Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ραδιοφωνική anime εκπομπή 27/12/2009 @ FM 103.3


  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#61 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 28 December 2009 - 13:35

και εγω το τελευταιο μισαωρο ακουσα μονο...μονο για games ακουσα δυστηχως και κανα 2-3 αναφορες λογω ερωτησεων απο τους ακροατες...btw νομιζω 4+1 του αδερφου του = 5 ps3 χαλασμενα XD


2bbd14fc.jpg


#62 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 28 December 2009 - 14:41

Δεν αναφεροταν στα manga που αποτελουν την αφροκρεμα και εξαγονται ή μεταφράζονται. Αναφέρει τα χιλιάδες άγνωστα κομμάτια κάθε είδους και καθε φετιχισμου, που ο αναγνωστης τα πετα μετά από μία χρήση. Τι θελουμε χαρτια πολυτελειας και λουσα! Ας σκεφτουμε και την ανακύκλωση!


Πάλι, δεν εννοώ αυτό. Στον ακροατή δώθηκε η αίσθηση ότι αυτά, που μερικά είναι και διαμάντια εκεί μέσα, είναι χαμήλοτερης ποιότητας απο τα δυτικά κομικς. Εκτός αυτού αναφέρθηκε ότι γίνεται για όλα και όχι σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωσή. Στην τελική, το ίδιο γίνεται και με τα κομικς της Disney και της Marvell.

#63 Tsunade-sama

Tsunade-sama

    Special Attack: Chombo

  • Members
  • 309 posts

Posted 28 December 2009 - 14:52

Μμμμ...μόνο εμένα βλέπω δεν με χάλασε που άκουγα για games, προσωπικά μου προκαλούν απίστευτο ενδιαφέρον τέτοιες εκπομπές.Άντε βρε, μόλις αποκτήσατε μια επιπλέον ακροάτρια :gotit:
Κατα τα άλλα, πολύ ωραία τα είπε ο Phantom, μεταξύ των άλλων μου έλυσε κ την απορία που είχα για τα manga γιατί βγαίνουν μόνο ασπρόμαυρα κ όχι πολύχρωμα αλλά κ πάλι δεν θα τα διαβάζω.Thank Zeus, υπάρχουν κ τα anime.:8):
Ένα μόνο με χτύπησε άσχημα στο δόξα Πατρί:"Το Naruto απευθύνεται σε παιδιά 7-8 ετών". :Crying2: Ήταν γερό πλήγμα ομολογώ.Έχασα το φως μου στο άκουσμα αυτής της φράσης.Να ξέρει αυτός που το είπε ότι ανήμερα Πρωτοχρονιάς θα φτιάξω ΠΑΠΙΑ γεμιστή στη γάστρα.

x51y7-cover2_zpsaec145a1.jpg
 


#64 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 28 December 2009 - 15:05

Δεν ήταν απόλυτα λάθος αυτό, νομίζω μετά το διορθώσαν κιόλας, τα Shounen απευθύνονται στην ηλιακή ομάδα των 8-18 ετών και πιο συγκεκριμένα σε εφήβους. :himitsu:

#65 TheChoSenOnE

TheChoSenOnE

    Anime Freak

  • Members
  • 499 posts

Posted 28 December 2009 - 15:27

Ρε παιδια επειδι δεν μπορεσα να σας ακουσω καθολου μηπως σας παρακαλω θα ανεβασει κανις την εκπομπη plz!!!!:blingeye2:
Posted Image

#66 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 December 2009 - 16:03

Πάλι, δεν εννοώ αυτό. Στον ακροατή δώθηκε η αίσθηση ότι αυτά, που μερικά είναι και διαμάντια εκεί μέσα, είναι χαμήλοτερης ποιότητας απο τα δυτικά κομικς. Εκτός αυτού αναφέρθηκε ότι γίνεται για όλα και όχι σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωσή. Στην τελική, το ίδιο γίνεται και με τα κομικς της Disney και της Marvell.



