Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Giant Killing

• Please log in to reply
108 replies to this topic

#31 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Απρίλιος 2010 - 16:56

Βγήκε και από umai-Anbu!
Θετικές οι εντυπώσεις από το πρώτο επεισόδιο. Το σχέδιο του πάει πολύ αλλά ελπίζω στην πορεία να παραμείνει έτσι και να μην πέσει. Περιμένω να δω πολλές σκηνές από προπόνηση και κατάστρωση τακτική μιας και θυμίζει περισσότερο Ookikku Furikabutte παρά Major.

#32 papp0us

papp0us

Clean-Up Batter

• Members
  • 515 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2010 - 10:34

είδα τα 2 πρώτα. Πολύ καλό μοιάζει για αρχη, ελπίζω να μη βγεί 13άρα, έχει φόντα για full σεζον.
Τώρα ως γνήσιος ελληνάρας έχω να παρατηρήσω τα εξής:
α) ο τύπος είναι αμπαλος, κοιμάτε στον πάγκο.. "εγώ στο football manager με την etu είχα κάαανειι..." Μάθε λίγη μπαλίτσα, και παράτα την προπονητική, υπάρχει ο αλέφαντος για τις δύσκολες καταστάσεις!
β)Οι σχέσεις προπονητη-οργανωμένων μόνο εμένα θυμισε την ΑΕΚ;; μόνο τα πανό με τα βατράχια και ο Χατζηχρήστος λείπανε!Προδοσίες, επιστροφές,κατάντια ομάδας.. ολα τα άλλα είναι εκει:P

Angroid.gr Android à la Ελληνικά

#33 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2010 - 21:13

Η σειρά αποδεικνύεται πάρα πολύ καλή και ενδιαφέρουσα ακόμη και για μένα που είμαι κορίτσι και όσο να ναι η μοναδική επαφή που είχα με το ποδοσφαιρο ήταν ότι πρόκειται για 22 bishonen που κλωτσάνε μια μπάλα πέρα δώθε.

Επί του επεισοδίου 2 τώρα.

Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 15 Απρίλιος 2010 - 21:57

#34 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2010 - 23:43

O νεαρός που μάρκαρε τον Murakoshi πάει για να γίνει το αστέρι της ομάδας.
O coach έβγαλε τον Murakoshi από αρχηγό για να μπορεί να παίζει χαλαρά ποδόσφαιρο χωρίς να σκέφτεται όλα τα προβλήματα της ομάδας.

#35 papp0us

papp0us

Clean-Up Batter

• Members
  • 515 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2010 - 09:00

O νεαρός που μάρκαρε τον Murakoshi πάει για να γίνει το αστέρι της ομάδας.
O coach έβγαλε τον Murakoshi από αρχηγό για να μπορεί να παίζει χαλαρά ποδόσφαιρο χωρίς να σκέφτεται όλα τα προβλήματα της ομάδας.

THAT!:thatsit:
και εγώ πιστεύω οτι τον ξεκρέμασε απο αρχηγό, όχι επειδή δεν πιστευει οτι είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλα επειδή οντας αρχηγος-προπονητης-ποδοσφαιριστής, δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει αυτό που πρέπει προσηλωμένος.. να παίζει μπαλα!:ballumad:

Angroid.gr Android à la Ελληνικά

#36 Lemartes

Lemartes

Starting...

• Members
  • 1 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2010 - 23:18

καλο διχνει......σε κανα 2μηνο θα δουμε πραγματικα τι εστι giant killing.....

#37 Botsun

Botsun

Boss Tsundere

• Members
  • 1.240 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2010 - 23:55

Ενδιαφέρον το 2ο επεισόδιο,αλλά φοβάμαι πως η σειρά θα αρχίσει,-αργά ή γρήγορα- να αναλώνεται σε μία κατάσταση του στιλ:κανένας δεν καταλαβαίνει τον coach,όλοι νομίζουν ότι κάνει μ****κίες,αλλά στο τέλος,αποδεικνύεται πως είχε ένα μυστικό super-duper-Yagami Light-μυστικό σχέδιο,το οποίο στο τέλος σώζει την κατάσταση και όλοι υποκλίνονται στην ιδιοφυΐα του!!
Κατ'άλλα το βρίσκω αρκετά καλό σαν anime και θα συνεχίσω να το βλέπω.

