Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

The world of Stephen King


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 18 December 2009 - 15:27

Posted Image

Posted Image


Με χαρά λοιπόν και πιο αντικειμενική σκέψη, δημιουργώ ξανά το παρόν θέμα για έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους από το κοινό συγγραφείς τρόμου και φαντασίας, τον κύριο Stephen King.

Ο κύριος αυτός είδε το φως του ήλιου το 1947 στο Μέιν της Αμερικής. Σε πολλά από τα βιβλία του γίνεται αναφορά στον τόπο αυτόν. Τέλος πάντων, η συγγραφική δραστηριότητά του ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '60. Το επάγγελμά του είναι καθηγητής αγγλικών και εκείνο τον καιρό δούλευέ σε ένα πανεπιστήμιο.

Τις νουβέλες του άρχισε να τις γράφει μετά το 1970 και απέκτησαν μεγάλη απήχηση. Την περίοδο αυτήν γράφτηκαν τα έργα: Κάρι, Σάλεμς Λοτ, The stand, H Λάμψη και τα πρώτα μέρη από την επταλογία ο Μαύρος Πύργος.

Spoiler:


Αποδείχθηκε στη συνέχεια πολύ prolific συγγραφέας και κέρδισε πολλά γνωστά βραβεία που τον καταξίωσαν φανερά στο χώρο του τρόμου και της φαντασίας. Οι δουλειές του έγιναν γνωστές σε όλο τον κόσμο και μεταφράστηκαν σε αρκετές γλώσσες. Πλέον θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους λογοτέχνες της εποχής μας στο είδος του.

Τα έργα του επιπλέον ήταν ανέκαθεν στο κέντρο για μεταφορές στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, αλλά και σαν graphic novels.

Οι επιρροές του συγγραφέα ήταν σαφώς τα 3 μεγάλα κεφάλια του είδους, ο Poe, o Bram Stocker και ο Lovecraft, αλλά και άλλοι συγγραφείς με αξιοσημείωτη την όχι και τόσο γνωστή Shirley Jackson, την οποία θεωρώ εξαιρετικά ωραία. Αν κι έχω έρθει σε λίγη επαφή με τις δουλειές της, μαγεύτηκα.

Άνοιξα λοιπόν το παρόν θρεντ για ό,τι θέλετε να συζητήσετε για τον King. Αναφορές στα βιβλία, ερωτήσεις ή αιτήματα και γενικότερα σχολιασμός.

Θα ήθελα να προσθέσω πως ο παρών συγγραφέας είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενος ακόμα και σε ατομικό επίπεδο και με αρκετά παράξενη. Η πρώτη μου επαφή ήταν τα 7 βιβλία του Πύργου και δεν μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο παράδειγμα για να ξεκινήσει κανείς. Εγώ το μετανοιώνω γιατί πρέπει να τα ξαναδιαβάσω :P

Τέλος πάντων, αξίζει να δώσετε βάση σε κάποιες σειρές του, οπότε μην τα παρατήσετε εύκολα. Το γράψιμό του είναι αρκετά παράξενο όπως είπα και πριν, αλλά στις ιστορίες του πολλά μπορούν να σε κερδίσουν. Κάποιες φορές δηλαδή μπορεί η πένα του να μην πάει και πολύ καλά, αλλά σε κερδίζουν οι εικόνες.

Ακόμα και με τα συναισθήματα μπορεί να τα κάνει κουλουβάχατα σε ένα και μόνο βιβλία, αλλά κάτι θα σου μείνει.
Έχει ωραίες εικόνες τρόμου και οι περιγραφές του μπορούν να σε δικαιώσουν. Μια και μόνο σελίδα μπορεί να σε εκθαμβώσει.

Τα βιβλία του που τώρα επιθυμώ να διαβάσω είναι τα: Ιστορίες του Λυκόφωτος(το οποίο έχω ακούσει πως είναι εξαιρετικό), το Danse Macabre(που είναι non-fiction), το Μίζερι, το Night Shift(ανθολογία), το Carrie, το Duma Key, Insomnia and Dolores Claiborne.

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ καλές προτάσεις για κάποιον νέο στο συγγραφέα.

Τέλος, να πω και τα περι ταινιών.

Πολά του βιβλία έχουν γίνει ταινίες, αλλά κάποια είναι πολύ άσχημες δουλειές.

Αυτές που εγώ ξεχώρισα είναι το Carrie(αν και παλιά εντυπωσιακά καλή), το Misery(από τα διαμάντια στα ψυχολογικά θρίλερ!!!) το Secret Windows with J.Depp και το Silver bullet, αλλά και το πράσινο μίλι και Ρίτα Χέιγουρθ.
Καλή ήταν και η Νεκρή Ζώνη.

