Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

The world of Stephen King


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#16 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 14 May 2012 - 17:30

Καλά πας. Η συνέχεια θα στο αποκαλύψει.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#17 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 14 May 2012 - 17:56

*Sherlock mode*.Hahaha it was obvious dear watson :mafia:

sc5bab.jpg


#18 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 19 May 2012 - 20:03

Συγνωμη για το double post αλλα πρεπει να κανω μερικα σχολιακια.

Εχοντας απολαυσει τα πρωτα 3 βιβλια της σειρας,και φυσικα λατρεψει το τεταρτο,ειχα υψηλες προδσοκιες για το πεμπτο.Για να ειμαι ειλικρινης...δεν τις εκπληρωσε.Δεν λεω πως δεν ειχε καποια ενδιαφεροντα στοιχια και οφειλω να παραδεχτω πως η κλιμακωση ηταν ικανοποιητικη αλλα σε καποιες φασεις βαριομουν τοοοοσο πολυ να συνεχισω.Απιστευτο φιλερ επεφται σε αυτο το βιβλιο και το γραψιμο ειχε παει τουλαχιστον 2,3 σκαλια κατω απο το προηγουμενο.Ειχε την αισθηση πως το 90% του βιβλιου δεν ηταν απαραιτητο για την ιστορια και πως ο κινγκ το εγραψε μονο για να το γραψει.

Για τα 2 βιβλια που απομενουν εχω ακουσει απο αλλους καλα λογια,και απο αλλους φριχτα λογια.Τελικα τι παιζει?Αξιζει να τα διαβασω η να παρατησω προσορινα τη σειρα και να τα διαβασω κααααποια στιγμη?

sc5bab.jpg


#19 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 27 May 2012 - 22:04

Η αλήθεια είναι πως σε κάποια σημεία το 5ο βιβλίο πλατειάζει με τις περιγραφές, αλλά προσωπικά με δικαίωσε η δράση.

Το 6ο βιβλίο πάλι, αν και μικρό, το θεωρώ από τα πιο ωραία της σειράς. Έχει πολύ ανατριχιαστικές περιγραφές σε κάποια σημεία και σκέφτεσαι "Μακάρι αυτό να το έβλεπα σε ταινία". Και κλιμακώνεται με όμορφο τρόπο και η πλοκή της ιστορίας. Τώρα για το 7ο βιβλίο δεν μπορώ να σου εγγυηθώ τίποτα. Η πορεία της πλοκής προς το τέλος της είναι αρκετά ιδιαίτερη, αλλά νομίζω πως οφείλεις να το διαβάσεις όταν σου έχει βγει η πίστη με τα υπόλοιπα 6 βιβλία. Όχι πως το τέλος σε δικαιώνει ολοκληρωτικά αλλά anyway xD

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#20 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 27 May 2012 - 22:06

Το 6ο είναι σχεδόν εξίσου δυνατό με το 2ο. Το 7ο είναι mindfuck με το αγιοβασιλάκι της Ανελίς.

#21 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 25 August 2012 - 19:44

Μετα απο πολυ προσπαθεια να πεισω τον εαυτο μου να επιστρεψω σε αυτη την σειρα βιβλιων καταφερα να διαβασω το βιβλιο 6:song of sussanah.Σε γενικες γραμμες μου αρεσε.Δεν θα λεγα πως ειναι ενα απο τα καλυτερα της σειρας αλλα ηταν σιγουρα αρκετα αξιολογο βιβλιο.Σε αντιθεση με το προηγουμενο που θα μπορουσα να κανω bullet points με τα πραγματα που δεν μου αρεσαν εδω περα ειχα μοναχα 2 παραπονα.

1.)Το ποσο forgettable ηταν σαν συνολο.Με τα πρωτα 5 βιβλια της σειρας θυμαμαι καθε λεπτομερια,καθε εξελιξη της ιστοριας και μπορω να μετρησω πανω απο 5 σκηνες ανα βιβλιο που θα συνεχιζω να θυμαμαι για πολυ καιρο(στα πρωτα 4 λογο του ποσο γαματες ηταν,στο 5 λογω του ποσο αικτρες ηταν).Εδω το ενα και μοναδικο πραγμα που μου εμεινε ηταν το τελος,που πραγματικα ηταν εκπληκτικο.Κατα τα αλλα το βιβλιο ηταν 100% προλογος του 7ου.Οι ουσιαστικες εξελιξεις στην ιστορια ηταν παρα πολυ λιγες.Ηταν ενα μεγαλο build up για το φιναλε.Καλο build up αλλα θα προτιμουσα να προχοραγε πιο πολυ την πλοκη.Στα πρωτα 4 οι εξελιξεις ηταν πολλες και fluent.Γιατι στα 5,6 ειναι τοσο στασιμη η πλοκη?