#38 Hyuuga_Nikorasu

Hyuuga_Nikorasu

Cine Iubeste Si Lasa

• Members
  • 374 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΠάτρα

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2010 - 11:57

Εγώ πιστεύω ότι μια χαρά τα σκέφτεται ο Tatsumi και πολύ σωστά έκανε τις κινήσεις που έκανε. Στόχος του φαίνεται ότι δεν είναι μια ομάδα που απλά θα νικήσει, αλλά μια ομάδα που θα αποτελείται από επαγγελματίες και που ο καθένας θα είναι ικανός να στηρίξει την ομάδα ώστε αν ο οποιοσδήποτε παίκτης ή ακόμη και προπονητής φύγει για τον χι ψι λόγο η ομάδα να μπορέσει να συνεχίσει με ελάχιστες απώλειες. Στοχεύει με λίγα λόγια να δημιουργήσει ανεξάρτητους παίκτες και όχι πρόβατα που θα εξαρτώνται από ένα και μόνο άτομο.

Το θεμα της προσωπικης προπονησης εγγειται περισσοτερο στο τι αναγκη προπονησης εχει ο καθε παιχτης προσωπικα, σχετικα με την σωματοδωμη του, την θεση που παιζει, πιθανον παλλιους τραυματισμους, αλλα και στο να μαθει καλυτερα το σωμα του και την ψυχολογια του.

Γιατί το γεγονός ότι κατηγορούνε τον Tatsumi για την πτώση της ETU είναι μεγάλο σφάλμα imo. Αν η πορεία της ομάδας βασίζεται μόνο σε έναν παίκτη τότε αυτή είναι πλασματική.

Αυτο συμβαινει συχνα στα ομαδικα αθληματα και δεν ειναι απαραιτητα κακο, η Ελλαδα το 87 στο μπασκετ πηρε το ευρωπαικο γιατι ειχε τον Γκαλη... Επισης ειναι νωρις να κρινουμε για το ποιος φταιει που επεσε η ομαδα, καθως δεν μας εχει δειξει σχεδον τιποτα γιαυτο, δεν ξερουμε υπο ποιες συνθηκες εφυγε ο παιχτης (πχ. στην μεση της σεζον)

Εν μέρη αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σωστά έκανε και έριξε τον Murakoshi από αρχηγό. Αφενός όταν λέμε αρχηγός εννοούμε κάποιον αποτελεσματικό που να μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας.
Δεν είναι ένας τίτλος ο οποίος δίνεται χαριστικά ότι προσφορά να έχει κάνει ο άλλος.

Το περιβραχιονιο του αρχηγου δινεται (στην πραγματικοτητα) συνηθως στον πιο παλλιο και εμπειρο παιχτη. Οι αρμοδιοτητες του δεν ειναι πολλες, παρα μονο να μπορει να μιλαει στον διαιτητη κατα την διαρκεια του αγωνα και να του απευθυνεται επισης ο διαιτητης για τυχον θεματα που θα προκυψουν. Ειναι δηλαδη κατι σαν αντιπροσωπος και οχι ηγετης. Βεβαια αρκετες φορες αυτοι οι ρολοι γινονται ενας. Αλλα μπορει να υπαρξει ενας αλλος παιχτης που να ηγειται μες τον αγωνιστικο χωρο χωρις να ειναι αρχηγος

Επιπλέον ο συγκεκριμένος παίκτης έχοντας επωμιστεί το βάρος μιας ολόκληρης ομάδας δεν είχε καν τον χρόνο να σκεφτεί τον εαυτό του και να προσαρμόσει το παιχνίδι του στα νέα δεδομένα που φέρνει το πέρασμα του χρόνου στο σώμα του. Ο Tatsumi του τα προσφέρει αυτά ώστε να μπορέσει να τον αξιοποιήσει λογικά αργότερα. Μπορεί να ακούγεται σκληρό εκ πρώτης όψεος αλλά είναι η καλύτερη λύση στην φάση την οποία βρίσκεται η ομάδα.

