Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Πόλεμος κατά των ναρκωτικών

• Please log in to reply
87 replies to this topic

#61 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1,928 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 02 August 2011 - 15:13

όχι αλλά προτιμώ να θρηνώ για τα παιδάκια και για το κάθε άτομο που ζει ένα δράμα χωρίς να το έχει επιλέξει και χωρίς να μπορεί να το αλλάξει παρά για κάποιον που το έκανε συνειδητα.

Μια μικρη διορθωση.Δεν μπορεις να επιλεξεις ποτε θα στεναχωρηθεις και ποτε οχι.Ειναι διαφορετικες περιπτωσεις αλλα και οι δυο ειναι θλιβερες.Τωρα,αν εσυ δεν νιωθεις θλιψη για αυτους τους ανθρωπους,οκ.Εγω και για τις δυο περιπτωσεις νιωθω θλιψη.:canthelp:
Επιμενω ομως στο οτι ολοι κανουμε λαθη,μπορει συνειδητα μπορει και ασυνειδητα....Το θεμα ειναι οτι το συγκεκριμενο λαθος εχει τεραστιες συνεπειες στη ζωη σου.

image.jpg

#62 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 02 August 2011 - 15:24

Κenobi-sensei μιλάς για την εξάρτηση λες και ο χρήστης επέλεγε συνειδητά όλο το πακέτο με πλήρη διαύγεια και ωριμότητα πριν ξεκινήσει. Ή λες και παραμένει σε μια παθολογική κατάσταση συνεχους εξαθλίωσης ενώ μπορεί εύκολα να αλλάξει τη ζωή του. Κανένα από τα δύο ενδεχόμενα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Και όσο και να μην αρνούμαι την ύπαρξη ατομικής ευθύνης για τις επιλογές που κάνει ο καθένας στη ζωή του, δεν βλέπω γιατί αυτό ακυρώνει την θλιβερότητα των ζωών που χάνονται. Ατομική ευθύνη μπορεί κανείς να συνάγει από τα πάντα σχεδόν. Αν αρχίσουμε όμως να τα υποβαθμίζουμε όλα με ένα "πήγαινε γυρεύοντας" δεν ξέρω που οδεύουμε σαν κοινωνία.

Το "κατηγοριοποιείς επιλογές και όχι ανθρώπους" απλά δεν υφίσταται. Δεν ξέρω τι μπορεί να είχες παραπάνω και τι όχι, γεγονός όμως παραμένει ότι διαφορετικοί άνθρωποι σε ανάλογες καταστάσεις θα έχουν διαφορετικές αντιδράσεις. Κάτι που για σένα ήταν μικρής σημασίας μπορεί για κάποιον άλλο εύκολα να είναι too much to handle.

#63 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 02 August 2011 - 15:46

Κenobi-sensei μιλάς για την εξάρτηση λες και ο χρήστης επέλεγε συνειδητά όλο το πακέτο με πλήρη διαύγεια και ωριμότητα πριν ξεκινήσει. Ή λες και παραμένει σε μια παθολογική κατάσταση συνεχους εξαθλίωσης ενώ μπορεί εύκολα να αλλάξει τη ζωή του. Κανένα από τα δύο ενδεχόμενα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το "κατηγοριοποιείς επιλογές και όχι ανθρώπους" απλά δεν υφίσταται. Δεν ξέρω τι μπορεί να είχες παραπάνω και τι όχι, γεγονός όμως παραμένει ότι διαφορετικοί άνθρωποι σε ανάλογες καταστάσεις θα έχουν διαφορετικές αντιδράσεις. Κάτι που για σένα ήταν μικρής σημασίας μπορεί για κάποιον άλλο εύκολα να είναι too much to handle.

θες να μου πεις δηλαδή ότι από τα 10 μύρια άνθρωποι που είμαστε οι χιλιάδες ναρκομανείς(συγγνώμη αλλά δε ξέρω τον αριθμο υπόθεση κάνω) κάποιος τους έριξε ή ήταν αδύναμοι να διαχειριστούν μια κατάσταση...ok εγώ σε άλλο κόσμο ζω τότε.