Το δευτερο ολοι οσοι εχετε διαβασει το 6 το μαντεψατε πρωτου καν το γραψω.
Spoiler:


Σαν συνολο του δινω 3 στα 5 αστερακια.Και μονο που καταφερε να μου δωσει τη θεληση να διαβασω το γιγαντιο τελευταιο βιβλιο σημαινει πως αξιζει.

Και τωρα ερχεται το μεγαλο.Εχω ακουσει πως ειναι ενα πολυ περιεργο βιβλιο αλλα αυτο δεν με πειραζει.Το μονο που ζηταω ειναι αυτο το οποιο περιμενουμε εδω και 6 βιβλια.Να δω τον μαυρο πυργο στο λοφο των τριανταφυλλων,να μπω μεσα μαζι με τον Roland και το ka-tet του και να πω "Εφτασα.Ο μαυρος πυργος ειναι εδω".Stephen king,μου το χρωστας αυτο.Ετσι και αντι για αυτο παρω καμια φιλοσοφικη,μεταφυσικη αρλουμπα ομως το hate μου για αυτο το βιβλιο θα γινει γιγαντιο.Για να δουμε...

sc5bab.jpg


#22 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 25 August 2012 - 19:55

Θα σας προτεινα να διαβασεται H.P.Lovecraft αφου σας αρεσει ο Stephen King!!!Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω διαβασει καποιο βιβλιο του Stephen King αρα δεν μπορω να ξερω πως ειναι τα βιβλια του, παντως ολοι η συγχρονοι συγγραφεις τρομου και φαντασιας ειναι επιρεασμενη απο την σχολη Lovecraft.
Μηπως μπορειται να μου προτεινεται καποιο βιβλιο για να αρχισω με Stephen King?Για οσους ξερουν τον Λαβκραφτ μαρεσε το "Καλεσμα του Κθουλου" και δεν θα με χαλαγε κατι παρομοιο.Επισεις θα προτειμουσα να μην εχει μονο περιγραφες οπως ο "Τρομος του Ντανγουιτς" (με κουραζουν).
Περιμενω τις απαντησεις σας :D Υ.Γ.Οταν ειπα θα προτειμουσα να μην εχει μονο περιγραφες εννοω τοπια.Μπρ μαρεσουν οσες περιγραφες μου προκαλουν ανατριχιλα. :P Α ναι, θελω και λιγη δρασηηη!!!

Edited by Itachi Akatsuki, 25 August 2012 - 20:01.

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#23 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 25 August 2012 - 20:11

Καλαμάρη, το 7ο βιβλίο είμαι σίγουρος ότι θα σου προκαλέσει πολλά αμφιθυμικά συναισθήματα. Είναι παραξενο, ναι. Είναι ένα αμάλγαμα πολλών πραγμάτων και απόψεων. Σίγουρα. Το τέλος του, εκεί να δεις. Εμένα μου άρεσε, αν και με κάποιες ενστάσεις.

Σκέψου πάντως, πως εγώ αυτά τα βιβλία τα διάβασα στο τέλος του Γυμνασίου και δε θυμάμαι πολλές σκηνές. Στο μέλλον θέλω να τα ξαναδιαβάσω.

Το 6 το βάζω στα πιο ωραία γιατί, αν και μικρό, είχε ωραίες "βουτιές" στους χαρακτήρες. Σουζάνα και Discordia. Μόνο αυτό λέω. :P

Itachi, έχω να σου προτείνω βιβλία τα οποία είναι ανθολογίες του. Έχουν μέσα πολλές μικρές ιστορίες και σίγουρα είναι τα κατάλληλα για να δεις τον King σε πολλά πεδία.

