Mε το παγκόσμιο κύπελο FIFA να πλησιάζει το studio DEEN μας παρουσιάζει ένα anime για τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς (sic!) και όχι μόνο. Η σειρά η οποία βασίζεται στο ομώνυμο seinen manga των Tsunamoto Masaya και Tsujitomo θα ξεκινήσει να προβάλλεται σήμερα (6 Απριλίου δηλαδή) και θα διαρκέσει για 13 επεισόδια.
Δεν έχω διαβάσει το manga αλλά από μια πρώτη ματιά, σαν ιδέα η ιστορία είναι αρκετά συνηθισμένη, οπότε μένει μόνο να δούμε αν η εκτέλεση της από την DEEN θα είναι ικανοποιητική, ή στα πέντε μέτρα. Είναι το πρώτο sports anime που παρακολουθώ και η επαφή μου με το ποδόσφαιρο δεν είναι ιδιαίτερη αλλά θέλω να πιστεύω ότι η σειρά δεν θα απευθύνεται μόνο στους φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους.Παρακολουθούμε μια ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα από το Ανατολικό Τόκυο η οποία παλεύει στην κορυφαία κατηγορία της Ιαπωνίας. Η ομάδα πηγαίνει ελαφρώς κατά διαόλου έχοντας χάσει πέντε συνεχόμενους αγώνες. Θα περιμενε κανείς ότι όλες αυτές οι ήττες θα είχαν αποτελέσει τρομερό πλήγμα για το ηθικό της ομάδας, μόνο που αυτό ήταν ήδη στον πάτο οπότε η διαφορά δεν ήταν και τρομερή. Η υποστήριξη των οπαδών είνα τόσο ισχνή όπως και οι αποδόσεις της ομάδας.
Στον κόσμο του ποδοσφαίρου από την στιγμή που οι οπαδοί θα στραφούν ενάντια σε μια ομάδα το τέλος είναι κοντά και οι πιθανότητες επανόδου μηδαμινές. Οι προπονητές απολύονται, οι παίκτες πωλούνται σε άλλες ομάδες και οι ομάδες πέφτουν σε μικρότερες κατηγορίες όπου τα συμφέροντα συχνά τις αποτρέπουν από το να γνωρίσουν ξανά επιτυχία ακόμη και σε μέτριας δυσκολίας πρωταθλήματα. Η ETU (East Tokyo United) μπορεί να κατηγορήσει μόνο τον προπονητή της για την τωρινή της κατάντια. Ο προπονητής είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα προκειμέου να αποδείξει στην ομάδα του αλλά και στους οπαδούς ότι είναι ικανός να τους προσφέρει την νίκη ενάντια στον μεγαλύτερο όμιλο της Ιαπωνίας.
Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Yuu Kou και τον Τομέα του ήχου ο Mori Hideharou. Από το Trailer το animation και το Voice acting φαίνονται σε πολύ καλό επίπεδο όπως και το κλίμα της σειράς. Ας ελπίσουμε ότι θα το αναλάβει σύντομα κάποιο fansub group.
~Τrailer~
Το opening της σειράς είναι το
My Story ~Mada Minu Ashita e~" από THE CHERRY COKES
και το ending το Get tough!" από G.P.S
Anidb
ANN
Official Site