αυτη τη ταινια οφειλουν να την δουν ολοι οσοι σεβονται τον εαυτο τους στο cinema.
για εναν και μονο λογο.
για να δουν τα studios του hollywood οτι o κοσμος δεν βλεπει μονο sex and the city και twilight.
την ειδα και εγω (στο cinema) και σαν fan του statham ειμαι πληρως ικανοποιημενος.
το σκηνικο που εμφανιζεται o arnie και ανταλλασσει "φιλοφρονησεις" με τον stalone ειναι all the money.

#9 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 12 September 2010 - 15:12

Δεν είχα ποστάρει στο black hole παιάνες γι αυτή την ταινία; Νόμιζα ότι είχα. Τέλος πάντων θα τους ποστάρω κι εδώ.

Είδα το Expendables χθες.
Άξιζε την αναμονή και το hype και ότι το συνόδευε.Η καλύτερη περιπέτεια που είδα για φέτος ,με διαφορά.Ξέρετε πόσες γυναίκες εμφανίζονται στην ταινία;ΜΙΑ.Και μόνο για περίπου 10' από τα 104 της συνολικής διάρκειας.Όλη η υπόλοιπη ταινία είναι εκρήξεις ,πυροβοσιμοί και άνθρωποι που πεθαίνουν με βίαιους τρόπους.Κάτι που μου έκανε εντύπωση πάντως είνια πόσο φρέσκια είναι η ταινία από σκηνοθετικής πλευράς.Πόσοι τρόποι υπάρχουν άραγε να κινηματογραφήσεις έναν άνθρωπο που γυρνάει ανάποδα και πυροβολεί;Ένας ,δύο;Ε ο Σταλλόνε αποδεικνύει το αντίθετο.Είδα σκηνές που έχω ξαναδεί άπειρες φορές ,σκηνοθετημένες τόσο διαφορετικά που φαινόντουσαν τελείως διαφορετικές.Ειδικά η σκηνή που ανατινάζουν το ελικόπτερο και η σκηνή που πολεμάει ο Λούντγκρεν με τον Λι είναι εξαιρετικές από άποψη σκηνοθεσίας.Δεν περίμενα τόση προτωτυπία ,αλλά ο Σταλλόνε ποτέ δεν απογοητεύει τους φανς του.Κάτι που επίσης μου έκανε εντύπωση ήταν πόσο καλά κατανεμημένος ήταν ο χρόνος σε κάθε πρωταγωνιστή!Κανεις τους δεν αδικήθηκε ,αλλά όλοι είχαν επαρκή χρόνο.Απορώ πως το κατάφερε αυτό.Όλοι οι χαρακτήρες πάντως ήταν συμπαθείς και αστείοι ( in a manly way of course) ειδικά ο Jet Li που δεν τον έχω ξαναδεί σε τόσο χαβαλέ ρόλο.
Το δίλεπτο που ήταν μαζεμένοι οι τρεις μεγάλοι ( Σλάι,Άρνιε και Γουίλις) ήταν η πιο αστεία σκηνή της ταινίας.Σχεδόν και οι τρεις ηθοποιοί γελούσαν!

Το μοναδικό μελανό σημείο είναι το ψηφιακό αίμα.Πίστευα ότι εδώ θα είχαμε επιτέλους κανονικό μιας και στο Ράμπο 4 είχαμε ψηφιακό ,αλλά και πάλι το αίμα ήταν ψηφιακό.Ήταν όμως τόσο καλή η ταινία που της το συγχωρείς αυτό.

Όσοι είστε για τελείως άμυαλο ξύλο,ατάκες από άλλο πλανήτη θα το απολαύσετε τόσο πολύ που θα θέλετε να το ξαναδείτε.Εγώ σε ένα σημείο προς το τέλος,κόντεψα να κλάψω από τη χαρά.Ευχαριστώ Σταλλόνε.Που υπάρχεις όλα αυτά τα χρόνια.

Και για τέλος ένα κέρασμα.
Posted Image



#10 kakashi sensei

kakashi sensei

    pitsilistis

  • Members
  • 746 posts
  • Locationplateia eleytherias

Posted 12 September 2010 - 21:23

Posted Image

#11 kelborn3

kelborn3

    Toki

  • Members
  • 2,054 posts

Posted 12 September 2010 - 21:25

Γαματη εικονα για να συνοδευσει το Duke Nukem forever που βγαινει το 2011.Και το ασχετο θα παω να την δω αυριο.Δεν με ενδιαφερει να ειναι και η χειροτερη πατατα ever.Μονο και μονο που βλεπω ολα τα αστερια μαζι ειναι για μενα respect.
CANT FUCKING W8 FOR TOMORROW:burningbe3:

Posted Image


#12 kelborn3

kelborn3

    Toki

  • Members
  • 2,054 posts

Posted 21 September 2010 - 00:53

Tελικα το ειδα σημερα.Προσωπικα δεν εχω να προσθεσω τπ αλλο απο το γεγονος οτι το ευχαριστηθηκα οσο τπ αλλο και γενικοτερα σε ολα με καλυψε με το παραπανω ο zade.
Seriously its over 9000!!!!!!(without counting the mf bullets)

Posted Image


#13 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 12 November 2010 - 00:57

Την ειδα και εγω σημερα...
Πολυ καλη ταινια για το ειδος της, μετρια γενικοτερα...
Αγαπημενος ρολος αυτος του Jason Statham...
Spoiler:


2bbd14fc.jpg


#14 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 12 November 2010 - 01:03

Πλακα ειχε η ταινια,αλλα ειχε ενα ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ αρνητικο.
Πρωτη φορα βλεπω ταινια που πραγματικα ΔΕΝ εχει scenario!
Αοριστα κακος δυκτατωρ(puppet κοστουματου mastermind) σκλαβωνει και κακοποιει χωρις κανενα λογο μια ανυπαρκτη χωρα.
Απο το πουθενα ξεπροβαλλουν κατι τουμπανα και τα τιναζουν ολα στον αερα.
Που βρηκαν τα οπλα, ποιος τους εστειλε?
Ξερω οτι δεν εφτιαξαν scenario επιτηδες για να το ξεφτιλισουν τελειως,τονονωντας την τεστοστερονη.
Καλη προσπαθεια παλιων ηθοποιων,αλλα και παλι δεν πηραν ολοι το ρολο που αξιζαν.

O6rrvsU.jpg


#15 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 12 November 2010 - 01:05

To Φλεβάρη ανακοινώθηκε ότι θα βγει EXTENDED CUT και επίσης το ντοκυμαντέρ που περιμένουν αρκετοί φίλοι των συγκεκριμένων δάρτηδων ,που ουσιαστικά είναι τα video diaries της παραγωγής που τα τραβούσε καθημερινά ο ίδιος ο Σταλλόνε. Πιστεύω θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως μπορούσαν αυτοί οι τύποι να συνυπάρχουν στα γυρίσματα.

Πάντως η πιο throwback σκηνή είναι εκεί που κολλάνε τα C4 στους πυλώνες του παλατιού και οι δύο παράλληλα.Σε γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.Σε εποχές Tango & Cash .



Also tagged with one or more of these keywords: Expendables, Paranoia, Mindfuck, Whatever, Epic, Action, Movie, Sequel, Prequel