1. Night Shift(Νυχτερινή Βάρδια)
2. Ιστορίες του Λυκόφωτος
3. Σκοτάδι βαθύ, δίχως άστρα.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#24 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 25 August 2012 - 20:36

Οκ ευχαριστω!!!Μετα απο αυτα να ριξω μια ματια στον Μαυρο πυργο? Αξιζει?
Υ.Γ.Τα παραπανω απο οτι καταλαβα ειναι βιβλιαπου περιεχουν αρκετες νουβελες.Για σενα πιο αξιζει περισσοτερο?

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#25 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 25 August 2012 - 22:12

Σου συνιστώ τα δύο πρώτα ασυζητητί. Εγώ δεν τα έχω διαβάσει ολόκληρα, αλλά θεωρώ πως ο King πολλές φορές υπερβαίνει τον εαυτό του στα διηγήματα τρόμου, παρά στα επτά βιβλία του πύργου. Είναι μεγάλο έργο και έχει και θετικά και αρνητικά σημεία. Να το διαβάσεις αν σου αρέσει το είδος και αν το αντέχεις.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#26 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 01 September 2012 - 01:10

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ!

Τα συγχαρητηρια μου και τον φοβερο σεβασμο μου για αυτο που διαβασα στον sephen king.Ενα μεγαλο ευχαριστω σε αυτο σο συγγραφεα που μου εδωσε ενα απο τα καλυτερα βιβλια που διαβασα ποτε!Απο την αρχη η ποιοτητα του βιβλιου φαινοταν αλλα οσο προχωρουσε γινοταν και καλυτερο.Ενθουσιασμος,δραση,τραγωδια,τρομος ολα οσα περιμενα να νιωσω απο αυτα τα βιβλια και ενιωσα μεχρι ενος βαθμου στα προηγουμενα τα ενιωσα στον υψιστο βαθμο σε αυτο.

Εχοντας πορωθει σε τετοιο τρομερο βαθμο με αυτο το βιβλιο πιστευα πως οτι και αν ειναι το φιναλε δεν θα μου εκανε μεγαλη εντυποση.Εχεχε που να ηξερα!

Spoiler:


Και εδω τελειωνει για μενα ο μαυρος πυργος.Σε αυτο το σημειο προσφερω τις γενικες μου σκεψεις για το καθενα και την προσωπικη μου βαθμολογια για το καθενα.

Volume I-The Gunslinger:Απο οσο γνωριζω αυτο το βιβλιο γραφτηκε χωρισμενο σε 5 κομματια απο εναν 19χρονο stephen king ο οποιος δεν ειχε ακομα αποφασισει την πορεια της ιστοριας που ηθελε να γραψει.Ως εκ τουτου υποφερει απο φριχτο γραψιμο και απο φοβερη συγχιση ως προς το τι ειναι τι,γιατι συμβαινει το καθε τι και που στο διαολο βρισκομαστε!Εγω βεβαια αυτη τη συγχιση τη λατρεψα.Το βιβλιο αυτο το διαβασα μονορουφι ενα βραδυ που ειχα πονοκεφαλο οποτε μου εδωσε την αισθηση πως ημουν σε μια διεστραμμενη ψευδαισθηση που προκαλεσε το μυαλο μου.Σαν να περπαταω σε ενα ονειρο.Μονο για αυτη την αισθηση ισως να του δινα ενα 7 αλλα λαμβανοντας υπ'οψην ολα τα προβληματα της πλοκης και το γεγονος οτι αυτο ειναι η πρωτη εντυποση για μια ολοκληρη εφταλογια θα ειμαι πιο αυστηρος.5.5/10

Volume II-The Drawing Of The Three:Σαφως πολυ πιο καλογραμμενο απο το προηγουμενο και πολυ πιο δυνατο σαν ιστορια.Το pacing της ιστοριας γινεται πολυ καλυτερο,νεοι πρωταγονιστες ερχονται να δωσουν χρωμα στον μεχρι τοτε μονοχνωτο χαρακτηρα του ρολαντ,και τα περισοτερα στοιχια του κοσμου στον οποιο ζουμε αρχιζουν να ξεκαθαριζουν.Πιστευω δεν αγγιζει ακομα τα επιπεδα επικοτητας που εμφανιζονται σε επομενα βιβλια και για αυτο ισως φταει το που λαμβανει χωρα.Γενικα ομως αρκετα καλο βιβλιο.7/10