Και όσο και να μην αρνούμαι την ύπαρξη ατομικής ευθύνης για τις επιλογές που κάνει ο καθένας στη ζωή του, δεν βλέπω γιατί αυτό ακυρώνει την θλιβερότητα των ζωών που χάνονται. Ατομική ευθύνη μπορεί κανείς να συνάγει από τα πάντα σχεδόν. Αν αρχίσουμε όμως να τα υποβαθμίζουμε όλα με ένα "πήγαινε γυρεύοντας" δεν ξέρω που οδεύουμε σαν κοινωνία.

όπως ξαναείπα δεν είναι κάτι χαρούμενο αλλά προσωπικά δε θα κάτσω να στεναχωρηθώ ή να αρχίσω να αναρωτιέμαι τι γίνεται στην κοινωνία και δεν τα υποβαθμίζουμε όλα απλά την αλήθεια πρέπει να τη λέμε και όχι να γινόμαστε σαν μερικούς που βγαίνουν στην τηλεόραση και πέφτουν από τα σύννεφα.

#64 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 02 August 2011 - 16:05

Για άλλο κόσμο δεν ξέρω (:P) προφανώς όμως δεν γνωρίζεις πώς λειτουργεί ο εθισμός.

#65 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 02 August 2011 - 16:14

Τα λάθη δεν είναι μόνο για τους κατώτερους ανθρώπους. Όλοι κάνουν βλακείες κάποια στιγμή στη ζωή τους, και αφού είναι τραγικό να υποφέρει κάποιος που γεννήθηκε η βρέθηκε σε λάθος μέρος, είναι επίσης τραγικό (αν όχι εξίσου) να υποφέρει αυτός που το δικό του λάθος είχε πολύ χειρότερες συνέπειες από ότι φανταζόταν.

Άλλωστε δε νομίζω πολλοί να ξεκίνησαν με σκεπτικό "οκ, το ξέρω ότι αυτό θα μου καταστρέψει τη ζωή και την αξιοπρέπεια, μπορεί να με οδηγήσει στο έγκλημα και θα με σκοτώσει, αλλά μέχρι τότε θα περνάω για κάποιο διάστημα καλά και θα ξεχνιέμαι, οπότε αξίζει".

15fkk04.jpg

#66 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 02 August 2011 - 16:22

^^δηλαδή πριν μπει κάποιος στα ναρκωτικά έχει εθισμο? ...και ξανά ok

Iristella θυμισέ μου στα γενεθλιά σου να σου κάνω δώρο ένα Boombox ;)

EDIT: Maya-chan εξήγησε μου τότε με πιο σκεπτικό μπήκε εκτός από την προσωρινή του ευχαρίστηση και την εξοδό του από τον πραγματικό κόσμο..καλά για φιγούρες και δοκιμές όχι απλά δε λυπάμαι....

#67 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 02 August 2011 - 16:57

EDIT: Maya-chan εξήγησε μου τότε με πιο σκεπτικό μπήκε εκτός από την προσωρινή του ευχαρίστηση και την εξοδό του από τον πραγματικό κόσμο..καλά για φιγούρες και δοκιμές όχι απλά δε λυπάμαι....

Με αυτο μπηκε,αλλα προφανως επειδη δεν ειχε πληρη συναισθηση των συνεπειων,η βρισκοταν σε τοσο αθλια κατασταση που δεν μπορεσε να τις σκεφτει σωστα.

sc5bab.jpg

#68 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1,928 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 02 August 2011 - 17:04

Οι περισσοτεροι ναρκομανεις δοκιμαζουν ουσιες επειδη εχουν οικογενειακα και προσωπικα προβληματα και με αυτες εχουν την ψευδαισθηση οτι θα τα ξεχασουν και πως θα αυτες οι ουσιες θα τους προσφερουν ευχαριστηση και γαληνη.Αυτο ειναι το σκεπτικο των περισσοτερων ναρκομανων,απο οτι εχω ακουσει απο γνωστες του "αθληματος".Κατι σαν το ποτο,αλλα πολυ χειροτερο...