Απογοήτευση ήταν το Σάλεμς Λοτ, Το Firestarter και το Κριστίν.

Αναμένονται προς θέαση τα Cujo and Children of the Corn.

Έχει και αρκετές πρόσφατες δουλειές.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#2 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 18 December 2009 - 16:58

Προσωπικά, δεν το έχω ξεκινήσει εξαιτίας αυτού http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dark_Tower_(series)#Continuation και συγκεκριμένα αυτής της φράσης.

"It's not really done yet. Those seven books are really sections of one long über-novel."

Μετά απο πάθημα σε άλλη σειρά άλλου συγγραφέα, δεν την ξαναπατάω. Μόνο finished τριλογίες πιάνω. Και ειδικά ο King με φοβίζει λιγάκι σ' αυτό το θέμα: Δεν ξέρω αν έχει σκοπό να την τελειώσει ποτέ.

Πάντως ναι, κάποτε θα τα διαβάσω λέω...

Posted Image

Posted Image


#3 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 18 December 2009 - 17:41

Διάβασα λίγο(μέχρι τη μέση) από το πρώτο βιβλίο αλλά το βαρέθηκα. Άλλο περίμενα να διαβάσω και άλλο διάβαζα, οπότε το άφησα. Θα το ξαναπιάσω κάποια στιγμή.
Από ότι έχω πάντως καταλάβει η βασική ιστορία έχει ολοκληρωθεί.

Edited by aboumonkey, 18 December 2009 - 17:47.


#4 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 18 December 2009 - 19:37

Προσωπικά, δεν το έχω ξεκινήσει εξαιτίας αυτού http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dark_Tower_(series)#Continuation και συγκεκριμένα αυτής της φράσης.Μετά απο πάθημα σε άλλη σειρά άλλου συγγραφέα, δεν την ξαναπατάω. Μόνο finished τριλογίες πιάνω. Και ειδικά ο King με φοβίζει λιγάκι σ' αυτό το θέμα: Δεν ξέρω αν έχει σκοπό να την τελειώσει ποτέ.

Πάντως ναι, κάποτε θα τα διαβάσω λέω...


Δεν το έχω ακούσει τίποτα πάνω στο θέμα,ή μάλλον πως θα το κάνει.Τώρα αν συνεχίσει πιστεύω θα είναι ωραίο.

Η ιστορία των 7 βιβλίων έχει τέλος.Όχι ακριβώς τέλος αλλά αν το διαβάσετε θα καταλάβετε.Αλλά επειδή θα έλεγε κανείς ότι η Ιστορία έχει δύο τέλη,θα ήταν πολύ ωραίο να το συνεχίσει μεχρι την λύτρωση :blingeye2:.

Αλλά Nighteyes δεν έχεις κανένα φόβο πάνω σε αυτό που λές.Κατ'αρχάς δεν είναι τριλογία είναι εφταλογία και μπορείς άνετα να τα τελειώσεις(σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν είναι και μικρά) και μετά να συνεχίσεις.

Από έναν τέτοιο συγγραφέα δεν μπορείς να την πατήσεις έτσι.

Απορώ άν έχει κανει κανα λάθος αυτός ο συγγραφέας ή μάλλον πως τα έχει οργανώσει μέσα στο Μυαλό του .Είναι εκπληκτικός.

Δεν υπάρχει είδος που να μην το έχει βάλει στο βιβλίο του.Έρωτες, κωμωδίες, τραγωδίες, τραγικά παρελθόντα(δεν υπάρχει η λέξη εε;:hahaha:)(από αυτά έχει πολλά και πολλών ειδών), στοιχεία επιστημονικής φαντασίας,μυστήριο, τρομερές περιγραφές (και μάλιστα κάποιες δεν θα ήθελες να τις δείς σε ταινία)ανατριχιαστικότατες, τρόμο μέχρι το μεδούλι, παρελθόν- μέλλον(αυτόν και αν έχει πατσά,δεν βγάζεις άκρη που τοτοποθετεί)(περίπου)

Και άλλα πολλά έχει λίγα είπα...