Γιαυτο του πηρε την αρχηγεια

Δημοσιευμένη  εικόνα

#39 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2010 - 13:15

Το θεμα της προσωπικης προπονησης εγγειται περισσοτερο στο τι αναγκη προπονησης εχει ο καθε παιχτης προσωπικα, σχετικα με την σωματοδωμη του, την θεση που παιζει, πιθανον παλλιους τραυματισμους, αλλα και στο να μαθει καλυτερα το σωμα του και την ψυχολογια του.

Ωραία αν έγκειται περισσότερο στην σταθμισμένη προπόνηση ανάλογα με την θέση και τις δυνατότητες του κάθε παίχτη τότε γιατί να μην χρησιμοποιήσει τα παλαιότερα δεδομένα και να μην ράψει "κουστουμάκι" για τον κάθε ένα? Γιατί να βάλει κάθε παίκτη στην ομάδα (Murakoshi included) να μάθει καλύτερα το σώμα του και την ψυχολογία του όπως λες και εσύ ο ίδιος και να μην δώσει έτοιμες οδηγίες? Γιατί ακριβώς δεν θέλει να τους ταϊσει ψάρι αλλά να τους μάθει να ψαρεύουν. Να είναι σε θέση να λαμβάνουν πρωτοβουλίες και να μην εξαρτώνται ούτε από προπονητή ούτε από συμπαίκτη ώστε να μπορούν να λειτουργούν και μεμονωμένα και σαν σύνολο αν αλλάξει η δυναμική της ομάδας.

Αυτο συμβαινει συχνα στα ομαδικα αθληματα και δεν ειναι απαραιτητα κακο, η Ελλαδα το 87 στο μπασκετ πηρε το ευρωπαικο γιατι ειχε τον Γκαλη... Επισης ειναι νωρις να κρινουμε για το ποιος φταιει που επεσε η ομαδα, καθως δεν μας εχει δειξει σχεδον τιποτα γιαυτο, δεν ξερουμε υπο ποιες συνθηκες εφυγε ο παιχτης (πχ. στην μεση της σεζον)

Το τι πραγματικά φταίει όντως δεν το ξέρουμε (είμαστε μόλις στο 2ο επεισόδιο εξάλλου). Ξέρουμε όμως ότι για κάποιον λόγο όλοι τα έχουν βάλει με τον Tatsumi επειδή άκουσον άκουσον έφυγε από την ομάδα. Πραγματικά έχω απορία πόσους ρόλους είχε ο άτιμος σε αυτήν την ομάδα ώστε με το που έφυγε ξέμειναν και από επιθετικούς, και από αμυντικούς τερματοφύλακα μέσους μπροστινούς πισινούς και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Πρόσεξε δεν λέμε ότι δεν πήραν ένα πρωτάθλημα επειδή έφυγε ο παίκτης αστέρι, λέμε ότι κατέρρευσε η ομάδα. Well σε αυτήν την περίπτωση αυτό δεν είναι ομάδα to begin with. Οne man show είναι.
(και σε πιο offtopic τόνο ας δεν είχε και άλλους καλούς παίκτες η εθνική ομάδα το 87 και ο Γκάλης από μόνος του δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά. Το γεγονός ότι μπορεί ένας παίκτης να μην βάλει καλάθι δεν σημαίνει ότι δεν προσφέρει στο σύνολο)

Anw πραγματικά είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε που το πάει η σειρά αλλά προσωπικά μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση το ότι έχει τονίσει σε διαφορετικές περιπτώσεις την σημασία του προπονητή και την σημασία των μεμονωμένων παικτών της ομάδας για την πορεία της.

btw με βλέπω και μιλάω για ποδοσφαιρικά και ανησυχώ. Να με δείτε που μέχρι το τέλος του anime θα έχω μάθει και την 11άδα του Ολυμπιακού και της εθνικής XD.

#40 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2010 - 13:37

Πραγματικά έχω απορία πόσους ρόλους είχε ο άτιμος σε αυτήν την ομάδα ώστε με το που έφυγε ξέμειναν και από επιθετικούς, και από αμυντικούς τερματοφύλακα μέσους μπροστινούς πισινούς και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Πρόσεξε δεν λέμε ότι δεν πήραν ένα πρωτάθλημα επειδή έφυγε ο παίκτης αστέρι, λέμε ότι κατέρρευσε η ομάδα. Well σε αυτήν την περίπτωση αυτό δεν είναι ομάδα to begin with. Οne man show είναι.

