Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

House of Five Leaves

• Please log in to reply
110 replies to this topic

#31 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2010 - 08:00

Ότι κάποιοι θέλουν να το παίξουν υπεράνω και βαριά κουλτούρα αλλά δεν έχουν τι να προσάψουν στη σειρά (αφενός γιατί είναι μόνο το πρώτο επεισόδιο αφετέρου γιατί σε αυτό το ένα έγινε αντικειμενικά καλή δουλειά) και βρήκαν καραμέλα να πιπιλάνε.

Πιστεύω ότι μπορώ να πω με κάποια σιγουριά ότι δεν ξέρουν καν για πιο πράγμα μιλάνε.

#32 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2010 - 08:22

Εντωμεταξύ στα ξένα sites, ένα σωρό άτομα γκρινιάζουν για τα yaoi υπονοούμενα του 1ου επεισοδίου. Πολλοί ξενέρωσαν σε υπερβολικό βαθμό μάλιστα, και είναι έτοιμοι να το dropparoun αν πέσουν μέσα σε αυτό στη συνέχεια, αν και το βρίσκω μεγάλη υπερβολή.

Τι γνώμη έχετε περί αυτού;

Ποια Yaoi υπονοούμενα?...

Εμένα το μόνο που με χαλάει στη σειρά μέχρι τώρα, είναι η μουσική, που είναι από εντελώς generic/αδιάφορη μέχρι κακή (ειδικά στο δεύτερο επεισόδιο, σε ένα σημείο βγήκα εντελώς εκτός κλίματος λόγο μουσικής).

#33 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2010 - 11:26

Όσων στα μάτια η αντρική φιλία και οι αντρικοί δεσμοί τους κάνουν για yaoi τότε να πανε σε οφθαλμίατρο...Έλεος πλέον δεν μπορεί ούτε ένας άντρας να συμπαθήσει κάποιον σε κάποια σειρά χωρίς κάποιος μάτσο ομοφοβικός να δει yaoi...Απλά μπούρδες...Άλλωστε τα ξένα φόρα παρόλο που μπορεί να έχουν περισσότερους χρήστες δεν έχουν δει το φως το αληθινό να έχουν σε όλα δίκιο...

xbJ3b2w.jpeg

#34 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2010 - 11:32

Nαι, φαίνεται πως στα ξένα sites, ώρες ώρες, παραβγάζουν εύκολα συμπεράσματα και έχει πέσει πολύ ομοφοβία... τέλος πάντων, εγώ το ανέφερα κυρίως για να γίνεται κουβέντα, απλά παραξενεύτηκα που βλέπω τόσο ακραίες γνώμες από μόλις 1 επεισόδιο, που σε τελική δεν "έδειξε και τπτ". (τελικά ότι θέλει βλέπει κανείς, λολ)

Απαράδεκτοι οι τύποι... (κυρίως στο animereactor, είδα πρόσφατα μια συζήτηση και χάζεψα)

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#35 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2010 - 11:43

Καταρχάς και πάρα πολύ βασικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει και γυναίκα στην όλη ιστορία με την οποία διαφαίνεται ένα romance...

Ήμουν κατηγορηματική πριν γιατί απλά βαρέθηκα ο κόσμος να βλέπει yaoi εκεί που δεν υπάρχει...Όπως και με ένα ova του nodame cantabile...Έχει για 2μιση περίπου λεπτά yaoi υπονοούμενα παρωδώντας τα yaoi και ένα κάρο έξυπνοι πετάχτηκαν και είπαν ότι κάναν το nodame yaoi για χάρη των fangirls και ένα κάρο μπούρδες...Εμπάσει περιπτώσει άλλοι τρολάρουν, άλλοι τα εννοούν όπως και να χει αυτή η τάση να ενοχοποιούμε τις αντρικές σχέσεις είναι τουλάχιστον αφελής...

Radagast εννοείται δεν τα βάζω μαζί σου, με όλους αυτούς του ηλίθιους τα βάζω...

xbJ3b2w.jpeg

#36 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2010 - 12:49

Προσπερνώντας τις γελοιότητες του ARC...

Το επεισόδιο ήταν, με μία λέξη, captivating. Μπορεί να έπεσα έξω στην πρόβλεψη ότι θα θυμίζει Samurai Champloo, αλλά δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να θυμίζει Samurai Champloo για να είναι υπέροχο. Έχω ήδη συμπαθήσει τον rounin της ιστορίας (OK, αυτός όμως θυμίζει λιγάκι τον Jin :P), και ανυπομονώ για την συνέχεια... ^^

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#37 melkior

melkior

may the force be with you

• Members
  • 863 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2010 - 14:24

well nothing interesting happened in this ep άλλα σε καμιά περίπτωση δεν ήταν βαρετό με το characterization του Masa στο οποίο επικεντρώθηκε το επ να είναι εξαιρετικό.

Είχε κάνεις άλλος προβλήματα με την εκδοσή των commie? αν και είχα σχηματίσει καλή άποψη γι' αυτούς τώρα τελευταία trollaroun και έχει πέσει η ποιότητα των subs τους.
[SIGPIC]Δημοσιευμένη  εικόνα
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews[/SIGPIC]

#38 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2010 - 18:38

Εγώ είχα ένα μικρό πρόβλημα με το timing σε κάποια φάση...Κάποιους υπότιτλους μου τους έβγαλε μαζεμένους μετά από μερικά δευτερόλεπτα αλλά κατα τάλλα σχετικά καλό μου φάνηκε το release τους...Αν και από ιαπωνικά δεν ξέρω και πολλά για να ξέρω πόσο πιστοί είναι οι υπότιτλοι...

Σε αυτό το επισόδειο δεν έγινε κάτι το συγκλονιστικό πέρα από τη διαδικασία του δεσίματος του Masa με την υπόλοιπη ομάδα αλλά ομολογώ ότι με καθήλωσε η μουσική...Μου έβγαζε κάτι το απόλυτα ταιριαστό με τις εικόνες που έδειχνε και παράλληλα κάτι το μελαγχολικό...Γενικά η σειρά μου βγάζει μια μελαγχολία και δεν ξέρω γιατί...

xbJ3b2w.jpeg

#39 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2010 - 20:15

βγαλαν το πρωτο και οι [SFW] ωρα να τσεκαρω τη σειρα.

#40 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Απρίλιος 2010 - 12:16

Παρόλο που το επεισόδιο ήταν κάπως υποτονικό δε βαρέθηκα στιγμή. Ο Masa είναι πολύ περίπλοκος χαρακτήρας και ανυπομονώ να δω πώς θα εξελιχθεί τώρα που ουσιαστικά έγινε μέλος των Five Leaves.

Σε ένα σημείο στο release των Commie δεν εμφανίστηκαν υπότιτλοι και μετά από λίγο εμφανίστηκε ένα κατεβατό.

#41 ayame

ayame

chance encounter

• Members
  • 142 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Απρίλιος 2010 - 14:13

Καιρό είχα να μπω...Να δεν συγκρατήθηκα να μην υπερασπιστώ το ριστοράντε παραντίσο. Όσον αφορά το σχέδιο των χαρακτήρων, θεωρώ πως ήταν πολύ καλύτερα σχεδιασμένοι απ' ό,τι στο σπίτι των πέντε φύλλων. Εδώ η έλλειψη κόρων με ψιλοανατριχιάζει. Επίσης, νομίζω ότι αδικείτε το ρισπα, όσον αφορά τα φόντα και την υπόθεση. Πιστεύω πως το ρισπα σου δινε μια γαλήνη σαν αυτή .όταν πίνεις ένα ποτήρι κρασί. Είχε ανάλυση χαρακτήρων, ωραία μουσική και όμορφα τοπία, ενώ το 3Δ δεν ήταν τόσο απαίσιο. Έδενε κατά κάποιο τρόπο με τις νερομπογιές, δημιουργώντας μια Ιταλία ενός ομιχλώδους ονείρου.

Τώρα επιστρέφοντας στη συμμορία μας, ναι, όσον αφορά τα γραφικά τοπίων είναι ειλικρινά πολύ όμορφα. Η ιστορία κυλά σαν ένα αργό ποτάμι, το οποίο όμως δεν κουράζεσαι να ακολουθείς. Αναδίδεται μια διαφορετική αίσθηση γαλήνης από το ρισπα -σαφώς- κι αυτό σημαίνει ότι αφού έχουμε δυο διαφορετικούς πολιτισμούς σε διαφορετικό χωροχρονικό σκηνικό είναι λίγο ανούσιο αν όχι ανόητο να γίνονται συγκρίσεις. Η μουσική με ξένισε στην αρχή και μερικά κομμάτια ακόμη με παραξενεύουν, καθώς βρίσκω σημαντικό ν' ακούω μουσική που να θυμίζει Ιαπωνία σε μια σειρά που μιλά για αυτήν σε ιστορική περίοδο. Αλλά υπάρχει μια γλυκιά, κάπως μελαγχολική ατμόσφαιρα (μήπως μελαγχολία της παροδικής ομορφιάς; ) που σε μαγεύει και σε έλκει με παράξενο τρόπο.

Καλή η παρατήρηση για τον μικρό στην αρχή της σειράς. Δεν είχα καταλάβει τι ρόλο βαρούσε. Αλήθεια, η γυναίκα της παρέας πώς σχετίζεται με τους υπόλοιπους; Είναι γυναίκα του Ούμε;

Υ.Γ.: Για το yaoi κομμάτι μάλλον υπάρχει μια ελαφρά δεισιδαιμονία...αν και όχι εντελώς αδικιολόγητη θα έλεγα....εννοώ, υπήρχε αντίστοιχη με την αρχαιοελληνική παιδεραστία στην Ιαπωνία μεταξύ σαμουράι. Επίσης, η συγγραφέας του μάνγκα με άλλο ψευδώνυμο γράφει yaoi. http://www.mangaupdates.com/authors.html?id=2151
http://www.mangaupdates.com/authors.html?id=1464
Spoiler:

"A bunny that gets eaten by the wolf every night, surely knows the wolf well..."

#42 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Απρίλιος 2010 - 01:55

Aυτό το οποίο ξέρω είναι ότι επειδή στα πεδία των μαχών δεν επιτρέπονταν γυναίκες οι samurai έπαιρναν μαζί τους έφηβους για να τις υποκαταστήσουν. Δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο εδώ όμως σαν theme.

In any case δεν ξέρω πώς μπορεί να εξελιχθεί η σειρά αλλά μέχρις στιγμής δεν έχω δει κάτι σε αυτό το θέμα. Δεν θεωρώ ενδεικτικό και το ψευδώνυμο της mangaka και την ανάλογη δουλειά της γιατί και η Takemiya Keiko η mangaka του Terra E έκανε yaoi αλλά δεν νομίζω ότι επηρέασε αυτό την συγκεκριμένη της δουλειά (πολύ). (thanks for the suggestions btw XD και ότι έλεγα ότι είχα ξεμείνει)

Πέρα από αυτά στα του επεισοδίου 2 με κάλυψατε οι προλαλήσαντες. Αν και δεν γινόταν κάτι από πλευράς δράσης ο τρόπος με τον οποίο παρουσιαζόντουσαν οι χαρακτήρες και η καθημερινή τους ζωή δεν σε άφηνε να βαρεθείς λεπτό.

Spoiler:

#43 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Απρίλιος 2010 - 03:02

Aργησα λιγο,αλλα ειδα πριν λιγο το δευτερο και οκ ειναι ξεκαθαρο πλεον οτι η σειρα θα ακολουθησει καθαρα slice of life μονοπατια.Οπως ειπαν και οι προλαλησαντες το επεισοδιο ηταν πολυ ευχαριστο και ομορφο χωρις να εγινε τιποτα που να προχωρησε το story.Τα τοπια του παντως ειναι χαρμα οφθαλμων...ισως τα καλυτερα που εχω δει σε edo japan anime...

H ζωη του Yaichi Παντως ειναι ολα τα λεφτα :P
Spoiler:

Συγκριτικα η ζωη του Masa ειναι καπως ετσι
Spoiler:

Πραγματικα θελω να δω τι θα εξελιχτει απο την σχεση αυτον τον δυο...
Δημοσιευμένη  εικόνα

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#44 DarkElf

DarkElf

ラブレス

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Απρίλιος 2010 - 15:49

Μόλις είδα το 3ο επεισόδιο.Κι εκεί που είχα αρχίσει να εκνευρίζομαι με τον Yaichi για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα με τον Masa,βλέπω το flashback και παραλίγο να με πάρουν τα ζουμιά.:nanteee:Πολύ καλή εξέλιξη της ιστορίας,ανυπομονώ να δω τη συνέχεια.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Does this darkness have a name?

#45 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Μάιος 2010 - 16:53

Nαι και το τριτο ηταν πολυ καλο.
Αυτος ο Matsukichi,o spy που εμφανιζεται ξαφνικα απο παντου και κοντραρει τον Ume για την ευνοια της Οtake,ωραιος τυπος.Οπως και ο Yagi που αποπνεει μαστερικη αυρα.Oλοι οι χαρακτηρες ειναι ενας κι ενας.
Επισης πολυ γλυκια η σχεση του Μasa με το παιδακι.

Spoiler:

Παντως καθε επεισοδιο σε αφηνει στο τελος με μια πολυ ωραια αισθηση χαλαρωσης και ηρεμιας.
Δημοσιευμένη  εικόνα

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.