Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Otogi Zoshi

summer 2004 Production I.G Adventure Drama Fantasy Historical

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 10 January 2010 - 00:50

Otogi Zoshi

otogi_zoshi_131_1280.jpg

Anime που πρωτοπροβλήθηκε τον Ιούνιο του 2004 στην Ιαπωνία, από το πλέον πολύ γνωστό studio Production I.G. Δουλειές όπως το
Ghost in the Shell series, FlCL OVA seireis, Blood: The last vampire κλπ.

Η σειρά αυτή απαρτίζεται από δύο μέρη, το "Heian Chapter" και το "Tokyo Chapter".

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά και από το πρώτο κιόλας επεισόδιο σε βάζει μέσα στην δράση και σε καθηλώνει στην ιστορία της.
Heian Chapter (1-13)
988848.jpg

Πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα(Minamoto no Hikaru) από μια οικογένεια ευγενών στο Κιότο της Ιαπωνίας την περίοδο Heian (794 έως 1185). Ο αδερφός της
(Minamoto no Raikou)είναι άρρωστος και λόγω της μεγάλης αγάπης που του τρέφει, αποφασίζει να πάρει την θέση του στο κυνήγι των Magatama (Jewels).
Μαζί με τον πιστό της σύμμαχο Watanabe no Tsuna ξεκινούν το ταξίδι τους, το οποίο μόνο εύκολο δεν είναι.
Otogizoushi2.jpg
Παράλληλα, όμως συναντούν άτομα με τα οποία αποκτούν στενές σχέσεις.

Tokyo Chapter (14-24)

Οι μετενσαρκώσεις των παλιών φίλων έχουν μια παράλληλη σχέση στο παρόν και στην τωρινή πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο. Αυτή η μεριά της ιστορίας είναι εξίσου ενδιαφέρουσα και το πιο σημαντικό είναι ότι επιπλέον προστίθεται και μυστήριο. Υπάρχουν κάποια συμβάντα τα οποία δεν θα τους αφήσουν σε ησυχία...
Otogizoushi3.jpgOtogizoushi4.jpg


Main Story
Όπως αναφέρθηκε και πριν στο πρώτο chapter, η παρέα μας προσπαθεί να βρει τα 5 διαμάντια τα οποία χρειάζονται για να σώσουν την πρωτεύουσα. Όσοι γνωρίζουν, ξέρουν ότι αυτή η περίοδος της Ιαπωνίας ήταν ολέθρια για τους πολίτες λόγω της πείνας και της αρρώστιας.
Η διαφορά ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις είναι πεντακάθαρη και φαίνονται ποιοι προσπαθούν να επιβιώσουν και ποιοι σκορπούν λεφτά για δικό τους όφελος.
Αυτό απεικονίζεται πολύ ρεαλιστικά και παραστατικά και δεν είναι ένα θέμα το οποίο αφήνει η ιστορία να περάσει απαρατήρητο.

Η πρωταγωνίστρια κρατάει το κουράγιο της με το να σκέφτεται τον αδερφό της και σαν memento έχει την φλογέρα που της έχει δοθεί από αυτόν.
pic804.jpg
Καθώς εξελίσσεται η ιστορία φαίνονται στο παλάτι, οι δολοπλοκίες των ευγενών κατά του αυτοκράτορα και επίσης τονίζεται η θρησκευτική νοοτροπία που επικρατεί τότε. Οι κινήσεις των ιερέων βασίζονται στην αρχή του Ταοισμού. Το yin και το yang.
Otogizoushi_Sadame__spoilers__by_sa.jpg

Στο Τόκιο chapter, ο αδερφός της Hikaru έχει εξαφανιστεί και η ίδια τυχαία βρίσκει κάποιες φωτογραφίες που την βάζουν μέσα στο μυστήριο της εξαφάνισης του.

Characters.
Οι κύριοι χαρακτήρες είναι
Minamoto no Hikaru, Watanabe no Tsuna, Usui no Sadamitsu, Kintaroo,Urabe no Suetake και για μένα από τους αγαπημένους μου και πιο μυστικοπαθείς χαρακτήρες στη σειρά είναι ο Mansairaku.

Επιπλέον χαρακτήρες είναι οι: Αbe no Seimei, Minamoto no Raikou etc...

