Bασικά δεν συμφωνώ για τα πρώτα δύο. Μπορεί να τα πεις βαρετά αλλά την ατμόσφαιρα την είχαν και έπρεπε άλλωστε να μας γνωρίσουν κάποιους chars. Τόσο πολύ βιαζόσουν πια;Τα 2 πρώτα επεισόδια ήταν πραγματικά απαράδεκτα, και thank CTHULHU που υπάρχει η Iristella που μου έλεγε ότι η σειρά είναι καλή και με έβαλε στο τρυπάκι να την ξε-dropparw και να τη δω ολόκληρη. You rock girl!
Anyways η σειρά για μένα είχε το ίδιο καλό επίπεδο στα πρώτα 10eps περίπου, με ελάχιστες εξαιρέσεις λόγω 2 άθλιων χαρακτήρων με αισχρά voices και προφορές, που τα άκουγες και ήθελες να κάνεις εμετό... κυριολεκτικά... είναι εύκολο να καταλάβετε ποιους εννοώ...
Μα καλά το καλύτερο από όλα δεν ανέφερες? Το vampire hunter d bloodlust?Πάντως έχοντας δει ελάχιστα βαμπιροανιμέ (αυτό, τη Miyu, Vampire Knight, Kurozuka, Dance in the Vampire Bund, την 1η σειρά του Hellsing) νομίζω ότι αυτό ήταν το καλύτερο και το απόλαυσα περισσότερο από τα άλλα (το Kigeki εξαιρείται γιατί είναι αριστούργημα). Μάλλον φταίει το gore και το splatter που είναι οι αδυναμίες μου.
Ή ίδια η συγγραφέας του Shiki, είχε γράψει στο βιβλίο, πως αυτό το γράφει ως tribute για το βιβλίο του Stephen King με το όνομα "Salem's Lot". Οπότε μην απορείς αν βλέπεις ομοιότητες. Είναι κάργα επηρεασμένη από εκεί. ^^ Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως έκλεψε έτοιμο σενάριο or anything. Όλοι έχουν τις επιρροές τους.Γενικά σαν αίσθηση και όσων αφορά την πλοκή μου θύμισε πολύ την επική ταινία/σειρά του 1979 το Salem's Lot (σε όσους σας άρεσε το Shiki να τη δείτε), και αυτό ήταν πάρα πολύ θετικό.
(Όπως ο Aronofsky με το Black swan, που μυρίζει perfect blue από 10 μίλια.)
PS : O γιατρός όλα τα λεφτά, αξίζει η σειρά για την πάρτι του και μόνο. Στο 18 γούσταρα απίστευτα.
Edited by Radagast, 20 January 2011 - 12:33.