Και επιτελους ας σταματησουμε την κουβεντα εδω,απο οτι φαινεται ο Kenobi δεν θα νιωσει ποτε θλιψη για αυτους τους ανθρωπους. ^ ^

#69 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 02 August 2011 - 17:05

Thank you Κenobi-sensei dear, but I wouldn't wanna trouble you by making you breathe the same air as the rest of us punny humans. :3

Πέρα από τα αστεία δεν μπορώ να καταλάβω πώς συμπερανες ότι υπάρχει εθισμός πριν τα ναρκωτικά. Δεν νομίζω ότι προκύπτει κάτι τέτοιο από την συζήτηση. Παρόλαυτά υπάρχουν άνθρωποι περισσότερο επιρρεπείς σε αυτά, ενώ έρευνες δείχνουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι και γεννετικό χαρακτηριστικό.

Aπό έκθεση του ΠΟΥ (εδώ ολόκληρο το κείμενο):

Drug use – nature and typology
Scientific evidence indicates that the drug use is a result of a complex multifactorial interaction between repeated exposure to drugs, and biological and environmental factors.In recent years, the biopsychosocial model has recognized drug dependence as a multifaceted problem
requiring the expertise of many disciplines. A health sciences multidisciplinary approach can be applied to research, prevention and treatment of drug use.

Recreational
Some forms of drug use are associated with recreational settings or specific sub-populations, for example, ecstasy use, which is found more among young people and associated
with particular lifestyle and events (parties, nightclubs and dance events) seen in many affluent societies.Also among those who use drugs in recreational settings,a significant proportion could be induced to substance abuse with the purpose of coping with anxiety, poor emotional skills, poor capacity to manage stressful stimuli and difficult environmental situations, poor engagement in school and lack of vocational skills.

Society, family, life experience
Use of opiates, cocaine, amphetamine and methamphetamine,and those injecting, account for a substantial proportion of dependent or problem drug users (however defined). These drug users also tend to be more chronic users, with associated psychiatric and medical co-morbidities,and are either stigmatized or come from marginalized segments of society. Many studies have shown a strong association between poverty, social exclusion and problem drug use. Studies also suggest the possibility that childhood experiences of neglect and poor parent-child attachment may partially contribute to a complex neurobiological derangement
and dopamine system dysfunctions, playing a crucial role in susceptibility to addictive and affectivedisorders.Different kinds of adverse childhood experiences, such as self-reported supervision neglect, physical neglect, physical assault and contact sexual abuse, have been reported in association with adolescent cigarette, alcohol, cannabis and inhalant use, as well as violent behaviour.Epidemiological data also show a frequent association between stress-related disorders such as post traumatic stress disorder (PTSD) and substance use disorder. Studies
have examined the association between traumatic exposure, PTSD and substance use that have shown early onset of marijuana and heroin use, while alcohol dependence and opiate dependence were each associated with exposure to a traumatic event.

Psychiatric disorders
Further studies have shown that individuals with lifetime mental disorder were three times more likely than others to be dependent on substances. Patients suffering from bipolar disorders (manic-depressive disorders) are more likely to be using psychoactive substances compared with those suffering from unipolar major depression. On the other hand, use of psycho-stimulants such as amphetamine or cocaine and cannabis can also induce psychoticlike
symptoms in users.

TL:DR
O καθένας μας υπό τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Οπότε το επιχείρημα " γιατί ο άλλος και όχι εγώ" εύκολα πάει στον κάλαθο των αχρήστων. To αν θα νιώσει κανείς θλίψη για τον θάνατο του συνανθρώπου του σε προσωπικό επίπεδο είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούν να γίνουν πολλά. Μπορούμε όμως να αντεπιχειρηματολογήσουμε όταν σε γενικό επίπεδο ομάδες ανθρώπων αντιμετωπίζονται σαν η ζωή τους να μην έχει καμία αξία, σαν να μην πρέπει να τους βοηθήσουμε γιατί "τα θελαν και τα έπαθαν, και κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ σε μένα/τον φίλο μου/τον χι ψι "δυνατό" άνθρωπο" και όταν η δυσκολότερη ίσως ασθένεια υποβαθμίζεται σε επίπεδο "είναι απλά θέμα προσπάθειας και προσωπικής θέλησης".

Edited by iristella, 02 August 2011 - 17:13.