Στην άρχη όυτε εγώ ήθελα να το διαβάσω σε κάνει να βαριέσαι αν δεν το πολύ προσέχεις αλλά είναι απίστευτο και όσοι βαριέστε σμπρόξτε τον ευατό σας και θα δείτε διαφορά(και εγώ έτσι έκανα:hahaha:)

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#5 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 18 December 2009 - 20:06

Δεν με κατάλαβες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλω να ξεκινήσω κάτι που θα με έχει στην πρίζα για χρόνια. Θέλω να έχει ολοκληρωθεί η σειρά και μετά να την αρχίσω. Άσε που υπάρχει και το αναπάντεχο στην μέση. Είχα ξεκινήσει μια σειρά και ο συγγραφέας πέθανε πριν να γράψει το τελευταίο βιβλίο και απο κει που ήταν να περιμένω 1 χρόνο για την ολοκλήρωση πάμε στα 5 αφού το έχει αναλάβει τώρα άλλος. Αυτό εννοούσα.

Posted Image

Posted Image


#6 melkior

melkior

    may the force be with you

  • Members
  • 863 posts

Posted 18 December 2009 - 20:08

Πραγματικα απο τα καλυτερα φανταστικου και το εργο ζωης ενος μεγαλου συγγραφεα και που χρειαστηκε πανω απο 20 χρονια για να ολοκληρωθεί, λογω ακριβως αυτης της μεγαλης χρονικης περιοδου διαβαζοντας την σειρα μπορεις να παρατηρησεις την εξελιξη του τροπου γραφης του πραγματικα ειναι κατι το απιστευτο.
Nighteyes η σειρα εχει ολοκληρωθεί αν και υπαρχουν φημες για ενα καινουργιο βιβλιο που θα βασιζεται στον κοσμο του ομως αυτο δεν εχει σημασια μιας και στο 7 τελείωνει, αν και η αληθεια ειναι οτι εχω μερικες ενστασεις ως προς το τελευταιο οπως το σημειο με την σβηστρα ξερεις εσυ NWS ενω και το τελος με αφησε με αναμεικτα συναισθηματα εσενα πως σου φανηκε?
Τελος δυο βιβλια που εχω διαβασει και βασιζονται στον κοσμο του ειναι το φυλακτο και το μαυρο σπητι τα οποια εχει γραψει σε συνεργασια με τον peter straub,αν και σε ολο το εργο του μπορεις να βρεις αναφορες στον μαυρο πυργο, εγω εχω βρει στα Αυπνία,Σάλεμ'ς Λότ,desperation(τουλαχιστον σε αυτα θυμαμαι)μιας και η σειρα(αργοτερα)γραφτηκε για να ενωσει το συγγραφικο εργο του king.
aboumonkey θα σου προτεινα να τα διαβασεις ειδικα απο το σημειο που βρισκη τον Jake ειναι πολυ καλο ενω το δευτερο βιβλιο εχει αρκετα μεγαλες αλλαγες με κυριοτερη την προσθηκη και αλλων πρωταγωνιστων χαρακτηρων.
[SIGPIC]Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews[/SIGPIC]

#7 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 18 December 2009 - 23:19

Πραγματικα απο τα καλυτερα φανταστικου και το εργο ζωης ενος μεγαλου συγγραφεα και που χρειαστηκε πανω απο 20 χρονια για να ολοκληρωθεί, λογω ακριβως αυτης της μεγαλης χρονικης περιοδου διαβαζοντας την σειρα μπορεις να παρατηρησεις την εξελιξη του τροπου γραφης του πραγματικα ειναι κατι το απιστευτο.
Nighteyes η σειρα εχει ολοκληρωθεί αν και υπαρχουν φημες για ενα καινουργιο βιβλιο που θα βασιζεται στον κοσμο του ομως αυτο δεν εχει σημασια μιας και στο 7 τελείωνει, αν και η αληθεια ειναι οτι εχω μερικες ενστασεις ως προς το τελευταιο οπως το σημειο με την σβηστρα ξερεις εσυ NWS ενω και το τελος με αφησε με αναμεικτα συναισθηματα εσενα πως σου φανηκε?
Τελος δυο βιβλια που εχω διαβασει και βασιζονται στον κοσμο του ειναι το φυλακτο και το μαυρο σπητι τα οποια εχει γραψει σε συνεργασια με τον peter straub,αν και σε ολο το εργο του μπορεις να βρεις αναφορες στον μαυρο πυργο, εγω εχω βρει στα Αυπνία,Σάλεμ'ς Λότ,desperation(τουλαχιστον σε αυτα θυμαμαι)μιας και η σειρα(αργοτερα)γραφτηκε για να ενωσει το συγγραφικο εργο του king.
aboumonkey θα σου προτεινα να τα διαβασεις ειδικα απο το σημειο που βρισκη τον Jake ειναι πολυ καλο ενω το δευτερο βιβλιο εχει αρκετα μεγαλες αλλαγες με κυριοτερη την προσθηκη και αλλων πρωταγωνιστων χαρακτηρων.