Volume III-Waste Lands:
Μεχρι τη μεση ακριβως στα ιδια επιπεδα με το δευτερο.Απο τη μεση και μετα απογειωνεται.Εδω νιωθεις οτι διαβαζεις fantasy.Πως εισαι σε μια περιπετεια μεσα σε εναν μυθικο κοσμο γεματο εμποδια και εναν απολυτο προορισμο.Προς το τελος το βιβλιο φτανει σε τρομερα επιπεδα εντασης και παθους και νομιζω εδω ηταν που ενιωσα για πρωτη φορα αυτο το τρομερο "Θελω να φτασω στον μαυρο πυργο οσο και ο ρολαντ!".Μεχρι τη μεση ειναι 7αρι και απο τη μεση και μετα ειναι 10αρι.Αρα ως συνολο 8.5/10

Volume IV-Wizard And Glass:
Σαν συνολο μακραν το ανωτερο απο τα πρωτα 4.Δεν ειναι τοσο fantasy οσο μια ιστορια ενος ερωτα σε ενα western setting.Και μια καταπληκτικη ιστορια ερωτα at that!Βαζουμε στο τσουκαλι και τους φοβερους προλογο/επιλογο που το συνδεουν με τα βιβλια 3 και 5 και εχουμε ενα τρομερο βιβλιο που μεχρι προσφατα θεωρουσα το καλυτερο της σειρας.Το μονο προβλημα ειναι πως σε κανενα σημειο της ιστοριας δεν ενιωσα την αισθηση της περιπετιας και τον ενθουσιασμο του κυνηγιου για το μαυρο πυργο.Αυτο πιστευω πως ελειπε απο αυτο το βιβλιο και μονο εξαιτιας αυτου μου ειναι δυσκολο να του δωσω 10αρι οσο και αν το λατρευω.Οποτε 9.5/10

Volume V-Wolves Of The Calla:
Ζουρλομανδυες.700 σελιδες φιλερ που καταληγουν σε ενα ηλιθιο pay off που προσβαλει τη νοημοσυνη μου.Δεν ξερω τι επινε ο κινγκ οταν το γραφε αλλα οσο περναει ο καιρος τοσο αυξανεται η απεχθεια μου για αυτο το εκτρωμα.Εξ'αιτιας του μου πηρε μηνες να αγγιξω τα τελευταια 2 βιβλια.Ισως να μην αξιζει τοσο χαμηλο βαθμο αλλα το μισω αγρια αυτο το βιβλιο.2/10

Volume VI-Song Of Sussanah:
Αυτο σε αντιθεση με το προηγουμενο ηταν οκει.Τιποτα καταπληκτικο αλλα οκει.Οπως εχω ξαναπει ηταν σχεδον 100% προλογος του τελευταιου βιβλιου και δεν ειχε και πολλα αξιομνημονευτα πραγματα αλλα ηταν διασκεδαστικο και οπως ειπε και ο φωκακιοςεχει μεγαλο ενδιαφερον η αναλυση ενος συγκεκριμενου χαρακτηρα που ειναι εξ'αλλου το κεντρο ολου του βιβλιου.Γενικα του δινω ενα 6.5/10

Volume VII-The Dark Tower:
Τα πα παραπανω δεν θελω να γινομαι πολυ επαναλαμβανομενος.Εχει μειονεκτηματα?Βεβαιως εχει,κανενα βιβλιο της σειρας δεν ειναι αλανθαστο αλλα πιστευω πως αυτο ηρθε πιο κοντα απο ολα στην τελειοποιηση.Εγινε με το που το εκλεισα ενα απο τα αγαπημενα μου βιβλια εβερ.Απλα μπραβο Stephen King.Απλα μπραβο 10/10


Συντομα θα πιασω και το the wind through the keyhole.Εχω ακουσει οτι ειναι πιο κοντα στο στυλ του 4 οποτε λογικα θα μου αρεσει αρκετα.Για να δουμε.