Το όλο θέμα των χαρακτήρων είναι επίσης κάτι πολύ αξιόλογο σε αυτήν την σειρά. Πολύ από εμάς έχουμε μπουχτίσει από χαρακτήρες οι οποίοι είναι ηττοπαθείς, περιμένουν πάντα τους άλλους για να τους βοηθήσουν κ.λπ., εδώ όμως το κλίμα είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι δεσμοί πάρα πολύ δυνατοί και προσωπικά ηρεμούσα.
Ο Καθένας είναι πολύ ωραία φτιαγμένος και κατευθείαν φαίνεται το ποιόν του και το πως εκφράζεται.
Τα συναισθήματα που επικρατούν και στα δύο arcs είναι πάντα τόσο ωραία, σε χαρές και σε λύπες. Είναι πολύ αξιόλογα τα σημεία αυτά.
Otogizoushi_11.jpgOtogizohdghdhdgh.jpg


Music.
Η μουσική επένδυση της σειράς είναι καταπληκτική και απόλυτα ταιριαστή. Ανάλογα με το σκηνικό, να σου και ένας καλός ήχος. Το όλο θέμα είναι ότι πολύ εύκολα μπορεί να σε συνεπάρει και να μην σε αφήσει με παράπονο.

881390131_599f1cc0a4.jpg881390165_dfb0827f4f.jpg

Ολόκληρη η σειρά δεν έχει υπερβολές ούτε χοντράδες, επικεντρώνεται στο στόχο της και επίσης δεν νιώθεις άδειος ή ότι υπάρχει κάπου κάτι, που να μην έχει τοποθετηθεί καλά. Όλα εξηγούνται(και μάλιστα με υπέροχο τρόπο.)

Με λίγα λόγια θα έλεγα ότι αξίζει η σειρά και ειδικά αν την προσέξετε θα δείτε ότι σαν σύνολο βγάζει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Είναι κάτι σαν την Ενέργεια-Ψάξιμο.
Νιώθεις κάπως διαφορετικά με αυτό το πέρασμα του χρόνου αλλά προσαρμόζεσαι πολύ εύκολα με αυτά που σου δείχνει. Επίσης τα λόγια που χρησιμοποιούνται είναι πολύ προσεγμένα και πολύ όμορφα.


Κάτι σχετικά με τα τοπία. Τα τοπία αν τα παρατηρήσετε είναι λες και είναι ζωγραφισμένα. Αυτό ήταν κάτι το οποίο μου έκανε τεράστια εντύπωση. Όλη αυτή η ιδέα ήταν θεαματική. Το πως απεικονίζονται τα backgrounds. Έκατσα και το έψαξα λοιπόν και βρήκα ότι OtogiZoshi είναι ιστοριούλες γραμμένες
πάνω σε κύλινδρο, κατά τη διάρκεια της Μεσαιωνικής Ιαπωνίας. Πολλοί τέτοιοι κύλινδροι αποτέλεσαν βασική πηγή των ιαπωνικών παραμυθιών και θρύλων που διασώζονται μέχρι και σήμερα. Το ιστορικό στοιχείο και τα σκηνικά που υπήρχαν ήταν ολόκληρη η τούρτα(όχι το κερασάκι)και πραγματικά ανεβάζουν την σειρά σε ένα άλλο επίπεδο. Όσοι αγαπούν αυτού του είδους τα anime, αυτήν την σειρά θα την λατρέψουν.

OPENING & ENDING

Spoiler: Heian Chapter opening

by Attack Haus
Spoiler: Heian Chapter Ending

by Chieko Kawabe
Spoiler: Tokyo Chapter opening

by Gomes the Hitman
Spoiler: Tokyo Chapter Ending

by Chieko Kawabe.

Plus η μουσική στο Heian Chapter συντέθηκε από τον Hideki Taniuchi ενώ η μουσική στο Tokyo Chapter συντέθηκε από τον Kenji Kawai.

Links


Edited by Kai, 15 June 2017 - 11:34.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#2 Kirenahana

Kirenahana

    Not-so-hardworking Youth

  • Members
  • 272 posts

Posted 09 February 2010 - 22:47

πρόσφατα είδα τη σειρά, αν και την είχα κατεβασμένη εδώ και αρκετό καιρό. Γενικά, είναι πολύ καλη, αλλά χάνει αρκετά από το άσχετο -αν και συμπαθές από μόνο του- soundtrack. Να βλέπουμε το μέτα μιας μεγάλης μάχης και να ακούγεται Chieko Kawabe είναι τραγικά fail.:uhh: Σε ξενερώνει στη στιγμή. Από άποψη ιστορίας όμως, χαρακτήρων, και κυρίως σχεδίου, είναι καταπληκτικό. Έξτρα καλό το ότι είναι μικρό σε διάρκεια και δε κουράζει. Αξίζει να τη δείτε τη σειρά, αρκεί να μην περιμένετε να δείτε κάτι εντελώς ρεαλιστικό -και μαγους έχει και διάφορα υπερφυσικά. κι όχι δεν σας σποιλεριάζω.-

Posted Image


#3 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 09 February 2010 - 23:23

Καλά ο ήχος όπως του κάτσει του καθενός. Εμένα μου ήταν απόλυτα ταιριαστός.

Όσο για την ρεαλιστικότητα, γιατί να την περιμένουν;:P
Αξίζει να δώσεις έστω και λίγο από τον χρόνο σου για αυτήν την σειρά.