Αν θυμαμαι καλά εκφέρθηκε η άποψη του παρουσιαστή πως δεν του αρέσουν τα manga γιατί είναι ασπρόμαυρα και στις μάχες του Naruto δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τι γίνεται. Οπως και ο αντίστροφος τρόπος ανάγνωσης. Και η απάντηση ήταν πως αυτό γίνεται (ή γινόταν στην αρχή και έπειτα καθιερώθηκε) κυρίως για οικονομικούς λόγους. Που σημαίνει πως απλά η ποιότητα του χαρτιού και η εκτύπωση ήταν χαμηλότερη, σε σχέση πάντα με μια προσεγμένη αλλά και συνάμα ακριβή έκδοση ευρω-αμερικάνικου graphic novel. Και οχι η ποιοτητα του manga καθαυτου. Γιατί ασπρομαυρο είναι και το Maus και τόσα άλλα δυτικά κόμικς.

Απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως απευθυνόμαστε σε νεανικό κοινό και πως αναγκαστικά πρέπει να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις. Ο ψαγμένος έτσι και αλλιώς δεν θα διστάσει να διαβάσει και να δεχτεί οτιδήποτε. Αλλά πόσοι να είναι αυτοί/αυτές; Ενα μικρό μόνο ποσοστό.

Αναγκαστικά αν είσαι μεταξύ Naruto, Dragon Ball και Disney και Marvel δεν υπάρχει χώρος για περαιτέρω αναλύσεις.

Θα καταλάβει κανείς τίποτα πχ αν του εξηγήσουμε την πλοκή του Logicomix;

#67 freak27

freak27

    Sparking

  • Members
  • 622 posts

Posted 28 December 2009 - 16:19

O Petran εχει δικιο. Οταν ειπα οτι δεν μπορουσα να ξεχωρισω τι στο καλο γινοταν αναμεσα στη μαχη Naruto-Pain, Sasuke-Itachi, ο Phantom ειπε πως η ποιοτητα του Χαρτιου ειναι κακη, οχι η ποιοτητα της πλοκης του Manga. Και η αληθεια ειναι πως αφου ειναι τοσο διαδεδομενα πια τα manga στην Ιαπωνια, θα μπορουσαν να δωσουν λιγο χαρτι της προκοπης.

Εδω οι εφημεριδες που βγαινουν καθε μερα και ειμαστε πολυ λιγοτεροι καταναλωτες αριθμιτικα απο οτι οι Ιαπωνες και η ποιοτητα τους ειναι αρκετα καλη, στις περισσοτερες περιπτωσεις.
Posted Image

#68 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 28 December 2009 - 16:27

Σωστά θυμάσαι αλλά εγώ πιστευω ότι τα μανγκα θα ήταν χειρότερα με χρώμα όπως και αν διαβάζονταν απο τα αριστερά προς τα δεξια. Μην ξεχνάμε ότι τα μανγκα δεν δημιουργήθηκαν τώρα που ισχύει αυτή η κατάσταση στην Ιαπωνία αλλα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όποτε όχι δεν γίνεται μόνο για κόστος αλλά απλά επειδή έτσι δημιουργούνται τα μανγκα.

Ούτε εγώ έχω ακόμα διυσδήση στον κόσμο των μανγκα όσο εσύ που είσαι Review Staff αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να γελειοποιώ την τέχνη κάνοντας το Claymore ίσο με το DBZ. Είναι μερικά shounen τα οποία είναι πολύ καλά για να ψαχτεί κάποιος εκτός απο τα τελειώς παιδικά.

Απλά η εκπομπή δεν με κράτησε το θέμα δεν το μιλήσαμε σοβαρά, δεν έγινε μια συνεχής συζήτηση και μετά να πούμε για gaming απλός έγινε μια σπαστή αναφορά στα άνιμε απο εδώ και απο εκεί σε πολύ γελείο τόνο "Και τι λέγαμε πρίν για τον {insert DBZ character here}." Αυτό δεν νομίζω να κερδίσει τον ακροατή.

