Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ραδιοφωνική anime εκπομπή 27/12/2009 @ FM 103.3


  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#46 Napster

Napster

    \ [T] /

  • Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 27 December 2009 - 23:45

Ωραια τα ειπες ρε man.

Note: Το Rurouni Kenshin το ειπαν 2 φορες. Αυτα ειναι.:kakaka::kill4u:

#47 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 27 December 2009 - 23:48

Μόλις τελείωσε η εκπομπή. Η μικρή σούμα μου ειναι ότι δεν μ' άρεσε με απογοήτευσε όλο το σκηνικό. Εκτός απο τα γνωστα και θεοποιημένα άνιμε δεν αναφερθείκανε σε κανένα άλλο. Επίσης, παρατήρησα πολλές προσωπικές απόψεις και όχι πραγματική ενημέρωση, ακομα βγάλαμε ότι το Dragonball είναι το καλύτερο shounen, έλεος. Δεν αναφέρθηκε στα διαφορετικά είδη ούτε στην διαδικασία. Η αλήθεια ειναι ότι απο τα πρώτα 10 λεπτά είχα χάσει κάθε ενδιαφέρον. Να αναφέρω, επίσης, ότι δεν μου άρεσε η συσχέτιση του χαρτιού, στυλ των μανγκα με τα χαρτιά που βγάζει η Disney,Marvell κτλ. Το ασπρόμαυρο σε πολλούς αρέσει αλλά αποτελεί και διαφορετική αντίληψη της τέχνης απο τη δυτική και όχι, μόνο, για την βιομηχανική ζωή που έχουν οι Ιάπωνες. Υπάρχουν και πολλά άλλα που μ' εκάναν να δυσανασχετίσω αλλά δεν μπορώ να τα καταγράψω όλα αλλα πείρατε μια γευση. Το αποτελείωμα ήταν η συσχέτηση των gamers με τους λάτρεις των μανγκα.

Απο εκεί και περα, περίμενα πολλά περισσότερα απο την εκπομπή αλλά και το επίπεδο που θα κρατούσε σε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού της Ιαπωνίας.

Άντε και στα επόμενα καλύτερο. (την κριτική την κάνω όχι απο κακία αλλα επειδή πήραν την μπάλα οι παρουσιαστές και μιλήσαν μόνο γι'αυτά που θέλαν, και ξέραν, να μιλήσουν. Μέσω της κριτικής δεν επιδιώκω τον σαρκασμο, και το "Ο εγώ θα τα έκανα καλύτερα", άλλα την βοήθεια των παρεβρισκομένων την επόμενη,αν και εφόσων, φορά.)

Edited by Gbak, 28 December 2009 - 00:21.


#48 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 27 December 2009 - 23:49

Απο τις 10:45 σας ακουσα, πολυ καλος Phantom, ανεβαστε την καπου να ακουσουμε την αρχη :)
Συγχαρητηρια για την εκπομπη freak27, πολυ καλη συνεχιστε ετσι.

qzMHWHd.png


#49 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 27 December 2009 - 23:55

άργησα ρε γ@μώτο αλλά θα ακούσω ευλαβικά τα 5 τελευταία λεπτά!!

Posted Image


#50 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 28 December 2009 - 00:10

Βασικά και εγώ δεν την άκουσα όλη, καμιά ώρα νομίζω άντεξα αλλά πέρα του ότι μιλούσατε πιο πολύ για videogames παρά για anime(το οποίο δικαιολογείται λόγω της φύσης του σταθμού) υπάρχουν τόσα μα τόσα anime έστω της τελευταίας 5ετίας με πρωτοποριακό σενάριο και animation και πάλι Naruto, One piece, Dragonball, kabamaru etc etc...

Πάντως εντάξει καλή η προσπάθεια προβολής του χώρου και ίσως κάποιοι ενδιαφερθούν και το ψάξουν και παραπάνω...

xbJ3b2w.jpeg


#51 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 28 December 2009 - 00:12

Εγώ την άκουσα μέχρι και την στιγμή που ο Phantom_Duck αποχώρησε απο την εκπομπη. Μάλλον επειδή διάβαζα και μανγκα συχρόνως.