#70 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 02 August 2011 - 18:55

με δικιά σας ευθύνη στα βίντεο το πρώτο δεξιά
http://www.megatv.com/article.asp?catid=14693#toppage

and nope δε θα κλάψω......για τα περι κράτους είναι άλλη συζήτηση και βλέπω με πολύ άνεση τα ρίχνουν εκεί

#71 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 02 August 2011 - 18:59

Δεν ξερω αν ειναι πιο θλιβερο το οτι πεθαινουν κάποιοι ανθρωποι απο την πρεζα, ή ότι μετά από τόσες δεκαετίες που παρουσιαζεται σαν μαστιγα, αντι οι ανθρωποι να ενημερωνονται σωστα, εξακολουθουν να αναπαράγουν τις ιδιες δεισιδαιμονιες, ειτε προς τη μια ειτε προς την άλλη πλευρά. Και η ημιμαθεια πάντα βοηθαει το χειροτερο σεναριο οπότε μπαινουν οι βασεις για ακομα περισσοτερους νεκρους.

Η αλήθεια ειναι βεβαια ότι φταιει σε ενα βαθμο και το ιντερνετ που πολλες φορές οι κοτσανες παρουσιαζονται με το ίδιο "κύρος" που παρουσιάζονται και οι αξιοπιστες πληροφοριες, αλλα και πάλι, αμα κατι σε καιει πιστευω μπορεις να βρεις άκρη.

Μονο και Κέννυ τα σέβη μου, ασχέτως αν καταλήγετε σε διαφορετικά συμπεράσματα, νομίζω ότι μονο εσεις προσφέρατε κατι πραγματικά ουσιαστικό στις πέντε σελίδες. Τώρα αν ξεχναω και κανα δυο ακόμα σόρρυ, αλλα δε νομίζω.

Για να μην αρχίσω κατευθειαν τα σεντονια και πεθάνω της πείνας, θα πω μόνο τα εξής:
Δεν ξέρω τι πιστεύετε ότι είναι ο εθισμός, αλλα με μια δοκιμή κανεις δεν κόλησε. Με μια δοκιμη το πολύ πολύ να αντιληφθεις αν σου αρεσει η όχι, και πάλι εξαρταται την ουσια και τον ανθρωπο. Ακομα και τα ισχυροτερα σκευασματα χρειαζεται να επαναλάβεις αρκετες φορες τη χρηση τους σε συντομο χρονικο διαστημα για να πεις οτι ψιλοεθιστηκες.

Επίσης τη βλακεία ότι "κάποιος το έριξε στο ποτό μου και ετσι ξεκίνησαν όλα" ξεχαστε την. Δεν παιζει και όυτε έπαιξε ποτέ. Κανεις δε δινει δειγμα δωρεαν, οταν υπαρχουν τοσοι που σε παρακαλανε για 1/10 του γραμμαριου. Αλλα και να δινε με τη μια φορά το πολυ πολυ να ελεγες μου ριξαν μπομπα. Μια παπατζα ειναι που καπου καπως καποτε καποιος χατζηαβατης την ειπε για να δικαιολογηθει στους γονεις του, και την επανελαβαν 250.000 μαλάkες γιατι ακουγεται πιστευτη σε όσους εχουν μαυρα μεσανυχτα. Πληζ αν σταματησουμε να αναπαραγουμε τετοιες αηδιες, και να αφαιρουμε ευθυνες ετσι αβερτα, θα ειναι ενα πολύ καλο βημα.
Δικαιολογητικά για τους χρηστες φυσικά και υπαρχουν, αλλα δεν ειναι αυτά. Και ουτε εχουν να κανουν με την τυχη. Η πρωτη φορά μπορει να ειναι τυχη. Μετά ειναι επιλογή.

ΚΑι ειλικρινα, μου φαινεται αδιανοητο να μεγαλώνεις στο δυτικο κοσμο να εισαι μεχρι 30 περιπου και να λες δε φανταζομουν που εμπλεκα. ειναι ιστορια δεκαετιων. Η ντουβαρι ησουν μεγάλε, ή σοβαρα ψυχολογικα που σου θολωναν την κριση, ή ζουσες απομονωμένος σε κανα καταφυγιο. Ή απλώς ήσουν αλλος ενας απο τους χιλιάδες που πιστευες ότι "άλλο εγώ, εγώ είμαι ο Χουλκ"

Αυτά.

stasou%2520mygdala.jpg

#72 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 02 August 2011 - 19:12

^^και που καταλήγεις Lord Leon ?