Μπορεί να ειμαι ο δικηγόρος του διαβόλου αλλά πρέπει να υπάρχει και αυτός. Είμαι σίγουρος ότι την 2η φορά θα πάει καλύτερα (και το ευχομαι).

#69 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 28 December 2009 - 19:36

Σωστά θυμάσαι αλλά εγώ πιστευω ότι τα μανγκα θα ήταν χειρότερα με χρώμα όπως και αν διαβάζονταν απο τα αριστερά προς τα δεξια. Μην ξεχνάμε ότι τα μανγκα δεν δημιουργήθηκαν τώρα που ισχύει αυτή η κατάσταση στην Ιαπωνία αλλα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όποτε όχι δεν γίνεται μόνο για κόστος αλλά απλά επειδή έτσι δημιουργούνται τα μανγκα.



Το όλο θέμα είναι ένας φαύλος κύκλος, μια αλυσιδωτή αντίδραση που ξεκινάει από τη γενική νοοτροπία και τον τρόπο ζωής των Ιαπώνων. Οι Ιάπωνες, όντας ένας λαός που ζει με βιομηχανικούς ρυθμούς ζωής, αναπόφευκτα περνάει έναν αντίκτυπο και στις δημιουργίες του, συμπεριλαμβανομένων και των manga. Στην αρχή δεν υπήρχαν τα μέσα ώστε να γίνουν έγχρωμα, και όταν τα απέκτησαν, ήταν πολύ ακριβά για να εφαρμοστούν σε λαϊκά αναγνώσματα μαζικής παραγωγής όπως τα manga. Μιλάμε για πάμφθηνα έντυπα που μετά από μία ανάγνωση πολύς κόσμος μπορεί να τα πετάει στον δρόμο όπως γίνεται εδώ με τις εφημερίδες. Δεν αναφέρομαι τόσο στους τόμους (tankobon) όσο στα μηνιαία / εβδομαδιαία περιοδικά με διάφορες κυκλοφορίες manga. Μην κοιτάς που στην Αμερική κοστίζουν όσο κοστίζουν, στην Ιαπωνία οι τιμές είναι πάρα πολύ πιο φτηνές. Για τον ίδιο λόγο τα manga εκδίδονται σε πολύ μικρό μέγεθος και σε χαρτί άσχημης ποιότητας, επειδή όσο πιο φτηνά είναι, τόσο πιο γρήγορα βγαίνουν, και τόσο μεγαλύτερη παραγωγή γίνεται.

Χαρακτηριστικό είναι που πολλές φορές χρωματίζουν μόνο τις πρώτες 2-3 σελίδες για λόγους εντυπωσιασμού ώστε να τραβήξουν περισσότερο κοινό, και στη συνέχεια όλη η υπόλοιπη ιστορία είναι σε άσπρο / μαύρο. Το αποκορύφωμα είναι που αν η σειρά είναι πετυχημένη, μπορεί να βγάλουν artbooks με χαρτί πολύ καλύτερης ποιότητας, μεγαλύτερου μεγέθους και χρωματισμένες διάφορες εικόνες μέσα από το manga, όπως π.χ. με την Nausicaa του Miyazaki. Πολύ ακριβότερες εκδόσεις, που απευθύνονται σε συλλέκτες και όχι στο απλό αναγνωστικό κοινό. Δηλαδή αντί να προσφέρουν την κανονική σειρά με χρώμα, σου δίνουν μόνο μερικές βασικές εικόνες από το manga. Και φυσικά, γιατί να μπουν στη διαδικασία να βγάλουν σε πολυτελή έκδοση ένα manga, τη στιγμή που μόνο το artbook του κοστίζει πολύ περισσότερο από όλους τους τόμους της σειράς μαζί ? Οι Ιάπωνες δεν ενδιαφέρονται για το χρώμα, τους ενδιαφέρει μόνο να διαβάσουν την ιστορία, γι' αυτό και δεν κάθονται και οι εκδότες να ασχοληθούν μαζί τους.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι το WITCH της Disney που σχεδιαστικά χρησιμοποίησε επιρροές από manga, και αποφάσισαν να το εξάγουν στην Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες ενθουσιάστηκαν από την υπόθεση ΟΜΩΣ οι εκδότες δεν ανέλαβαν τη σειρά επειδή ήταν σε χαρτί μεγαλύτερου μεγέθους και το κυριότερο, ήταν έγχρωμη. Γι' αυτό οι Ιάπωνες εκδότες ανέθεσαν σε Ιάπωνες σχεδιαστές να ξαναφτιάξουν την ιστορία από την αρχή, σε μικρότερο μέγεθος (το στάνταρ των manga), με περισσότερες σελίδες (ώστε να κρατήσει περισσότερο και να ταιριάζει με το αφηγηματικό στυλ που χρησιμοποιούν τα manga), και φυσικά σε άσπρο / μαύρο. Δηλαδή αντί να κρατήσουν το Ιταλικό κόμικ που είχε manga επιρροές, το ξανασχεδίασαν εξ' αρχής με τα δικά τους στάνταρ.