#52 Geutella

Geutella

    Anime-Greek

  • Members
  • 337 posts

Posted 28 December 2009 - 00:24

Και εγώ την άκουσα, μπράβο phantom-kun (^.^) τα είπες πολύ ωραία!! Ήταν μια πολύ όμορφη κουβέντα γύρω από τα anime και τα manga, πιστεύω πως αρκετός κόσμος άκουσε πράγματα που δεν ήξερε και πολύς κόσμος θα κάτσει να δει Death Note xD
Το μόνο μου παράπονο είναι πως ήθελα να ακούσω παραπάνω τον phantom, σε πολλά σημεία ακούγαμε ακροατές και η κουβέντα πήγαινε προς games και κονσόλες και το χάναμε λίγο. Παρόλα αυτά απόλαυσα την εκπομπή και μακάρι να ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο σύντομα. Για την ακρίβεια τι θα λέγατε να ξεκινούσατε σειρά με podcast; Πιστεύω πως θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα!
Posted Image

#53 Johnyman

Johnyman

    Clear Eyes,Full Hearts

  • Members
  • 142 posts

Posted 28 December 2009 - 00:24

πολυ καλη...μπραβο σε ολους....αναφερθηκε και το OP:kill4u:
και ξανα συγχαρητηρια,μου αρεσε πολυ το κλιμα που ειχατε

Posted Image


#54 Aldark

Aldark

    Αιώνιος Ρομαντικός

  • Members
  • 317 posts

Posted 28 December 2009 - 00:54

Το μόνο μου παράπονο είναι πως ήθελα να ακούσω παραπάνω τον phantom, σε πολλά σημεία ακούγαμε ακροατές και η κουβέντα πήγαινε προς games και κονσόλες και το χάναμε λίγο. Παρόλα αυτά απόλαυσα την εκπομπή και μακάρι να ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο σύντομα. Για την ακρίβεια τι θα λέγατε να ξεκινούσατε σειρά με podcast; Πιστεύω πως θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα!


Με κάλυψες απόλητα. Ακούσαμε για op και Death Note τους κινγκς αν και δεν άκουσα πολύ one piece γιατί μάλλον άρχισα να ακούω ποιο μετά. Κάποιες φορές βέβαια ξεφεύγατε.
Κορυφαία η συζήτηση με το Αλμανάκο! :riiight:

#55 freak27

freak27

    Sparking

  • Members
  • 622 posts

Posted 28 December 2009 - 01:29

Την εκπομπη θα τη δώσω στον Phantom Duck και θα την ανεβασει εκεινος, οποτε θα εχετε ολοι την ευκαιρια να την ακουσετε. Ελπιζω να αρεσε σε ολους η παρεα που σας κρατησαμε, μιας και το εγχειρημα αυτο ηταν εξαιρετικα δυσκολο, για τα Ελληνικα δεδομενα. Οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν γνωριζουν καν τι ειναι τα ανιμε, και ετσι επρεπε να εισαγουμε τις βασικες εννοιες και καποια βασικα ανιμε, Naruto, Bleach, τι ειναι μανγκα, τι ειναι filler και λοιπα...

Πιστευω σε γενικες γραμμες καταφεραμε να κανουμε εστω και μερικες χιλιαδες ατομων να μπουν στο νοημα των ανιμε και να τα γνωρισουν. Ισως η προσπαθεια αυτη να συνεχιστει κατοπιν συνεννοησεως με τα παιδια του anime.gr
Posted Image

#56 papadevil

papadevil

    Anime Freak

  • Members
  • 374 posts

Posted 28 December 2009 - 01:38

καταρχας χρονια πολλα σε ολους στο φορουμ...

και τωρα στο θεμα ...πολυ ωραια η εκπομπη phantom αλλα πολυ για games ρε παιδι μου δεν σε αφηναν να τ πεις λιγακι ...αλλα μια χαρα ηταν η εκπομπη!!!!!!grats!!!!!!!!!!
Posted Image

#57 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 28 December 2009 - 01:43

Ευχαριστώ παιδιά, δυστυχώς ο Dante μας την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και δεν ήρθε (ο guest που λέγαμε). Κατά τ' άλλα κι εγώ ήθελα να πω πολλά περισσότερα όμως όλα τα τηλεφωνήματα / τρόποι επικοινωνίας / mails / διαγωνισμοί κλπ ήταν ανάγκη να γίνουν λόγω του σταθμού. Θα μπορούσαμε να πούμε άπειρα πράγματα πάνω στο θέμα όμως λόγω χρόνου σε κάθε break συνεννοούμασταν με τον Κώστα για το τι μπορούμε να πούμε και τι όχι. Εδώ δεν είπαμε όλα τα mail καλά καλά, τουλάχιστον μέχρι να φύγω. Ούτε καν ούτε ένα Gundam δεν ανέφερα, τι να λέμε τώρα :hahaha:

Τώρα περί mainstream anime αναφορές, σας καταλαβαίνω αλλά η εκπομπή δεν απευθύνεται κυρίως σε anime fans αλλά στους συνηθισμένους ακροατές, έτσι δεν θα μπορούσαμε να πούμε πράγματα τα οποία μόνο εμείς καταλαβαίναμε. Ο σκοπός ήταν να κάνει τους ακροατές να ψαχτούν, κάτι που πιστεύω έγινε, εν μέρει τουλάχιστον. Βέβαια θα μπορούσαν να ειπωθούν κάποια πράγματα παραπάνω για λιγότερο γνωστές σειρές, αλλά αλλιώς είναι όταν τα βλέπεις απ' έξω, κι αλλιώς όταν είσαι μέσα στο χορό. Που και που προσπαθούσα να πω και κάποια πράγματα παραπάνω όπως π.χ. με το Μonster ή το Robotech.