Σε μεσαιες ομαδες που τις βλεπεις να χτυπανε στα ισια το πρωταθλημα με τις μεγαλες, οφειλεται και στην ομαδικη λειτουργια αλλα και σε ενα παιχτη αστερι..Οταν αυτος την επομενη χρονια παρει μεταγραφη για αλλου βλεπεις αυτη την ομαδα να πεφτει σε αποδοση και καμια φορα να φιγουραρει στις τελευταιες θεσεις του πρωταθληματος...

#41 Hyuuga_Nikorasu

Hyuuga_Nikorasu

Cine Iubeste Si Lasa

• Members
  • 374 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΠάτρα

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2010 - 13:45

Ωραία αν έγκειται περισσότερο στην σταθμισμένη προπόνηση ανάλογα με την θέση και τις δυνατότητες του κάθε παίχτη τότε γιατί να μην χρησιμοποιήσει τα παλαιότερα δεδομένα και να μην ράψει "κουστουμάκι" για τον κάθε ένα? Γιατί να βάλει κάθε παίκτη στην ομάδα (Murakoshi included) να μάθει καλύτερα το σώμα του και την ψυχολογία του όπως λες και εσύ ο ίδιος και να μην δώσει έτοιμες οδηγίες? Γιατί ακριβώς δεν θέλει να τους ταϊσει ψάρι αλλά να τους μάθει να ψαρεύουν. Να είναι σε θέση να λαμβάνουν πρωτοβουλίες και να μην εξαρτώνται ούτε από προπονητή ούτε από συμπαίκτη ώστε να μπορούν να λειτουργούν και μεμονωμένα και σαν σύνολο αν αλλάξει η δυναμική της ομάδας.

Γιατι ο καθενας ειναι ξεχωριστος ανθρωπος και πρεπει να τα βρει με τον εαυτο του πρωτα και μετα να λειτουργησει μες το συνολο. Δεν γινεται μεσα σε ενα ομαδικο αθλημα οπως το ποδοσφαιρο να μην εξαρτασαι απο τον προπονητη και απο τους συμπαιχτες σου. Εχουμε δει ομαδες (απειρες φορες, τουλαχιστον οσοι ασχολουμαστε με το ποδοσφαιρο απο παιδακια) να νικουν πολυ ισχυροτερες ομαδες (ατομικα) επειδη εχουν καλυτερο συνολο.

Το τι πραγματικά φταίει όντως δεν το ξέρουμε (είμαστε μόλις στο 2ο επεισόδιο εξάλλου). Ξέρουμε όμως ότι για κάποιον λόγο όλοι τα έχουν βάλει με τον Tatsumi επειδή άκουσον άκουσον έφυγε από την ομάδα. Πραγματικά έχω απορία πόσους ρόλους είχε ο άτιμος σε αυτήν την ομάδα ώστε με το που έφυγε ξέμειναν και από επιθετικούς, και από αμυντικούς τερματοφύλακα μέσους μπροστινούς πισινούς και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Πρόσεξε δεν λέμε ότι δεν πήραν ένα πρωτάθλημα επειδή έφυγε ο παίκτης αστέρι, λέμε ότι κατέρρευσε η ομάδα. Well σε αυτήν την περίπτωση αυτό δεν είναι ομάδα to begin with. Οne man show είναι.
(και σε πιο offtopic τόνο ας δεν είχε και άλλους καλούς παίκτες η εθνική ομάδα το 87 και ο Γκάλης από μόνος του δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά. Το γεγονός ότι μπορεί ένας παίκτης να μην βάλει καλάθι δεν σημαίνει ότι δεν προσφέρει στο σύνολο)

Ειναι λογικο να καταρρευσει μια ομαδα οταν φευγει ενας παιχτης, αφου η ομαδα ειναι αλυσιδα, ειδικα αν ειναι πολυ καλος παιχτης και δεν υπαρχει αναπληρωματικος ισαξιος του να τον αντικταστησει... Οσο για την αντιδραση των φιλαθλων ειναι πολυ συχνο φαινομενο (μαλλον λαθος) να τα ριχνουν σε εναν συγκεκριμενο οταν κατι παει στραβα ειτε ειναι προπονητης ειτε παιχτης. Αυτο συμβαινει και αντιθετα, ολοι επιδοκιμαζουν και αποθεωνουν αυτον που εχει βαλει το γκολ σε εναν αγωνα, αλλα οχι τους αμυντικους ή τον τερματοφυλακα που δεν δεχτηκε γκολ...