Το Ιαπωνικό κοινό είναι πλέον συνηθισμένο σε ασπρόμαυρες, μικρού μεγέθους και φτηνές εκδόσεις. Σε θέματα εκτύπωσης οι Ιάπωνες προτιμάνε την ποσότητα από την ποιότητα, γι' αυτό και η κατάσταση είναι όπως την βλέπουμε. Είναι ο τρόπος ζωής τους που τους οδηγεί εκεί. Οι manga εκδόσεις είναι δημιουργημένες έτσι επειδή ευνοούν τη μαζική παραγωγή. Και επειδή το κοινό αρέσκεται σε αυτό και δεν είναι ανοιχτό σε αλλαγές, το στυλ της μαζικής αυτής παραγωγής εξακολουθεί και συνεχίζεται.

Οι Ιάπωνες επίσης δεν είναι λαός ανοιχτός σε νέες αλλαγές / απόψεις. Το να κυκλοφορήσουν σε ευρεία παραγωγή έγχρωμες εκδόσεις θα τους ξένιζε. Από την μία αυτό οδηγεί τις δημιουργίες σε μία στασιμότητα, όμως από την άλλη έχουν μάθει σαν λαός να χειρίζονται πολύ καλύτερα το μελάνι απ' ό,τι το χρώμα. Το θέμα είναι πως έχουν επαναπαυτεί σε αυτήν την νοοτροπία και δεν δέχονται εύκολα κάτι καινούργιο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κυκλοφορούν γενικά κόμικ άλλων χωρών στην Ιαπωνία, ενώ το αντίστροφο γίνεται κατά κόρον. Επειδή ποιος Ιάπωνας θα πάει τώρα να αγοράσει ένα Hardcover Graphic Novel με χαρτί πολυτελείας, τη στιγμή που έχει δίπλα του τα πάμφθηνα αναγνώσματα ? Βάλε και τον κομπλεξισμο / ξενοφοβία που τους διακρίνει γενικά σαν λαός, και έδεσε το γλυκό.

Με λίγα λόγια τι θέλω να πω. Το όλο format των manga εκδόσεων είναι απόρροια του γενικού τρόπου ζωής των Ιαπώνων. Φυσικά το ασπρόμαυρο χρώμα μπορεί να αρέσει σε πολλούς και σίγουρα έχει γίνει πλέον χαρακτηριστικό των manga. ΌΜΩΣ λόγω αυτής της επανάπαυσης που έχουν, μπορεί μεν να έχουν εξελιχθεί πολύ στον συγκεκριμένο τρόπο σχεδιασμού, όμως άλλες φορές οδηγεί σε μία στασιμότητα. Ο χρωματισμός είναι ολόκληρη τέχνη, και όλες οι υπόλοιπες μορφές κόμικ πειραματίζονται με αυτόν. Οι Ιάπωνες όμως απ' ό,τι φαίνεται, πλην μερικών εξαιρέσεων, δεν διατίθενται να πειραματιστούν στο εγγύς μέλλον, είτε αυτό είναι για καλό, είτε όχι.