Κατά τ' άλλα ναι, κι εγώ δεν κατάλαβα ότι μίλησα πολύ, ίσως επειδή είχα πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό μου και δεν ήξερα από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Αφήστε που εκεί που πήγαινα να πω κάποια πράγματα, μου έρχονταν στο μυαλό άλλα και γινόταν ένα μπάχαλο στις σκέψεις μου. Πρώτη φορά στα FM, δεν είχα ξανακούσει και την εκπομπή, καταλαβαίνετε... :stubborn:

Gbak, τα manga είναι μια μορφή κόμικ, όπως π.χ. είναι τα γαλλο-βελγικά BD. Σαν μορφή που υπάγονται στην 9η τέχνη, αναπόφευκτα συγκρίνονται με τις υπόλοιπες σχολές. Αυτό που ίσως δεν έγινε σαφές ήταν πως τα χαρακτηριστικά τους δεν είναι απαραίτητα αρνητικά, ίσως επειδή τα είπα γρήγορα. Οι βιομηχανικοί ρυθμοί ζωής τους επίσης ισχύουν, και φαίνονται τόσο στην παραγωγή των anime, όσο και των manga. Οι δημιουργοί δουλεύουν συνεχώς με deadlines ενώ δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να κοιμούνται και στο γραφείο ξέρω 'γω. Όλα αυτά είναι ο τρόπος ζωής τους που περνάει στις δημιουργίες τους, στα manga δηλαδή. Όλα αυτά σηκώνουν πολύ συζήτηση, γι' αυτό και ίσως να μην έπρεπε να τα αναφέρω μιας και είδα πως δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας. Τώρα για τα περί Dragonball και τα συναφή, οκ, κάναμε και χαβαλέ, συν του ότι έπρεπε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των ακροατών από την αρχή με ένα anime σημείο αναφοράς, και για αυτή τη δουλειά δεν υπάρχει κάτι καταλληλότερο από το DBZ.


Καλά, η φάση με το Αλμανάκο ήταν η καλύτερη όλης της εκπομπής :hahaha: Anyways, μέσα στην εβδομάδα θα μου δώσει ο Κώστας την εκπομπή και θα την ανεβάσω ώστε να βρίσκεται. Ήταν ωραία εμπειρία πάντως, ευχαριστώ τα παιδιά για την ιδέα. Τώρα για το τι μέλλει γενέσθαι δεν γνωρίζουμε, θα τα δούμε στην πορεία.


P.S.
Στη φάση που ανέφερα το dragonball.gr ήθελα να κάνω μία αναδρομή του στυλ animexclusive κλπ αλλά δεν μου βγήκε :P

Edited by Phantom Duck, 28 December 2009 - 02:12.

E5VV38U.jpg


#58 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 28 December 2009 - 02:25


Gbak, τα manga είναι μια μορφή κόμικ, όπως π.χ. είναι τα γαλλο-βελγικά BD. Σαν μορφή που υπάγονται στην 9η τέχνη, αναπόφευκτα συγκρίνονται με τις υπόλοιπες σχολές. Αυτό που ίσως δεν έγινε σαφές ήταν πως τα χαρακτηριστικά τους δεν είναι απαραίτητα αρνητικά, ίσως επειδή τα είπα γρήγορα. Οι βιομηχανικοί ρυθμοί ζωής τους επίσης ισχύουν, και φαίνονται τόσο στην παραγωγή των anime, όσο και των manga. Οι δημιουργοί δουλεύουν συνεχώς με deadlines ενώ δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να κοιμούνται και στο γραφείο ξέρω 'γω. Όλα αυτά είναι ο τρόπος ζωής τους που περνάει στις δημιουργίες τους, στα manga δηλαδή. Όλα αυτά σηκώνουν πολύ συζήτηση, γι' αυτό και ίσως να μην έπρεπε να τα αναφέρω μιας και είδα πως δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας. Τώρα για τα περί Dragonball και τα συναφή, οκ, κάναμε και χαβαλέ, συν του ότι έπρεπε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των ακροατών από την αρχή με ένα anime σημείο αναφοράς, και για αυτή τη δουλειά δεν υπάρχει κάτι καταλληλότερο από το DBZ.