Κοίτα για να τα βάζουμε και σε μία σειρά

1ο τέλος:hihi2:(Nevermind do not open it unless you have read the final book, till the end)
Spoiler:


2ο τέλος(ισχύει το ίδιο:hihi2:)
Spoiler:


Επίσης σαν βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ το 4ο ξέρεις γιατί:Crying2::run::nanteee:.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#8 melkior

melkior

    may the force be with you

  • Members
  • 863 posts

Posted 19 December 2009 - 18:48

Το τελος μου φανηκε καπως αλλα οι πρωταγωνιστες ηταν πραγματι πολυ καλοι χαρακτηρες ολοι τους αν και εχω μια προτιμηση στους Roland/Jake η οποιοι απο το 3 και μετα εχουν μια πολυ δυνατη σχεση πατερα γιου.
Παντως αυτο που μου αρεσει ιδιαιτερα στον Roland ειναι η απιστευτη αποφασιστικοτητα του ακομη και οταν τα εχει χασει ολα δεν λυγιζη μπροστα σε τιποτα και προχωρα οσο αντιξοες και να ειναι οι συνθηκες, για μενα ειναι ενας τραγικος ηρωας αν και φαινεται στο τελος οτι κατι αλλαζει μιας και τωρα εχει μαζι του το βουκινο.
Το 4 ειναι απο τα καλυτερα της σειρας αν και ξερεις περιπου πως θα τελειωσει μιας και αναφερεται στο παρελθον του ρολαντ σου βγαζει απιστευτα συναισθηματα πραγματικα ο king στα καλυτερα του.
Τωρα οσον αφορα το τελος ετσι οπως το βλεπω το τελος του ειναι μια μεταφορα πανω στην φυση των ιστοριων γι'αυτο νομιζω οτι και να μην γραψει κατι για μενα ειναι ικανοποιητικο και προσωπικα θα προτιμουσα να το αφησει ετσι, παντως αν τελικα βγαλει κατι σιγουρα θα το διαβασω.
[SIGPIC]Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews[/SIGPIC]

#9 Rogue L

Rogue L

    Rogue Lee

  • Members
  • 18 posts

Posted 19 December 2009 - 20:27

Έχω διαβάσει γύρω στα 25 έργα του King (λατρείαααααα :awww: ) . Δε μ'αρέσαν όλα αλλά τα περισσότερα πραγματικά δεν μπορούσα να τ αφήσω! Η εφταλογία του Πύργου είναι απ'τα top του, πραγματικά.. απ' την πλοκή μέχρι τους χαρακτήρες που δημιούργησε , σε καθηλώνει!!( λατρεύω τον Εντυ!!) Σαν συνολική εικόνα ξετρελάθηκα, όμως κάποια σημεία του δε μου άρεσαν..όπως στο τελευταίο βιβλίο που μπλέκεται ο ίδιος μες στην ιστορία.. αυτό κάπως λέγετε, ως τεχνική των συγγραφέων δηλαδή υφίσταται αλλά δεν μ' άρεσε~ το τέλος πραγματικά σου προξενεί χαρά-λύπη , ένα σφίξιμο στην καρδιά :if: ... αλλά γενικά δεν προτιμώ τα happy endings οπότε :riiight:

#10 Darkness

Darkness

    Anime Newbie

  • Members
  • 61 posts

Posted 07 September 2010 - 10:10

παιδια συγκινουμαι που ανοιξε θεμα για τον μαυρο πυργο πραγματικα νομιζα οτι μονο εμενα μου αρεσε:awww:
να πω την αληθεια το πρωτο βιβλιο με το ζορι το τελειωσα στην αρχη υπηρχε ο κλασσικος ο κινγκ που δεν καταλαβαινες χριστο, αλλα μετα δεν περιμενα να γινει τοσο καλο.........Μ'αρε παρα μα παρα πολυ το τελος του πιστευω ειναι ενα πρωτοτυπο κλεισιμο.....