Edited by Kalamaris, 01 September 2012 - 16:26.

sc5bab.jpg


#27 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 01 September 2012 - 18:27

Volume V-Wolves Of The Calla: 700 σελιδες φιλερ


Όχι. Το 5ο βιβλίο του μαύρου πύργου είναι πολύ πιο ύπουλο από 700 σελίδες φίλερ. Είναι το σημείο καμπής στη γραφή του μαύρου πύργου, γράφτηκε μετά από ένα παραλίγο μοιραίο τροχαίο του King και σ' αυτο το βιβλίο παίρνονται από τον συγγραφέα όλες οι μεγάλες αποφάσεις.

Οι ήρωες εντοπίζουν που είναι ο πύργος που ψάχνουν.
Μαθαίνουν πως θα πάνε και ποιες περιοχές θα περάσουν.
Μαθαίνουν ποιους εχθρούς θ΄ αντιμετωπίσουν.
Μαθαίνουν ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν οι εχθροί τους.
Αποφασίζουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Γιατί είναι ύπουλο; Γιατί ο King παίρνει κακές αποφάσεις για το καθένα απ' αυτά τα ζητήματα, και γιατί αλλάζει τελείως ο χαρακτήρας της σειράς. Από μια αναζήτηση εντελώς στα τυφλά, κυριολεκτικά τσουλά σε ράγες μετά. Το 6ο βιβλίο είναι η επίλυση διάφορων προβλημάτων που δημιουργούνται στο 5ο, το 7ο είναι απλά η ολοκλήρωση της αναζήτησης. Με αποτέλεσμα να είναι undersized το 6ο και oversized το 7ο. Δεν θα μπορούσαν να χωριστούν αλλιώς.

Γενικά, όλες οι πρώτες νύξεις στα βιβλία 1-4 οδηγούν σε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα, με κοινό σημείο αλλαγής το βιβλίο 5. Ο χαμένος στο 4ο βιβλίο Ρόλαντ γίνεται παντογνώστης στο 7ο, με αποτέλεσμα να αλλάξουν σχεδόν τα πάντα στη γραφή και την ατμόσφαιρα της ιστορίας.

#28 DoB

DoB

    Gintamaniac

  • Members
  • 875 posts

Posted 01 September 2012 - 20:08

Eντάξει με πείσατε. Μόλις βρω ευκαιρία, θα διαβάσω τη φημισμένη εφταλογία του King. Λένε ότι είναι και το καλύτερό του έργο. Φαντάσου δηλαδή. Προς το παρόν έχω διαβάσει μόνο τα:

Μίζερι - το βιβλίο είναι κλάσεις ανώτερο απ' την ταινία, προσωπικά τρόμαξα πολύ περισσότερο διαβάζοντας το βιβλίο παρά βλέποντας την ταινία. Δε λέω ότι οι ερμηνείες των ηθοποιών δεν ήταν αξιομνημόνευτες, σαφώς και άξιζαν τα βραβεία που πήραν, απλά το βιβλίο ήταν τόσο καλύτερο. Πολύ πιο τρομακτική ατμόσφαιρα, πιο στητή πλοκή, μεγαλύτερος ψυχολογικός αντίκτυπος.

Duma Key - Καλό. Όχι τέλειο, αλλά ιδιαίτερο. Προσωπικά, μου άρεσε σαν ιδέα, και χαράχθηκε στην μνήμη μου, αλλά σαν σύνολο δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα, δεν ξέρω γιατί. Όχι ότι δεν είναι ένα πολύ καλό βιβλίο, αλλά δεν σου κάνει τόση αίσθηση όσο άλλες δουλειές του King, αν και πάλι μπορεί να σε επηρεάσει αρκετά.