Παντως για τον Γκαλη πιστεψε με οτι ολη η ομαδα ηταν αυτος. Βεβαια στο μπασκετ ειναι πιο ευκολο να στηριχτει ολη η ομαδα σε εναν παιχτη απο το ποδοσφαιρο

Anw πραγματικά είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε που το πάει η σειρά αλλά προσωπικά μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση το ότι έχει τονίσει σε διαφορετικές περιπτώσεις την σημασία του προπονητή και την σημασία των μεμονωμένων παικτών της ομάδας για την πορεία της.

(Προσωπικη γνωμη) Ο προπονητης ειναι ολη η ομαδα και παιζει πολυ περισσοτερο ρολο απο τους παιχτες σε μια ομαδα, γιαυτο και μαρεσει που αυτο το ανιμε ειναι συγκεντρωμενο γυρω απο τον προπονητη, και οχι τους παιχτες

ΥΓ. Εχω κανει απειρες ποδοσφαιρικες συζητησεις στην ζωη μου, αλλα οτι θα εκανα μια με κοριτσι και μαλιστα σε ανιμε φορουμ δεν το περιμενα ποτε... εχει πολυ ενδιαφερον παντως!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#42 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2010 - 14:22

Nα ξεκαθαρίσω μόνο (επειδή μάλλον δεν το διατύπωσα καλά) ότι όταν μιλάω για εξάρτηση από προπονητή και συμπαίκτες το εννοούσα περισσότερο με την extreme έννοια του "δεν μπορώ να λειτουργήσω" χωρίς τον τάδε προπονητή και τον τάδε συμπαίκτη και κάθομαι σαν το μαραμένο γιούλι και τρώω γκόλ (γιατί η πορεία της ETU αυτήν την εντύπωση μου έδωσε μετά την αποχώρηση του Tatsumi). Γιατί διαφορετικά εννοείται ότι στα ομαδικά αθληματα υπάρχει αλληλεπίδραση.

Other than that στο θέμα της σημασίας ενός μεμονωμένου παίκτη πάω πάσο. Όπως είπα και πριν από ποδόσφαιρο δεν ξέρω πολλά και κρίνω με βάση άλλο άθλημα οπότε μάλλον υπάρχουν διαφορές.Θα πάρω τον λόγο σας σε αυτό παίδες ^^.

YΓ. Hyuuga_Nikorasu εδώ εγώ έμαθα επιτέλους τι εστί off-side μέσα από συζήτηση σε anime forum. Τι να λέμε τώρα. Κάθε μέρα στο aNiMe//gr είναι και μία περιπέτεια.

#43 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2010 - 19:03

Spoiler: Επεισόδιο 3

#44 Hyuuga_Nikorasu

Hyuuga_Nikorasu

Cine Iubeste Si Lasa

• Members
  • 374 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΠάτρα

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2010 - 12:57

Φιλικο προετοιμασιας... εχω χασει την μπαλα

Ρε παιδια εχετε καταλαβει σε τι χρονικο σημειο της σεζον βρισκομαστε?

#45 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2010 - 14:15

Στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Το ανέφεραν και στο δεύτερο επεισόδιο, όπου είχαν πάει για προετοιμασία στη βόρεια Ιαπωνία. Μάλιστα αρκετοί έκαναν παράπονα για το κρύο, αλλα τα οικονομικά της ομάδας δεν επέτρεψαν κάτι καλλίτερο.
Μετα τις προπονήσεις για να ξαναβρούν την φόρμα τους οι παίκτες, λογικό κι επόμενο ηταν να δώσουν και μερικούς αγώνες για να αποκτά το σύνολο αγωνιστική ετοιμότητα σιγά σιγά.