@Night wizard seal φανταζομαι οτι εισαι γυναικα για να λες οτι σου αρεσε το 4ο βιβλιο αλλα τι να πεις και εμενα αυτο μου αρεσε.....:nanteee:
αυτη την 7λογια την τελειωσα μεσα σε μισο χρονο(ξεκινησα αρχες καλοκαιριου και το τελειωσα με πολλες διακοπες τα χριστουγεννα). Παντως δεν με εχει τραβηξει αλλοο βιβλιο τοσο πολυ που να ξενικανω να διαβαζω 12 το βραδυ και να σταματαω 3 :hihi2:
Posted Image

#11 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 08 September 2010 - 23:15

@Night wizard seal φανταζομαι οτι εισαι γυναικα για να λες οτι σου αρεσε το 4ο βιβλιο αλλα τι να πεις και εμενα αυτο μου αρεσε.....:nanteee:
αυτη την 7λογια την τελειωσα μεσα σε μισο χρονο(ξεκινησα αρχες καλοκαιριου και το τελειωσα με πολλες διακοπες τα χριστουγεννα). Παντως δεν με εχει τραβηξει αλλοο βιβλιο τοσο πολυ που να ξενικανω να διαβαζω 12 το βραδυ και να σταματαω 3 :hihi2:

Όχι δεν είμαι γυναίκα. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο βιβλίο δεν παίζει ρόλο το φύλο. Εμένα αυτό που με συγκίνησε ήταν το τέλος. Έγινε κάτι που δεν λές ότι περνά απαρατήρητο. Στο συγκεκριμένος γεγονός του βιβλίου, οι πιό σημαντικές συγκυρίες ήταν τα πρόσωπα (όλα, καλά κακά) τα λόγια και οι πράξεις.

Δεν νομίζω να θεωρείται φυσιολογικό ή να μην συγκίνησε κάποιον, αυτό που έπαθε η Σούζαν.

Still, very good book.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#12 Strange Loop

Strange Loop

    Fabulous Boy

  • Members
  • 595 posts

Posted 09 September 2010 - 01:54

παρτε και κατι επικαιρο...
http://moviesblog.mtv.com/2010/09/08/dark-tower-stephen-king-ron-howard/

#13 Darkness

Darkness

    Anime Newbie

  • Members
  • 61 posts

Posted 09 September 2010 - 15:40

ναι το 4 ηταν κορυφη......και γενικα εμενα μου αρεσουν βιβλια που πανε πισω στο χρονο και λενε μια ιστορια. και γενικα αυτο το τελος με προετοιμασε ψυχολογικα για το τελος ολης της σειρας.... και ετσι το πηρα ψυχραιμα το θεμα, παρ'οτι μπορω να πω οτι ηταν το καλυτερο τελος για μενα σε βιβλιο.

Υ.Γ υπαρχει ιδεα οτι θα βγει σειρα ή ταινιες Μαυρος πυργος :blingeye2:... εχει βγει και σε κομικ σειρα απο την marvel και λεει πολλα περισσοτερα απο τα βιβλια
Posted Image

#14 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 11 September 2010 - 03:25

ναι το 4 ηταν κορυφη......και γενικα εμενα μου αρεσουν βιβλια που πανε πισω στο χρονο και λενε μια ιστορια. και γενικα αυτο το τελος με προετοιμασε ψυχολογικα για το τελος ολης της σειρας.... και ετσι το πηρα ψυχραιμα το θεμα, παρ'οτι μπορω να πω οτι ηταν το καλυτερο τελος για μενα σε βιβλιο.

My point exactly.

παρτε και κατι επικαιρο...
http://moviesblog.mtv.com/2010/09/08/dark-tower-stephen-king-ron-howard/


WHAT?:OMG3:
Για ταινίες είχα ακούσει και πιό παλιά(σιγά μη δε τα έκανε ταινίες), αλλά και σειρά στην τηλεόραση;:if: Εε αυτό δεν πρόκειται να πέι χαμένο.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#15 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 14 May 2012 - 17:01

Η συγκεκριμενη σειρα ξεκινησε ασχημα,συνεχησε ωραια και προχωρησε καταπληκτικη.

Το πρωτο βιβλιο κακογραμμενο αλλα ενδιαφερον.Το δευτερο πολυ καλυτερο αλλα διατηρει μερικα απο τα αρνητικα του πρωτου.Το τριτο στα επιπεδα του δευτερου μεχρι τη μεση και πορωτικοτατο απο τη μεση ως το τελος(διατηροντας καποια χαζα στοιχια δυστυχως).Το τεταρτο απλως αριστουργημα.

Τωρα ξεκιναω το 5ο και μου εχει δημιουργηθει μια απορια.Αν η απορια απανταται ξεκαθαρα αργοτερα μην μου απαντησερε,αλλα αν υπονοηθηκε και απλως εγω δεν το πιασα ξεκαθαρηστε το μου λιγο.

Spoiler: Book 4

sc5bab.jpg