Ο Θόλος (The Dome): Νομίζω είναι η πιο πρόσφατη δουλειά του King. Θα μπορούσα άνετα να πω ότι είναι και η καλύτερή του, τουλάχιστον απ' τα λίγα που έχω διαβάσει, αν δε με απογοήτευε τόσο το φινάλε. Άλλα προβληματάκια θα τα παρέβλεπα, όπως το ότι ο υποτιθέμενος πρωταγωνιστής ήταν σχεδόν ανύπαρκτος - δεν είναι και τόσο τραγικό να έχεις έναν κάπως πιο ουδέτερο πρωταγωνιστή για να εξελιχθούν καλύτερα οι δευτεραγωνιστές και μαζί τους και η πλοκή. Μερικές φορές αναρωτιόμουν αν παρεξήγησα και δεν υπήρχε καν πρωταγωνιστής, σιγά το θέμα όταν έχω τέτοιο βιβλίο στα χέρια μου, αλλά μου έκανε εντύπωση. Σε σχέση με τα άλλα δύο βιβλία, εδώ φάνηκε ότι ο King προσπαθούσε να θίξει πολλά περισσότερα θέματα μαζί. Οικολογικά και πολιτικά κυρίως, και ασφαλώς και ψυχολογικά όπως πάντα. Εντυπωσιάστηκα απ' τον τρόπο που χειρίστηκε το πολιτικό κομμάτι. Το τέλος δε μου άρεσε γιατί ήταν λίγο απότομο και έπεσε ξαφνικά πολλή αλληγορία, σ' ένα βιβλίο που ήταν πρακτικό μέχρι εκείνο το σημείο. Μου φάνηκε ότι ο King, αφού είπε αυτά που είχε να πει, απλά έριξε ως από μηχανής θεός την αυλαία. But that's okay. Σε όλη τη διαδρομή σκεφτόμουν τι καταπληκτικό anime (ή ταινία) που θα γινόταν!

Εν ολίγοις, δεν έχω διαβάσει ακόμα αρκετά, αλλά δε θέλω πολύ για να καταλάβω ότι έχω να κάνω με έναν απ' τους καλύτερους εν ζωή συγγραφείς παγκοσμίως. Με έχει επηρεάσει και συγκινήσει όσο ελάχιστοι άλλοι, δεν υστερεί ούτε σε διαλόγους, ούτε σε εξωτερικές/ εσωτερικές περιγραφές, δεν έχει τύχει να βαρεθώ ποτέ μέχρι τώρα ούτε για μια σελίδα. Σχεδόν κάθε χαρακτήρας είναι διαφορετικός και έχει κάτι να πει - σημειωτέον ότι οι πιο ενδιαφέροντες έχουν τάσεις σχιζοφρένειας. Από ταινίες, πιστεύω οι καλύτερες ήταν το 'The Shining' και το 'The Green Mile'. Kαι φυσικά το "It" έκανε κάθε παιδί (και όχι μόνο) να φοβηθεί παθολογικά τους κλόουν.

#29 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 15 September 2012 - 09:41

Eίχα ψωνήσει το hearts in atlantis από την Αθήνα για έναν φίλο stephen-fanboy και πρόφτασα να διαβάσω καναδυό κεφάλαια καθώς κατέβαινα Ηράκλειο με το πλοίο. Είχε πάρα πολύ κατατοπιστικές και όμορφα γραμμένες περιγραφές, δηλαδή ακόμα κι ένα άτομο που δεν έχει ιδέα από Αμερική (πόσο μάλλον εκείνης της εποχής) μπορεί να φανταστεί ολόκληρο το σκηνικό με την παραμικρή λεπτομέρεια μέσα. Μόλις το τελειώσει θα του το σουφρώσω.

Επίσης κατι λίγο out of place για το dark tower (για όσους γνωρίζουν βιβλία και κόμιξ). Δανείστηκα τον πρώτο τόμο του comics adaption για να μην σκυλοβαριέμαι στο ταξίδι της επιστροφής, και διαβάζοντάς μου γεννήθηκε η εξής απορία: Είναι και το βιβλίο πνιγμένο σε αυτήν την συγκεκριμένη βαρβατίλα και σε τέτοιους αχεμ, όχι και τόσο συμπαθείς θυληκούς χαρακτήρες; Σε κάθε σελίδα που εμφανιζόταν ή αναφερόταν γυναίκα ένιωθα πάρα πολύ άσχημα.
Φταίει η Μάρβελ; Φταίει το ότι είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς και από εκεί και πέρα βελτιώνεται η κατάσταση; Συνήθως η νταρκίλα από μόνη της δεν μου προκαλεί αποστροφή.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#30 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 15 September 2012 - 10:29

Είναι χαρακτηριστικό του King αυτό, πίστεψέ με. Ακόμα και μια πόρνη που τυχαίνει να τη βάλει στην περιγραφή του, επειδή κάτι έκανε στην πλοκή, έτσι την εμφανίζει.

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στη Σουζάνα, αλλά εκεί να δεις. Η χαρά του τρελού και του ψυχολόγου :P

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.