E5VV38U.jpg


#70 TheChoSenOnE

TheChoSenOnE

    Anime Freak

  • Members
  • 499 posts

Posted 28 December 2009 - 19:48

Ρε παιδια πραγματικα Sorry που σπαμαρω ολο το ιδιο πραγμα αλλα κανεις δεν δεινει σημασια-γι αυτο θα το ξαναεπαναλαβω δεν μπορεσα να ακουσω την εκπομπη και μηπως θα την ανεβασει κανεις??Plz απλα απαντησται αν θα την ανεβασει κανεις!!
Posted Image

#71 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 28 December 2009 - 19:51

@Phantom_Duck: Αν και ακόμα να καταλάβεις τι εννοώ και νομίζω ότι δεν είναι μόνο θέμα βιομηχανοποίησης γιατί κάτι παρόμοιο γι' αυτό η για άλλο θέμα, με τον ίδιο τρόπο, αναφέρθηκε στην εκπομπή. Αυτή τη στιγμή διάβασα κάτι επικοδομητικό, κάποια πραγματα τα ήξερα αλλά πήρα και μία τεκμιριωμένη άποψη σε ένα θέμα. Τόσο δύσκολο ήταν να γίνει κατι παρόμοιο on air; .:smokingg:

Edited by Gbak, 28 December 2009 - 19:58.


#72 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 28 December 2009 - 19:52

Απαντήσαμε προηγουμένως, στην προηγούμενη σελίδα. Η εκπομπή θα ανέβει στο .aNiMe//GR μέσα στην εβδομάδα για να την κατεβάσει όποιος θέλει.

E5VV38U.jpg


#73 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 28 December 2009 - 19:54

Την εκπομπη θα τη δώσω στον Phantom Duck και θα την ανεβασει εκεινος, οποτε θα εχετε ολοι την ευκαιρια να την ακουσετε. Ελπιζω να αρεσε σε ολους η παρεα που σας κρατησαμε, μιας και το εγχειρημα αυτο ηταν εξαιρετικα δυσκολο, για τα Ελληνικα δεδομενα. Οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν γνωριζουν καν τι ειναι τα ανιμε, και ετσι επρεπε να εισαγουμε τις βασικες εννοιες και καποια βασικα ανιμε, Naruto, Bleach, τι ειναι μανγκα, τι ειναι filler και λοιπα...

Πιστευω σε γενικες γραμμες καταφεραμε να κανουμε εστω και μερικες χιλιαδες ατομων να μπουν στο νοημα των ανιμε και να τα γνωρισουν. Ισως η προσπαθεια αυτη να συνεχιστει κατοπιν συνεννοησεως με τα παιδια του anime.gr


Έχει ειδη υποθεί τι θα γίνει, υπομονή.

#74 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 31 December 2009 - 11:13

Την έχασα την εκπομπή και δεν το κατάλαβα!! :sigh2: Αυτά παθαίνεις όταν πας διακοπές μακριά από τον πολιτισμό για μέρες :fromabove: Waiting for upload :emptyonexg1:

#75 Aposutorosu

Aposutorosu

    Anime Amateur

  • Members
  • 93 posts

Posted 31 December 2009 - 20:22

1Ον Αν έχω κάνει βλακεία με την αποστολή του μηνύματος ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη.
2Ον Χαιρετώ επίσης ως καινούργιο μέλος της κοινότητας

3ον ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό των μάνγκα κατά τη γνώμη μου είναι ο ανάποδος (για εμάς) τρόπος που διαβάζονται. Και αν όπως πολύ σωστά είπε ο Phantom δύσκολα γίνονται αλλαγές στη σχολή των μάνγκα, αυτό μάλλον δε θα αλλάξει ποτέ. Βέβαια είναι γιατί οι Ιάπωνες γενικά διαβάζουν αντίθετα από εμάς. Όλα τους τα έντυπα έτσι είναι..........
Archimedes will be remembered when Aeschylus is forgotten, because languages die and mathematical ideas do not.
-G. H. Hardy