γιατί στα τελευταία ποστ 3 άτομα μιλάνε για την αξία της ζωής αντε και πως μπορείς να εθιστείς και με το δίκιο τους με έχουν βγάλει άσπλαχνο.

ωραία θα ήταν πάντως να συζητηθεί και η άλλη πλευρά της ευθύνης-σχέσης κράτους-πολίτη και από την πλευρά του ναρκομανη αλλά και από την πλευρά του μη χρήστη και κυρίως το παραγωγικό και οικονομικό κομμάτι γιατί κακα τα ψέμματα για αυτό γίνονται όλα

#73 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 02 August 2011 - 19:18

Lord Leon την αφαίρεση ευθυνών και την λογική του "δοκιμή μια φορά και κόλλησες" που την είδες στο thread?

edit:On a general note το site του United Nations Office on Drugs and Crime ( http://www.unodc.org) έχει κάποιες πολύ ωραίες εκθέσεις τόσο από άποψη στατιστικού ενδιαφέροντος όσο και από άποψη επιτευγμάτων ενός αιώνα (για να επανέλθω λίγο στην αρχική κουβέντα). Όρεξη να έχει κάποιος να διαβάζει και οι πληροφορίες αφθονες.

Edited by iristella, 02 August 2011 - 19:51.

#74 GkLoc

GkLoc

.: BlackStar :.

• Members
  • 1,233 posts

Posted 02 August 2011 - 19:27

Χ "I'm a person just like you
But I've got better things to do
Than sit around and fuck my head
Hang out with the living dead
Snort white shit up my nose
Pass out at the shows
I don't even think about speed
That's something I just don't need I've got the straight edge" Χ

Berserk___Gatsu.jpg

#75 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 02 August 2011 - 19:52

Spoiler:

@Ιρι
Εδώ. Μια σελίδα πιο πριν ήταν.

Η μειωση ευθυνων και η δαιμονοποιηση των ναρκωτικών υπάρχει επισης σε όλο το θρεντ σε διαφορα ποστς. Δε μιλαω για παντελη και ισοπεδωτική αφαιρεση ευθυνων μιλάω για κατα πολύ μικρότερη απόδοση ευθυνων από αυτή που τους αναλογει. Και εχει να κανει και με το γιατι καποιοι εθιζονται πιο εύκολα από άλλους και τι κάνουν για αυτό. Γενικά οι περισσοτεροι δυστυχως τα έχουν αρκετά συγκεχυμένα. Ισως αν ξέραν τα πραγματικά ποσοστα ανθρωπων που δοκιμασαν ναρκωτικά ή που κολλησαν για λίγο (ή για λίγο περισσοτερο) και μετά ξεκοψαν, ποιες ηταν οι επιπτωσεις, οι βλάβες μονιμες και μη κτλ. το θεμα να εμπαινε σε μια πιο στερεη βαση. Γιατι μεχρι στιγμης ειναι δεδομενο οτι ενας αποστεωμενος στην ομονοια τραβαει περισσοτερο την προσοχη.

Κενομπι ειμαι εντελως υπέρ των ναρκωτικών (ναι , καλα διαβασες) που θεωρω οτι εχουν προσφερει πολλα στην ανθρωποτητα (πολιτισμο τεχνη κτλ) αλλα και απο ιατρικης αποψεως εχουν σωσει πολυ περισσοτερες ζωες απο οσες εχουν αφαιρεσει. Οπως ακριβως και το μαχαιρι. Ο τροπος χρησης ειναι που κανει τη διαφορα.

Φυσικα ουτε προτεινω στον πασα ενα να αρχισει να μαστουρωνει, ουτε, πιστευω οτι ειναι ολα τελεια στο θεμα κρατος παρανομη διακινηση παιδεια στα σχολεια, ενημερωση απο τα μμε κτλ, το αντιθετο. Στα περισσοτερα συμφωνω μαζι σας απλως το προσεγγιζω απο άλλη σκοπια.

Εχω πληρη συναισθηση του τι προκαλουν αυτα που λέω αλλα μπορω να τα στηριξω και αρκετα ευκολα μαλιστα. Κουραγιο να χω, γιατι ορεξη εχω, αλλα σχολασα πριν κανα διωρο...

stasou%2520mygdala.jpg