Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Anime: Ναρκισσιστής Alucard, άχρηστη και emo (!!!) Seras, σκρόφα Integra, άχρηστος Walter, ανύπαρκτος Pip, ααααααργόόόόόός ρυθμός (ε όχι και ένα επεισόδιο για ένα flashback που δεν είχε και πολλά, σιγά! Άσε που περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον!) crack σενάριο (Incognito κανείς;

) καθόλου χιούμορ και να μη μιλήσω για το shipping!
Manga: Ωραίος, ώριμος Alucard που έχει αυτογνωσία, badass Seras (αυτό εμένα μου φτάνει

) η Integra... καλά αυτή δεν αλλάζει και πολύ, έμεινε υστερικιά, ο Walter ο κύριος του παιχνιδιού, ο Major ένας αξιοπρεπής villain, kickass bad guys, o Anderson τα σπάει, και έχουμε τον Pip Vernadead! Τί άλλο να ζητήσει κανείς;;
Ως τα τώρα, το OVA μένει όχι μόνο πιστό, αλλά επειδή ο Hirano συνεργάζεται με τους Wild Geese, (τους έχει από κοντά μη σκοτώσουν ξανά το καημένο το manga!) διορθώνει ότι δεν είπε ξεκάθαρα στο manga. Να μου ζήσεις! Το animation ανεβαίνει με κάθε OVA, και η 'παράδοση' ότi το κάθε επεισόδιο είναι ένας τόμος έχει ήδη σπάσει.
Μετά από 10 (!) μήνες δουλειάς, το OVA 4 βγαίνει στις 22 Φεβρουαρίου. Όλο έτοιμοι; Kamikazi mission, Rip on stage!! Τόμοι 4 & 5 παρέα σε ένα OVA μίας ώρας και δέκα λεπτών!
Το manga τελειώνει, είμαστε στον 10ο και τελευταίο τόμο. Ως το τέλος του χρόνου, θα πούμε αντίο... και θ'αρχίσει (ή μαλλον, θα συνεχίσει) το The Dawn, αμήν Παναγία μου! Το OVA με το ρυθμό του δε το φτάνει... και δεν πειράζει, το καλό πράγμα αργεί να γίνει.
Και να ξεκαθαριστεί κάτι: Η ατμόσφαιρα του πρώτου anime θα ταίριαζε σε μία random ιστορία με βρικόλακες, αλλά
όχι στο Hellsing του Hirano, το Hellsing με το πολεμικό χαρακτήρα και τους Nazi. Για μένα, το anime της GONZO ήταν μια βιαστική δουλειά. Μόνο 2 τόμοι είχαν βγει τότε. Καλύτερα να μην τό'πιανε ποτέ...

Γενικά το anime τά'κανε λίγο χάλια και δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις για τους χαρακτήρες και την ψυχοσύνθεσή τους. Τώρα ειναι λίγο έως πολύ δύσκολο αυτές οι εντυπώσεις να κατεδαφιστούν και να μπουν οι αυθεντικοί χαρακτήρες των ηρώων. Ιδιέταιρα όταν έχει περάσει ΤΟΣΟΣ καιρός.
Με αισιοδοξία στο μέλλον, για ένα καλύτερο Hellsing!
Tά'πα και ξαλάφρωσα...