Και κατα την γνώμη μου αυτό το λίγο υπερφυσικό στοιχείο που έχει σειρά είναι το κάτι άλλο. Αυτό είναι που απογίωσε την σειρά.
_____________________________

Προσθέτω στο review και τα links από τα openings & endings.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#4 sefiroth

sefiroth

    Anime Professional

  • Members
  • 537 posts

Posted 16 February 2010 - 16:30

πως μου διεφυγε τετοια σειρα.....ουτε thread δεν εχουμε για αυτην! Ποια εκδοση και που τη βρισκουμε?
Posted Image

#5 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 16 February 2010 - 16:45

Δεν σε καταλαβαίνω τι εννοείς σαν έκδοση, η σειρά είναι μία με 26 επισόδεια και το 25 και 26 είναι συμπληρωματικά επισόδεια αλλά αξίζουν το χρόνο σου. Πιάνουν πολύ την φιλοσοφία :P

For streaming here.
and for download here.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#6 shinigami94

shinigami94

    wat

  • Members
  • 893 posts

Posted 16 February 2010 - 16:46

Μπορείς να κοιτάξεις εδώ.


EDIT:Με πρόλαβε ο Night Wizard Seal.

Edited by shinigami94, 16 February 2010 - 16:51.

3b2Ktcr.jpg

Spoiler:

#7 sefiroth

sefiroth

    Anime Professional

  • Members
  • 537 posts

Posted 16 February 2010 - 16:52

Ευχαριστω πολυ και τους δυο.Εννοουσα ποιο group την εχει subbarei.. ποιο ειναι το καλο κλπ.... Το κατεβαζω τωρα απο bakabt....Λιγοι seeders damn it.

ENTIT: Katebainei μπομα ομως! Αντε να δουμε.
Posted Image

#8 zer0_gRav1ty

zer0_gRav1ty

    Starting...

  • Members
  • 1 posts

Posted 23 June 2010 - 03:57

παίδες παίζουν υπότιτλοι?

Edited by iristella, 23 June 2010 - 04:36.
greeklish converted.


#9 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 23 June 2010 - 13:26

Τι εννοείς αν παίζουν υπότιτλοι; Στο πόστ που έκανα παραπάνω έβαλα λίνκ για κατέβασμα με αγγλικούς υπότιτλους. Try it. It definitely has subs.

Έβαλα τα links στο review.

Edited by Night Wizard Seal, 24 June 2010 - 14:52.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#10 nookie

nookie

    Anime Amateur

  • Members
  • 85 posts

Posted 17 July 2011 - 12:30

Μολις τελειωσα τη σειρα..μπορω να πω οτι με εντυπωσιασε το animated κομματι της..το οποιο δεν συνηθιζεται μιας και δεν κατεφευγε σε φτηνοκαταστασεις με CG κτλ..

Φοβερο clue οτι τα επεισοδια περιστρεφονται γυρω απο πραγματικες περιοχες του Tokyo και οτι υπαρχει μια religious/occult/supernatural υποδομη..λατρεψα και το φιλοσοφικο περιεχομενο,ειδικα προς τα τελευταια επεισοδια..

Αγαπημενοι χαρακτηρες Urabe και Hikaru..!

Για μενα αυτη η σειρα ειναι παραλληλα μια περιεργη ξεναγηση σε καποια σημεια της πολης..μαζι και με μια ενδιαφερουσα ιστορια!
Posted Image

#11 NINAKOS

NINAKOS

    Starting...

  • Members
  • 6 posts

Posted 22 September 2011 - 21:29

γεια σας πεδες να ρωτησω κατι υπαρχει με ελληνικους υποτιτλους?

#12 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 28 September 2011 - 17:45

Ωραία σειρά, μου άρεσε που σπάει στα δύο σε τελείως διαφορετικά μοτίβα, απλά λίγο στο τέλος μου τα χάλασε με το λίγο βιαστικό μάζεμα. Βέβαια τα τελευταία περίπου πέντε λεπτά αξίζουν άπειρα και διορθώνουν το κάπως μέτριο προς καλό τέλος.

υγ: Νομίζω ότι δεν υπάρχει με ελληνικούς υπότιτλους!:cry5:
rsrGbGx.gif

#13 Elizabeth

Elizabeth

    Starting...

  • Members
  • 29 posts

Posted 16 December 2011 - 13:43

Ωραία σειρά. Το πρώτο μέρος μου άρεσε πολύ περισσότερο από το δεύτερο. Το δε τραγούδι των Zen μου άρεσε τόσο που το ακούω μία φορά το μήνα τουλάχιστον για να ανεβαίνει το fighting spirit (δεν πέφτει εύκολα γι'αυτό lol):hahaha:



Also tagged with one or more of these keywords: summer 2004, Production I.G, Adventure, Drama, Fantasy, Historical