Καταρχάς τα κομικ είναι μια μορφή μανγκα. Δεν διαφωνώ με τον τρόπο ζωής των Ιαπωνέζων αν και το εξέφρασες πολύ απόλυτα απλά δεν κόλαγε εκεί όλο τι φράση είναι σαν να λες σε έναν καινουργιο τα μανγκα είναι προχειροδουλιές για να βγαίνει χρήμα. Το DBZ το ξηλώσατε, ε βρε 100 ώρες με τα αστεία ε βρε 100 ώρες με τους ήρωες και τις κινησεις καταλήγουμε => όλα τα μάνγκα=με το στυλ του DBZ. Ήταν καλή προσπάθια άλλα δεν μπορω να πω "ψέματα" νομίζω ότι αν δεν δώσω επικοδομητική κριτική θα ξαναγίνει τετοια σφαγή. Σας το λέω η εκπομπη δεν με κράτησε, κρατήθηκα μόνο για την σεξουλιαρικη φωνή του Phantom. :wis: (σπάσιμο σοβαρότητας.)

#59 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 December 2009 - 02:32

Και εγω μετά τις 11 άκουσα μερικά λεπτά μέχρι τις 12 παρά 20.

Απο οτι καταλαβα οι περισσοτεροι θεατες σχετιζονται περισσοτερο με τα βιντεοπαιχνιδια παρα με τα anime. Ισως βοηθουσε να παρουσιασετε anime που έγιναν βιντεοπαιχνιδια ή ανάποδα, μιας και θα ταιριαζε περισσοτερο με τα γουστα των ακροατων.

Αλλά και πάλι τα ιαπωνικά παιχνίδια και ο τρόπος που οι δημιουργοί τους εργάζονται, ως επί το πλείστον παραμένουν άγνωστα και πάλι ελεώ γλώσσας αλλα και το οτι δεν ειναι τοσο ευκολο να μεταφραστουν.

Ισως σε μια άλλη εκπομπή (δεν ξερω αν το εχετε κανει ήδη) μπορειτε να την αφιερωσετε στα ιαπωνικα βιντεοπαιχνιδια (ιδίως τα άγνωστα εκτός Ιαπωνιας). Ετσι θα ωθουσε περισσοτερους και στα anime.

Τοτε ο Phantom θα μπορουσε να προσφερει τις υπηρεσιες του ως συμβουλος.

Καταρχάς τα κομικ είναι μια μορφή μανγκα. Δεν διαφωνώ με τον τρόπο ζωής των Ιαπωνέζων αν και το εξέφρασες πολύ απόλυτα απλά δεν κόλαγε εκεί όλο τι φράση είναι σαν να λες σε έναν καινουργιο τα μανγκα είναι προχειροδουλιές για να βγαίνει χρήμα. Το DBZ το ξηλώσατε, ε βρε 100 ώρες με τα αστεία ε βρε 100 ώρες με τους ήρωες και τις κινησεις καταλήγουμε => όλα τα μάνγκα=με το στυλ του DBZ. Ήταν καλή προσπάθια άλλα δεν μπορω να πω "ψέματα" νομίζω ότι αν δεν δώσω επικοδομητική κριτική θα ξαναγίνει τετοια σφαγή. Σας το λέω η εκπομπη δεν με κράτησε, κρατήθηκα μόνο για την σεξουλιαρικη φωνή του Phantom. :wis: (σπάσιμο σοβαρότητας.)


Δεν αναφεροταν στα manga που αποτελουν την αφροκρεμα και εξαγονται ή μεταφράζονται. Αναφέρει τα χιλιάδες άγνωστα κομμάτια κάθε είδους και καθε φετιχισμου, που ο αναγνωστης τα πετα μετά από μία χρήση. Τι θελουμε χαρτια πολυτελειας και λουσα! Ας σκεφτουμε και την ανακύκλωση!

Edited by Kenny, 29 December 2009 - 03:25.


#60 ZeLiGa

ZeLiGa

    In Trance

  • Members
  • 542 posts
  • LocationLost in Time...

Posted 28 December 2009 - 11:26

Εμένα πάντως μου άρεσε αρκετά η εκπομπή, μόνο που δεν κατάφερα να την ακούσω απ' την αρχή... Ελπίζω να την έχει καταγραψει κάποιος.

Υ.Γ. Ο τυπάς με τα 4 χαλασμένα playstation τα έσπασε! :hihi2: