Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Shiki

• Please log in to reply
316 replies to this topic

#271 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 20 Ιανουάριος 2011 - 12:17

Τα 2 πρώτα επεισόδια ήταν πραγματικά απαράδεκτα, και thank CTHULHU που υπάρχει η Iristella που μου έλεγε ότι η σειρά είναι καλή και με έβαλε στο τρυπάκι να την ξε-dropparw και να τη δω ολόκληρη. You rock girl!

Bασικά δεν συμφωνώ για τα πρώτα δύο. Μπορεί να τα πεις βαρετά αλλά την ατμόσφαιρα την είχαν και έπρεπε άλλωστε να μας γνωρίσουν κάποιους chars. Τόσο πολύ βιαζόσουν πια;
Anyways η σειρά για μένα είχε το ίδιο καλό επίπεδο στα πρώτα 10eps περίπου, με ελάχιστες εξαιρέσεις λόγω 2 άθλιων χαρακτήρων με αισχρά voices και προφορές, που τα άκουγες και ήθελες να κάνεις εμετό... κυριολεκτικά... είναι εύκολο να καταλάβετε ποιους εννοώ...

Πάντως έχοντας δει ελάχιστα βαμπιροανιμέ (αυτό, τη Miyu, Vampire Knight, Kurozuka, Dance in the Vampire Bund, την 1η σειρά του Hellsing) νομίζω ότι αυτό ήταν το καλύτερο και το απόλαυσα περισσότερο από τα άλλα (το Kigeki εξαιρείται γιατί είναι αριστούργημα). Μάλλον φταίει το gore και το splatter που είναι οι αδυναμίες μου.

Μα καλά το καλύτερο από όλα δεν ανέφερες? Το vampire hunter d bloodlust?

Γενικά σαν αίσθηση και όσων αφορά την πλοκή μου θύμισε πολύ την επική ταινία/σειρά του 1979 το Salem's Lot (σε όσους σας άρεσε το Shiki να τη δείτε), και αυτό ήταν πάρα πολύ θετικό.

Ή ίδια η συγγραφέας του Shiki, είχε γράψει στο βιβλίο, πως αυτό το γράφει ως tribute για το βιβλίο του Stephen King με το όνομα "Salem's Lot". Οπότε μην απορείς αν βλέπεις ομοιότητες. Είναι κάργα επηρεασμένη από εκεί. ^^ Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως έκλεψε έτοιμο σενάριο or anything. Όλοι έχουν τις επιρροές τους.
(Όπως ο Aronofsky με το Black swan, που μυρίζει perfect blue από 10 μίλια.)

PS : O γιατρός όλα τα λεφτά, αξίζει η σειρά για την πάρτι του και μόνο. Στο 18 γούσταρα απίστευτα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 20 Ιανουάριος 2011 - 12:33

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#272 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιανουάριος 2011 - 12:23

Spoiler:

#273 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιανουάριος 2011 - 12:23

Χχαχαχαχα, όχι δεν ήταν θέμα βιασύνης. Δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που παρουσίαζε...well...τα ΠΑΝΤΑ. Και μου είχαν φανεί τραγικοί οι χαρακτήρες. Γενικά το κορόιδευα και το σιχάθηκα αμέσως.

Θα με δείρεις, αλλά το Vampire Hunter D το ξέχασα conveniently γιατί δεν μου άρεσε...

Δεν ανέφερα το Salem's Lot για να υπονοήσω ότι το αντέγραψε πάντως. Αλλά μου άρεσε πολύ που είπες ότι το αναφέρει και η δημιουργός, παίρνει level up για αυτό!

@Nikos, thankies γιατί μερικές φορές με μπερδεύουν τα ονόματα και μάλλον γι αυτό το έχασα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#274 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 21 Ιανουάριος 2011 - 11:11

Θα με δείρεις, αλλά το Vampire Hunter D το ξέχασα conveniently γιατί δεν μου άρεσε...

Ναι για ξύλο είσαι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. :P

Anyway, έλεγα ποιος είναι πια αυτός ο music composer/director του Shiki που κάνει τόσο ταιριαστή μουσική με την κάθε περίσταση και πετυχαίνει τόσο καλό αποτέλεσμα, πάω ψάχνω λίγο... και αποδείχτηκε να είναι ένας απ' τους αγαπημένους μου... :oo:
Τυχαίο; Δε νομίζω..

Takanashi Yasuharu

Δείτε προηγούμενες δουλειές του:
Jigoku Shoujo (Hell Girl), Ayakashi japanese classic horror, Mononoke, Terra e.. (μάλλον το fav μου), :nod:
και πολλά άλλα όπως και τα shounen Fairy Tail και Naruto Shippuden που δε με ενδιαφέρουν, αλλά οι φανς λένε πως η μουσική τα ανεβάζει πάρα πολύ.

ΒTW ΑΚΟΜΑ να βγει το OST του Shiki! Pffff. :yellowcard:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 21 Ιανουάριος 2011 - 11:35

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#275 Vicka

Vicka

Starting...

• Members
  • 22 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Ιανουάριος 2011 - 11:18

ΒTW ΑΚΟΜΑ να βγει το OST του Shiki! Pffff. :yellowcard:

Έχουν βγει δύο mini album, το Rogue και το Noir.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Vicka: 27 Ιανουάριος 2011 - 19:06

#276 vladx

vladx

Fighting Spirit

• Members
  • 201 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2011 - 23:28

Εχω δει μεχρι το 8 και μου αρεσει πολυ! Εχει αργο ρυθμο μεχρι τωρα αλλα πολυ ωραια ατμοσφαιρα.

Με τα specials τι παιζει?
Αν δεν τα δω χανω κατι απο την πλοκη? Τα εχει αναλαβει κανενα group? Γιατι στο anidb δεν ειδα κατι...

#277 Vicka

Vicka

Starting...

• Members
  • 22 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 00:20

Με τα specials τι παιζει?
Αν δεν τα δω χανω κατι απο την πλοκη? Τα εχει αναλαβει κανενα group? Γιατι στο anidb δεν ειδα κατι...

Τα specials δεν έχουν βγει ακόμα. Θα είναι 2: το 20.5 θα βγει το Μάιο και το 21.5 τον Ιούνιο. Όπως καταλαβαίνεις και από την αρίθμηση θα είναι 2 εξτρα επεισόδια ανάμεσα στα 20-21 και 21-22.

#278 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 00:33

Eπίσης σχετικά με τα specials δεν νομίζω να αλλάξουν κάτι δραματικά στην κατάληξη της σειράς αλλά πιθανότατα να αποσαφηνίσουν κάποια πράγματα.

Anw και εγώ πάνω κάτω συμφωνώ με όσα ειπωθηκαν από την πλειοψηφία για το τέλος της σειράς. Πάρα πολύ καλή είχε έναν τρόπο με τον ρυθμό της και την ατμόσφαιρά της να ξεπερνά τις όποιες αδυναμίες παρατηρούνται στο σενάριο της και την πλοκή της.

Spoiler:

#279 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 00:57

Spoiler:

#280 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 01:34

Spoiler:

Posted Image
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 08 Φεβρουάριος 2011 - 01:40

#281 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 05:44

Posted Image

Εδώ να σημειωθεί παρακαλώ ότι το συγκεκριμένο bishounen ήταν το καλύτερο της σειράς, μέχρι που σταμάτησε να φοράει την απλή φορμίτσα του και άρχισε να φοράει αυτά τα κολλητά εκτρώματα..

Δημοσιευμένη  εικόνα

#282 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 16:45

Spoiler:

#283 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2011 - 19:26

παντα στην ωρα μου

Spoiler: 20

edit:

παει για και γ*** τα φιναλε

Spoiler: 21

2nd edit: "and the end"

Spoiler: 22

Συνολικα η σειρα ηταν εξαιρετικη, με πολυ καλους χαρακτηρες και σεναριο, ιδιαιτερο αλλα πετυχημενο σχεδιο, σε κραταγε κολημενο εκει ενω δε σε αφηνε να μαντεψεις τα παντα.

8.5 (9) / 10

Spoiler:

Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Loke: 10 Φεβρουάριος 2011 - 01:01

#284 Abomination

Abomination

Anime Amateur

• Members
  • 71 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Φεβρουάριος 2011 - 17:28

Το ολοκληρωσα κι εγω επιτελους, καπως καθυστερημενα βεβαια, βλεποντας τα 2 τελευταια. Καλουτσικο κλεισιμο αλλα δε με εντυπωσιασε, ενδεχεται να 'ταν και καπως βεβιασμενο. Οι καλυτερες στιγμες του ηταν για μενα μερικα επεισοδια πριν με πρωταγωνιστη το γιατρο, οταν ξεφευγε και ξεκινουσαν οι σπλαττεριες.

Σε γενικες γραμμες και συμπερασματικα:

Το σχεδιο ηταν πολυ ομορφο καθ' ολη τη διαρκεια, η μουσικη εξαιρετικα μελωδικη, ολη η σειρα στηριζοταν στην ατμοσφαιρα. Η εξελιξη των χαρακτηρων σχετικα ικανοποιητικη, με εξαιρεση του γιατρου που μου αρεσε αρκετα. Παντως δε μπορουσε να υπαρξει κανενα ιδιαιτερο δεσιμο αναμεσα στους χαρακτηρες και τον θεατη, πραγμα που θα ανεβαζε τη σειρα, αν και δεν ειναι ακριβως απαιραιτητο. Το σεναριο ηταν ενταξει... αλλα θα ηθελα περισσοτερα. Μεγαλυτερη αγωνια, πιο πλουσια σε γεγονοτα και στοιχεια και πιο μοναδικη-πρωτοτυπη εξελιξη. Αν ειχαμε ενα σεναριο εξισου καλο με την ατμοσφαιρα, θα μιλουσαμε για αριστουργημα. Τωρα ειναι απλως μια καλη σειρα, με την οποια αξιζει να ασχοληθεις, κυριως για το οπτικο-ηχητικο του θεματος και λιγοτερο για το λογοτεχνικο.

7/10

#285 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 15:21

bump

Βγήκαν τα όβαζ, subαρίστηκε το 20.5 από umee.

Spoiler:

HnH5aB0.jpg